Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

@luba41 ja kupujem tento: http://ezoshop.sk/67-potraviny/74-octy-oleje-a-...
nie je taky kokosovo vonavy, ako ten z DM, ja som spokojna 😅
@eriana22m Nam hned zabral olej z indickej rastliny AZADIRACHTA INDICA (angl. neem oil), pridali sme par kvapiek do rastlinneho oleja a nechali posobit vo vlasoch. Pouzivame ho i na nicenie vosiek a ineho skodliveho hmyzu v zahrade (par kvapiek zmiesanych s vodou do rozprasovaca; zakazdym pretrepat), dokonca i na odpudzovanie blch na nasom chlpacovi.
@luba41 Ja kupujem kokosovy olej len bio, za studena lisovany, nerafinovany (tj. stale vonia ako kokos), ale kedze nezijem na SK, tak ceny netusim. Kokosovy olej je tak zazracna vec, ze by som na kvalite nesetrila. Skusila by som naturalnu predajnu, tam som ich videla.
@luthien.k
@kacenkaharris tento by mal byt taky, aspon podla toho, co o nom pisu: Lisovaný za studena, čistený, scedený, prvé lisovanie, nebielený, nedehydrovaný. Získaný z čerstvej dužiny kokosových orechov bez tepelnej úpravy. Má lahodnú chuť, bez vôňe a neobsahuje cholesterol. Je to bio-obchod, kde to predavaju ...
@pifina Obavam sa, ze ak vobec nevonia, tak je rafinovany, co oni nazvali cisteny (??). Lenze potom by asi nepisali, ze je bez tepelnej upravy. Nedava mi to moc zmysel. Chces ho na jedenie, varenie alebo ako kozmetiku? Ako kozmetiku odporucam len ten nerafinovany. Nemas moznost ho ochutnat a ovonat? 😕
@kacenkaharris ona ta vůně se dá odstranit jen tím, že to projedou párou, nemusí být hned rafinovaný... Ale pak už to není panenský...
@kacenkaharris chutnala som ho, chuti podobne ako ten z DM 😅 a jemne vonia za kokosom, len nie tak vyrazne ako DM-kovy ... pouzivam ho na kozmetiku a aj na varenie (pecenie palaciniek hlavne, vobec sa neprepali 😅 )
@luthien.k Prave to studujem na nete 😉 . Ale zase pokial ja viem, panensky olej akehokolvek druhu je olej z prveho lisovania, cize ten najkvalitnejsi a dodatocne upravy mu uz "panenskost" 😀 zobrat nemozu.
@kacenkaharris OK 😀 Takže může být i panenský rafinovaný 😀
Nasla som celkom pekne vysvetlenie v anglictine na
www.ehow.com/about_5392760_refined-vs-unrefined...
Najjednoduchsie, ako ich rozlisit je vraj pritomnost (nerafinovany) alebo nepritomnost (rafinovany) kokosovej chuti a miernej kokosovej vone.
@kacenkaharris hm, mne kokosovo nechutil aj ten z DM, len vyrazne vonal, to ked som si dala na tvar, tak bolo v celom byte citit 😅
@pifina Mne moj surovy kokos olej kokosovo chuti i po vareni (indicke kari 😝 ). Tak neviem. Su tie oleje ale rafinovane a prefikane 😀
@pifina A nesupli do rafinovaneho trochu kokosovej vone ti rafinovani predajcovia kokosoveho oleja???
@kacenkaharris no to veru neviem 😨 ten DM vonal aj po peceni, preto len na palacinky som ho davala, tam mi ta vona nevadila 😅 neviem preco, ale kokos sa mi spaja s kolacmi 😀
@pifina Nechapem totiz, ako by mohol vonat kokosovo ak uz kokosovo nechuti. Rafinovany je totiz lacnejsi (vyrobeny zo suseneho kokosu, nie z cerstveho, a potom dodatocne upravovany) a mozno si niekto chcel privyrobit dake to spinave euro... 😕
@kacenkaharris no to by stalo za nejaky prieskum 😝 ale mne ani ten z DM nechutil kokosovo, mozno mam chybne chutove bunky, lebo ten je o dost drahsi, mal by byt lepsi 😅
@pifina Len preto, ze bol drahsi, nemusel byt este kvalitnejsi, bohuzial. Nikdy som kokos olej z DM nemala, lebo za ocean nakupovat nechodim, ale ja kupujem bio surovy za studena lisovany, odstredovany na nete po galonoch, mala som zatial dva druhy a oba chutili kokosovo, nie nejako moc, ako kokosove tycinky mojho detstva, ale ak som ho ochutnala surovy, tak som vedela na 100% ze ochutnavam kokosovy olej, to sa nedalo pomylit. A kedze ti ludkovia su vitariani, tak by som pochybovala, ze by sa dali nahovorit a predavat nieco menej kvalitne ako surove a neupravovane.
@kacenkaharris hm, to by som rada vyskusala 😅 tu som este iny druh nevidela, len DM a tento lacny, takze mi je tazko porovnavat 😅
@skolara , prírodný na plesne je výborný Citricidal (už mu tu na koňovi robím reklamu, ani keby som ho ja vyrábala 😀 )...je to čístý extrakt z grepových jadierok a účinkuje na takmer všetky plesne, candidózy, helikobactera, je účinnejší ako atb...môžu ho tehotné aj deti, aj kojace...kúpiš v lekárni, ak nemajú, vedia ti objednať, riedenie na každé ochorenie je na príbalovom letáku...ja som mala po atb mykózu (hroznú) a nezabrali ani lieky od gyn.dr., tak som sa poliečila s týmto a suuuper! 😉
@hexi , veru, ja som si raz kúpila drahé krémy z avonu a sestra kozmetička mi vraví, že vyhoď to, tieto látky (ukázala na obal zo dve - tri) sú už dva roky v európe zakázané používať v kozmetických produktoch, lebo sú karcinogénne (hlavne po kontakte so slnkom) - odvtedy avon nikdy, mne strašne vadí, ak niekto zneužíva zákazníka a robí z neho blba 😖

@hexi aj ja ju mam 😉
idem vas docitavat,mnoho zaujimavych tem ste tu prebrali..este k tym jogurtom,to mate vsetky jogurtovac na ich vyrobu?