icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
tortelinka
11. mar 2012

este som sa chcela opytat, aku konzistenciu ma tento gel na pranie, chcela by som to zarobit a preliat do flase so sirokym hrdlom, bude sa to dat potom vylievat?

iplusr
12. mar 2012

@tortelinka ja to mam vzdy take tekute, slizovite ako na tomto obrazku. takze by nemal byt problem preliat to do flase. tu je navod aj s fotkami. http://www.altermater.eu/altermater/5-NAVODY/6-...

komisakpd
15. mar 2012

@tortelinka
@iplusr
ja tiez pouzivam uz ten sliz...je so super...my mame tvrdu vodu tak ja davam vela sody..

komisakpd
16. mar 2012

baby dnes som si bola urobit radost a bola som v Dm nakupit bio a eko produkty..🙂 aspon nieco...🙂

sima.p
17. mar 2012

Ahojte, chcem sa pridať k Vám, táto téma ma veľmi zaujala. Nie som asi úplne natur, ale v niektorých veciach som sa tu našla. Používam látkovky, aj ked nie od narodenia, ale predsa, a už by som nemenila, prvú dcéru som nedojčila (niežeby som nechcela, ale nešlo to, teda... ale to by bolo na dlho), druhú som dojčila 13 mesiacov a je mi ľúto, že už nie 😖, bývame na dedine, v staršom dome, ktorý môj manžel takmer sám opravil, triedime odpad, sadíme si vlastnú zeleninu (tej sa zatiaľ venuje najmä manžel a dcérky mu pritom pomáhajú), ovocné stromky máme.. a v poslednej dobe sa snažím aj prejsť na zdravšie stravovanie - celozrnné chlebíky, strukoviny, Tofu, menej mäsa, prestala som jesť salámy atd, akurát že v tom stravovaní akosi nenachádzam podporu z manželovej strany 😖 No ale tak napr. telku máme, a ja si pri nej večer v celku aj rada oddýchnem. A občas si rada aj do mesta a obchodného centra zájdem, ale napr. nemám potrebu si kupovať drahé handry, topánky, kabelky a čojaviem čo, to teda vôbec, ani žiadne značkové oblečnie, ani pre deti...
A spomínate tu aj sliz na pranie - tak aj ten používam, aj mydlové orechy, ale občas aj komerčný prášok...

sima.p
18. mar 2012

Inak som si všimla, že napr. baby, ktorú používajú látkové plienky, nájdem ich aj v tejto téme, v téme vegetariánske dieťa, v téme o nosení, v téme o šití, v téme o dojčení.... akoby to išla ruka v ruke....

komisakpd
18. mar 2012

@sima.p no asi to bude nejako prepojene..ty tiez chodis aj do inych? z tych co pises...

komisakpd
18. mar 2012

baby s cim lestite nabytok..tak od prachu a pod...namiesto pronta a inych veci..

nae
18. mar 2012

@komisakpd Ja teda nicim... len utriem (obcas 😀 ) jemne vlhkou mikrovlaknovou utierkou alebo prachovkou.

nae
18. mar 2012

Mna by zase zaujimal nejaky prirodny odsmradovac na WC. Byvame v panelaku, mame klasicke male WC. Nekupujem Brefy, umelo vonave stromceky apod., na akutne odsmradenie pouzivame skrtnutie zapalkami (aj ked mam obcas strach, ze vybuchneme, hlavne ked tam je manzel 😀 ), co sice naozaj pomaha, ale chcela by som mat na WC nejaku peknu sviezu vonu, stale... vonne olejceky, pout pourri apod. sa tam rozplynie dostratena, vobec to za den necitit...

sima.p
18. mar 2012

@komisakpd do látkových plienok, vegetariánske dieťa... a ked som sa rozhodovala aký nosič, tak aj do nosenia som chodila, občas pozriem šitie, ale ja nešijem, tak tam skôr zo zaujímavosti, lebo tiež tam baby aj plienky spomínajú... no a dojčenie som sledovala, ked som dojčila....

tortelinka
18. mar 2012

@sima.p ano, vsetko co je proti prudu... 🙂

estterka
18. mar 2012

@sima.p ja som si to uz tiez davnejsie vsimla,ze rovnakych ludi vsade stretavam 😅

briketa
18. mar 2012

@nae soda bikarbona do misky a susena levandula na zavesenie

gia111
autor
20. mar 2012

kočky nemáte náhodou nejaký overený babský recept na ženskú mykózu?

diviska
21. mar 2012

Ahoj, můžu se k vám přidat? 🙂 Docela by mě taky zajímal nechemický odsmraďovač na wc 🙂 já tam teď stříkám Ellinku - osvěžovač vzduchu po miminka, ale to je dost drahá sranda 🙂

@sima.p je to asi prostě o myšlení, taky látkuju, nosím a nejím maso 🙂 ale znám i masožravé látkařky, nebo nosičky co používají papírové pleny 🙂

rancuzkaf
21. mar 2012

@gia111 sice nemavam mykozu hodne dlhu dobu, ale keby prisla, urcite si nasadim grepovy extrakt (do vody vypit a lokalne na potieranie proti svrbeniu), dalej je dobry na potieranie kokosovy olej za studena lisovany....francuzske baby naturalistky ako my, pouzivaju na zmiernenie svrbenia aj slanu vodu a cesnak (nasuchany a lokalne potriet partie),,,,toto trosku stipe (ale len par sekund).dokonca sa odporuca strucik cesnaku priamo do vaginy, trosku silna kava, ale neviem posudit, nemam vyskusane............koniec koncov je to problem vnutorneho charakteru, premnozenia kvasiniek a pod., cize nasadenie probiotik, vynechanie cukru a nejaka ta stavova kura by mohla pomoct 🙂

rancuzkaf
21. mar 2012

.....do wc-ka skuste dat vonne tycinky vyhoriet, ak si kupite peknu vonu, je to celkom fajn (samozrejme najlepsie su prirodne, bez chemickych jedov) a este jeden typ na odskusanie: zaliat vriacou vodou jednu celu skoricu a to dat do wc, ci to dlho vydrzi este neviem, vyskusam 😉

gia111
autor
21. mar 2012

@rancuzkaf ďakujem za radu, chodila som častejšie na plaváreň asi to telo nezvládlo

diviska
21. mar 2012

@rancuzkaf s tou skořicí - nechápu úplně co mám udělat?! Jako dát do nádoby skořici, zalít horkou vodou a pak vylít do zachodu? Jako do mísy, nebo do té nadrže na splachování?

emogeon
21. mar 2012

@diviska aj take existuje?

diviska
21. mar 2012

@emogeon nevím teď co myslíš? Tu Ellinku??? Jestli ano, tak je to toto http://www.ellinor.cz/prirodni-kosmetika-dle-ob...

rancuzkaf
21. mar 2012

@diviska das si do nadobky skoricovy lusk a zalejes vriacou vodou, toto cele premiestnis do zachodu na policku a nechas tam 😉

diviska
21. mar 2012

@rancuzkaf aha :D :D

dulkagabulka
21. mar 2012

Prosim hlasujte za naš članok na sme
članok Moderne metody porodov
treba stalčit Hlasuj

http://vybrali.sme.sk/c/Moderne-metody-porodov/

lule1
21. mar 2012

Dobry den, damy, pripravujem reportaz do TV Markiza do relacie Reflex na temu: Ekologicke upratovanie pred Velkou nocou. Mohli by sme sa prist aj s kamerou pozriet do vasich domov a odpozerat od vas ako ekologicky upratujete? Ako cistiace prostriedky namiesto agresivnych chemickych pouzivate? Chcela by som to nakrucat zaciatkom buduceho tyzdna. Dakujem Lucia

komisakpd
21. mar 2012

@lule1 uzasny napad...verim ze tie ktore su v tom uz namakane sa prihlasia...

sima.p
21. mar 2012

@lule1 určite nám daj vedieť, ked to bude vysielané, lebo ja sa o to zaujímam a postupne nahrádzam chémiu eko prostriedkami. Už čiastočne používam na čistenie ocot a kys. citronovú, periem v mydl. orechoch a mydl. slize, ale striedam to zatiaľ aj s komerčnými práškami. Takže takáto reportáž by ma veľmi zaujímala.

komisakpd
21. mar 2012

@gia111 napriklad teba som myslela...:D

iplusr
22. mar 2012

@nae to je dobreeee 😀 , ze vybuch - som sa nasmiala. my sme mali na zachode okno, takze nebolo co riesit. Manzel kupil klasicky sprej na WC, ale ked si priamo na nom precital, ze 'Inhalacia moze byt zdraviu skodliva, alebo smrtelna!', tak ho ani on nepouziva. Teraz sme sa prestahovali a nemame okienko a ked je husto, tak mam pustenu vetracku a po pouziti kefy na nu nakvapem par kvapiek olejceka. Najviac sa mi tam hodi tea tree.

@sima.p na manzela musis ist pomaly, ja mu obcas podstrcim nejaky clanok na vecko a tak

@lule1 ja pouzivam eko prostriedky uz dlhsie, ale nasa domacnost nie je momentalne ukazkova - slavka zacina chodit a udrzat ju pri jedle na jednom mieste je nemozne. tak mame vsade okrem hraciek aj stopy jedla - najtazsie to znasa gauc 😅 . No ale co by ste nespravili pre stastne, nejdene dieta 😵 .