Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

@estterka fiha, no mocove cesty - tak ja som si vytrpela takisto svoje a vyliecila som sa snad uz dozivotvne. Ja som cca pred 7 rokmi dostala prvy zapal moc. ciest po liecbe penicilinom a behom roka som ho prekonavala kazde 2 mesiace - cize opakovane ATB, odpalena imunita, bolesti, cista katastrofa. Potom mi jedna znama poradila pit pol roka bylinne caje - brezu, lubovnik, medvedicu a pod. Pila som kazdy den po dobu 5 tyzdnov nejaku bylinku, po 5 tyzdnoch prestriedala inou a tak som sa uplne z toho dostala. Samotny urolog nechcel verit, ked som mu to po case spominala a podarilo sa 😀 Vas boj obdivujem, vobec si nemyslim ze ste nezodpovedni. Proste ked raz nezabera chemia, tak to treba inou cestou porazit.
ahojte, keď tak čítam o tých svokrách, tak tíško "závidím" pretože môj mm je ako jeho matka v tomto, keď nepočúvam od nej tak si to doma vypočujem od muža, našťastie v niektorých veciach je na mojej strane, alebo mu je to jedno , ale čo sa týka poriadku, najradšej by mal byt tip top, dieťa nezapatlané, hračky v krabici v rohu miestnosti všade vyluxované, blyštiace a neviemaké, tak som mu minule doporučila že ak sa mu nepáči, tam je mop, vedro, a vyssávač ale ja sa vážne nebudem kvôli nejakému poriadku stresovať a nedovolovať dieťaťu byť veselé hravé a trošku upatlané ..... A teda že hlavne stúpam na tie drevené kocky ja, to ani nemusím hovoriť 😀
Jedine chcem sa s vami poradiť , čo so svokrou, dieťa zatiaľ nebije , hoci mm sem tam ako dieťa od nej schytal takže viem aká je vo výchove (dosť direktívna) ale už som sem tam začula taký výhražný tón , ak by bol malý väčší tak by asi aj schytal.... Problém mám ale s mojím rešpektovaním. Povedala som nedať čokoládu, dala mu ju ešte predo mnou provokačne a hovorila že aha ako mu chutí ...... ak ho každý večer čo sme u nich neokúpeme tak sa na mňa odúva..... minule došla do izby kde už malý spal a ja som sedela za PC a povedala nahlas že či ho ako neokúpem, načo sa malý zobudil, a ona mi odvrkla že ešte asi nespal keď zareagoval na jej hlas a najviac to zabila pred vianocami kedy som ju slušne poprosila aby na vianoce došli oni k nám, majú auto a nie aby sme sa mi trepali tam sviatkovými vlakmi. Ona čakala že tam budeme aspoň týždeň, že u nich oslávime aj malého narodeniny a že ona chcela zobrať môjho syna k nejakej rodine do kremnice, aby ho aj raz za čas videli 🤐 Tak som si proste povedala že dosť, dnes je to čokoláda a odúvanie sa za hlúposti a čo bude , keď bude malý väčší ? Ja poviem nie a ona áno ? Pred pár dňami mm povedal že mu navrhovala aby proste zobral decko a došiel a mňa nechal doma keď už k nim nechcem ísť.... 😲 tak som sa rozhodla že už ho neuvidí, proste je koniec, nakladá s ním ako so svojím a už mám toho dosť. Na druhej strane sama sebe podrypávam toto rozhodnutie , lebo je tam aj jej manžel aj babka s dedkom, ktorých má malý veľmi rád a navyše je to na dedine, my bývame v meste a je to jediná naša "rekreácia"...... ale neviem či by mal nejaký rozhovor s ňou zmysel, je silná manipulátorka, a je zvyknutá, že je stredom rodiny aj pre svojho muža aj pre synov, vždy bolo po jej.....
@estterka si teda poriadne odvazna.Ja Ta urcite nebudem odsudzovat,je to ale velka odvaha.Ja mam tiez cerstvu ale opacnu skusenost.Moj maly zacal pred dvomi tyzdnami kaslat,isli sme k doktorke a liecili len sirupom,zhorsilo sa to tak sme dostali ventolin no a presne na stedry vecer sme museli k malemu volat sanitku,tazko dychal,dusil sa,horucka 40-skoncili sme na kramaroch so zapalom pluc 😢 Ja mam fajn pediatricku,nerada dava ATB ale tentoraz to podla mna neodhadla a takmer sa to skoncilo zle.Pre mojho syna znamena horucka vazne ohrozenie zdravia a aj zivota,takze ja by som ho napr.nemohla nechat v horucke nech si s nou telo poradi.A pri dcerke sme tiez mali podobnu skusenost,liecili sme bez ATB,len s homeopatikami a o dva tyzdne bola choroba spet tak znova homeo a o dalsie dva tyzdne to bolo znova spet a aj tak sme skoncili na ATB.Tak neviem....
Inak , začítala som sa do tejto témy, je super ! Mne sa tiež radikálne zmenil život odkedy som otehotnela, len čítam a študúvam , ako by som mohla mať zdravšie a šťastnejšie dieťa 🙂 Látkujem, šatkujem, manducujem , uspávam na prsníku, som jeden veľký dudel 😀 máme pediatričku homeopatku, takže ak nejaká chorôbka tak buď si poradí malý sám alebo s homeo 🙂
Teraz som začítaná do Rešpektovat a být rešpektován knihy, chcela by som aj kurz, ale musím našetriť 😒 Len mm je strašný ignorant v tomto, jeho tie úžasné možnosti a schopnosti dieťaťa nejak neoslovili, na výchove svojich rodičov nevidí nič zlé a mieni tak vychovávať ďalej takže máme spory čo sa týka výchovy. Ja by som najradšej šla bývať na dedinu, on by bez Bratislavy asi umrel..... on zvieratá striktne v byte nie, ja mám dvoch mačacích vychovávateľov dieťaťa 😀 😀 😀 takže tak nejak lavírujeme od označenia naturálna rodina po označenie bežná komerčná rodina 😀
@abnka tiez fungujem, lepsie povedane maximalne sa snazim, na respektujucom pristupe, principoch rabr a najma domacom prevedeni montessori. Okolie to nechape, manzel ma nastastie podporuje, a ja viem, ze toto je pre nas ta spravna cesta. Pre mna je toho najlepsim dokazom moje stastne dieta ;)
@mummy01 a kto vam daval homeo? lebo my sme homeo aj zmenili pocas liecby a mala skutocne na jej osobu a danu situaciu liek. a postupovala ucebnicovo liecba,ako sa cistila,ako sa to vratilo. ak totiz coto vies o homeopatii,my hanicku leicime dlhodobo homeopatiou a pri celkovej liecbe sa zvyknu vratit strarsie ochorenia,ale maju slabsi priebeh a nemali by sa podat lieky,pretoze tym sa ta celkova liecba opat stopne a zvrtne.mate u syna predispozicie na krce pri horukach? ja som sa velmi riadila celkovym stavom,ze bola v pohode. neviem to asi spravne ani opisat,jasne ze som sa bala a neohrozila by som jej zivot,keby jej nieco hrozi,tak atb dam okamzite. ale tie prve atb co nam dali pre istotu,by boli zbytocne keby dam uplne-lebo neucinkovali na tu bakteriu co mala. a dalsie nechcela dat lekarka,lebo bola uz za tie 4 dni relativne ok. a pri neliecenej bakterialnej infekcii by jej neklesla teplota,nezmizla krv z moca a leukocyty by neklesali-teda liecba nastala. len nie taka,aka je bezna . proste ona este aj kakala podla obrazu homeopatickeho lieku,tam sme sa tak trafili.
@raffaella dalsi dokaz toho,ze to ide aj inak, nemozem si pomoct,ale ked sa pozeram akolo seba,tak dlhodobo vylieceni ludia,ktorym sa ochorenia nevracaju su vacsinou ti,ktori to zvladli bez liekov. ja som mala silne migreny,na papiery diagnozu,nie,ze ma trosku bolela hlava-dostala ma z toho liecitelka a ked sa tuto jesen vratili,kvoly stresu,po vyse 5 rokoch,tak mi ich stopli homeopatika. predtym som zila na liekoch nadrogovana vacsinu casu,co len ako tak obcas zmiernili priznaky,ale to bolo o nicom.
Se to tu pěkně rozjelo,super,počtu a písnu 😉
@abnka knizku a este par dalsich v podobnom duchu mam od sandrinych 9 mesiacikov. Vtedy som ju aj precitala prvykrat a zacala som hned aj pouzivat. Hoci prve dva dni som bola skor ticho a rozmyslala nad vsetkym, co som chcela vypustit z ust. Bolo mi jasne, ze zmena v style myslenia aj komunikacie bude trvat pekne dlho, tak som s tym chcela zacat cim skor. V tejto dobe citam knihu znovu a uz teraz viem, ze ani nahodou nie naposledy. Neda mi vsak nespomenut, ze v obrovskej miere mi pomahaju kocky z temy o rabr, ich skusenosti, debaty, napady a postrehy.
Mamulienky, zaujima ma aj vas pristup ku stravovaniu vasich deticiek. U nas som znova ta "divna", co svojej dcerke nedopraje klasicke sladkosti a cokoladky, snazim sa davat jej jedla pestre, no zdrave. Mam asi stastie, no dcerka miluje vsetko od ovocia, zeleniny, cez ryzu natural, strukoviny, pseno az po ryby a maso. No cokoladu ani cukrik v puse este nemala, radsej jej ponuknem susene hrozienka ci musli tycinku bez pridaneho cukru, oriesky alebo len keksiky osladene niecim zdravym. Bezne sa stretavam s tym, ze jej nedoprajem, ze dieta predsa cukor potrebuje a preco, preco, preco... Najskor som mala potrebu sa akoby obhajovat, no teraz uz len oznamujem 🙂 a tyka sa to aj nepozerania tv, ci nepouzivania ziadnych fyzickych trestov
@estterka Vôbec nie si nezodpovedná. Inštinkt radí a tak treba urobiť. Nie všetky lieky sú zázraky na vyriešenie všetkých problémov. Osobne som mala problémy s opakovanými infekciami močových ciest, bola som neustále napchávaná kadejakými liekmi čo nakoniec spôsobilo zadržiavanie vody v obličkách a vyústilo to do ako to lekári nazvali po lopate ,,čosi, že umelo vyvolaný reumatizmus" na čom som prišla ja úplne náhodne, keď sa mi pokrivili prsty na rukách. Nastúpili ďalšie lieky, a ďalšie, po ktorých som skoro prišla o vlasy . . . . Keď som dovŕšila osemnásť, popodpisovala som papiere, že odmietam lieky. Odvtedy je, musím si zaklopať, všetko v celku v poriadku. Vlasy mám 🙂 - síce jemnučké, ale sú, nebýva mi tak zle z toho humusu čo som brávala, denne pijem všelijaké bylinkové čaje na aké si len spomenieš, raz ročne chodím už len na kontroly k nefrológovi a do NURCH, spravia testy, všetko v norme, musia ma len sledovať ak by sa čosi pohoršilo, no už takmer 10 rokov sa nič nehorší a verím, že to tak i zostane. Takže lieky nie sú všetko a dupľom už nie ako prevencia.
Takže ja ťa podporujem 😀 a uvidíš, že všetko bude dobre 😀
@gia111 krasna tema. no co dodat. ja som vzdy citila spatost s prirodou a tak sa snazim vychovat aj svoje deti. mame sliepocky, od jary zajaciky a vcely. psa a macku jasnacka 😉 byvali sme v osade ale to mi prerastalo zasa cez hlavu, tak sme na dedine. mensej. mam radost z obycajnych veci, napr. ze sme tu nasli ludi co maju svoje kravy tak od nich kupujeme mliecko a syr...tak sa to snazim podavat aj svojim detom. nechodime do super uzasnych nakupnych centier a ked treba, tak som predtym riadne "na prasky"Zahradnicim uz niekolko rockov, takze skusenosti su. Mam v mraznicke svoj hrasok zo zahradky a minule dcerka spominala ako je super na jar a v lete ze chodi papat zeleninku na zahradku 😉 Nepotrebujem PC hry, TV a ine vydobky tejto doby. Mam rada tuto nasu realitu, s detmi ked sa smeju, blaznia a bozkavaju sa, jasia. Mam rada svoje materstvo a tiez si neustale pokladam otazku ci je spravne v dnesnej divokej dobe takto vychovavat deti. Ci nebudu stradat ostre lakte...Ci budu natolko slobodny aby nasli v sebe silu tiez odolavat.
@ibamy2 Stravovanie detí...asi dlhá téma. Myslím, že najprv je dobré sa zamyslieť, ako sa stravujeme my dospelí. A teda kam chceme viesť svoje dieťa. Je mi jasné, že dokonalosť neexistuje, ani v stravovaní ani vo výchove. Myslím si, že by sme si mali nájsť svoj štýl a "svoje" šťastie. Postupne po malinkých krôčikoch mením svoje stravovacie návyky a chcem túto cestu ukázať svojmu manželovi a svojmu dieťaťu.
Moja rodina...babička pracovala celé roky v hydinárskych závodoch, zásobovala rodinu všetkými pochúťkami aké sa len dali. Police sa prehýbali po dobrej zabíjačke, kvalita domácich produktov a najlepšie chute tradičnej kuchyne. Dedko umrel keď mal 56 rokov (pravidelný alkohol aj cigaretky), babi keď mala 70 rokov (pár diagnóz ju trápilo už posledných 20 rokov). Starí rodičia z otcovej strany dedo má 85 a babi 79, ktorých nič nebolí. Babi má svoje zuby, perfektnú postavu (ale nie je taký večer, aby si bez 10 min cvičenia ľahla). Starkí žijú skromne, jedia málo. Jedia jednoduché jedlá, málo kombinácií, malé porcie, každý večer tanier ovocia už roky. Napriek tomu, že jedia aj živočíšne produkty, jedia tak málo, že sa ich organizmus s tým vyrovná, vie to stráviť...Je to ich cesta.
Hľadám cestu pre svoje dieťa a jedno viem určite, že už učenci ako Aristoteles hovorili, že jedlo môže byť liekom.I Hippokrates vedel, že všetky zložky potravy majú vplyv na naše telo. Asi narozdiel od náš vnímali svoje telo a hľadali cestu ako byť zdraví. Kedže nemali možnosť skočiť do lekárne pre každú prkotinu a z televízie na nich netlačilo množstvo reklamy o liekoch a jedlách....
@mishik myslim ze mat ostre lakte zavisi viac od povahy ako od vychovy. Ja si skor myslim ze taka ta naturalna vychova zanecha ovela viac pozitiv. Vidim to na sebe a segre, nasi boli stary anarchisti pankaci trampovia a neviem co este takze detstvo som stravila v horach, spanim pod holim nebom, na festivaloch koncertoch turach. telku nasi dovliekli domov ked som mala 7 rokov. V puberte som ich za to nenavidela ked som cez wikendy namiesto flakania sa po sidlisku s kamoskami musela slapat do nejakeho kopca ale dnes som im za to vdacna. Netuzim po lakovanych umelych pazuroch, nechcem novy mobil (ehm keby nemam dieta tak nechcem ziadny), nechcem zarabat majland a nasledne ho minat na nove a nove veci, v nakupnych centrach mi je zle a tv som videla naposledy minuli rok na navsteve. Dobre mi je, mam svoje priority v zivote, vela cestujeme, mame sa fajn...aj ked myslim ze najtazsie bude asi vysvetlit to malej. Ma len cosi vyse 2 rokov ale uz som par krat zazila hystericky zachvat : niee do lesa!! nechcem!! nie na luku!! Za to pri zmienke nakupneho centra a detskeho minivlacika za 50 centov dobre ze nevyskoci s koze od radosti. Ale dufam ze ten zaklad toho vnimania sveta co sa jej snazim vstepit tak jej ostane.
@gia111 - souhlasím, že jediné, co můžeme udělat ohledně stravování dětí je to, že samy budeme se stravovat tak, jak si představujeme,že to má vypadat...dítě na to pravděpodobně naváže v situaci, kdy bude mít vlastní rodinu..př. nesouhlasím s uzeninami, chipsy, sycenými nápoji, umělými barvivy, tavenými sýry, slazženými cereáliemi (atd.), tak je nekupuji domů..mám představu o tom, jak má vypadat složení stravy, tak ho vařím...chipsy nekoupím ani ku přiležitostem, kdy mají přijít hosté, snažím se najít alternativu, chutnou a pro mě akceptovatelnou...může jemně ukazovat, že když tělo dostane mrkev, tak dostane látku posilující oči, když sníme borůvky, pomůžeme střevům...atd...a jak s tím dítě od určitého věku bude nakládat je jeho zodpovědností...nemůžu za to přebírat zodpovědnost..něco si z toho vezme a něco ne...
K těm ostrým loktům - začínám věřit na štěstí ze svobody, kdy člověk nemusí mít "drzost a ostré lokty", aby se vnitřně cítil dobře... Začínám věřit a učím se věřit, že štěstím v životě nejsou peníze a pocit vítězství při srovnávání se s okolím, pocit, že jsem druhého porazil nebo že si nenechám kálet na hlavu, ale vrátím každou "ránu", která bude na mě namířená...tedy štěstím není život v permanentním boji s okolím a potřebě dokazovat ostatním "něco", co jsem nebo nejsem......Mám pocit,že lidé s ostrými lokty nebývají často příliš š´tastní, protože jejich pocit vlastní hodnoty závisí až příliš na tom, jestli jsou zrovna vítězi nebo poraženi...Věřím, že člověk může dosáhnout více tím, že se naučí lidi kolem sebe (i kritizující a útočící lidi) vnímat - tak skutečně, a přestane slyšet jejich útočná slova, ale naučí se vnímat skutečně důvody jejich agrese - skryté pocity a nenaplněné potřeby...
Holky, krásně jste se rozepsaly, mám z této diskuze opravdu radost 😵
Mrkněte na tento dokument, jestli jste ho ještě neviděly, je to docela drsné, když si to člověk poslechne, jak to funguje:
@blandik krásne si to napísala a vystihla. Som dosť priebojný typ a aj v podnikaní viem svoj obchod viesť. Zrazu som ale zistila (keď sa mi narodila dcéra), ako málo toho potrebujem. A potom nemusím ani môj biznis hnať lebo až tak veľa toho nepotrebujem...Každý mesiac vidím aké je dôležité mať vo firme pekné a hodnotné vzťahy a podeliť sa s ľudmi, ktorým skutočne záleží na Vás a na "zdravom podnikaní". Tým som chcela povedať, že aj v podnikaní je dôležité byť dobrým, čestným a vyrovnaným človekom. 😉
@blandik Kočky balená voda je sama o sebe kapitola, bohužiaľ. Mimo toho, že je to ohromná záťaž pre životné prostredie. Keď moja Ivanka začala papať príkrmy tak mi pani doktorka, kázala variť z balenej kojeneckej vody. Ani ma to nenapadlo ale keď som po cestách v Slovenských veľkoobchodoch videla, že aj vody pre deti, stoja na slniečku v horúčave. Určite je zložité a finančne náročné zabezpečiť vode vo fľašiach ideálne podmienky na skladovanie, a prečo aj veď vodu, ktorú máme ako väčšina slovákov vo vodovode je v špičkovej kvalite. Prípadne vo svojej studni, to je poklad. Vďaka týmto úvahám sa snažíme vodičku šetriť aj doma, aby jej pitnej vždy bolo vo vodovode.
@blandik Já taky, manžel to bojkutuje už delší čas, já jsem si teda ještě na návštěvách minerálky dávala, ale taky budu prosit o vodu z kohoutku..
@gia111 Přesně tak, nikdy jsem holkám nekoupila kojeneckou balenou vodu, naštěstí mám rozumného dokotra, který mi sám řekl, ať dávám vodu z kohoutku, že je to lepší 😉 A ten dopad na životní prostředí je samozřejmě ohromný, je to taky pěkně vidět v tom dokumentu, o kterém se zmiňovala blandik
@marinka už som si pozrela tvoj link, je to žiaľ veeľká pravda, bože sa ti spustila hlava ešte viac.
https://www.youtube.com/watch?v=i1HRbDrWAX4tento film by si mala pozrieť každá mama, každý dospelý človek, nech sa zamyslíme na sebou a nad svojou existenciou. ☹
Aj tento film aj tie ďalšie, ktoré tam sú hovoria v podstate o tom, prečo začala moja diskusia. ZDRAVIE a ŠŤASTIE a PRÍRODA a EKOLÓGIA a MENEJ ZBYTOČNEJ PRÁCE 😒
dievcata, radost citat takuto temu na tomto serveri 😵 pridavam medzi oblubene ... ja sa zatial na drobca len pripravujem, ale predstavy mam uz dlhsie - zrusit telku (mm sa jej zatial nechce vzdat), latkovanie, satkovanie 🙂 vianocne nakupy sme odignorovali - stacil mi jeden pokus a po hodine som sa musela regenerovat zvysok vecera 😝 zahradka aspon trochu u rodicov a svokrovcov a nieco male v kvetinaci na okne 🙂 a plastove flase sme odignorovali uz davnejsie, len teraz som sa musela k nim nacas vratit, lebo v robote mi voda vobec nechuti a pitny rezim dodrziavat treba, tak to vidim ako mensie zlo na tych par mesiacov, kym pojdem na matersku ...
@estterka dovolim si reagovat na tie mocove cesty.. skusali ste caj z brusnic??? alebo ine brusnicove pripravky a potom trosku byliniek ako spominala aj @raffaella.. vela zdaru a rychle uzdravenie 🙂
ahojte, pekna tema, pekne sa to cita, skoda, ze ja som opak, nasla som sa v mnohom co kritizujete, ako kupovanie balenych vod , ockovanie, nakupovanie atd... teda snazim sa to obmedzovat, ale nie som uplne prirodny typ cloveka, v mnohom s vami vsak suhlasim, len problem je v tom, ze pre mnohych ludi by bolo privelke sebazapretie zit takym prirodnym sposobom zivota, sme dost pohodlni. Pozrela som si aj video a naozaj musim suhlasit.

@vejula nechcem byt mimo temy,len som sa zacitala. a musim povedat,ze sme mali opakovane infekcie mococych ciest,bohuzial :( aj viackrat atb a naposledy sme sa rozhodli bojovat bez nich za podpory mnohych ludi,aj nasej pediatricky sme zvladli bakterialnu stafilokokovu infekciu s homeopatiou(ja sa to este stale bojim takto otvorene povedat,ale uz je dobre takmer dva tyzdne,takze si myslim,ze je to za nami). je to velmi silny zazitok pre mna,ako sme nechali telo v horucke bojovat najprv,potom ako postupne pomaly klesala a zacala sa liecit ako podla "ucebnice" a ako to este malo po par dnoch taky mensi vybuch a my sme zacali pochybovat a prave nasa pediatricka vtedy povedala,ze pockame,zatial nic nehrozi. poriadna skusenost do zivota. predtym mala dcerka chore chore oblicky,tak tam bolo riziko ze zapal prejde az k nim,teraz neviem ako sme vlastne dokazali zvladnut strach,lebo nas strasili sepsou. vlastne ja som jej uz isla dat atb,ked jej neklesala horucka a v tom momente sa jej tak vyraznezne polepsilo,ze nas to "nakoplo". ale tu sa taketo neda nikomu povedat,poradit,hned sa pustia do cloveka,aky je nezodpovedny,ze uz pri horucke 37,5 nedava paralen sirup a nurofen cipok rovno pre istotu ☹ tu som o tom zatial verejne asi ani nepisala,ale v mojom okoli sa ozvali kamosky,aka som nezodpovedna-no posudte sami-ked dostala horucku,tak jej nasadil kolega nasej pediny sirokospektralne atb s bububu efektom,ktore sme nedali-po 4 dnoch dosla kultivacia mocu z labaku a tie atb by nezabrali,lebo voci nim bola bakteria odolna a kym dosla ta kultivacia,tak sa stav rapidne zlepsil. chodili sme kazde dva-tri dni na kontrolu,lebo mame perfektnu pediatricku,ktora nas podporovala,ale priebezne moc a leukocyty v nom chcela mat odkontrolovane. a o horucke ako takej,ze sme nezrazali a tu prvu noc mala cely cas 39,1(mala 40,3 najviac,to sme zrazili kupelom) -vedela som,ze zavaznost ochorenia nezavisi od vysky horucky,ze krce nevznikaju z vysokej,ale rychlo stupajucej horucky a vedela som,ze ked zrazim horucku,vypnem obranny mechanizmus tela a infekcia bude mat zelenu.
co potom dodat po tomto zazitku k soplikom a liekom proti nim????