Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

@drosera ja som odlozila ockovanie po roku, zatial mam pokoj od ruvz.. az vtedy, ked ta uda doktorka ta mozu predvolat na ruvz.. bez toho sa nik nedozvie, ze si neockovala.. takze zisti ci nemas dr. udavacku a ak ano, chod od nej prec.. a najdi cez manofa nejaku co nie je udavacka..
Kde by som zistila nejakého dobrého homeopata v okolí Popradu, prípadne poznáte nejakých dobrých, aj v iných lokalitách SR kde by sme sa za ním vybrali?
Kočky hľadám Bio ovsené vločky, mám jeden zdroj, ale je to v ČR. Chcela by som pre našu spotrebu tak 12kg na pol roka, také veľké balenia za dobrú cenu. 😉
@gia111 niekede tu bol zoznam: http://www.klasicka-homeopatia.com/index.php ale teraz ho neviem najst ... ale je tam celkom dole kontakt na dr. Petrociho, pocula som, ze je velmi dobry 😅
Ahojte maminy, uz dlho Vas čítam, v podstate od začiatku založenia tejto diskusie 🙂 Odkedy som aj ja mamou, snazim sa robit vsetko lepsie - latkujeme, separujeme, v lete sme sa stahovali do domu, takze tento rok ocakavame aj prve ovocie a zeleninku z vlastnej zahrady, ale comu sa najviac tesim je, ze som si otvorila obchodik urceny prave pre nas - naturalne maminy 🙂 Týmto spôsobom môžem aspoň trochu ovplyvniť myslenie a konanie iných v prospech nášho zdravia a životného prostredia. A musím sa pochváliť - aj sa mi to darí - pár priateľov aj švagrinú som nainfikovala a už sú rovnako naturálni ako my 🙂
@gia111 @samika ja namiesto samponu pouzivam mydlo alep, obsahuje 78% olivového oleja a 12% výťazky z bobkového listu, vlasy sú po ňom super - dodáva im objem. A namiesto antiperspirantu odporucam minerálny kamen - len navlhcis a prejdes po pokozke - a hotovo 🙂
@sonkab máš odkaz na to mydlo?minerálny kameň je pre mňa bohužiaľ slabý ☹ , tak už musím toto z DM ak chcem chodiť do práce 😉 Myslím si, že je to základná stratégia začať od seba a potom o tom hovoriť, nech ľudia pri žití aj myslia, nie iba nakupujú podľa televíznej reklamy. 😨
mydlo alep musim len odporucit, chcela som vam o nom uz napisat, ale som si myslela, ze nebudete vediet co to je......naozaj vsestranne pouzitie, ja si s tym umyvam tvar, vobec nie je vysusena a minule som nahodou zistila, ze vyborne vyperie skvrny 🙂
@gia111 mam jeden recept na prirodny antiperspirant-deodorant. potrebujes 15 ml vytazku z grep. jadierok zamiesat do 300 ml vody, dat do rozprasovaca a striekat podla potreby!.....skus vyskusat, ja som tiez potivy typ a skusam co sa da (tie hlinikove nemienim pouzivat 😠)..... este mam aj nejake typy z EO, len musim prelozit niektore olejceky do sk!
@alenka600 😀 😀 😀 ano to mydlo nevonia zrovna nadherne, ale ja som si uz zvykla....odkedy nepouzivam synteticke vone, nostek si zvykol na prirodne veci a mydlo alep ma nerozhadze 😀 ......inac by si ho mala kupit v kazdom bio obchode, na webe bebe-au-naturele, aroma-zone.....a nie je mi celkom jasne ci je to znacka alebo druh mydla, mozno aj aj 😉
ja som ho tu nasla http://www.bionatural.sk/mydlo-alep-200-g-p-160...
Ahojte,prepačte že vam sem tak vletim ale potrebujem poradiť. Mame doma jahody a chcem robiť džem ale potrebujem taky hustejši na pečenie 😉 a jasne že zdravy. Mam trstinovy cukor a na zahustenie mi poradili v bio obchode Agar agar a Jablkovu vlakninu. Len ani na jednom neni napisane neake davkovanie a ani som nič nevygooglila 😒
tak ak mate skusenosti prosim dajte mi vedieť. Vdaka 🙂
PRIRODNY ANTIPERSPIRANT S ESENCIALNYCH OLEJOV
@gia111
velmi ucinny je EO z palmarosy staci dat dve kvapky pod pazuchu (neriedene) kontraindikacia je v tehotenstve, lebo posobi na maternicu!!!
iny recept z viacerych EO:
2 kvapky palmarosa (cymbopogon martini)
2 kv cistu vlnateho (cistus albidus)
2 kv muskatoveho (pelargonium graveolens)
1 kv salvie (salvia officinalis alebo sclarea)
2kvapky zmesi potierat na dane miesto (neriedene) .....kontraindikacia je v tehotenstve koli palmarose a salvii, ktore posobia na maternicu!!!!!!
@martinka1981 ja som s agarom este neskusala, ale recept ti mozem poskytnut (vecer ked budem mat cas), len neviem aky bude konzistenciou(predstavujem si, ze bude taky zelatinovy).......ja robim s pomocou pektinu (asi mysleli toto ako jablkovu vlakninu), to je dobra vecicka 🙂
@rancuzkaf ano jablkova vlaknina je vlastne pektin,nie? 🙂
tak budeš mať čas a vieš mi napisať kolko tam toho asi na dať na ake množstvo šťavy? a či to tam mam len tak nasypať alebo to treba rozpustiť vo vode 😀 😝 no idem prvy krat robiť tak mam v tom chaos 😎
Ja používam tento antiperspirant. 🙂
http://kozmetika-aloe.blogspot.sk/2010/02/ked-s...
@martinka1981 teraz neviem, s cim to ides nakoniec robit......agarom alebo pektinom? 🙂
@alenka600 ano, to mydlo ma svoju specificku vonu, ale ja som si na nu uz zvykla 🙂 Umyvame s nim aj maleho, ja ho pouzivam na vlasy a ked si raz za cas umyjem vlasy samponom, tesim sa na dalsie umyvanie, aby som ich umyla mydlom 🙂
PS : neviem, odkial si, ale ak z TT a okolia, mydlo najdes aj tu : http://www.naturalnarodinka.sk/naturalnarodinka...
super typy na natur kozmetiku 🙂
@crysmile pozrela som aj stránku, ktorú si ty pridávala, zaujala ma výroba mydla doma 😉
skúšali ste už niektorá?
baby, neviete mi poradiť nejakú typ na dovolenku? moja predstava je farma, vyskúšať dojenie, výrobu syra, možno aj niečo z hliny vyrobiť...... 😉
@rancuzkaf ahoj,ten agar mam len jeden mini sačok 10g a neviem či to bude stačiť. Dnes tie jahody zmixujem a uvidim kolko toho bude,takto je ich plny hrniec 😀
S tym pektinom to bude asi lepšie nie? Tak ťa poprosim asi ten recept 😉
@martinka1981 ja robievam tento džem http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26902 alebo http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=26906. vednom z nich sa uvádza ako prírodne zahusťovadlo 2 kyslé jabĺčka., ale to som nepridávala, nám vyhovuje skôr riedší 😉
@samika dakujem,idem na to,snad z toho niečo vykuzlim 😉
@martinka1981 určite áno, držím palčeky 🙂 😉

ale dá se s těma problémama bojovat,např homeopatie je super,nebo přírodní antihistamika jako roiboss čaj,vitamin C,autopatie...je toho moc