Naturálna rodina
čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.
Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.
Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.
Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

ahojte maminky, chystam si vybavicku do porodnice a musim so sebou doniest aj plienky, vlhcene utierky.. poradite mi nejkae bio/eko? kedze potom nabehneme na latkovanie?! 😉 dakujem a pekny den prajem 🙂
@mariynka na vlhcene ubrousky se vykasli, my pouzivali toto http://www.lekarna.cz/perlan-50-0-50x100-1ks-pe... je t neco mezi latkou a ubrouskem, pevne, netrha se, da se i 10x vyprat. Takze jednoduse nastrihas na ctverecky pozadovane velikosti (za 10 min mas nastrihano na mesic), pak jen potrebujes vodu-coz doma je v pohode a na ven jsem mela stejne vzdycky vodu na piti v lahvi. Jeden ctverecek te vyjde asi na 0,002kc 😀 kdysi jsem to pocitala, ale teda meli jsme koupenou jeste vetsi roli nez co je tu odkaz, metr vysokou (tj. sire metr) Fakt vydrzi dlouho. A mimojine je i super na domaci uklid ;) proste genialni material 🙂
jednorazove pplenky eko se daji sehnat treba v DM, nebelene, kompostovatelne.
@zuzana76
@asaka niekde som sa docitala, ze NAJ su tieto, co poviete? http://prealergikov.sk/eshop/plienky-mini.html 🙂
@zuzana76
@asaka a co tieto obrusky?http://www.ekomarket.sk/eko-detska-kozmetika/bi... zevraj musim doniest do porodnice.. 😒 😉
@mariynka to nevim, nepouzivala jsem , ale urcite budou ok, kdyz jsou pro alergiky
Jako ze musis donest vlhcene? To si tam nemuzes prinest co chces na utirani zadku? Ja rodila v Motole v pze a tam maj orave tenhle perlan nastrihanej k dispozici maminkam a zadky se tam utiraj timto..
ahojte, neviete mi poradit nejaky prirodny repelent (hlavne proti kliestom) vhodny aj pre male deti?
@zfidorka
@majka1981 ja mam Anti brumm, je to svajciarsky pripravok specialne pre male deti, ktory chrani pred hmyzom, najmä komarmi a kliestami, testovany Svajciarskym tropickym institutom. Je na baze nejakeho druhu eukalyptu. Snad ho maju aj na SK. Zial mi nejde z mobilu pripojit fotku, ale skusim z pocitaca
str 26
gia111 Blíži sa nám sezóna a rada by som sa poradila, či máte skúsenosti s naturálnymi receptami na leto
PROTI KOMÁROM:
koupit si normální 200 ml skleničku alpy, a do toho nastrkat 30 kousků hřebíčků, co má doma každý na dělání svařáku, nechat to tam vyluhovat a po 24 hodinách se s tím namazat, hřebíček nevyndávat, ale nechat tam, alpa maličko zhnědne.....cena 30 Kč za prostředek, který funguje naprosto nečekaně, zkusil jsem to sám a už po 4 hodinách vyluhování komáři odlétali hledat jinou oběť......
PROTI KLIEŠŤOM:
Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!
Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přiveďte ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, až do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme 1 lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů. Nasprejujeme si také obuv!!
Budem rada ak mi to okomentujete, či to poznáte, či to funguje, prípadne iné recepty...dostala som sa k tomu v zime, tak som to nestihla skúšať na sebe a manželovi, ktorý je ako magnet na kliešte
Oj, nechce sa mi prehravat fotky z mobilu do pocitaca 😝 , ale je to Anti BRUMM Naturel. Ved vygooglite 😉
@majka1981 nasla som nieco taketo
http://www.naturshop.sk/product/alva-effitan-re...
baby kde kupujete v tomto case naturalnu zeleninu, ked nasa este nie je
@mariynka keby som zase išla do porodnice, tak by som ako utierky zobrala http://www.ekoplienky.sk/product/popolini-separ...
namočíš vo vode, umyješ bábo a plienku vyhodíš. Ak nechceš vyhodiť, prepláchneš a odložíš trebárs do vrecka a manžel doma môže dať oprať 🙂 Používala som takto na väčšie bábo a bola som spokojná. A plienky, neviem či ešte predávajú ALANA plienky v DM
Ahojte, prave som docitala celu tuto diskusiu, velmi ma zaujala. Odkedy mame babatko, sa snazim venovat viac pozornosti ekologickemu sposobu zivota. Uz predtym som bezne pouzivala ocot na cistenie vselicoho v domacnosti a teraz som uz zacala aj prat v geli z mydlovych orechov a vyse mesiaca latkujeme. Odpad separujeme, odkedy byvame s manzelom spolu, to je samozrejma vec.
Dnes som prvykrat vyskusala prat s mydlovymi orechmi, dostala som vzorku ako darcek k jednemu nakupu, a tiez som gel z MO prvykrat pouzila do umyvacky (nie ten na pranie, ale specialny do umyvaciek). Ani som necakala, ze sa to vsetko tak dobre umyje a operie, mam radost. 🙂
holky ja si vcera koupila pytel sody a uklizim jak posedla jak me to bavi 😀DD

@tikasi nie este som ho nepouzivala...lebo nie vsade davam ten prekarbonat...ale asi kupim aj ten...