icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
elinadesigns
7. júl 2012

@bubulka722 pomaha vyluh zo zihlavy, alebo vyluh z cibule a trosku jary(co nieje prilis eko) alebo skus bio postreky http://www.biohobby.sk/ochrana-rastlin-ochrana-...

tikasi
8. júl 2012

http://www.zdraveflase.sk/zdrava-flasa/ nad touto uz dlho rozmyslam,len ta cena :(

tikasi
8. júl 2012

http://www.zdraveflase.sk/zdrava-flasa/ nad touto uz dlho rozmyslam,len ta cena :( bubulka722

bubulka722
9. júl 2012

@tikasi Dá sa naozaj veriť, že je to nezávadný materiál? Z čoho je vyrobená? Vieš aj kojenecké fľaše sú vraj bez BPA a realita je iná...

bubulka722
9. júl 2012

@elinadesigns Ďakujem za link. Máš ich produkty vyskúšané a fungujú?

rosienka
9. júl 2012

@tikasi ja ju mam. Kupila som ju pôvodne pre seba, ale moja kocka mi ju stale berie 🙂 Môzem pocvedat, ze ani po dlhsom pouzivani nazasmradla a dobre funguje aj zatka, nevyteka.
@bubulka722 Mas popisane z coho je vyrobena, v podstate nezavadny PP s ciastockami antibakterialneho striebra. Maju to certifikovane a skôr verim ich zamyslu vyrabat nezavadne flase ako obycajnym PET- kam na trhu, ci cinskym vyrobkom, co sa sem v tonach dovazaju.

luba41
9. júl 2012

@tikasi ja som kúpila tieto fľašky pre 3 deti a zatial sú oni, aj ja spokojní 🙂 Nosia ich do školy, ked cestujeme, najmenšia ju má na doma aj na von. 😉

crysmile
9. júl 2012

@tikasi ja mam pre deti green bottle flasky.. som pozerala dokument o plaste a celkom ma to ovplyvnilo, kedze green bottle je z ocele, len vrch z plastu, ktory sa da potom dokupovat, tak som si kupila radsej to.. a som spokojna, chcem postupne kupit aj nam..

martinka1981
9. júl 2012

@crysmile ahoj,ja mam tiež tieto flašky ale mne pretekaju 😖 nestalo sa vam??
Ja som ich aj reklamovala ale ujo mi povedal že ich zle zatvaram 🙄 🙄 akože nechapem ako sa to da zle zavreť ,som naštvana lebo ich nemožme použivať,max.doma 😖

luba41
9. júl 2012

@crysmile ked naši zničia tie "zdravé fľaše", tak vyskúšame green bottle 😉

crysmile
9. júl 2012

@martinka1981 no pretekaju len ked dokonale nezatisnes ten biely cuflik.. staci ze je o milimeter vysunuty a pretecu.. musi byt ta biela plocha toho cuflika uplne zaroven s tou ciernou plochou, neviem ci to dobre vysvetlujem a chapes co myslim.. ja to zatlacam tak, ze palcami zatisnem bielu plochu po oboch stranach.. vtedy nepretecu..
inak je to dovod na reklamaciu, ak pretekaju aj takto..

martinka1981
9. júl 2012

@crysmile chapem čo mysliš,ja som kupovala 3ks a všetky mi to robia. Ako zatlačala som to najviac ako som vedela a aj tak to pretieklo 😖 a pan kde som to poslala na reklam. mi tvrdil že on to skušal a jemu netielkli (tie naše som reklamovala) a vraj nemal ani jednu rekl.na ne.
Tak ich vybalim a skusim ešte takto ako ty pišeš a ked budu tiecť tak pojdem za nim nech mi predvedie ako ich zatvarať 🙄 🙄

crysmile
9. júl 2012

@martinka1981 jasne, nedaj sa 😉

samika
9. júl 2012

http://www.priateliazeme.sk/spz/akcie/ekotabor-..., nepridá sa niektorá? ideme po prvý krát 🙂

bubulka722
10. júl 2012

@rosienka Celkovo plastu ako takému moc nedôverujem ale povedzme si narovinu, dnes sa mu človek či chce alebo nie nevyhne. Je všade okolo nás. Aspoň teda z neho nepiť a nejesť. Preto hľadám inú alternatívu ako plast a certifikáty mne osobne moc nehovoria, zvlášť teda v tomto skorumpovanom svete. Skôr by som sa priklonila k fľašiam z ocele čo spomínala @crysmile . Mohla by som poprosiť o link? Ďakujem!!! Inak ten dokument pozerala sestra a veľmi ľutujem, že som ho nevidela. Nevieš či je možné stiahnuť ho niekde na nete?

ivanapav
10. júl 2012

Ahojte, mám otazku.Použivam mydlove orechy do umyvačky riadu, ale poriadne neumyvaju, riad je špinavy.Ako ich použivate vy?Dakujem 🙂

crysmile
10. júl 2012

@bubulka722 nechcem robit reklamu, hodim ti do ip, ktore som objednavala.. a par stran dozadu tu bol link aj na tu plastovu planetu, ja som to videla skor trosku, tak uz druhy krat som to nepozerala.. ja idem aj krsniatku akurat dnes objednavat tiez green bottle, je to uz taka investicia, trochu drahsia, ale cim menej plastu, tym lepsie..

gia111
autor
12. júl 2012

Kočky doniesol mi známy marhule, bol tu nejaký recept na "zdravší džem" musím sa na ne vrhnúť je za 5 min 12...

luthien.k
12. júl 2012

@gia111 já dělám podle @martinka1981 - 1300 g ovoce, 550 g třtin. cukru, lžička agaru. Ovoce se promíchá s cukrem a nechá se rozpustit. Poté se zahřeje k varu a povaří 25 minut (snad to tak bylo, nechce se mi hledat, píšu to z hlavy), nechá se zchladnout a poté se vmíchá agar a zahřeje se na 5 minut k varu. Zůstane to tekuté, ztuhne to až ve skleničkách. Já dávám skleničky do trouby sterilizovat i s naběračkou (předem), na 120 st. horkovzduch i s víčky a plním, dokud jsou sklenice horké a džem téměř vaří.

rancuzkaf
12. júl 2012

@gia111 davala som na str. 33 recepty s agarom a pektinom 😉

gia111
autor
12. júl 2012

@rancuzkaf dakujem vedela som že niekde ale nevedela som nájsť

pifina
12. júl 2012

@gia111 ahojki, pred casom si spominala, ze si nasla nejaku dobru kombinaciu prirodnych prostriedkov do umyvacky, uz si spomenula, co to bolo? Mame teraz tablety z DM, ale mne smrdi ta vona po nich 😝

gia111
autor
12. júl 2012

@pifina môj príbeh hľadania bol dlhý, ešte aj neskončil 😉 . Raz sa mi to podarilo, aj nože boli nádherne lesklé a potom už nenašla ten správny pomer, ale jedna z dievčat tu písali takú zmes kys. citrónová a sóda bikarbona a soľ, myslím, že v rovnakom pomere a nejaký ocot pred záverom umývania. Len neviem ani aký dlhý program má tá moja. Najnovšie už týždeň sme začali opäť umývať riad ručne a sa mi zdá ako by to bolo praktickejšie 😒 , prostriedok určite vypátram 🙂

pifina
12. júl 2012

@gia111 vdaka, budem tu priebezne nakukovat 😅

tikasi
16. júl 2012

Ahojte,natrafila som na toto http://nanicmama.sme.sk//ako-na-eko/ekoprasok-d... . Ja sice este umyvacku nemam 😉 ,ale coskoro bude. Tak vyskusajte a som zvedava co poviete,ci sa mam tesit 🙂

gia111
autor
2. aug 2012

Dievčatá, sa opäť po dlhej dobe hlásim. Včera som chcela mojej dcére kúpiť karty so zvieratkami, bol to veľký omyl....Že tu existuje istá "mánia" značkových rozprávok som vedela, ale že až taká?Na pulte som našla karty Barbie, Cars, Spiderman a ešte nejaké podobné. Zvieratká zmizli.....Evidujem oblečenie, sprchové gély, vitamíny, sladkosti, školské tašky, ponožky a posteľnú bielizeň. Posteľná je môj pracovný smer a tak viem, že pigmentové potlače plné chemických zlúčenín v tmavých farbách sú až desivé. Teoreticky sú v poriadku, ale denné používanie na tak intímnom mieste ako je posteľ ...Európske normy na chemikálie v kozmetike, potravinárstve, farmacii a iných odvetviach sú pod závojom pretlačených záujmov nastavené tak, aby "boli" v poriadku, len nikto nevie ako to na ľudský organizmus pôsobí v kombináciách a dlhodobo. Ako vnímate tento boom s "rozprávkami" až za hranicu obrazoviek?

boska79
2. aug 2012

@gia111 mame spolocensku hru - zvierata sveta, od Albi. tam je zvieratieeek. uz mi to krpci aj postracali, takze z hry uz nieje nic, len si citame karticky a rozpravame sa o zvieratkach

butterfly22
4. aug 2012

@gia111 neviem, aké karty máš konkrétne na mysli, ale veľmi pekné som našla na nete...napr. čierneho petra - http://www.hrackyshop.sk/zvieratka-karty-Čierny... skús pohľadať tam... v kamenných obchodoch uprednostňujú tieto moderné veci, lebo veria, že im to prinesie väčší zisk...žiaľ...

butterfly22
4. aug 2012

tak isto, ak niekto uprednostňuje drevené hračky /predpokladám, že každá trochu naturálnejšia mama/ http://www.hrackovo.sk/165/drevenehracky ...ak budem mať bábo, určite budem uprednostňovať drevené...ale ako potom vysvetliť návšteve, aby nenosili tie plastové veci?? máte s tým niektorá skúsenosti, ako to riešiť?

gia111
autor
5. aug 2012

kočky máte nejaké tipy na naturálne hrýzadlá, keď idú zúbky?