icon

Naturálna rodina

gia111
15. dec 2011

čím viac sa ponorím do stránok "Modrého koníka" tým viac s vami žijem a chcela by som sa podeliť o moje vnímanie novej úlohy, nového naplnenia, zodpovednosti, krásy z bežného života.... Rozmýšľala som ako nazvem túto diskusiu. Zložité...Túžim po tom, aby sme sa rozprávali o svojich objavoch prirodzenej rodiny, jednoduchých riešeniach, o možnosti ako si ušetriť korunku, ako žiť svoj život spokojne a pekne. Sú to témy, ktoré môžu byť na úplných názorových protipóloch, preto Vás prosím aby sme sa naozaj „počúvali“, vymenili si rady a skúsenosti a zobrali si z tejto témy, to najlepšie pre svoju rodinu.

Keď som zistila, že čakáme bábo bolo to nádherné a zmätené zároveň. Začali sa mi zbiehať myšlienky z každého smeru a začala som cítiť, že mnoho budúcich otázok ma určite prekvapí, ale mnohé z nich môžem ovplyvniť. Zacítila som túžbu vychovať zdravé a šťastné dieťa. V mojom vnútri sa rozbehol pulz, spadli mi klapky „klapky“ dnešného sveta a pomaly každým týždňom zisťujem kto vlastne som a ako chcem žiť. Najdôležitejšie akú tvár a akú cestu chcem ukázať môjmu dieťaťu. Je úžasné koľko vecí vieme („nevieme“) vyriešiť samé. Koľko nástrah a problémov nám prináša, úplne zbytočne, dnešný okolitý svet. Mne záleží na rodine, zdraví, prírode a skutočných hodnotách a cieľom mojej výchovy je ukázať Ivanke jej slobodu, samostatnosť a kreativitu, ukázať jej možnosti.

Môj život sa začal meniť...z rýchleho podnikateľského prostredia, denne pracujúca na rozvoji firmy, efektivite obchodu a kvalite tovaru. Som prešla na rozvoj môjho života, efektívne trávenie voľného času a kvalitu rozhodnutí s vyšším cieľom. Mám veľké šťastie, že súčasťou nášho života sú moji starí rodičia, ktorí si ešte pamätajú inú dobu a môžu nám dať návod ako mnohé vyriešiť. Je skvelé, že existuje stránka ako koník, kde sa môžu maminy stretnúť a vymeniť si svoje názory, skúsenosti, upevniť sa v smerovaní „svojej rodinnej lode“. My ženy sme predsa nositeľkami vzdelanosti a zdravia národa a máme možnosť a silu smerovať osud svojich detí.

Vývoj zastaviť nevieme, ale určite si môžeme vybrať lepšiu cestu.

Naturálna rodina
pifina
3. feb 2013

dievcata, mate nejaky prirodny tip na intimnu hygienu? myslim na umyvanie 😅 pri problemoch je to biely jogurt 😅

petri22
3. feb 2013

baby, oleje od biopurus sú super na pleť používam jahodový olej pleť je je jemnejšia a menej vrások, kam sa hrabú ostatné "drahé" krémy, majú aj krém s peruánskym balzamom, mame sa po zlomenine a sadre perfektne zregenerovala koža🙂

rancuzkaf
4. feb 2013

@pifina ja mam jeden tip: mydlo Alep je velmi jemne v podstate na umyvanie celeho tela od hlavy az po paty 🙂 ja to mam odskusane a funguje mi fajn, potom ma este napadlo ci nepredavaju v DM od firmy Biopha intimny gel, lebo viem, ze maju nejake vyrobky od nich tak ci nahodou 😉

http://www.bionatural.sk/mydlo-alep-200-g-p-160...

pifina
4. feb 2013

@rancuzkaf ja mam mydlo od sonetu, je jemne, ale na intimne partie sa mi zda nevhodne ... tak neviem, ci ine mydlo je lepsie, ale skusim, dik ...

naturalnarodinka
5. feb 2013

@pifina olej feminna od ceskeho vyrobcu eone

gia111
autor
12. feb 2013

Kočky, tak som sa dlho neozvala, práca na svojom vnútre je intenzívna... 🙂

Môj prostriedok do umývačky: obyčajná sóda - 1-2 lyžice polievkové podľa znečistenia, dve kvapky prostriedku na riady, aký máte, kupujem Ecover v DM, a trošku kyseliny citrónovej. Myslím, že je to variabilné. 🙂

luthien.k
13. feb 2013

Před nějakým časem jsem tu vedla debatu o trvanlivosti domácího vs. kupovaného jogurtu a protože už nějaký čas domácí jogurt z bio mléka dělám, tak můžu napsat svou zkušenost - dodržuju pečlivě postup (vyvařené sklínky a vše, co přijde s mlékem či startovací jogurtovou kulturou do styku) a jogurt mi vydrží v dobré a kvalitě 14 dní (víc jsem nezkoušela). Takže opravdu není pravda, že ten domácí vydrží jen pár dní a že když ten kupovaný vydrží déle, je v tom nějaký fígl či chemie či co...

gia111
autor
13. feb 2013

@luthien.k a mohla by si ešte raz napísať postup, moje jogurty boli veľmi riedke, neviem kde som robila chybu ☹

luthien.k
13. feb 2013

@gia111 ahoj, určitě mohla 🙂 Používám jogurtovač, zkoušela jsem i jen v peřinách, ale to se nepovedl. Používám bio nehomogenizované mléko Naše bio z Billy, než ho dám ohřát, nechám vařit v nerez. hrnci vodu, ihned po vylití naleji mléko. Předtím už mám vyvařený skleněný teploměř, takže tím měřím teplotu a když dosáhne 40 - 42 st. C, vyvařenou lžící naberu lžíci až dvě bio jogurtu Holandia a někdy přisypu třeba ještě půl kapsle probiotik, co zrovna mám doma (Colon Dophilus, Biopron Premium apod.) a rozmixuji nerez ponorným mixérem (taktéž vyvařeným). Ihned naliji do vyvařených sklínek a dám do jogurtovače, kde to trvá asi 4 - 5 hodin, než je jogurt tuhý. Ihned ho potom zchladím studenou vodou (několikrát vyměním) a dám do lednice 🙂

gia111
autor
21. feb 2013

prikladám odkaz o mojej milovanej, v širokom spektre neodhalenej sóde:
http://www.2012rok.sk/wp/umenie-zivota/13899-so...

tikasi
4. mar 2013

Kocky,ake eko vonacky do WC ppouzivate?

luthien.k
4. mar 2013

@tikasi éterické oleje 🙂

adel22
16. apr 2013

Baby a aku ochranu pred slniecko mi odporucate pre baby? Lebo ja tym komercnym s faktorom 50 a viacej moc neverim...chcela by som daco prirodzene, bez chemie...hm?

Inak som si vyrobila doma krem z kokosoveho tuku, nechtika a silice levandule a pozdava sa to aj muzickovi🙂

luthien.k
16. apr 2013

@adel22 stín a dlouhé rukávy 😉

xlucia
18. apr 2013

@adel22 prosim o recept

adel22
18. apr 2013

@xlucia Rozpusti kokosovy tuk /ja som dala cca 100g/ a do toho nasyp tak od oka kvety nechtika /mala som len susene/...nechaj chvilku spolu na ohni, ale nie silnom, aby sa ti v tom nevysmazali🙂 a mozes bud zliat cez gazu/latkove sitko alebo nechaj cez noc a znova na druhy den prihriat...a do toho som nakvapkala troska tej silice levandule.....dala som stuhnut do chladnicky a teraz to mam v kupelni...staci sa mazat len troskou, lebo je to mastne...
kokosovy tuk sa da tu v DE kupit v potravinach za par supov....no neviem kde sa da pomerne lacny zohnat v SR...asi skorej nejaky bio....

xlucia
18. apr 2013

@adel22 dakujem,skusim

saraju
30. apr 2013

@komisakpd Ahoj, prosim ta chcem vyskušat tvoj pripravok proti klieštom,ale mam otazku, ako velmi sa tzm mam namazat, cele telo? Lebo alpa je trochu agresivna, hlavne na detsku kožu, vdaka

komisakpd
30. apr 2013

@saraju ja som to tiez nasla len tu ten recept..a este so neskusala..minule leto netrebalo..a skor myslim nstriekat rozprasovacom

janano
1. máj 2013

@saraju tu mas tiez recept proti kliestom...moja svokra to pouziva, ja na toto leto idem urobit tiez

1 vrecúško rozmarínu (dostať v obchode ako prísadu do jedla)
1 liter vody
1 lyžica bieleho vínneho octu

Dáme variť liter vody. Keď sa voda varí, odstavíme ju a dáme do nej luhovať 1 vrecko rozmarínu až do vychladnutia. Odvar scedíme a pridáme 1 lyžicu bieleho vínneho octu. Odvar prelejeme do sprayových fľaštičiek a uchovávame v chladničke. Pred výletom do prírody si nasprejujeme časti tela.

petra2184
7. máj 2013

ahojte mamicky, mozte mi prosim poradit aka znacka dojcenskych flias je najbezpecnejsia pre babatka?
Nasla som znacku canpol babies, mate s tymito flaskami skusenosti? Uprednostnila by som radsej sklenenu flasu, len neviem ci cumliky su bezpecne, ked su silikonove a nie je pri nich popis ze su napr. BPA free.
alebo sa radsej zamerat na eko stranku? takto som nasla napr. znacku simax na biobaby.sk, myslite ze tie skla a cumle sa lisia? cena je tu tiez vyssia.
dakujem za akukolvek radu.

petra2184
7. máj 2013

este som nasla znacku green to grow, asi bude lepsie investovat viac do kvalitnejsich flias

pifina
7. máj 2013

@petra2184 minule som sa bavila s pediatrickou, ze aj flase bez BPA uvolnuju daco, co sa v telicku sprava ako estrogen a niektore deti maju z toho zvacsene prsne zlazy 😝 ak nemusis, tak flasu a cumliky vobec neries a sustred sa na dojcenie ...

ivanka.7
7. máj 2013

@pifina flase riesit netreba, ale nejaky poharik asi nakoniec bude mat a ja by som teda pri temperamente svojej dcery do skleneneho nesla 😀 takze to s tym zistovanim asi vyjde narovnako

petra2184
9. máj 2013

dakujem baby za rady, tak asi kupim len nejaku jednu sklenenu pre istotu do zasoby

pifina
10. máj 2013

@ivanka.7 pre vacsie deti je napr. zdravaflasa.sk ... maju ich vo viacerych obchodoch ...
@petra2184 nekupuj do zasoby, ked bude treba, tak kupis ... ked clovek nema flasu, tak sa viac snazi riesit kojenie, ak ma flasu, tak to laka, aby sa pouzila a potom sa mozes dostat do zacarovaneho okla a nakoniec to skonci stratou mlieka ... radsej si dopredu najdi laktacnu poradkynu, aby si sa mala na koho obratit, ked bude nejaky problem ...

ivanka.7
10. máj 2013

@pifina ja som hovorila cisto o sklenenych vyrobkoch, o zdravej flasi viem 🙂 my mame s manzelom pre seba dve podobne (green bottle), pri malej som urobila ustupok, pretoze som mala velky problem najst jej nieco, z coho je ochotna pit (okrem mna 😅 ). Takze ma slamkovy avent poharik.

petra2184
14. máj 2013

baby, este mi prosim poradte, caka ma vysetrenie na tehotensku cukrovku, a chcem to vysetrenie odmietnut. Stravujem sa dost dobre a zdravo kedze mam intoleranciu laktozy a bielej muky, nejem ziadne sladkosti, vyhybam sa aj produktom ktore obsahuju cukor alebo sladila napr. kecup, Jem vela ovocia a zeleniny, miesto cukru steviu. Myslim si ze cukrovku urcite nemozem mat, a uz vobec nechcem pit tu sladku vodu co davaju.
Boli ste vy na tomto vysetreni?

crysmile
15. máj 2013

@petra2184 nik ta nemoze prinutit absolvovat toto vysetrenie.. ja planujem v buducnosti ak bude tretie toto vysetrenie odmietnut, velmi zle som ho znasala.. normalne podpises, ze vysetrenie odmietas. vsetko je to o tom, ze su este lekari zvyknuti, ze im vsetci budu svorne pritakavat..

xlucia
16. máj 2013

@petra2184 odmietla som pri vsetkych tehu. normalne som to povedala sestricke, poznacila do karty. nebola som jedina. takze mozes byt pokojna