Náušničky - v akom veku ste ich dali nastreliť?
Ahojte, tie z vás, ktoré máte dievčatká, tak v akom veku ste svojim dcerkam dali nastreliť náušničky?
Ďakujem.
@rejaa ale veď tá bolesť je len pri tom nastrelovani. Zabudne sa na to.
@malinajahoda Vôbec jej náušnice nechýbajú, aj mňa vidí, keď si dávam náušnice a nepýta. Aspoň nemáme starosť, že by si ich niekde zachytila a potiahla ucho. Priznám sa, že manžel bol od začiatku proti náušniciam, že keď bude chcieť, dá si aj sama, ale ja som jej na tajňáša dala v 10 mesiacoch nastreliť vo Fann parfumérie. Dierka sa zapálila, náušnice som vybrala a viac iné nedala. Pritom dostala krásne zlaté náušničky, sú odložené. Odvtedy sme bez náušníc. Teraz som v 34.tt, čakáme dievčatko a tiež nebudem riešiť náušnice. Krásne sú aj bez náušníc.
@janiela6 samozrejme, aj bez náušníc sú naše dcérky krásne. Ale do budúcna by som bola rada, že by malá na to dozrela a sama si vypýtala. Predsa len je to určite pekná spomienka medzi mamou a dcérou. O bolesti, ktorá k tomu patrí, na to sa nespomína. Ale to prebolí.
@rejaa prečo potrebuješ presviedčať ostatných aj samú seba že bolesť pri kojencovi je tá "ľahšia, lepšia bolesť"? Veď aj staršie dieťa si oderie kolená, rozbije ústa, vybije zub, pricvikne prst do dverí atď., bolesť neprežíva len kojenec pri očkovaní a odbere krvi, ale aj staršie dieťa pri rôznych aktivitách. A prestrelenie náušníc v staršom veku je len zlomok bolesti ktorú dieťa zažije v bežnom živote a určite si nejaké rozbité koleno nebude pamätať do dospelosti tak ako si nebude pamätať prestrelené ucho s náušnicou. Zas to netreba zveličovať len preto, že ty si myslíš, že kojenci zvládajú prepichnutie uší lepšie ako staršie deti.
@malinajahoda nastrelovanie neboli, pocujes len take stuknutie a horucavu na uchu. Skor nez som dala dcerke nastrelit, som si na skusku dala ja urobit dalsiu dierku, len preto aby som vedela ci jej to mam dat alebo nie. Ak neveris, vyskusaj. Deti zvyknu chvilku plakat lebo sa zlaknu toho stuknutia a nevedia co sa deje, ale rychlo jej nieco ukazes aby ju to zaujalo a hned aj zabudne. Hlavne tam nechod ty vystresovana a uplakana a ak budes malu uistovat ze nic sa nedeje a neboj sa a objimat ju donekonecna to bude ozaj cirkus. Musis tam ist s tym ze nic sa nedeje a sup a bude po vsetkom
@0silvia0 👍👍👍 moja reč.
@henikav ja tomu verím. Tetovanie boli oveľa viac. Nepôjdem tam do budúcna s malou si strachom. Určite nie. Práveže sa teším na to.
Ma 5,5r a este nema...ked bude chciet dame nastrelit
@malinajahoda hneď v pôrodnici nastrelili dcérke
ja som nedala vobec a dcera ani nechce.. ja som tiez nemala a davala som si prestrelit ako 13r, ked bude chciet dcera, tak pojdeme.. toto nechavam na jej rozhodnuti..
@malinajahoda ked mala 13 m.
@evittam nie, ja som praveze pisala, ze by to tej konkretnej mamicke mohla dcera vycitat, ze preco vsetky ostatne dievcatka mozu mat nausnicky a ona nie. Myslim, ze o bolesti pisala skor ta druha mamicka;) Samozrejme, ze to boli, ale tak sekundu a bolest je zabudnuta, hlavne v mladsom veku...v starsom si to skor zapamäta, ze to bolelo
Nasa mala dostala nausnicky asi ako trojtyzdnova a ma ich dodnes.nenastrelovane,klasicky prepichnute uska sestrickou
Už som tu niekde písala na mk, že sme dali prepichovať už v pôrodnici. A že aké je to príma fasa... (v tom čase som niekde počula názor, že to nieje dobré skrz to, že ušinká sú ešte tak malinké, že nemajú dobre vytvarované lalôčky a dierky sa časom posunú krivo...) Vtedy som to brala tak, že je to hlúposť a omámená materskou roztopašou z narodenia dcérky-som jej chcela čím skôr nasadiť krásne náušničky......ktoré bežal hrdý ocko rýchlo kúpiť, kým sme ešte kempovali v pôrodnici a naskytla sa taká možnosť, že jej ich môžu prepichnúť už tam. Samozrejme, že sme dodržali aj potrebný čas "namočenia v liehu" a pod. No a teraz po pár rokoch LUTUJEM. Prečo? Lebo ich má krivo.Vrátiť čas, urobím to určite neskôr ☹
Je jednoduché trápiť malé bábätko a nie že to lepšie znáša, boli to a zbytočné trpí ale nevie sa brániť, preto sa niekomu že to lepšie znáša. Také dvojročné dieťa to boli rovnako, akurát už sa dokáže hýbať a brániť. A nech sa do mňa obuje kto chce...dieťa vezme sestrička, mamicka ide za dvere a keď nič nevidela akoby "sa nič nestalo" však dieťa "len plakalo"....toto ma zranujes viac ako tie deti. Prepochovanie uši je mäsiarstvo a zbytočné týranie.
Ak je dievčatko rvo veku ked tomu rozumie a vie o čo ide a želá si náušničky, tak nech sa páči, stuk a za sekundu je dierka aj náušnica. Bez bolesti, plaču, krvi a trápenia.
@lenqua_12325 👍
My sme dali dcerke teraz par tyzdnov dozadu nastrelit nausnice, ma 4 roky a sama si to priala uz nejaku dobu. Vedela do coho ide, lebo som jej to viackrat vysvetlovala. Pri prestreleni uska sa zatvarila ubolene, ale vydrzala bez placu, moje statocne dievcatko. Potom mi rozpravala, ze to dost zabolelo, ale nechcela plakat, tak vydrzala. Teraz si podchvilou chodi obzerat svoje nausnicky k zrkadlu a tesi sa z nich 🙂. Zatial ma stale nausnice z chirurgickej ocele, uska sa jej nastastie nezapalili. Dcerka je spokojna, takze odporucam takyto postup aj inym mamickam 🙂.
@uhnakova ďakujem 😘.

@malinajahoda určite, že cíti, ale to isté cíti, aj keď ho očkujú hneď v nemocnici, alebo berú krv a určite na to zabudne. Staršie deti si viac pamätajú.