icon

Názor na dnešnú situáciu

10. júl 2021

Dnes sa prezentujú len tí istí "odborníci". Pýtam sa. Je SK na tom tak zle, že sa prezentujú stále tí istí? Kde sú vzdelaní prof., PhDr. PhD a iní z rôznych fakúlt a pod.? To chcete povedať, že SK pozná len Krčméryho, Mikasa, Sab. Vysolaj. a cca ďalších aj keď desiatich? A kde sú ostatné kapacity našich univerzít a VŠ? Pýtam si ostatné kapacity, ktorých musí byť mnoho vzhľadom na počet VŠ u nás, odborných lekárskych pracovísk a podobne. Kde sú diskusie?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
autor
10. júl 2021

Preto, že nekomunikujem "distingovane"???? Alebo? Že sa nezdá, že môžem vyjadriť názor bez sankcií???? Alebo? Čo sa verejne "správne" prezentuje je ok, a ostatné je mimo???

malva123
10. júl 2021

@chrumka120 to je nazor...😐

malva123
10. júl 2021

Ano?...zarobil majland a svedomie nepusti..to znamena vo...rozdal ich nudznym?

anja27
10. júl 2021

A este je zvlastne ze teraz nestrasia denne cislami o mrtvych nie su ziadne porovnavacky ako to bolo aj v minulom roku. A preco? V inych krajinach je viacero podozreni na umrtia spojene s vskcinaciou u nas som zachytila asi dva pripady mozno sa mylim teraz..poznala som osobne cloveka ktpry kratko po vakcine zomrel. Samozrejme nebudem tu tvrdit ze to urcitr malo suvis ale ako pocuvam nie je to len zopar pripadov. Plus neziaduce ucinky. Ked uz su media take nestranne preco sa o tomto nehovori pripadne len okrajovo? A ta kampan ze vakcina je sloboda a bla bla z kazdej strany? A nejake loterie ako to kde sme? Vsak ok nech povedia benefity plus rizika a nech si kazdy zvazi nemam nic proti ockovaniu ale takato masivna kampan? Cele je to divne ale ludia sa ani len nezamyslia nad tym. Kedy politikom zalezalo na zdravi obcanov akoze takto?

gdpr
10. júl 2021

Názor ti vyjadriť nikto nebráni ale ide o to ako ho vyjadríš ak budeš pohŕdať ostatnými (napríklad tým, že ich dáš do úvodzoviek lebo sa ti nepáči ich názor) tak to môže byť všetko len nie vyjadrenie názoru. A keby si bola odborník tak vieš, že sa vyjadrujú ale v odborných publikáciách alebo k rôznym výskumom a to, že ich nevidíš v TV neznamená, že sú ticho, svedčí to o tom, že nedokážeš nájsť relevantné zdroje ak ťa tá téma tak veľmi zaujíma.

chrumka120
10. júl 2021

@malva123 ktorý myslíš? Ten s tou markízou? No ako by to vyzeralo, keby propagujú vakcínaciu a prišiel by odborník s úplne opačným názorom, asi divne či?

anja27
10. júl 2021

Inak dnes som citala nieco o tom trestnom co podavali do haagu skrz testovania u nas a boli tam uvadzani aj doktori vedci atd. Takze nie vsetci su s tym stotozneni len nedostanu priestor ako pises. M e bolo pd zaciatku divne ako sa to cele politizovalo a ked bola aj tlacovka stale len ti isti ludia hovorili. A inak taki ako Krcmery Mikas a spol chcu vazne hovorit ludom nieco o zdravi? Nic v zlom ale sami so sebou maju problem..tam by mali zacat od seba

dadis
10. júl 2021

Mila autorka, ved vystup ciastocne z anonymity a povedz nam, kde a na akej pozicii pracujes, ze do toho tak vidis (meno nemusis uvadzat). Ked sa tu inotajoch vyjadrujes o tajnom spiknuti...Moj osobny nazor je taky, ze by si mohla byt pokojne vzdelana len na urovni FB, hlavnych sprav a kadejakych pofidernych webov. A my ovce ta nechapeme 😂😂😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
diewcatqoo
10. júl 2021

Uz som sa bala, ze tento vikend nebude ziadna tema, tykajuca sa ockovania, pripadne ineho humbuku tykajuceho sa covidu, kde sa bude diskutovat na urovni 🙄
Nejako nerozumiem, preco si urcita skupina ludi mysli, ze ludia z akademickeho prostredia, odbornici, su zastrasovani. Poznam teda dost ludi z akademickeho prostredia a malokto z nich ma potrebu sa vyjadrovat pred narodom kazdy vecer v spravach. A vobec to nesuvisi so zastrasovanim.

pleja
10. júl 2021

Robím vo vede, konkrétne v biológii. Všetci moji kolegovia sú za očkovaní... Odborníci v genetike, fyziologiii, molekulárnej biológii, zoologii. Časť z nich sa dokonca venuje aj imunológii. Tí čo majú deti vo vhodnom veku dávajú očkovať aj deti. A áno, sú to odborníci. Ale na zavolajú ich do telky lebo nie sú imunológia ani virologovia. Každý má svoju špecializáciu, ktorá je v porovnaní s biológiu veľmi úzka. A hoci vedia niečo aj o imunológii a virologii, nie sú na to odborníci a preto sa do týchto odborov a diskusii nekagru. Ako píšu baby, netušíš ako to celé funguje. A keď robíš robotu poctivo tak sa máš čo obracať.. Písať granty, robiť v labaku výskum k častokrát aj mimo pracovného času, príp soboty a nedele keď treba napr. urobiť niečo s bunkami) , učiť a skúšať študentov, akreditácia školy, písanie a kontrola diplomovej a bakalariek, písanie odborných článkov a angličtine, čítanie a vyhľadávanie takýchto článkov a to som ešte nevymenovala všetko. Takže naozaj netušíš o com to is..

dskjhfdlkdjhl
10. júl 2021

@pleja zbytocne asi vysvetlujeme, kto zazil len z rozpravania inych, tazko pochopi, obzvlast ak nechce.

autor
10. júl 2021

@gdpr A vieš že existujú ľudia, ktorý sú štúdie a zdroje z pr...le. A s tými čo? Utopiť, udusiť, alebo?

autor
10. júl 2021

Pardon...."ktorí"

ivka225
10. júl 2021

Ľudia, ktorí sú štúdie? ... Tomu akosi nerozumiem ... "ľudia" je životné podstatné meno a "štúdie" neživotné ...

gdpr
10. júl 2021

Prepáč ale nerozumiem reči tvojho kmeňa ako človek môže byť štúdia a zdroj z pr...le? 😂

dskjhfdlkdjhl
10. júl 2021

@gdpr to bude ten vedecky vyskum-tam bezni smrtelnici nedosahuju🙊

diewcatqoo
10. júl 2021

To je vysoka skola zivota 🤷‍♀️

mb2021
Odpoveď bola odstránená
janinah
10. júl 2021

Hlavne,že ty tu vystupuješ anonymne ...vystrčila by si ludí pred kamery,ale sama sa bojíš vystúpiť pod svojim nickom .....takže po pol strane čítanie končím...

zooeynka
10. júl 2021

Ak vas zaujima nazor molekularnej geneticky tak pocuvajte. Cele to stoji za vypocutie, ale o ockovani hovori od cca 27 minuty.

https://www.youtube.com/watch?v=X6V5rvmY-QA
mpg
10. júl 2021

Kto hľadá, nájde aj informácie od iných odborníkov, aj keď a títo hovoria v podstate o tom istom. Čítala som aj celostránkový rozhovor s primárkou infekčného oddelenia, české rozhovory o týchto témach a nemyslím si, že niekoho obmedzujú. Len niektorí ľudia sú proti týmto odborníkom na takej nízkej úrovni, že si z toho urobia svoj záver a cítia sa múdrejší ako odborníci, výskum. Lepšie rozumejú tým jednoduchým riešeniam, ktoré sa šíria na fb.

emma323
10. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl nehnevaj sa , ale Krčmery prezlieka kabát ako mu sedí...a Krčméryho pozná celé SK. No autor kanál prezradí svoje zdroje budú ich poznať vďaka nej

autor
10. júl 2021

@anja27 Jednoducho, preto, lebo je leto. Ako minulý rok. Peklo začne na jeseň.

viestta
Odpoveď bola odstránená
dskjhfdlkdjhl
10. júl 2021

@emma323 ja sa nehnevam😉 v kazdom pripade, ak poviem A, mala by som aj B. Ak zakladatelka vie, ze niekoho vydieraju, neumoznuju mu prezentovat jeho nazor, tak ma konat, ale nie anonymne na MK, lebo tym nic nevyriesi. Lenze tu to skor vyzera, ze si niekto nieco akurat vymysla.

pleja
10. júl 2021

@viestta Aj ja sa pridávam. Vedec nemôže ignorovať iné vedecké štúdie. Môže sa na ne kriticky pozrieť, mať nejakú konkrétnu výhradu (prevedenie pokusu, použitá štatistika, použitá metodika, spracovanie grafov), ale nemôže ich ignorovať paušálne. Navyše ak má štúdia viditeľné nedostatky neprejde recenziou v časopise, teda ju neuverejnia. Takže už z princípu neexistujú vedci, ktorí majú zdroje u prdele - lebo potom nie sú vedci.

pragmaticka
10. júl 2021

@pleja ty pracuješ vo vede??? Wouw!! A tvoji kolegovia tiež vo vede si dali očkovať deti??? Tak to ste tam iná kapacita, keď ani experti vo WHO Neodporúčajú očkovať deti!!!!! Prosím ta mohli by ste do WHO zavolať/urobiť si s nimi termín a vysvetliť im to ako sa veci maju?????

A čo sa ďalších odbornikov na tematiku týka, nech sa páči tu máš názor od inej kapacity:

https://www.youtube.com/watch?v=X6V5rvmY-QA
pleja
10. júl 2021

A ešte mi nedá, ale ak autorka neverí vedcom a štúdiám (tzv. based evidence science) mala dať tému: prečo do TV nevolajú šamanov (napr. africkí zabíjajú albínov aby mali amulety, alebo HIV sa lieči sexom s pannou), elfov a lesné víly.

A trocha úcty k múdrejším ako som ja by nazaškodilo. Ja sa nevyznám v elektrike ani v autách, tak teraz budem každého elektrikára a automechanika podozrievať že v TV zámerne klame 🙂.
ľudia ktorí publikujú v časopisoch s vysokým impact faktorom, príp. v prvých kvartiloch podľa databáz Scopus, Web of Science, príp. Pubmed a ktorí sú citovaní sú určite múdrejší ako bežná populácia. Takže ak chce autorka vŕtať najprv nech si toto všetko naštuduje, lebo stále nevie o čom točí a ako veda funguje.

viestta
Odpoveď bola odstránená