icon

Názor na dnešnú situáciu

10. júl 2021

Dnes sa prezentujú len tí istí "odborníci". Pýtam sa. Je SK na tom tak zle, že sa prezentujú stále tí istí? Kde sú vzdelaní prof., PhDr. PhD a iní z rôznych fakúlt a pod.? To chcete povedať, že SK pozná len Krčméryho, Mikasa, Sab. Vysolaj. a cca ďalších aj keď desiatich? A kde sú ostatné kapacity našich univerzít a VŠ? Pýtam si ostatné kapacity, ktorých musí byť mnoho vzhľadom na počet VŠ u nás, odborných lekárskych pracovísk a podobne. Kde sú diskusie?

Diskusia je zavádzajúca
Je možné, že diskusia obsahuje príspevky, ktoré sú zavádzajúce (obsahujú klamlivé informácie alebo úmyselne poupravené fakty) a sú vytvorené za účelom manipulácie alebo šírenia strachu a paniky.
mb2021
Odpoveď bola odstránená
makova333
11. júl 2021

@zooeynka ked sa nedas ockovat, bude ta to stat prachy za testy ev. budes zatvorena (doma). Ked si nespravis vodicak a budes jazdit bez neho bude ta to stat prachy- za pokuty ev. zatvorena (v base). Mas slobodnu volu sa rozhodnut.

mey8
11. júl 2021

@mb2021 najvacsim nestastim na tom jebze ty to ani netusis a este horsie je ze to ani nepochopis.. 👎🏻 Vskutku nestastna existencia... Ps: viac na teba nereagujem, lebo za to nestojis... ✌️

zooeynka
11. júl 2021

@mey8 no vidis, tuto mame potvrdenu domnienku, ze ludia ani len netusia co do seba nechali napichat. Netusia na akom principe funguju tieto vakciny, co maju v tele vyvolat, aku reakciu. Toto nie je 1000nasobne oslabeny virus, ktory ma vyvolat imunitnu odpoved(ale nevyvolat chorobu), ako je to pri beznom overenom ockovani, toto je nieco uplne ine. A ludia si nezistuju informacie, nepatraju v com je ina vakcina, doslova ako nemysliaci stoja v rade na vakcinu o ktorej prd vedia. To hrozne vela vypoveda o spolocnosti, o ludoch....a je to smutne. A este ju aj zubami nechtami brania aka je bezpecna a kazdy kto si ju neda je blby. To je ukazka vymyteho mozgu. Ani vedci netusia nakolko je vakcina bezpecna/ucinna, ale tuto ludia to vedia a presviedcaju o tom ostatnych. Sranda sledovat.

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@zooeynka nemas potvrdenu ziadnu domnienku, na to by si musela skumat u vacsej vzorky, ako si prave urobila. To, ze par ludi na MK Ti nevie napisat, co vakcina obsahuje, to nie je dokaz nicoho. Takze ak takto posudzujes (posudzujete), tak ma vysledky vobec neprekvapuju.

zuzliq
11. júl 2021

@mey8 to čo píšeš sú hlúposti. Ja pracujem v odbore, venujem sa registrácii liekov a účinných látok a nejedná sa o experimentálnu vakcínu. Iné lieky nemajú viac testovania. To, že sa používajú roky neznamená, že sú bezpečné. Niektoré z nich by si už dnes nezaregistrovala, nakolkoy prínos neprevyšuje riziko v dostatočnej miere. Ale jedia sa kľudne na dennej báze.

ivka225
11. júl 2021

@zooeynka Zrejme si uz letela lietadlom, cize na par hodin si svoj zivot zverila jeho konstrukterom a posadke. Takze: Kolko letovych hodin mal za sebou pilot? Na akom principe pracuje axialny kompresor leteckeho motoru? Podrobne, prosim ... ide o zivot.

mey8
11. júl 2021

@zooeynka suhlasim naprosto!! 👍🏻 A co uz dlhsie sledujem tak arogancia tychto uz ockovanych je pohanana nesmiernym strachom... A je to coraz horsie.. Popravde mi je tych ludi aj luto, lebo sa isli bezhlavo ockovat mozno aj v dobrej viere, ze pomozu sebe, ochrania svojich blizkych a pomozu zbavit sa kovidu... Bohuzial pravda je taka ze nepomohli nikomu... Dokonca ani sebe... A akosi si neuvedomuju v com bol rozdiel medzi nimi, a medzi nami... Slobodna vola a diktatura su dva protipoly, ktore sa nedaju ignorovat....!!!!

mey8
11. júl 2021

@ivka225 ja som si myslela, ze ty uz viac nemozes klesnut😂😂😂👎🏻 tak najskor lieky a teraz let lietadlom🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ omg😂

mey8
11. júl 2021

@zuzliq nebudem ta urazat, nestojis mi za to, a vidim, ze urazit vlastnu inteligenciu zvladas aj sama😂😂😂 ale vyhlasit ze vakcina proti kovidu, ktorej studia bude trvat minimalne do roku 2023 nie je experimentalna o tebe dost vypoveda a aj o tom v akom odbore pracujes...

mb2021
Odpoveď bola odstránená
makova333
11. júl 2021

@zooeynka ze ty si ani len diplomovku s výskumom nepísala? 😀

makova333
11. júl 2021

@zooeynka poprosim vysvetlit zlozenie, nech teda tusime a pomozes tym aj inym:

Astra Zeneca:
6. Obsah balenia a ďalšie informácie Čo Vaxzevria obsahuje
Jedna dávka (0,5 ml) obsahuje:
šimpanzí adenovírus kódujúci „spike“ glykoproteín ChAdOx1-S* vírusu SARS-CoV-2, nie menej ako 2,5 × 108 infekčných jednotiek
*Produkovaný v geneticky modifikovaných ľudských embryonálnych obličkových bunkách 293 (human embryonic kidney 293 cells, HEK 293) a technológiou rekombinantnej DNA.
Tento liek obsahuje geneticky modifikované organizmy (GMO).
Ďalšie zložky sú L-histidín, monohydrát L-histidínium-chloridu, hexahydrát chloridu horečnatého, polysorbát 80 (E 433), sacharóza, edetan disodný (dihydrát), voda na injekcie (pozri časť 2 „Vaxzevria obsahuje sodík a alkohol”).

Pfizer:
6. Obsah balenia a ďalšie informácie Čo Comirnaty obsahuje
Liečivo je mRNA očkovacia látka proti COVID-19. Injekčná liekovka obsahuje po nariedení 6 dávok po 0,3 ml s 30 mikrogramami mRNA v každej dávke.
Ďalšie zložky sú:
((4-hydroxybutyl)azándiyl)bis(hexán-6,1-diyl)bis(2-hexyldekanoát) (ALC-0315),
2-[(polyetylénglykol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamid (ALC-0159),
1,2-distearoyl-sn-glycero-3-fosfocholín (DSPC),
cholesterol,
chlorid draselný,
dihydrogenfosforečnan draselný,
chlorid sodný,
dihydrát hydrogenfosforečnanu sodného,
sacharóza,
voda na injekcie.

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@mey8 Ty si sa na zaklade coho rozhodla, ze sa nedas ockovat? Co si si o tom prestudovala? A bud konkretna, nech si to mozeme tiez precitat.

zuzliq
11. júl 2021

@mey8 Myslela som si, že sa spýtaš aspoň, na základe čoho to vravím, ale ty to nepotrebuješ. Veď si už všade bola, všetko vieš. Mimochodom, odkiaľ máš ten rok 2023? Viem, že sa to tak medzi ľuďmi traduje. Ale zamyslela si sa, či si už videla zdroj tej informácie?

zooeynka
11. júl 2021

@makova333 a co laikovi povie toto zlozenie ktore si poslala? Gro naroda je teraz mudrejsie? Uz vedia co si do tela nechali napichat?

zooeynka
11. júl 2021

@makova333 diplomovku som pisala ale z ineho odboru. Verim lekarom, ktori maji velky respekt pred ockovanim a nie su zapredani za zisky. A ze takych lekarov je pozehnane. Staci hladat

zooeynka
11. júl 2021

@ivka225 letecka doprava je jedna z najbezpecnejsich na svete. Cesta autom je statisticky ovela nebezpecnejsia ako let lietadlom.

ivka225
11. júl 2021

@zooeynka Takze si doverovala konstrukterom aj posadke bez toho, aby si vedela podrobnosti o axialnom kompresore a videla zaznamy z vycviku pilota, ano?

zooeynka
11. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl bohuzial, este nikto z ockovanych, ktorych som sa pytala mi nevedel odpovedat na tuto otazku. Z toho usudzujem, ze ludia skutocne netusia co do seba dobrovolne nechali vpichnut. Ani akym principom pracuje tato vakcina.

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@zooeynka a ked nastupujes do autobusu, tak si pytas soferov vodicak, alebo mu davas fukat? Zrejme nie, nastupis a vezies sa. Ale toto je len take prirovnanie, nic nedokazuje. Zlozenie, ktore Ti sem dalio, Ti nestaci. A co by si si akoze predstavovala? Co si Ty citala, ze si sa rozhodla neockovat? Pridaj, nech vieme.

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@zooeynka no, otazka je, koho si sa pytala, akych ludi mas v okoli. Ja mam uplne inu skusenost.

zooeynka
11. júl 2021

@ivka225 respekt som mala pred kazdym letom, ale ano, doverovala som pilotom a najma autopiloyovi, ktory riadi cely let od startu az po pristatie.

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@zooeynka toho autopilota naprogramoval clovek a ten je omylny.

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@zooeynka no, uz som sa bala, ze dnes sa na Pekovu zabudne😝

ivka225
11. júl 2021

@zooeynka Cize podla teba experti pripravujuci vakcinu su horsi ako experti programujuci autopilota ... zaujimave ... vies to podlozit nejakymi dokazmi?

zooeynka
11. júl 2021

@ivka225 vazne sa chces bavit o konstruovani lietadla? Nezda sa ti to zbytocne v tejto teme? Ale rozumiem, nevies vysvetlit princip vakciny ktoru obhajujes, tak obracias temu uplne inym smerom.

zooeynka
11. júl 2021

@dskjhfdlkdjhl cize molekularnu geneticku nepovazujes za kapacitu, lebo vravi nieco co sa ti nepaci....

dskjhfdlkdjhl
11. júl 2021

@zooeynka myslim, ze ta uz toho narozpravala dost a vazne ju uz vedci neberu.