Názor na dnešnú situáciu
Dnes sa prezentujú len tí istí "odborníci". Pýtam sa. Je SK na tom tak zle, že sa prezentujú stále tí istí? Kde sú vzdelaní prof., PhDr. PhD a iní z rôznych fakúlt a pod.? To chcete povedať, že SK pozná len Krčméryho, Mikasa, Sab. Vysolaj. a cca ďalších aj keď desiatich? A kde sú ostatné kapacity našich univerzít a VŠ? Pýtam si ostatné kapacity, ktorých musí byť mnoho vzhľadom na počet VŠ u nás, odborných lekárskych pracovísk a podobne. Kde sú diskusie?
@dskjhfdlkdjhl neviem naco ti bude moj osobny dovod preco sa nedam ockovat... Ale budis.. Mozno ty a aj ostatny pochopite, ze nie vsetci, ktory sa nedaju ockovat to nerobia vyslovene len z rozmaru: 1. Problem otehotniet a donosit dieta mam uz aj bez vakciny
2. Nastastie som tehotna a zivot toho dietata je pre mna tak cenny ze ho nezmarim experimentalnou vakcinou
3. Mam zdravotne problemy ktore mi to (aj keby som chcela, co priznavam, ze nechcem) neumoznia (rozpisovat o mojom zdravot. Stave sa nebudem, ja o tvojich zdrav. Problemoch tiez nic neviem)
4. Vakcina je len vo faze testovania = je Eperimentalna.
5. Na svete neexistuje jediny clovek co by preberal zodpovednost za nasledky vakciny... Dokonca ani vyrobcovia?? To samo o sebe vela vypoveda
6. Natlak a diktatura, (nehovoriac o medialnej jednostrannej kampani) ma nanajvys znechucuje a ma na mna opacny ucinok..
7. Zatial ma nepresvedcil jediny argument o tom, ze vakcina je riesenim, ze je prospesna, nezavadna...
8. Svoje zdravie si vazim, cenim a nepcham do seba ani tabletky na bolest... (jasne, ze tabletky co riesia moje zdravotne problemy uzivam, po schvaleni a prekonzultovani s lekarom, kt. Mi jasne vysvetli rizika...) inak tabletky bezhlavo neuzivam..
9. A v neposlednom rade som kovid pred 3ma mesiacmi prekonala... A nezlahcujem ho (kedze u mna, aj mojich blizkych mal tahsi priebeh), ale prezila som ho, prekonala (bez nemocnicneho lozka) a mam protilatky takze vakcinu nepotrebujem...
A teraz ma zneste pod ciernu zem aka som nezodpovedna k svojmu zdrav. Stavu a este aj k vam... 😂🤦♀️👍🏻
@mey8 z toho vsetkeho beriem asi jedine to tehotenstvo a nespecifikovane zdrav. problemy, zvysok je taky hodne vagny. Ale nechapem potom, preco chces od ockovanych, aby Ti napisalai nejaky relevantny dovod, ked v podstate, keby si nebola tehotna a nemala zdravotne problemy, tak ho sama nemas.
@dskjhfdlkdjhl ale ty si nepochopila, po cely cas za co sa tu ja furt s takymi akosi ty dohadujem... 😂😂😂 Omg.. Ja od zaockovanych nic nechcem.... Jedine co ocakavam a to bezohladu na to ci su ludia ockovany ci nie, aby k sebe mali uctu, aby respektovali nazory inych a aby konecne prestali utocit na ludi co sa slobodne rozhodli neockovat...( maju rovnake pravo slobodne sa rozhodnut ako nalozia so svojim zivotom a zdravym ako aj ty!) a prestalo sa na nezaockovamych ukazovat prstom - ONI ZA TO MOZU!!! a takisto maju rovnake prava ako ostatny a to obmedzovanie a zastrasovanie, je protizakonne! 🙏 A ak ostatne veci preco sa nedam zaockovat povazujes za,, vagne,,, je to tvoj problem... Ale vobec sa potom necudujem ze uroven Slovenska tak upada... 👎🏻
@dskjhfdlkdjhl ked najdes prispevok v ktorom osocujem, ociernujem podcenujem ludi, len kvoli tomu, ze sa dali zaockovat.. Pripadne im nedajboze nadavam - opakujem LEN PRETO ZE SA DALI ZAOCKOVAT!!! tak si tvoju radu s uctou vezmem k srdcu... 🙂 ja uctu voci ludom mam, ja nazor, volbu, rozhodnutie zaockovaneho respektujem... Bezohladu na to preco sa tak rozhodol.. Ja zaockovanych nediskriminujem, neponizujem a ani na nich kvoli tomu neutocim... Jedine na co utocim je hyenizmus (ked sa niekto vyjadri ze vdakabohu ze tie 3 stareny zomreli aspon nebude problem z vytahom.. Povazujem za vrchol neludskosti... Bohuzial sa na to neviem inak pozerat, lebo aj oni boli, sestry, matky, stare mamy...) alebo ked niekto pouziva ako argumentaciu to ze zmiesa jablka s cernicami, tak ano pride mi to stupidne, nepodlozene a zavadzajuce... 🙏✌️
Trochu všeobecne odpoveď adresujem Tebe, autorka...
1. múdrosť (sedliacky rozum), inteligencia (schopnosť spájať a vyhodnocovať informácie) a vzdelanie (mať informácie) sú rôzne veličiny. Vzdelaný neznamená to isté ako inteligentný. Múdry dokáže byť človek aj bez vzdelania... atď. Samozrejme otázka minimálnej hranice.
2. V modernej forme spoločnosti sa menšina prispôsobuje väčšine. To, čo vidíš v médiách je určené pre tú väčšinu. Tá menšina si názor dokáže vytvoriť sama a nepotrebuje k tomu médiá.
3. V každom jednom odbore a ľudskej činnosti sú odborníci dobrí aj zlí.
@makova333 nemas za co. Je toho vela na studovanie aj pochopenie. Tento clovek to tiez pekne objasnuje, ak ta zaujima tak si pozri:
https://m.facebook.com/thomas.mu.102/videos/406...
@zooeynka a este taka malicka pripomienka: "dakujem za vysvetlenie fungovania vakciny a jej zlozenia" toto bola ironia, kedze si mi ziadne vysvetlenie nenapisala. Ja som ho od teba ani necakala, ale nechcela si sa zhovadit este viac, kedze tomu nerozumies, tak si sa tvarila, ze si ironiu nepochopila a hodila si mi link na cloveka, ktory je diabetolog, co je asi taka odbornost ako keby ja ako psycholog chcem operovat oci. Lebo ved ide o pohlad na svet, nie?
@makova333 cize akceptujes iba vyjadrenia lekarov ktori su proockovaci, chapem. Vsetko ostatne znevazis a neberies vobec do uvahy. V poriadku. Nech by si dostala akukolvek kapacitu ktora povie len slovko proti ockovaniu tak zvozis a ohovoris aj tu. Tvoj pohlad na svet. Nepripustis ze veci mozu byt ine ako ich vidis ty. Zbytocna debata. Dostanes vyjadrenia odbornikov - treba ich zosmiesnit. A hadam nechces odomna aby som ti opakovala co povedali odbornici vo videach, vypocuj si to, oni ti vysvetlia ako funguju tieto vakciny, nebud leniva si to zapnut.
Zaujimave sledovat tieto diskusie kde vacsinou zaryti fanatici z vakcin len urazaju a napadaju kazdeho kto co i len spochybni ich teorie a pritom sami za to iste utocia na inych. Ze vraj nepripustaju ine veci. Hm hm divna doba nastala. Vyjadrovat sa mozu uz len ludia ktori nieco take studovali ini nie a nedajboze niekto napise nieco negativne na vakciny. Ja netvrdim ze su neucinne uplne ci ucinne..ja im len neverim a je to moja vec a moje zdravie. Ale nikdy nebudem niekoho zhadzovat preto ze sa nechal zaockovat preboha. To co uz ludom nacisto hrabe?? Este som nezazila aby sa taketo veci co sa tyka zdravia a podobne denno denne vsade pretriasali verejne. Doteraz kto ode riesil ci som alebo nie som ockovana proti virusom ci inym chorobam? Media naozaj robia svoju pracu poctivo..
@zooeynka chybaju mi fakty, napriklad, ze v Nemecku zomrelo 3000 ludi po ockovani. Akou vakcinou? Kto zverejnil tieto pocty? Na zaklade coho? Prosim si data z relevantnych institucii. Tak ako si prosim mena nositelov Nobelovych cien, ktori sa vyjadrili, ze ockovanie nie je bezpecne. A dalej ockovanie proti covid19 nie je vakcinaciou v pravom zmysle slova, ale genovou terapiou. Vazne? Ak by sme aj uznali, ze vakcina Commirnaty moze na niekoho posobit ako genova terapia (co samozrejme nie je), ale Astra Zeneca? A tak dale a tak dale...
@makova333 prepacte ze vstupujem do vasej debaty ale prvy cast co pises ze tie pocty ja zaklade coho to iste mozeme tvrdit aj pri umrtiach na covid. Kazdy vsetko spochybnuje..pretoze to by sa asi museli pre niektorych zverejnovat snad aj pitevne spravy ci co. Tak isto ako niekto spochybni umrtie na covid mozeme spochybnit umrtie po vakcine. Alebo vzdy bude len jedna jedina pravda? Pravda je veomi relativna v tomto pripade. Ani oficialne udaje v spravach a pod nemusia byt celkom pravdive. Videli sme to pekne pri testovani kde denne buchali cisla a nakoniec verejne vyhlasili ze nevedia (vid Kollar) takze zbytocne sa hadate tu aj tak to nikomu nepomoze. Kazda z vas moze aj nemusi mat pravdu alebo len zcasti
@makova333 ja zas celkom chapem preco sa o pripadnych 3000 mrtvych v DE nehovori v mediach. Bohuzial nemecky neviem tak to neviem v nemcine dohladat, ale informacie o tom urcite su. Stacilo by hladat. A ako pise uzivetelka vyssie, aj pocty o umrti na covid by mohli byt skreslene, len aby sa ludia vystresovali a utekali sa ockovat. Tiez to nevies overit. Aj mena nositelov Nobel.cien sa daju zistit, staci Jancovi zavolat a spytat sa ho, urcite rad povie, jeho cislo je verejne. A rozdiel medzi klasickymi vakcinami, ktore su tu x rokov a mRNA vakcinou tiez vysvetlil.

@zooeynka Nie, ani sama totiz nie som expert na letecku techniku. Len poukazujem na to, ze pri vascine krokov, ktore v zivote robime, sa implicitne spoliehame na expertov. Teda az na par jedincov, ktori za expertov povazuju iba sami seba alebo podobne podivuhodne individua.