icon

Názor na registrované manželstvá homosexuálov

baddie123
14. júl 2022

Čo si o tom myslíte?

misinka0611
15. júl 2022

Neprekáža mi to, neboli by sme jediní na svete kde by bolo registrované partnerstvo a ani by ma to nijak v živote neovplyvnilo.

dusankomoj
15. júl 2022

@viestta no predsa normálne! Tak ako dáš upiecť koláč a on sa stáva sčasti kovový,lebo predsa plech je kovový.😜 niektoré argumenty sú nepriestrelné,čo narobíš!🤣

viestta
15. júl 2022

@dusankomoj zisťujem, že mám medzery vo vzdelaní.. Ale po tom, čo nám pri očkovaní na kovid implantovali nielen čipy ale aj cudziu DNA sa týmto chu-j.adam co z niektorých vypadávajú prestávam čudovať. Aj keď teda občas ma to zaskočí, ako teraz

janetinka27
15. júl 2022

@viestta adoptovane dieta ma moznost v dospelosti poznat svojich rodicov.moze ich kontaktovat. mnohe nie, najma ak nie je uvedeny otec alebo su z anonymneho porodu atd. tvoj priklad je,zial, vhodny na porovnanie, ako sa asi mozu citit deti namiesane z hocijakeho vajicka a hocijakej spermie. adoptovane deti si tuto traumu z nepoznania predkov naozaj nesu, je to tragedia deti, ktore nevedia,odkial prisli. nechcela by som, aby sa takto citili dalsie deti, deti bez predkov. matka nie je nejaka pani, co dieta "len" porodila. bude to navzdy biologicka mama, ku ktorej si clovek pocas celeho svojho zivota bude vytvarat vztah pocas celeho psychologickeho vyvinu -vycitky, odmietanie, idealizovanie, preklinanie, odpustanie atd.
nie je pravda,ze mama je ta,co vychova. dokazom su aj deti, ktore boli hoci s laskou vychova ane starymi rodicmi, tetami, ale mama je vzdy mama. clovek k bilogickej matke moze zaujat rozny postoj,tvrdit,ze pre neho nic neznamena,ale je to konflikt,ktory si v sebe nesie stale,kym sa s tym nevyrovna.

viestta
15. júl 2022

@janetinka27 ja to vnímam inac

janetinka27
15. júl 2022

dieta troch rodicov bola tema, ktora letela pred par rokmi, staci si to dat do googla

luliu
15. júl 2022

@janetinka27 veľmi sa mýliš, to dieťa vznikne spojením vajíčka náhradnej matky a otca. Veľakrát tie deti náhradnú matku poznajú, je im vysvetlené kto to je, raz za čas sa navštevujú, takže tvoja predstava je chybná. Ti otcovia sú veľmi vďační náhradnej matke a koľkokrát sa vyvinie priateľstvom na celý život

janetinka27
15. júl 2022

@luliu dieta sa s tou matkou stretava v niekolkych sladkych pripadoch z mnohych, tych, co maju idealizovat nasu predstavu. mnohe zeny to robia pre peniaze, navyse v inych krajinach,kde je to povolene,cize matka vobec nezije pri dietati. ano,su pripady,kedy sa s dietatom matka stretava a dietatu je "vysvetlena" tato hrozna metoda opustenia dietata ako nejaky filantropicky skutok, co je pre to dieta asi tazko prijemny pribeh.

aj heterosexualne pary z europy si davaju vynosit svoje embryo hocikde vo svete, v indii, v afrike, su o tom natocene dokumentarne filmy,pricom mnohe africke zeny vynosili uz niekolko deti.ziadne stretavanie a rodinne oslavy sa nekonaju. je to najma o tom,ze ludia chcu dieta a dostanu ho. za peniaze.

betulinka1
15. júl 2022

@baddie123 ja som sa, hlavne kvoli majetkovym veciam v BSM.

luliu
15. júl 2022

@janetinka27 nemáš šajnu o čom píšeš, absolútne, škoda sa baviť, tá "hrozna" metóda umožní milujúcimi párom mať vlastné dieta, ktoré žije v šťastnej milujúcej rodine, mnohokrát normalnejsej ako dieťa splodene za diskotékou medzi nejakou 16 ročnou slečnou a ozratym nadržaným mladikom

ervenka
15. júl 2022

Viete kto je na fotke? Ten vyssi s cervenym oznacenim je nl ambasador pre Thaislo, Laos, Gambodzu. Ten nizsi je jeho MANZEL. Ten uplne v pravo je nl kral, ktory ide odovzdat dekrety. Carter a Remco su spolu viac ako 10rokov a maju adoptovane 4 deti.
To na margo rozvratu spolocnosti a ine blablabla.🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Instagram: dutchrainbowfamily 🌈
Predtym ako zacnete urazat Holandsko, sa pozrite ako je na tom nl a porovnajte s svk. Ja tvrdim,ze Slovensko ma nadhernu prirodu, ale zit sa tam neda.

janetinka27
15. júl 2022

@luliu nedokazes prijat skutocnost,ze niekto ma iny nazor ako ty? ja sa tejto oblasti venujem, je to vec, nad ktorou vela premyslam, zistujem, nie som clovek, ktory len tak splechne prve co mu napadne. ved milujuca rodina nemusi byt vsetko, milujuca rodina nezaruci cloveku pocit stastia, prijatia, dieta sa s tym musi vyrovnat,ze ho priviedli na svet s vedomim, ze bude odtrhnute od svojej matky. a prepac, mozem vyjadrit svoj nazor tak ako aj ty, nikomu svojim nazorom netrham dieta z ruk, iba poukazujem na tuto stranku veci.
nemyslim si, ze je az take krasne a laskave priviest dieta na svet uz priamo s tym,ze ho odtrhneme od prirodzenych rodicov len preto,aby sme uspokojili svoju tuzbu po dietati. mne to pride sebecke, kratkozrake. skus sa zamysliet nad tym, ci je tu moznost, ze dieta naozaj z toho moze mat traumu

elementissa
15. júl 2022

@janetinka27 to je veľmi jednostranný a skostnateny pohľad. Rodič nie je ten čo splodi ale ten čo vychova a ten odovzdá aj rodinnú "históriu". Môj muž je adoptovany a veru nikdy sa po biologickej "matke" neobzeral. Jeho rodina sú jeho rodičia, jeho starí a prastarí rodičia, ktorých poznal a na ktorých má šťastné spomienky z detstva. A teda ani náhodou nie je prázdny ani mu nie je ublížené. Každý človek vznikne z nejakého vajíčka a spermie, to však ešte nedeterminuje jeho budúcnosť. Mňa napríklad absolútne nezaujíma daka rodinná história a ani ma nezaujímajú daki predkovia. Pozerám sa do budúcna, ako viem zmeniť svoj život a život ostatných k lepšiemu, nie do minulosti. Tá ma zaujíma iba všeobecne, poučiť sa z minulých chýb a neopakovat ich, určite nie preto, že si zakladam na tom, odkiaľ pochádzam alebo odkiaľ prichádzam. Kam idem je dôležité. Určite sa ani pri náhradnom rodičovstve ani pri adopcií ani pri umelom oplodnení neubližuje dieťaťu. Práve naopak, dáva sa mu milujúci domov. To je najviac, čo si ktorékoľvek dieťa môžete priať

janetinka27
15. júl 2022

@elementissa nie kazdy to tak vnima ako ty alebo ako tvoj manzel.a je rozdiel, ze je dieta adoptovane, pretoze sa ho rodicia zriekli a je rozdiel, kedy je vytvorene, aby uspokojilo potrebu dospelych.
staci moj postoj oznacit za skostnateny a som vybavena. ty mas pocit,ze na povode cloveka nezalezi. to je tvoj pocit a tvoj jednostranny pohlad.

valeria_h
15. júl 2022

@mimka1402 Ty si čo za hajtru? Každý má nejaký názor, tak to láskavo rešpektuj pokiaľ sa človek vyjadruje slušne.

luliu
15. júl 2022

@janetinka27 presne ako píše
@elementissa Dieťa nezaujíma pôvod, deti také veci neriešia, ak vyrastajú v milujúcej rodine, ktorá pre ne robí všetko, tak len to je pre nich dôležité. Tvoj názor je názor dospelého, ktorý si myslí .... ale nikdy nezažil..... Rodič nie je ten čo splodil, ale ten čo vychoval

elementissa
15. júl 2022

@janetinka27 tak vidíš, tak ako ty biologicky pôvod považuješ za všetko, sú ľudia, ktorí ho považujú za úplne bezpredmetný. Preto je tvoje rozculovanie sa nad náhradným rodičovstvom zbytočne, lebo aspoň 50% takýchto detí bude mať postoj ako ja. Ty by si do toho nešla. Iná áno. Máš právo na svoj názor, iný má právo na svoj. Ale prezentovať náhradné rodičovstvo ako niečo hrozné je absolútne nemiestne. Nie je to nič strašné, je to jeden z dostupných spôsobov tvorby rodiny. A môžeš sa staviť o čokoľvek, že všetky deti vynosene náhradnou matkou majú veľmi šťastné detstvo a sú milované. Lebo ich rodičia si dobre uvedomujú aký dar dostali.

luliu
15. júl 2022

@elementissa pekne napísané 👍

janetinka27
15. júl 2022

@luliu ja som bola tiez dieta a pamatam si, co ma zaujimalo. deti tieto veci riesia viac ako dospeli, aj medzi sebou. kazdy ma predsa ine citenie. zato, ze ty si to tak necitila, neznamena,ze to necitia ini.

janetinka27
15. júl 2022

@elementissa neviem, ako si vypocitala tie percenta, na to by bol lepsi skutocny prieskum.
len preto ze tvoj a moj nazor maju vahu 1:1?

deti vynose e nahradnou matkou maju take detstvo,akeho sa im dostane. aj pary s vynosenymi detmi su len ludia, mozusa im tiez rozpadnut vztahy, objavit sa hadky, nevera,alkoholuzmus, tyranie.

ved aj deti z umeleho oplodnenia su "vytuzene", nie su splodene nahodne a napriek tomu su okolo mna vsetky pary s detmi z umeleho oplodnenia rozidene. pri umelom oplodneni ziadne CAR nezistuje intenzitu lasky medzi ziadatelmi, mam znamu uspesne umelo oplodnenu dvakrat, ktora uz vtedy so svojim muzom intimne vobec nezila a napriek tomu jej umele oplodnenie v CAR urobili. dieta neudrzi rodicom vztah,ani ked bolo vytuzene. to su len zidealizovane predstavy, ake su podsuvane vo videach s rozplakanymi muzmi, ktorym odovzdavaju do ruk novorodenca. ale tito muzi sa mozu rovnako hadat, rozist ako ine pary

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
janetinka27
15. júl 2022

@elementissa naozaj velmi zidealizovana predstava: "A môžeš sa staviť o čokoľvek, že všetky deti vynosene náhradnou matkou majú veľmi šťastné detstvo a sú milované. Lebo ich rodičia si dobre uvedomujú aký dar dostali"

to naozaj nemoze byt pravda.

sainatt
15. júl 2022

@janetinka27 ja som reagovala len na tuto diskusiu. Opakujem, som milo prekvapena, ze je tu tych co subza registrovane partnerstva viac nez tych co su proti. Mam z toho radost

viestta
15. júl 2022

@janetinka27 koľko tých detí "na zákazku" poznáš? Koľko z nich sú dospelí ľudia, ktorí trpia stratou identity?

janetinka27
15. júl 2022

@viestta a kolko ich poznas ty aby si mohla povedat, ze je to v poriadku?
ja som napisala moj postoj, pretoze ide o otazku vnutorneho prezivania dietata. pretoze sa hovori iba o uspokojovani potrieb tuziacich rodicov.
nepotrebujem predkladat dokazy, nema ich nikto. moj komentar ma viest k zamysleniu.ale iba pre tych, ktori maju zaujem. ostatni nech si myslia co chcu.

viestta
15. júl 2022

@janetinka27 v poriadku je každé dieťa, ktoré prežije detstvo naplnene láskou

janetinka27
15. júl 2022

@viestta aj deti a ludia vyrastajuci v laskavych rodinach pachaju samovrazdy. existuju teda aj ine faktory, ktore vplyvaju na psychiku cloveka ako je milujuca rodina

viestta
15. júl 2022

@janetinka27 to nepopieram. Ale je väčšia šanca, že z nich vyrastú vyrovnaní a šťastní dospelaci

janetinka27
15. júl 2022

@viestta a sanca je este vacsia, ak vyrastaju vo vlastnej stastnej biologickej rodine s vlastnym otcom a vlastnou matkou...
(preto, moj nazor, co mi z toho vyplyva: je potrebne zlepsovat stav v biologickych rodinach ako vytvarat nebiologicke rodiny, kde je riziko rozvratu rovnake alebo podobne ako v biologickej rodine)

mondolina
15. júl 2022

som za registrované partnerstvá, kľudne aj sobáše rovnakého pohlavia.
čím viac na výber tým lepšie pre ľudí.
ako mňa hetero ovplyvní, že sa ľudia rovnakého pohlavia právne spoja😉