Názor na second hand veci
Caute baby, chcem sa opytat na vas nazor...
Ked som zila v zahranici, tak second hand nakupy, ci uz nabytok, oblecko, cokolvek boli uplne normalne...v kazdej vrstve, chudobnejsi, bohati ludia, tesili sa, ako dobre nakupili, hlavne znackove veci...co sa nabytku tyka, cely dom mam zariadeny holandskym second hand nabytkom, ktorému nic nie je, mne sa ten styl paci a usetrila kopu penazi...Nedavno som bola v TT a isla som okolo obchodu, krasny vyklad, figuriny, pekne veci, vôbec som si nevsimla, ze idem do sekacu, vsetko ciste, vonave...nakupila som krasne kusky, hlavne synovi bundy, saka...ten z nich odpadal..vcera sme boli u brata a svagrina, ze aka super bunda a on vyteseny hovori, ze" za par eur zo sekaca"...svagrinej hned zmrzol usmev, zrazu uz nebola taka pekna..tak som mu povedala, ze nech nehovori nikomu nic nabudúce..on ze a preco ma klamat...berie sa to stale u nas ako hanba?.. chodia aj ini, len si vymyslaju, ze to zo sekaca nie je, alebo to povedia normalne..ci?
@ivivaiveta Ja tiež často dostanem niečo, čo mi nesadne, hlavne väčšie ako potrebujem.
@ivivaiveta kupujes veci tu v bazari? A Tvoja svagrina? Ved to je to iste ako ist do second handu.
Ja som dlho zila v UK, kopu veci mam stamadial aj z charity shops, teda zo second handov, a ako pises, pre nich je to nieco ako status, ist si kupit nieco lacne a este aj pomoct niekomu, kto to potrebuje.
ja som skoro opacneho nazoru, pozeram opovrzlivo na baby, ktore tu na MK predvadzaju svoje kabelky LV, Gucci, atd . Toto ja nikdy nepochopim a v duchu si klopem na celo. Ale ked im to robi radost 😝
@ivivaiveta ja ti tak poviem, ja by som rada nakupovala v sekacoch, hlavne, ked viem, ako dlho to oblecenie deckam vydrzi...no ale co narobim, ked som doteraz nenatrafila na sekac, v ktorom by tie veci nevyzerali, akoby ich predtym nosilo minimalne 20 ludi...stale na konovi citavam, ako baby dobre nakupili v sekacoch a ja tam vzdy najdem iba flakate, vytahane, zozmolkovane handry suce akurat do kosa...a to teraz pisem o istom sekaci, ktory ma nespocetne vela pobociek a obehala som nie jednu
@adri266 ja som rovnakého nazoru..a uz som sa rozhodla...ak este nieco v sekci kupim,synovi nepoviem odkial to je, nech nema dilemu, co povedat...a ja uz viem, komu mozem a komu nie...holt, taka je realita...vidis,napr.
@ellca123 sa za to hanbi...ale neviem preco?..ze vies vyzit aj z mala?..ze si to vies zariadit aj z mala penazi?..tebe sa divim, nemas sa za co hanbit...
@wolfie ja to nepoznam moc...ja som bola v tom, co tu spominali, Textile House a ti hovorim, som zvonku a pri vstupe ani netusila, ze to je sekac..az podla stendrov a cien vo vnutri nakoniec...dufam, ze nehovoris o tom...lebo potom snad aj zavisi od pobocky, co ja viem...
@ivivaiveta ale hej, presne o tom...neviem, ja som pozerala iba detske veci a tie boli v drvivej vacsine v hroznom stave, neviem, ako veci pre dospelych, tie nezvyknem pozerat
@wolfie to vazne??...vtedy, ked som ja bola, predavacka hovorila, ze su po tovare, takze aj tym to mohlo byt,neviem..zase, moze byt pravda, ze predsa len, detske veci deti viac znicia...mojmu synovi uz kupujem dospelacke, uz je vysoky,tak detske som nepozerala,sa priznam...
@ivivaiveta ja si tiez myslim, ze to bude tym, niekedy musim omrknut aj dospelacke, volakedy som pre seba rada v sekacoch nakupovala
@wolfie asi to skutočne bolo tým, že si natrafila na prebratý tovar, vtedy sa stáva, že už na vešiakoch visia len handry. Pri novom tovare môžeš natrafiť na skutočne krásne veci. Tovar dopĺňajú denne, takže si asi mala skôr smolu. A samozrejme niekedy majú v tovare viac detských vecí, niekedy zasa pánskych atď. Nakupovanie v sekáči je o tom, že musíš natrafiť na tú správnu vzorku tovaru. Mne sa tiež často stáva, že nekúpim nič a niekedy by som kúpila za dve tašky 🙂
Ja chodím nakupovať už len do sekacov odkedy som tam bola prvykrat.Za pár supiek nakupim kopec oblečenia a hlavne,pre mna najdôležitejšie,zo zásady sa neobliekam do toho čo je teraz "moderne" podľa niekoho,a nebudem oblečená ako 1000 ľudí okolo mna.je dosť mala šanca že v sekaci majú 2 rovnaké veci :D a čo si o tom myslia ostatný má netrapi.
@ivivaiveta Prosím ťa, hlavne nerieš, čo si kto myslí o tvojich nákupoch. Veľa ľudí ohŕňa nos aj nad vecami z Tesca, či Lidla a pritom tam majú pekné veci. V sekáčoch nakupujem pravidelne - pre seba aj pre deti. Deti mám tri a niektoré z tých sekáčových vecí vynosili postupne všetky moje deti a ešte boli dosť akcie schopné na to, aby som ich posunula ďalej. Ja si práveže myslím, že treba myslieť tým spôsobom, že je fajn ušetriť a nielen svoju peňaženku ale aj prírodu. Načo donekonečna vyrábať nové veci, keď aj tie staršie ešte vedia poslúžiť?
@zuzitko74 absolutny suhlas...ved hovorim, uz neriesim,synovi nepoviem odkial a hotovo...vyhnem sa trapnym poznamkam...
@ivivaiveta Ja v second hande kupujem veci len sebe, manžel by si to neobliekol dôvody nejdem konkretizovať. Kupujem väčšinou štýlom vidím vo výklade tak si to idem kúpiť ak mi je to dobré alebo daný doplnok nemá poškodenia.
Kamarátky kupujú deťom veci v sekáčoch a tiež do práce ak potrebujeme pre bábatká vecičky tak chodíme s kolegyňami po sekáčoch výpredajoch a pod.
Je to každého vec, pokiaľ je tá vec čistá je aj jedno odkiaľ je
Mne je nakupovanie v sekacoch sympaticke. Teda aby som bola presna, je mi sympaticke mat pekne a nie drahe veci zo sekacu. Hlavne odkedy som sa dozvedela a nezdravosti farieb textilnych, ktora po cca 15tich vypratiach sa straca, veci zo sekacu uznavam este viac. Je tam podstatne vacsia variabilita ako v inych obchodoch.
Len problem u mna je, ze vacsinou nemam energiu sa medzi tym mnozstvom veci hrabat a hladat nieco vhodne velkostou, farbou, tvarom ... ked mam navyse dve pobehujuce dcery so sebou je to ohubu. Ale ked sa mi podari nieco ulovit, to je radost 🙂
Ja nakupujem povacsjnou v sekaci... ludia su uz raz taki niektori.... a vzdy sa pousmejem nad tym ked stretnem v sekaci zensku ktora povedala ze je to hnus a sama tam nakupuje. nemas sa za co hambit a ostatni nech si myslia co chcu 🙂 v sekacoch nekvalitne veci asi ani neskoncia podla mna.... za posledny rok som si inde ani nekupila oblecenie. kupujem aj priatelovi aj mamci a nikto sa nestazuje. a teraz ked som tehotna je to velmi vyhodne kupovat velke veci tam 🙂
ahojte, tak ja nad sekacmi nos neohrnam, aj ked moc casto tam nechodim. Pre seba tam moc najst veci neviem, nerada sa prehrabavam kopou veci. Ale detom som uz zohnala v sekacoch dost veci za par supov a su to aj velmi pekne vecicky, niektore dokonca nove s visackami. Zdielam nazor, ze sekac a kupovat z bazarika je v podstate to iste.
Svagrinka si napr. kupila uzasne saty a ked mi povedala, ze su zo sekaca .. no proste odpadla som. Mne sa este nepodarilo na seba najst nieco tak cool. Ale verim, ze ten cas este pride.
Tiez nie je sekac ako sekac. Blizko pri dome mame jeden taky maly, ale veci tam uz od prichodu smrdia, takze odtial som vycuvala... Ale v meste mame dva sekace, jeden takmer vylucne detsky a pani ma tie veci poukladane podla velkosti a typu, takze pridem a poviem teplaciky na tri roky a ona mi vytiahne kopu teplakov z ktorych si mozme vybrat - tam chodim velmi rada. A druhy je sice na stendroch, ale tiez takto podeleny a celkom priestranny, takze tam som uz tiez zo dva krat prehrabala niekolko stojanov.
Co zo zasady nekupujem second hand - teda ani na bazaroch je obuv, akosi mam taky neprijemny pocit obut si topanky niekoho ineho, takze obuv len novu, ale hladam vypredaje a akcie a vacsinu topanok som detom kupila za polovicne ceny sezonu dopredu. Zatial som sa trafila vzdy....
@ivivaiveta neries svagrinu, ja obcas nakupim v sekaci, skor nahodne nez cielene a mam odtial par rifli po 1eure znaciek co sa pod 40e nedostanes, vesty, bundu, asi 2 bluzky
Pre deti som nic nenasla co by mi padlo do oka, ale to moje nakupy boli take ze som isla okolo ...
Ak sa syn citi trapne resp je mu to neprijemne vysvetlovat mu povedz ze vidi odkial to je, znackove veci mavaju nasite visacky, a nech ti kazdy vylezie na chrbat
Ja teda zábrany mám. Aj keď je vec napohľad čistá, nikdy človek nevie, z akého prostredia pochádza... Z fajčiarskej domácnosti by bolo asi to najmenej, ale rôzne kožné choroby... Aj keď nie prenosné, už len tá predstava napríklad psoriázy... S prepáčením, du blejt, velebnosti! Nikto za takéto ochorenie nemôže, takto postihnutých ľudí sa neštítim ani neodsudzujem, ale po nich veci teda tiež nosiť nemusím.
Mne sekáče nevadia, ale nechodím tam, nebaví ma sa tam hrabať a nikdy tam nič nevidím. Podľa mňa tam treba chodiť pravidelne a systematicky, na to ja nemám čas ani nechcem. Keď som mala malé deti , chodila som a našla som ozaj pekné veci pred deti.
@zuzitko74 som sa prave chcela opytat, ci si cely zivot kupuje len nove auto napr....lebo take z bazaru, ty kokso, to volant chytal ktovie aky slizak, nehovorim, ze tam sedel, trebárs s tou psoriazou...a este sa mohol aj povracat... 😀
@lorela Nemusíš popierať svoj názor....ale aj napriek dodatku, že sa tých ľudí neštítiš, z tvojho názoru priam kričí pravý opak. Moja najlepšia kamoška na základke mala exém na rukách a doteraz si pamätám tú bezmocnú zlosť, keď sa jej niekto nechcel chytiť za ruku. A ,,blejt" by sa ti malo chcieť z tvojej necitlivosti, akou svoj názor vyjadruješ.
@zuzitko74 Mýliš sa, ale je to tvoj názor.
Nerozumiem, prečo máš problém zobrať môj dodatok tak, ako je napísaný. Som si ním totiž istá; mala som kolegu a jedného známeho so psoriázou, a nerobilo mi problém podať im ruku ani bozk na líce pri zvítaní. Ale dať si ich tričko na holé telo by mi už problém robilo. Či sa ti to zdá pochopiteľné alebo nie, je to tak.
@lorela aj ja som toto kedysi riesila. Co ked ten kus odevu, co sebe alebo detom v seconhande kupim, nosil niekto s prenosnou koznou chorobou. Ale potom som si povedala, ze to uz by som nemohla chodit vobec medzi ludi, keby som sa takehoto niecoho bala -- v elektricke by som sa nemohla chytit tyce, ved ktovie, kto ju predomnou drzal, do obchodu by som nemohla ist, ak je to maly obchodik a nema automaticke otvaracie dvere, deti by som na preliezky nepustila ... atd. atd.
@jasminka7 Ja už som to ďalej takto neriešila 🙂 chytať sa na verejnosti čohokoľvek mi problém nerobí.
A ešte som si spomenula na jednu príhodu.
Raz mi niekto zainteresovaný hovoril, že triedil oblečko pre Humana. A že nieraz sa im stalo, že medzi vecami nachádzali psie exkrementy alebo boli veci pomočené - čo sa asi nejakí "výrastkovia" nudili a hádzali do kontajnerov Humany aj to, čo tam nepatrí.
@jasminka7 no ja som tak raz chytila koznu chorobu na nohe, potom som si to dala do spojenia, že som vtedy mala na sebe nohavice zo sekaca a pamatam is v robote ma ta noha hrozne svrbela. Mesiac som behala po doktoroch, uz osm si mysella, ze sa to nevylieci. Nakoniec to ustupilo ale az po fakt silnych atb. Odvtedy som trosku polavila od nakupu v sekacoch, aj ked som tam nasla pekne kusky. Radsej si posetrim a kupim znackove.
@svetluska82 to si len polavila?ja keby som si ista, ze som mala fakt take velke problemy konkretne z veci zo sekacu,asi tam viac v zivote nejdem, nie ze trosku polavim... si si ista, ze to bolo z toho skusania?..lebo ja operiem kazdu vec,ktoru kupim najprv, je jedno ci u Armaniho alebo v sekaci...takze, aj ak su tie second hand veci niecim napustene, mohlo to byt aj z toho...uz neviem, kto to tu pisal, ale ta baba spominala, ze tieto veci su praveze viac dezinfikovane atd...uz neviem presne,ako to bolo, ale v tomto zmysle...
inac hej toto sa mi tiez zda , mne pripada ze slovensko je taka velka dedina a pozera sa kto si co pomysli a hrame sa na velkych frajerov a kolko minieme na vecie ( vid mania znackovych tenisiek k obleku a lampasove teplaky ku kabelke). Strasni malomestiaci a ludia co zavidia. Ked je nieco zo sekaca tak sa to berie ze to si da len chudak a pritom aj ti ludia co to povedia tam nakupuju. Je to trapne ale je to tak. Inac aj ja tam rada nakupujem a som spokojna, kaslat na trapakov.

ja sa za to hambim a je mi az luto ze som nutena taketo veci robit
ale nizky prijem a tri dievcata ......to je odpoved
inak plno veci ked si presijem je lacnejsie kupit nieco a presit na spravnu velkost , ako kupit latku
volam to -ze som kreativna, nie na finančnom dne - to znie hrozne