Názor na vyučovanie LGBT - reforma školstva
Ahojte aký máte názor na to že by sa mali deti učiť sexuálnu výchovu + o lgbti ? Viac pohlaví , trans atd. Súhlasíte s tym ? Je to podľa vas dobre alebo malo by to byt inak ? Uz som videla aj petíciu kde zbierajú podpisy za to aby sa lgbti výučba zaviedla do škôl. Myslite si že to bude aj na cirkevných školách ?
V Anglicku vraj môžu psychológovia na škole vášmu dieťaťu predpísať lieky bez vášho vedomia , aj hormonálne . Viem že nie sme v Anglicku ale aký je váš názor aj na to ?
O koľkých % z populácie sa bavíme,že niekto chce riešiť zmeny vo výučbe?
Nemám rada tieto "haló" témy.
Keď chce byť niekto z politikov,či "celebrít"zaujímavý,vytiahne túto otázku a obhajobu práv.
Myslím,že naša spoločnosť má čo riešiť,nemusíme umelo vytvárať problémy.
A rodičia majú rezervy vo výchove aj bez tejto témy.
@mamula20 ja si nikdy nedovolím tvrdiť hop. Jedine, čo môžem za seba tvrdiť je, že sa snažím svojho syna vychovávať k tolerancii k "iným". A to ci už ide o národnosť, náboženstvo, zdravie, orientáciu..dosaď si tam čo chceš. Keď mal asi 11, pozerali sme spolu film Ja, Simon a on sa má pri tom spýtal, a čo je zle na tom, že je gay. No nič, len niektorým to nevysvetlíš. A podobné otázky prichádzali aj po spomínanej vražde, po útoku na Ukrajinu... Čiže toto sa mi zatiaľ snáď darí.
@krsamkova dieta ktore padne za obet pwdofilovi zaziva a preziva vsetko mozne ale okolo prijembeho picitu to ani len udaleka nepreslo 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
@denkatn nerozumies pojmu ironia? Dalej, kukni europarl tv, ci ako. Prenasaju a tlmocia aj rokovanie vyborov. Strasne ma zaujima argument, ci zdroj pani riaditelky, ked rodicom vmetie ako jasny fakt, ze unia bude deti tlacit do vyberu pohlavia a jej je z toho na grc. Mne je na grc, ze na statnej skole v sekularnom state mame pocas vyucovania hodiny nabozenstva. Moje dieta ma vtedy prestoj a etiku ako nejaky 7 hodinu popoludni.... A pride mi cudne a nemiestne, ked skolsky rok pride ofic otvorit a pomodlot sa miestny knaz. Ale tolerujem to. Kiez by bola pani riaditelka rovnako tolerantna k homosexualom.
@kulumulu123 nikto tu neschvaluje trestny cin zneuzivania deti
Sexuálna výchova do škôl urcite v širšom zmysle nepatrí. Dôležité pojmy a info sú súčasťou inych predmetov.
A na margo blbých príspevkov typu - Môžem byť tehotná? Tam by sex výchova aj tak epomohla. Človek keď pozrie na gramatiku danej osoby tak ma pocit ze nemala ani slovenčinu. A predsa ju mala ako každý. Čiže neverím ze jednoduchšia čast populácie by sa zrazu stala vzdelanejsia v tej oblasti.
Keď som mala 12 rokov nesmela som v TV pozerať ani na dvoch bozkavajucich sa, dnes chcú o masturbácii ucit uz aj v škôlke. Choré.
Oooch, samozrejme, aj toto konickarky odobria ako super nápad z dielne bruselských uchylov 🤡
Ja som za, aby sa učilo. Sexuálna výchova nespočíva v Tom, že po vyučovaní sa vám vrátia domov lesby, gejovia či iné...
Učia sa tam o svojom vlastnom tele, ako rešpektovať priestor iných, o sexuálnom násilí, čo všetko zahŕňa, o prave povedať nie ak niekto zasahuje do mojej telesnej integrity.
Mňa ako matku teda viac desí, že deti sú bezmocne a nevedia čo robiť pri obťažovaní tretou stranou čo sa deje v oveľa väčšej miere ako "propagácia" lgbti.
@fajnova áno, lepší sú ti Slovenski uchýli, čo obťažujú deti, ktore ani nevedia čo sa robí a prečo im to niekto robí.
Kludne by som zrusila nabozenstvo na skolach, to nech si cirkvi vyucuju po vlastnej linii mimo povinnej skolskej dochadzky. Miesto toho zaviedla ako povinne predmety financnu gramotnost a vychovu k rodicovstvu, vratane sexualnej vychovy.
Suhlasim s tým, najmä čo sa týka biológie. Ved koľko žien sa tu denne pýta doslova hlúpe otázky. Absolútne nemaju prehľad o svojom tele a o fyziologických procesoch v ňom. A tie ostatné veci ak sa podajú nenásilnou formou tak ja s tým nemám problém. Deti by mali mať prehľad. Samozrejme závisí to od veku.
Plus po čítaní pár otázok tu by som jednoznačne zaviedla aj nejaku finančnú výchovu, lebo pýtať sa či pán Kollár schválil 900€ aj na štvrte dieťa, lebo potom manžel povedal ze ho žene urobí tak to už je absolútne dno 🤦♀️.
V žiadnom prípade nesúhlasím !!!
@ukulela prosim ta, tie rožky s čipom sa dajú kúpiť len vo vašej jednote či ich majú vo všetkých? ... S tým čo mi dali pri očkovaní, sa mi už nedá platiť na pošte. ( Áno, tiež irónia)
Ked som bola na strednej (mam 30) nam to bolo vysvetlene podla mna neskoro (mali sme 15-17) a nedostatocne (ano, povedali nam o homosexualoch, ale o bi alebo trans nie).
Kopec ludi bojuje do dospelosti so sebaprijatim.
V rodine z oboch stran mam ludi 70+, ktori nespadaju do tych vacsinovych ,,96%", cely zivot sa trapili, lebo vtedy to bolo nieco nemyslitelne zit zivot ako zena, ked ste muz alebo zit zena so zenou. Tym, ze sa o tom deti dozvedia, mozu sa same rozhodnut ci to chcu skryvat a trapit sa alebo to prijmu ako nieco uplne normalne a dovolia si byt same sebou.
Nebojte sa, z nikoho sa nestane gej, lebo je to in 🤦 to by bol clovek bez pudu sebazachovy, najma tu na zaostalom Slovensku
@maranta_leuconeura neviem preco si niektori zadubenci myslia, ze sexualna vychova je iba a len o tom aby sa riesila problematika LGBT+ komunity, pripadne sa deti vyucovali k tomu aby sa z nich stali homosexuli, transsexuali, pripadne dobrovolne obete pedofilie. Uz len tieto nazory hovoria o tom, ze sexualna vychova tu mala byt uz davno.
Otazky fyziologie reprodukcneho procesu je dalsia "terra inkognita" pre velku cast populacie v produkcnom veku. Tym by sa tiez zisla sexualna vychova v casoch minulych.
Ó áno, tá strašná lgbti ideológia, ktorou budú tí tajomní "Oni" zaklínať naše deti, aby z nich boli pedofili, zoofili a nekrofili, lebo presne to potrebujú na nastolenie toho nového svetového rádu, mám to správne? 😜
Každopádne, naozaj mi je záhadou, ako môže niekto na MK pochybovať o zúfalej nevyhnutnosti sexuálnej výchovy na školách.
@krsamkova nedodavaju ine pohlavie,ale rod.pohlavia su len dve.
@alex49 Náboženstvo ako predmet nie je zlé, predsa len je voliteľné.. Ale u nás na Slovensku sa nevyučuje náboženstvo. Vyučuje sa RKC viera alebo pripadne málokedy protestantska viera. Neučí sa takmer nič o iných náboženstvách, takže by sa to náboženstvom volať ani nemalo. Náboženstvo sa učí napr vo Veľkej Británii, kde po mesiacoch deti preberajú všetky veľké náboženstva a ich pohľady na teológiu a svet.
@lenkakravcova inak toto je pravda. Ja som tiež chodila do ôsmej triedy na náboženstvo, ale nič mi nehovorilo, vôbec mi to nebolo blízke, tak som sa prehodila na etiku. Neskôr ma ale napríklad veľmi zaujímal budhizmus (viem, nie je to náboženstvo ako také) a študovala som si ho sama, keďže v škole sa všetky ostatné náboženstvá preberali len veľmi okrajovo. Ale takto by to mohol byť zaujímavý predmet.
@lenkakravcova presne tak by sa malo učiť, ak už má byť náboženstvo v škole, tak majú preberať všetky náboženstvá.
@lenkakravcova uplne si to pleties.uci sa take nabozenstvo,o ake maju rodicia zaujem.konkretne v nasej skole 3 vierovyznania.ved navrhni vo vasej skole islam a ked sa vas nazbiera dostatok zaujemcov a bude na to vystudovany ucitel,mozno ti vyjdu v ustrety...to co spominas ty,nie je nabozenska vychova ale religionistika,uplne iny odbor a da sa u nas studovat na VŠ,nech sa paci.
@petrofka s tymi liekmi suhlasim, v skolke nemoze ucitelka podat alergikovi ani predpisany liek, keby nahodou dieta ustipla vcela a ma kvoli tomu dieta adrenalinove pero. Toto je ale tiez na hlavu. Akykolvek extrem je zly.
Predcasna sexualizacia deti je podla mna velmi zla. A kazde dieta potrebuje v tomto specificky pristup.
Mam deti - 9 a 7 rocne, zakladne veci vedia. Maju 2 surodencov vo veku 2 roky a 1 mesiac, takze otazky boli ohladom toho, ako sa dieta dostane do bruska, ako sa narodi. Ale predstavte si, ze toho 9 rocneho tieto detaily nikdy nezaujimali. Skor parovanie paz, delenie buniek, co sa deje v DNA na molekularnej urovni. Nema zaujem absolutne o nejake lgbti..videli vlozky, vysvetlila som, par vetami, dobre, ok mami, a uz bezali robit nieco ine. Vedia, ze deti nenosi bocian. A hlavne, vysvetlujem priebezne, ked sa pytaju, nie ze cielene ich posadim a idem hustit do nich...🤨
Nejako cielene im tlacit do hlaviciek tieto veci dobre ze nie od skolky, mi pride chore.
@zuzinabila nabozensku vychvu ma zabezpecovat rodina a prislusna cirkev, nie stat. Ked si dokaze Zidovska nabozenska obec zabezpecit vyuku mimo statny skolsky system, mozu si ho zabezpecit aj ostatne crkvi. Preco su niektore cirkvi zvyhodnovane a je im zabezpecovana vyuka ich nabozenskeho ucenia zo statneho rozpoctu?
Nie nesuhlasim. Muz a zena. Tak to je a ziadne tanecky okolo. A uz vobec aby vychovavali deti. Mna s.rie uz len to ze v poslednej dobe dcera vsetky rozpravky co pozerala tam napchali buzerantov,akoze nenapadne podsuvaju deckam lgbti.

@eviann ja v nich aj publikujem😉