Nebezpečné prechádzky v lese - strach z medveďov
Chodíte ešte do lesa? 🏕
My sme po tom množstve správ o medveďoch úplne prestali a to bývame v blízkosti hôr, okolo domu nám idú tri turistické chodníky. Ale nejako nemám odvahu :-/ Každý rok sme chodili na huby, ani na to si netrúfam.
My chodime normalne, nase deti robia taky hluk, ze medvede v okoli 10 km radsej utecu 😁
Chodíme a chodiť budeme. Mňa len prekvapuje, že majú ľudia takýto strach vďaka médiám...
A do auta sadáš v pohode a šoféruješ? VIeš o tom, že na cestách za posledných 10 rokov zomrelo cca 2 500 ľudí?
A vieš o tom, že medveď zabil za posledných 10 rokov cca 5-7 ľudí?
A vieš o tom, že na slovensku zabil lev/tiger na slovensku cca 5 ľudí? :D A levov sa ako bojíš? A do toho auta keď sadáš sa prežehnávaš a rozlučuješ s rodinou?
Trocha si to treba zracionálniť.
Tak možno áno, možno je to pod nejakým tlakom médií - aj teraz cez víkend v Sučanoch nejaký medveď zaútočil. Len mám dieťa, mám strach.
Tak možno áno, možno je to pod nejakým tlakom médií - aj teraz cez víkend v Sučanoch nejaký medveď zaútočil. Len mám dieťa, mám strach.
@zuzulienocka78 ja veru sama uz nechodim, ale mame ich tu kilometer za domami pravidelne. Takze ano, bojim sa, ked som sama.
@zuzulienocka78 nechodim
Byvame pri lese a naozaj aj ked sme na dvore tak som obozretnejsia
Ahoj, známi (žijú v zahraničí) si zaplatili túru za medveďmi na Liptove. Niektorí podnikaví jedinci majú vnadiská a tam za peniaze pozorujú turisti medvede. Zaplatili, išli a... medveď nikde. Videli len ho.no.😉
A potom sa všetci rozčuľujú, že medvede strácajú plachosť a schádzajú dole k obydliam. Je to sprostosť ľudí!
mne sa nezda, ze media masiruju. Oni informuju. Tlak robi minister sportu Huliak a teda ten to bere ako svoj zivotny boj.
Medvede tu boli vždy a dúfam, že aj budú a nevystrielaju ich všetky 😥. My chodíme do lesa ako aj predtým....v lese sa treba rozprávať alebo občas zakričať, medveď sa vždy snaží,aby sa človeku vyhol
Medvede tu boli vždy a dúfam, že aj budú a nevystrielaju ich všetky 😥. My chodíme do lesa ako aj predtým....v lese sa treba rozprávať alebo občas zakričať, medveď sa vždy snaží,aby sa človeku vyhol
@7miriam77 asi to myslí tak, že všetky medvede vystrieľať by sa im nepodarilo?
Chodime, tak ako doteraz. Aj sama s detmi chodim na tury. Spravame sa tak, aby o nas pripadny medved vedel, aby sme ho neprekvapili, teda aby sme na neho niekde spoza rohu nevybehli. Neverim, ze ked by medved pocul cloveka, isiel by umyselne za nim. Je ine ked kracas potichu a niekde za rohom sa stretnete. To sa zlakne aj clovek a medved a potom to tak dopadne.
Jasne ze hej, aj sama...
Ľudia, ale zas netreba sa posmievať ľuďom, že majú strach ...
@zuzulienocka78 ahoj, mame chalupu a ako deti sme sa hravali cele hodiny v lese naozaj od utleho dectva, nikdy som nevidela ani lisku ci diviaka, vynimocne mozno srnku. Teraz nam k chalupe chodia diviaky, srnky a jelene uplne bezne a ked sme chceli nasadit stromceky a zeleninu, museli sme urobit plot aby nam to neprisli "obzrat", hlasili u nas aj medveda a priznam sa do lesa sa neziada teda ani mne uz teda, a deti tam same nepustim vobec, takze ano ked sme na chalupe sedime v " ohradke" za plotom, ked na prechadzku tak velka tlupa ludi, na hriby a bylinky tak isto, mama sa vyjadrila, ze sa boji ist aj kusok za chalupu sama do lesa a ja ju chapem, medveda som sice este nevidela ale od diviaka som bola tak mozno na 5-7 metrov, v tom case mali chlapci 2 a 5 rokov a co mne slo hlavou.... ako tie decka dostanem prec sama z toho lesa, neprajem nikomu... ano bojim sa !! priznavam to bez mucenia a to stacil len ten diviak, medveda mi ani netreba
u nas uz nechodime, skor ideme do ciech (na hriby a pod alebo do polska
Ja nechodím na Slovensku vôbec do lesa. Bojím sa. Ale ja som mala fóbiu vždy.Medvede sú na SK premnožené. Určite je ich omnoho viac, ako keď som bola dieťa. V Rakúsku chodím do lesa bez problémov, tu nie sú medvede, ale nie že by ich vystrieľali, skratka sa ich tu pokúšali aj doviesť , ale nevydržali tu a migrovali buď na Slovensko alebo to Slovinska. To je pre nich asi moc teplo. Alebo teda lepšie povedané medvede sú aj v AT, ale iba v tej hornatej časti Rakúska – Tirolsko alebo Korutánsko . Ale určite nie toľko ako na Slovensku.
@zuzulienocka78 ja som medveďa stretla minulé leto, keď som bola na prechádzke sama so spiacim ročným synom v nosiči. Medveď hneď ušiel. Od prechádzok po lese ma to neodradilo ani na minútu. Viac sa bojím hlúpych ľudí ako zvierat.
@zuzulienocka78 chodím stále,turistika,stanovačka, sama aj s deťmi, jasne ze priamo kdesi na poľane by som si asi stan nerozložila 😃 . A jasne bojím sa vždy ale tu energiu čo čerpám v lese ta strach rýchlo zaženie.
Medvede tu boli vzdy, ale boli plache. Ale v minulosti nebolo tolko turistov, kedze nebolo tolko lanoviek, vsakze. Teraz mame plne hory ludi, ktori by bez tej lanovky nevyslapali hadam ani na kalvariu nad mestom. Bola len otazka casu, kedy si na to medvede a ina zver zvyknu a zacnu sa priblizovat k ludskym obydliam. Ja sa stretu s medvedmi bojim, mame ich tu v okoli vela, takze uz chodime len na take tury, kde je vela ludi, najcastejsie hromadne vystupy alebo s turistickym klubom a pod. Kedysi sme chodievali vela osamote, cloveka sme stretli sem-tam. Teraz by som uz takto do hor nesla.
Chodíme a chodiť budeme. Mňa len prekvapuje, že majú ľudia takýto strach vďaka médiám...
A do auta sadáš v pohode a šoféruješ? VIeš o tom, že na cestách za posledných 10 rokov zomrelo cca 2 500 ľudí?
A vieš o tom, že medveď zabil za posledných 10 rokov cca 5-7 ľudí?
A vieš o tom, že na slovensku zabil lev/tiger na slovensku cca 5 ľudí? :D A levov sa ako bojíš? A do toho auta keď sadáš sa prežehnávaš a rozlučuješ s rodinou?
Trocha si to treba zracionálniť.
@procrastique presne !!
migranti, LGBT a medvede - a idioti uveria.
jase, ze su medvde menej plache - sami si za to mozeme, lebo nevieme ani nornalne odpad riesit.
sami sme si dotiahli medvede do dedin.
a ked ide niekto osamely behat za briezdenia/sumraku rovno do jeho teritoria, co caka ?