Nechápem ženy, ktoré sa na fóre pýtajú na potraty
Ahojte casto tu citam temy kde sa uzivatelky chodia pytat na potraty. Fakt sa snazim nereagovat ale niekedy ma to dviha zo stolicky,teraz som uz aj napisala co si o teme myslim, je mi to teraz dodatocne luto, bola som prilis ostra... zaujimalo by ma, ci som jedina, co si mysli ze toto je forum urcene pre zeny, co babatko chcu,pripadne sa im nedari? ved ak chcem zistit co stoji potrat, do kolkeho tt tak zagooglim nie? pride mi netaktne a nevhodne pisat sem v kontexte toho, ze su tu vacsinou mamy a zeny, ktorym sa nedari... ako to vidite vy? mozno je aj problem vo mne, ze som prilis citliva a asi by som mala prestat na MK chodit. neviem
dakujem vsetkym co ma tu nejdu ukamenovat, naozaj ma mrzelo co som napisala...proste to zo mna nejak vyletelo a potom to uz neslo vziat spat a vymazat... je to moj vsak moj nazor aj ked sa zan hanbim... poznam vo svojom okoli zenu co absolvovala upt 5x a mozno aj preto ma to tak stve... ale inac sa fakt snazim neodsudzovat nikoho, aj ked vzdy ked ju stretnem mam 100 chuti vykricat jej to... a na margo toho, ze co nepomaham mamickam aby nesli na upt... pomaham najlepsej kamaratke, hocikedy kupim jej mimi veci aj ked neni dovod ako sviatky apod. ja lubim deticky a najviac ma zerie bezmocnost ze nemozem urobit nic aby som ich zachranila... pritom zdravych bielych deti na adopciu je tak malo :(
@svetlanatina ja viem minimalne o jednej, ktora to nikdy neolutovala, prave naopak berie to ako nejlapsie riesenie v danej chvili, v danom case. Otehotnela totiz po znasilneni vlastnym manzelom, ktory tyral ju aj deti a niekolkokrat ju vyhadzoval z balkona na 7 poschodi. Otehotnela v case, ked uz mala podanu ziadost o rozvod a balila si veci z bytu.
@svetlanatina radšej 10 detí, hladné, holé? to je podľa mňa nezodpovednosť matky, ktorá toto dopustí... je ich veľa. Bohužiaľ v dnešnej dobe je náročné vychovať 2-3 deti tak, aby mali aspoň základ všetkého čo potrebujú a nie to ešte 10. .
tymto je pre mna tema skoncena... ako mozem podat ziadost o zamknutie temy?
poznam dievca ktorej dieta urobil vlastny otec. Na potrat neala, dieta vynosila a kedze bola neplnoleta vdaka jej matke skoncilo v decaku. Jej z toho preskocilo. Teraz ma dve deti a z duse ich nenavidi. tak co je lepsie?
Ak by boli biele (ako ste nás nazvali) až také rozumné, neotehotnela by každá druhá nešťastnou náhodou. A nech mi nikto nevraví, že sa tomu nedá predísť (samozrejme ak neberieme do úvahy znásilnenia)...problém je, že mnohé vidia potrat ako niečo veľmi jednoduché a najrozumnejšie. Najrozumnejšie je spraviť všetko pre to, aby som na ten potrat ísť nemusela.
Toto je stranka o tehotenstve, detoch a vsetko co s nimi suvisi. Myslim si ze potrat s tehotenstvom suvisi, takze preto sa na neho pytaju tu. Alebo sa na neho maju pytat na automobilovej stranke? 😅 Takze tolko k vysvetleniu, preco sa na to pytaju tu. Druha vec je, preco sa tak niekto rozhodne. Neodsudzujem nikoho. Pretoze len zena ktora dieta nosi je kompetentna sama rozhodnut o tom ci sa o dieta zvladne, alebo nezvladne postarat. Nikdy nevies za akych okolnosti je zena k tomu nutena. Ano su aj vyminky, ktore to beru ako antiku, to je smutne. Zas na druhej strane to moze byt rozhodnutie z dovodu napr. znasilnenia, postihnutia dietata a pod. Takze podla mna ma kazdy pravo pytat sa tu na co chce pokial je to v sulade s pravidlami 😉
@misaelka Ja tiez nechapem zeny, ktore sa na fore pytaju na potraty. Ale mozno je to aj dobre na to, aby sme ich od toho odhovorili. Aby sa konecne tie zeny prebrali a spamätali.
@slunce3 myslis si, ze pripadne druhe dieta by vas s muzom totalne, hlavne financne zlikvidovalo? Myslim v pripade nechceneho tehotenstva.
Ja síce neviem vaše príjmy a to ake mas zazemie a pod., ale poznám rodiny, ktoré naozaj majú extrémne nízke príjmy a majú aj 4 detičky a tie deti majú čo jesť, majú oblečenie, chodia do školy..
@mima4 nemusím mať všetko čo druhí, a kľudne nech si niekto povie že som sebecká, nechcem veľa detí a nikdy som nechcela, ja mám sestru, brata a nevlastných súrodencov a nikdy som to ako výhodu nevnímala. Vsťahy máme síce fajn aj ich mám rada ale každý máme svoj život. A za to že iný majú? prepáč ale toot ma má akože presvedčiť aby som porodila dalšie deti?
@slunce3 ale ja som nepisala, ze dobrovolne planovat a mat viac deti. Proste je absolutne OK, ze ti vyhovuje mat jedno dieta a druhych do toho nič nie je.
Len predsa, stat sa moze hocico, nejaka antikoncepcia nie je 100 % a preto som sa ta pytala, ci by pripadne druhe dieta az tak zasiahlo do tvojho zivota, zivota tvojej rodiny, ze by si sa ho vzdala. Mala by si mierne znizeny standard zivota, alebo by ste boli na suchych rozkov?
ach to čo mi to poslalo :D to je tak keď telefonujem a píšem na raz....
@mima4 všetko spravia ak si zacvakáš aj terz by mi ju psravili ale vravím najskôr v 33-35 by som na ňu šla, nevravím že určite malá bude na 100% jedináčik no neplánujeme dalšie a ani si to neviem predstaviť chlap má 400€ v čistom 4 m. v novej práci, predtým hladal rok zamestnanie, prax má, vzdelanie má a aj tak je to na hovno, všetko som ťahala ja 3 i. byt, auto, naše záujmy, pôžičky, paušále, účty... a aj jesť sa musí aj handry treba... a ja mám super prácu z takjeto sa neodchádza...
@misaelka hm,ja len toľko-bolo Ti to treba? 😉 😉
@mima4 wow, a kto myslis ze tie rodiny s extremne malymi prijmami zivy?!
Stat, teda vsetci! Preco by jedni mali rozmyslat ze si nemozu dovolit dieta (ci prved, druhe alebo tretie) a druhy zas maju krdel deti a doplacame na ne vsetci? Je toto fer?!
Ano zivot nie je fer ale mne pride akoby ste niektore boli farboslepe. Len chudobni ludia s krdlom deti bez prace su dobri, vhodni a mudri. Mamicka co ma ipohne, znackove saty pre babo, ci ta co nebodaj sla do prace po roku materskej urcite mala v minulosti i interupciu a zakonite je zla osoba co pojde do pekla.
Lenze zivot nie je taky!! Trochu pokory a tolerancie!! Aby clovek chcel zit ako clovek a mal daky standard a hned je odsudeny!
Moze sa stat, ze niekto zareaguje na danu vec prehnane ako
@misaelka , ale mne sa paci, ze jej to je luto a nerype dalej. Precitala som si vsetky prispevky, ale dana osoba, co sa drzi zubami nechtami svojho a vyjadrila sa slovom NIKDY, tak to sa mne osobne nepaci. Ja som v zivote zazila tolko situacii, o ktorých som si predtým myslela, ze nikdy toto nedopustim, do takejto situacie sa NIKDY nedostanem a podobne a potom sup a uz som v nej bola...
Pokial nepoznam situaciu cloveka, ktora ho nuti danu vec urobit, tak sa nebudem vyjadrovat, je to jeho (v tomto pripade jej) vec. Ak mi clovek povie, co ho trapi a spyta sa ma na nazor, tak mu ho poviem, mozem mu poradit,snazit sa ho usmernit smerom, o ktorom si myslim, ze je spravny, ale konecne rozhodnutie je len na nom.
Konkretne v tomto pripade ked neviem, co dana zena preziva, tak nemam odvahu tu napisat, ze radsej 10 deti ako potrat.
Ja poznam osobu cez moju sestru, ktora podstupila interupciu 8x a to uplne bez srandy, mam na to svoj nazor, vrcholne sa mi to nepaci, pretoze 8x sa smyknut a potom ist na potrat ako keby si sla dat ostrihat vlasy, lebo by jej to zavadzalo, to uz je vela.A absolutne ju to netrapi! Ziadne vycitky, nic...mala som moznost si ju aj vypocut...je mi z nej doslova zle, jedno dieta si nechala, lebo na upt sa moze ist iba raz za pol roka, tak musela...vôbec sa o malu nestara, ani nevie s kym ju ma...tak toto je odsudeniahodne, ale ked zenu k upt privedu vazne dovody a neberie to ako samozrejmost a aj ju to trapi, tak nema nik pravo ju odsudit.
Vyslovene neznasam, ked aj v iných temach tohto typu sa niektore vyjadruju na osobu, ktora bola na upt ako pojde do pekla a ze je vrahyna a podobne.
A reci ze je to nespravodlive, lebo ja nemozem mat dieta a henta ide na potrat...no kolko veci na svete je nespravodlivých, ono to tak proste funguje...niekto ma to co druhy nemoze mat, a kvôli tomu, ze ja sa k dietatu dostanem velmi tazko, tak mam pravo odsudovat tu, co to dieta moze mat, len okolnosti ju priviedli k potratu?
@zeriempizzu ja som nepisala o ludoch na socialnych davkach.
@nefertitka z toho tvojho prispevku mi je tazko. Ja nerozumiem kde mala ta zena rozum pocas sexu? kde? to nevie predtym rozmyslat, ze to dieta nechce? Z toho je jasne, ze ked dokazala ist 8x na potrat, je nevzdelana. Myslim, ze vzdelanym zenam sa take daco stat nemoze. Keby sme mali viac vzdelanych zien, bolo by urcite menej potratov.
@svetlanatina na zakladke a strednej ledva prechadzala a teraz studuje pravo. Neviem,ako,nechapem.pretoze u nej uz pri rozhovore s nou kazdy clovek pride na to,ze rozumu moc nevyhrala. Ona spava s chlapmi za peniaze,ale ona tvrdi,ze na urovni vraj a ked otehotnie,nie je problem. Ved jej to vyberu. Jej slova. Tak som jej povedala,co si myslim a odvtedy ma obchadza,aj ja ju a vsade si ma berie do ust. To je ale uz o inom

@leanax mám síce len jedno ale min. 5 r. nechcem druhé ak vôbec, dnešná doba proste numožnuje konfortne zabezpečiť viac detí (budúcnosť, byt, vzdelanie-...)aspoň teda ja to tak vidím ... ja som racionálny človek bohužial alebo vďaka bohu.. beriem hak ale ak by sa nohy šmykli tiež idem na potrat a nemám problém to priznať a ani sa za to nehambím, hambikla by som sa keby moje deti trpeli hladom ...