Nechávate zapnutý spotrebič, keď nie ste doma?
Dobre ranko,
co je podla vas ok nechat zapnute a co uz nie? Ja nechavam umyvacku aj susicku, znama v pohode aj pracku, trubu s kuratom vnutri a zapnutym casovacom.
Je to podla vas bezpecne? Fajin by to setrilo cas.
Len zienky, s tou vodou sa velmi mylite. AK niekto naozaj vytopi susedov, ci uz z umyvacky aelbo pracky, tak to nie je voda z prasknuteho tesnenia,a lebo pokazenej pracky.. lebo ta pracka moze mat tak 20L, (3 bezne mensie vedra vody), umyvacku som testovala na jar, na jeden raz nema v sebe viac ako 4-5L vody a ked zisti, ze tecie ona sa zablokuje. Ale z toho, ze sa napr. zvykne pokazit kohutik s pritokom vody alebo hadicu niekto odpoji atd. A to sa stava aj v kupelni aj v kuchyni, ci je doma niekto aebo nie je, ci je pristroj zapnuty, alebo je vypnuty.. moji znami v noci vytopili cely panelak, liala sa voda po schodisku, lebo ten ventl vyletel zo steny, mne praskol a kvapkal a za den nakvapkal plnu chodbu vody.. AK sa pokazi pracka, tak vypusti iba to co je v nej a maximalne ak tam nik nebude cely den bude mat sused mapu na plafone. Aj to nie v novych kupelniach kde sa zvykne davat pod podlahu izolacny nater (no mozno nie vsetci, ti co vedia svoje ho davaju),. Vtedy sa stane iba to ze pridem domov a skocim do vody :D
A k spotrebicom, nie nevytahujem z elektriky nic, nevypinam vodu, pracka a susicka mi idu bezne, umyvacku tiez zapinam pred odchodom z domu. Vodu vypnem ked ideme na dovolenku na dlho, hlavnym uzaverom... vtedy vytahujem aj spotrebice. Ale nikdy nic nevarim ak idem z domu (ak neratam nejaky dlho sa variaci gulas, atd... a odskocim si k susede, do zahrady.. a zebhenm dnu pomiesat a tak). KEd ide spotrebic nestojim nad nim ako strazca, rovnako tak ani ziadny hrniec... ved zapalit sa mi moze aj kabel k lampe, ak budem mat stastie :D Mame vybuchol fen na vlasy... To proste clovek nevymysli :DD
@zuzanka.zuzu jasne, ze to uhradia mne. Doteraz kazdu jednu poistnu udalost (vytopenie som zatial neriesila), mi uhradili. A si myslis, ze to uhradia z cistej lasky a znizia si zisk? Funguje to tak, ze oni to uhradia mne a potom si to vymahaju bud z poistovne vinnika, alebo priamo od vinnika ak poisteny nie je..
Ver tomu, ze ak by nas niekto vytopil, tak to sadrokarton urcite nezastavi. Ved by to tieklo vsade bokom.. plus cez spoje. Pozri ako vyzera taky vytopeny sadros. Myslis, ze toto by sme si nevsimli?
Okrem ladničky a tv, konzoli nič
Bola by som zvedavá, že koľko ľudí existuje v cinziakoch, ktorí nechajú variť polievku a odídu preč z domu 😭😭😭 minule som sa o Tom bavila so sudedou, ešte ja dom bola divná, že vypínam. Kto bude čakať 4 h pri sporáku, keď ídem von s deťmi (hádam treba si privstať) 😤😤😤😤😬

Svokra inak furt hovorí horory, že niekomu začala umývačka horieť