icon

Nechávate zapnutý spotrebič, keď nie ste doma?

11. dec 2020

Dobre ranko,
co je podla vas ok nechat zapnute a co uz nie? Ja nechavam umyvacku aj susicku, znama v pohode aj pracku, trubu s kuratom vnutri a zapnutym casovacom.
Je to podla vas bezpecne? Fajin by to setrilo cas.

ajko2011
11. dec 2020

Iba práčku

tncka
11. dec 2020

@najk to je asi taka pravdepodobnost ako ze na teba spadne lietadlo🤪🙈

jamidea
11. dec 2020

Nic. A to mam rod.dom, takze by som nikoho neohrozila.
Nemam slov. Proste NIC!

najk
11. dec 2020

@tncka Chces povedat, ze lietadla padaju tak casto ako niekto vytopi suseda? Teda ja nepoznam nikoho, kto bol v padajucom lietadle, ale poznam vela ludi, ktori vytopili, alebo boli vytopeni ci uz prackou, alebo umyvackou. Niektori dokonca opakovane. Stava sa to v panelakoch pomerne casto. Takze Tvoje prirovnanie je uplne mimo

jamidea
11. dec 2020

@tncka asi si velmi mlada a neskusena ked pises takwto"mudrosti"

strudlikmalicky
11. dec 2020

Pračku, ale len výnimočne a nerada. V starom byte nám horela zástrčka pod dreveným obkladom a odvtedy máme s mužom podvedomý strach, že sa niečo môže stať, takže sa snažíme všetko vypnúť, ak sa dá.

vroni
11. dec 2020

Pracku a sušičkou, keď musím odísť náhle, inak sa snažím púšťať ich v čase, keď som doma. Umývačku úplne v pohode, ta nenarobí žiadnu škodu. Pustenu rúru alebo jedlo na sporáku v žiadnom prípade. Ale pripadá mi menej ujete nechať kura v rúre ako vyťahovať pracku z elektriny.

najk
11. dec 2020

@vroni Mam kamarata, ktory vytopil suseda prave umyvackou 🙂 Takze aj ta moze narobit skodu 🙂 Staci, ze tam praskne nejake tesnenie a zacne to tiect bokom

nikayla
11. dec 2020

Iba práčku, aj to len keď nemám čas, aby som počkala, kým doperie. Ostatné by som sa bála.

vroni
11. dec 2020

@najk, lenže v takom prípade ti figu pomôže, že sedíš doma, lebo to prasknuté tesnenie spoza linky i tak neuvidíš. Nam keď na umývačke prasklo tesnenie, tak sa proste vypla, netiekla.

najk
11. dec 2020

@vroni vidis snad, ze Ti po zemi tecie voda. Asi je rozdiel, ci Ti ta voda tecie 5-10 min, alebo 2 hodiny. Kamosovi sa evidentne nevypla a vytopili susedov..

niky1234
11. dec 2020

Ja umyvacku a susicku ale umyvacku len s tym ze uz konci pracku sa bojim odkedy nam raz vytiekla a trubu by som za ziadnych okolnosti nenechala bez dozoru😊😊😊

casavina
11. dec 2020

Nic

mon895
11. dec 2020

Pracku, susicku,umyvacku a roboticky vysavacano ine nie. Ja ked varim a sme na dvore furt chodim kontrolovat hrnce neviem si predstavit ist z domu a nechat zaonutu varnu dosku alebo trubu

kubkovamama
11. dec 2020

Záleží na ako dlho idem preč.Pracku nechávam občas,ak musím súrne vybehnúť pošta,obchod,ale max pol hodinu.Inak nechavam asi všetko,aj trubu ak som v lete vonku na dvore alebo na zahrade.Ak by sme pol dňa preč, samozrejme nezapinat nic

thoughtfulweirdo
11. dec 2020

Nechávala som práčku, až kým raz u našich nová nevytiekla, keby neboli doma, neviem si ani predstaviť, čo by to bolo. Odvtedy sa bojím a nepúšťam práčku len tak, náhoda je blbec.

tncka
11. dec 2020

@jamidea nie🤣pracka sa mi pokazila uz 2x za zivot ale nikdy som nikoho nevytopila a umyvacka tiez. A na to mam predsa poistku ked sa nieco stane. Idem neriesim,zijem😉☝️

kittykat22
11. dec 2020

Nechavam pracku, susicku, mycku, nabijam zubne kefky, nechvam nabijat tablet, bezne nabijam baterky v nabijacke. Ale mam doma NEST - integrovany system ktory zachyti ako dym, tak plyn - a okrem toho ze zacne alarm doma, zacne mi zvonit aj telefon, ze sa nieco deje. Takze by som vedela. A co sa tyka vody v pracke - tak to by volali susedia - su stale doma. Co nikdy nenechavam je sporak, truba, konvica, zehlicky oblecenie/vlasy.

vroni
11. dec 2020

@najk, no to teda nevidím. Umývačku mam zabudovanú v linke odtok hneď vedľa, aby mi tiekla voda po zemi, musela by som mať umývačku so zabudovaným gejzirom.

nelca84
11. dec 2020

Pracku ano, umyvacku ano, susicku nemame, kludne necham piect aj maso pomaly v rure, alebo polievku na sporaku. Tiez mame v obyvacke krbove kachle, v ktorych od jesene do jari hori ohen a tiez ich nebudem strazit den-noc.

kiqusiq
11. dec 2020

Nie. Pamätám si, ešte keď som bývala u rodičov, susedia nad nami mali pustenú práčku, neboli doma a vytopili nás. Ja u seba keď idem preč z bytu, nenechávam zapnuté nič, ani práčku (nechala som 1x, bývam na prízemí), a už vôbec nie rúru či sporák 😳

amelie2017
14. dec 2020

Pracku a umyvacku. Muz parkrat nechal ruru s masom, ale to len ked sme sli napriklad po malu do jasli, ze za 15 min sme spat. Ale aj tak pre istotu zapol casovac.

ivana11155
14. dec 2020

Pracku a umyvacku, iné nie

najk
15. dec 2020

@vroni no ja teda neviem. Tiez som mala umyvacku v linke a keby mi spod linky vytekala voda, urcite by som to velmi rychlo zbadala. Jedine ak myslis odtok v podlahe, ale to v bytoch urcite nebyva.. Celkovo ak byvas v dome, tak moze byt kazdemu jedno co si nechas zapnute. Ale v byte je to ohrozenie majetku ostatnych, preto by som v takomto pripade od nich urcite ziadala kompletnu nahradu skody. Teda ja nie, ale moja poistovna by to vymahala :D

vroni
15. dec 2020

@najk, umývačka nie je práčka, nemá v sebe 20 litrov na jeden sup. Voda priteka a odteka, ale je jej pomerne málo, aby si umývačkou vytopila susedov, musela by si bývať v kartónovej škatuli. Nam pred nejakými troma rokmi praskla odtokova hadica na umývačke (mala už svoje roky) a umývačka sa zastavila a dosť. Vody za linkou bola mlačka, ani snáď toľko nie, ako vyliaty pohar. Ohrozenie majetku je nezmysel, to by si v byte pracku nesmela mat vôbec. Keď zblbne práčka, môžeš na nej aj sedieť a ona dokáže vytopit susedov.

v3rca11
Odpoveď bola odstránená
lubina
15. dec 2020

Iba pracku, nic ine zapnute doma nenechavam

zuzanka.zuzu
15. dec 2020

@najk musíš mať fakt dobrú poisťovňu (alebo naivnú predstavu) ak si myslíš, že oni by niečo od niekoho vymáhali 😀 max. uhradia tebe čo treba. a druhá vec - ak máš ozaj ešte aj sadrokartónové podhľady, tak ťa už možno aj vytopili a nezistila si 😀 teda ty by si to určite zistila, lebo ty si múdra, ale normálne sa to zistiť nedá, pokiaľ sa pod ne nepozrieš a aj to v krátkom čase po vytopení.... či ty si to predstavuješ ako titanic? že ti budú veci plávať?

basska_b
15. dec 2020

Párkrát sme robili kačicu, ta tam je 3 hodiny na nízkej teplote a zatiaľ sme šli von. Inak by mala byť rúra pod kontrolou. Práčku tiež určite nechávame aj bez dozoru. Tak či tak je v pivnici, potopu by sme zistili až na konci