Nechávate zapnutý spotrebič, keď nie ste doma?
Dobre ranko,
co je podla vas ok nechat zapnute a co uz nie? Ja nechavam umyvacku aj susicku, znama v pohode aj pracku, trubu s kuratom vnutri a zapnutym casovacom.
Je to podla vas bezpecne? Fajin by to setrilo cas.
Nic. A to mam rod.dom, takze by som nikoho neohrozila.
Nemam slov. Proste NIC!
@tncka Chces povedat, ze lietadla padaju tak casto ako niekto vytopi suseda? Teda ja nepoznam nikoho, kto bol v padajucom lietadle, ale poznam vela ludi, ktori vytopili, alebo boli vytopeni ci uz prackou, alebo umyvackou. Niektori dokonca opakovane. Stava sa to v panelakoch pomerne casto. Takze Tvoje prirovnanie je uplne mimo
@tncka napriklad mrkni tuto diskusiu
https://www.modrykonik.sk/forum/financie-a-rodinny-rozpocet/babka-vytopila-suseda/
Pračku, ale len výnimočne a nerada. V starom byte nám horela zástrčka pod dreveným obkladom a odvtedy máme s mužom podvedomý strach, že sa niečo môže stať, takže sa snažíme všetko vypnúť, ak sa dá.
Pracku a sušičkou, keď musím odísť náhle, inak sa snažím púšťať ich v čase, keď som doma. Umývačku úplne v pohode, ta nenarobí žiadnu škodu. Pustenu rúru alebo jedlo na sporáku v žiadnom prípade. Ale pripadá mi menej ujete nechať kura v rúre ako vyťahovať pracku z elektriny.
Iba práčku, aj to len keď nemám čas, aby som počkala, kým doperie. Ostatné by som sa bála.
Ja umyvacku a susicku ale umyvacku len s tym ze uz konci pracku sa bojim odkedy nam raz vytiekla a trubu by som za ziadnych okolnosti nenechala bez dozoru😊😊😊
Nic
Pracku, susicku,umyvacku a roboticky vysavacano ine nie. Ja ked varim a sme na dvore furt chodim kontrolovat hrnce neviem si predstavit ist z domu a nechat zaonutu varnu dosku alebo trubu
Záleží na ako dlho idem preč.Pracku nechávam občas,ak musím súrne vybehnúť pošta,obchod,ale max pol hodinu.Inak nechavam asi všetko,aj trubu ak som v lete vonku na dvore alebo na zahrade.Ak by sme pol dňa preč, samozrejme nezapinat nic
Nechávala som práčku, až kým raz u našich nová nevytiekla, keby neboli doma, neviem si ani predstaviť, čo by to bolo. Odvtedy sa bojím a nepúšťam práčku len tak, náhoda je blbec.
Nechavam pracku, susicku, mycku, nabijam zubne kefky, nechvam nabijat tablet, bezne nabijam baterky v nabijacke. Ale mam doma NEST - integrovany system ktory zachyti ako dym, tak plyn - a okrem toho ze zacne alarm doma, zacne mi zvonit aj telefon, ze sa nieco deje. Takze by som vedela. A co sa tyka vody v pracke - tak to by volali susedia - su stale doma. Co nikdy nenechavam je sporak, truba, konvica, zehlicky oblecenie/vlasy.
Pracku ano, umyvacku ano, susicku nemame, kludne necham piect aj maso pomaly v rure, alebo polievku na sporaku. Tiez mame v obyvacke krbove kachle, v ktorych od jesene do jari hori ohen a tiez ich nebudem strazit den-noc.
Nie. Pamätám si, ešte keď som bývala u rodičov, susedia nad nami mali pustenú práčku, neboli doma a vytopili nás. Ja u seba keď idem preč z bytu, nenechávam zapnuté nič, ani práčku (nechala som 1x, bývam na prízemí), a už vôbec nie rúru či sporák 😳
Pracku a umyvacku. Muz parkrat nechal ruru s masom, ale to len ked sme sli napriklad po malu do jasli, ze za 15 min sme spat. Ale aj tak pre istotu zapol casovac.
Pracku a umyvacku, iné nie
@vroni no ja teda neviem. Tiez som mala umyvacku v linke a keby mi spod linky vytekala voda, urcite by som to velmi rychlo zbadala. Jedine ak myslis odtok v podlahe, ale to v bytoch urcite nebyva.. Celkovo ak byvas v dome, tak moze byt kazdemu jedno co si nechas zapnute. Ale v byte je to ohrozenie majetku ostatnych, preto by som v takomto pripade od nich urcite ziadala kompletnu nahradu skody. Teda ja nie, ale moja poistovna by to vymahala :D
@najk, umývačka nie je práčka, nemá v sebe 20 litrov na jeden sup. Voda priteka a odteka, ale je jej pomerne málo, aby si umývačkou vytopila susedov, musela by si bývať v kartónovej škatuli. Nam pred nejakými troma rokmi praskla odtokova hadica na umývačke (mala už svoje roky) a umývačka sa zastavila a dosť. Vody za linkou bola mlačka, ani snáď toľko nie, ako vyliaty pohar. Ohrozenie majetku je nezmysel, to by si v byte pracku nesmela mat vôbec. Keď zblbne práčka, môžeš na nej aj sedieť a ona dokáže vytopit susedov.
Iba pracku, nic ine zapnute doma nenechavam
@najk musíš mať fakt dobrú poisťovňu (alebo naivnú predstavu) ak si myslíš, že oni by niečo od niekoho vymáhali 😀 max. uhradia tebe čo treba. a druhá vec - ak máš ozaj ešte aj sadrokartónové podhľady, tak ťa už možno aj vytopili a nezistila si 😀 teda ty by si to určite zistila, lebo ty si múdra, ale normálne sa to zistiť nedá, pokiaľ sa pod ne nepozrieš a aj to v krátkom čase po vytopení.... či ty si to predstavuješ ako titanic? že ti budú veci plávať?
Párkrát sme robili kačicu, ta tam je 3 hodiny na nízkej teplote a zatiaľ sme šli von. Inak by mala byť rúra pod kontrolou. Práčku tiež určite nechávame aj bez dozoru. Tak či tak je v pivnici, potopu by sme zistili až na konci

Iba práčku