icon

Nechcem stárnuť

fatima30
12. apr 2012

baby aj vy mate pocit ze vam zivot unika pomedzi prsty?mam uz po 30,jedno dieta a muza ktory robi od nevidim do nevidim.akosi som zacala pozerat po mladych ludoch a zacinam im strasne zavidiet.ked ostaten sama s krpcom cele dni,tak nemam cas na ostatne.nezijem svoj zivot,uz sa nebavim stale iba domacnost a povinnosti.je mi z toho nanic a ked este aj moj muz nevidi vo mne iba"sluzku" tak mi to neprida.nikam nechodime lebo nemame ochotne svokry a strasne mi chyba pocit byt obletovana,milovana("asi si najdem frajera lebo mi nic ine neostava").............a nie ten strasny stereotyp.ked sa pozriem na mladu dvojicu je mi z toho smutno ze uz budu na mna chlapi pozerat ako na staru korculu.mate recept na to ako sa s tym vyrovnat?a nezavidiet?ako sa citim teraz tak nechcem vediet ako sa budem citit o 10 rokov.

machela
12. apr 2012

@fatima30 Veľmi dobre ťa chápem. U mňa boli podobné depresívne stavy. Obrat nastal, keď som začala chodiť do práce. Bola som medzi ľuďmi. Netrávila som čas iba pri deťoch. Človek je spoločenský tvor a keď je zatvorený v klietke, tak je zúrivý ako tiger. A čo sa týka muža, pohovor si s ním o svojich pocitoch a navrhni mu nejaké svoje predstavy. Možno sa to niekam pohne. Vydrž, ide leto... aj hormóny sa polepšia. Dvihni hlavu a usmej sa, svedčí ti to!!! Drž sa. Marcela

petkave
12. apr 2012

@fatima30 ak potrebuješ niekoho, čo by ti tlačil do hlavy kaleráby, premysli si to... Ja som si po dlhom čase aktivovala čet na FB, takže sa mi začali ozývať chlapi, ktorých som už dávno nevidela, že ako sa mám, čo porábam atď. Ozval sa aj jeden môj bývalý. Jasné, páčilo sa mi to, ako mi lichotil, ako mi písal, že si na mňa spomenie občas, že podľa fotiek som stále rovnako pekná a pod. Ale nechci vedieť, čo sa dialo, keď som sa neodhlásila z FB a zhodou okolností si za PC sadol môj muž.... Nikdy dovtedy to neurobil. Má svoj PC aj notebook... No čo, zhoda náhod.. Ale peklo doma riadne 😒 Tak som mu vysvetlila, že nech sa o mňa začne viac zaujímať, lebo mi chýbajú obdivné slová a pochvaly...

bonaquaba
12. apr 2012

@fatima30 samozrjeme, ze mladsie uz nebudeme, ale ja som spokojna so sebou prave v tomto veku, uz nieco mam odzite a tiez ludia sa na teba pozeraju inac, pretoze si nieco uz aj dokazala a spravaju sa k tebe inaksie ako ked si mala 18, pre mna je momentalny vek najkrajsim obdobim, ktore som doteraz mala a je to hlavne pretoze, moje tri krasne deticky ma robia stastnou, vysmiatou a hlavne odolnou , usmievaj sa tes sa z maleho a uzivaj si ho, on je v najkrajsom veku a ty tiez, zi teraz a nie minulostou, mas krasneho zdraveho drobca tak chodte na plavanie alebo ku kamoske na kavu alebo len tak sa prejst a mm vecer vyoobjimaj a vsetko sa ti to vrati naspat, takze drzim palceky a hlavne aj ty chod medzi ludi

monhla
12. apr 2012

Inak ja ťa tiež chápem. Mňa občas také pocity prepadajú v zimnom období /stále doma iba s malou/ Hoci svoje dieťa neskutočne milujem a bolo vytúžené, tak raz za čas mi chýba "niekto iný". Teším sa na teplejšie počasie. Už len spoločnosť iných mamičiek na ihrisku dokáže zázraky. Ak si z mesta, skús aj materské centrá - švagriná veľmi odporúča, vraj sú prespešné nielen pre detičky, ale aj pre mamičky 😀

maminuska
12. apr 2012

dievčatá , k tejto téme doporučujem prečítat si knihu od Soni Rebrovej - " Ema " . Ja si ju čítam vždy znova a znova ak som nespokojná so svojim inak celkom dobrým životom .
Napriek tomu že tá kniha je o nesmiernom utrpení , je tak nádherná hlavne koniec .....

zabka88
12. apr 2012

@sisaha páči sa mi tvoj prístup k životu 🙂 je mi blízky..
@fatima30 ono, každý vek má svoje čaro 🙂 roky mi trvalo kým som sa osamostatnila, finančne aj mentálne od rodiny, teraz si už viem povedať čo chcem, a viem to aj dosiahnuť 🙂 užívam si to.. milujem svojho manžela a teším sa keď sa rozrastieme.. v dvadsiatke som viac snívala a mala so svojim životom obrovské plány, teraz žijem viac v realite a vychutnávam si každý deň 🙂

sisaha
12. apr 2012

@fatima30 ani ja nezijem rozpravkovy zivot, ale beriem to tak ako to ide, so vsetkymi starostami a radostami. ked sa citim fakt zufalo a mam pocit, ze vsetky steny doma na mna padaju, tak volam kamoskam a taham ich na kavu do mesta..a hned je mi potom lepsie na duši.. a najnovsie som zistila, ze v shopiingu na zlatych mi detsky kutik buppi nenormalne vyhovuje, hlavne doobeda v pracovny den, ked tam takmer nikto nie je. Mala ma hracky iba pre seba, ja si dam kavu a je to super.

petkave
12. apr 2012

@monhla jj, krásne počasie a slnečné lúče dokážu zázraky.
@zabka88 mimo témy teraz a bez rýpania, ok... Som zvedavá, dokedy tu budeš mať túto fotku 😀

fatima30
autor
12. apr 2012

ja sa s nim porozpravam🙂aj mame ist na dovolenku do chorvatska.ale baby nedari sa mi okrem toho schudnut 3 kg a si prestavte ze ked som mala o tie tri kg menej tak taky pubisi z balkona mi povedali ze aka ritka ja som bola v siednom nebi 😀 😀 😀 😀

zabka88
12. apr 2012

@petkave je mi jasné, že dlho nie 😉 sama si ju plánujem dať preč.. bola to len reakcia na jednu výzvu na odlíšenie od inej žabky 😀

fatima30
autor
12. apr 2012

@petkave 🙂 no vidis ziarlenie muza by sa mi velmi ale velmi pacilo 😀

maminuska
12. apr 2012

@zabka88 mimo témy, inak fotka je užasná 😀 , tak si nejak predstavujem silnu matku, ženu a podnikatelku .

marya
12. apr 2012

No ako nezavidiet - byt spokojna 🙂 ak je clovek spokojny, nema preco zavidiet...a aby bol spokojny, musi na tom vacsinou zamakat, lebo je ovela jednoduchsie jojkat, ako mi vadi hento a ako by som chcela ono, ale je ovela tazsie byt spokojny s tym co mame, a to, co nemame, brat bud ako vyzvu a snazit sa to dosiahnut, a ak to mat nemozme, tak skratka prijat, ze to tak je ( napriklad ze uz nemame 18 😀 ) a vychutnat si to co je...lebo ver tomu, ze s takymto pristupom si o 10 rokov povies, ach ako dobre mi bolo pred 10 rokmi, mala som male babatko, nemusela som chodit do prace, tak fajn mi bolo s nim na tej materskej ! A pritom teraz, ked mas moznost sa z toho tesit, tak si sama stastie zahadzujes... 🙂 sami si zivot casto zneprijumnujeme, namiesto aby sme si ho robili krajsim 🙂
Ja som uz tiez na materskej vyse 3 rokov, obcas hlavne v zime mi tiez uz z toho hrabe 😀 , ale snazim sa vytazit z toho to najkrajsie, tieto chvile sa uz nikdy nevratia a tak sa proste tesim z toho, co zijem teraz 😅

maminuska
12. apr 2012

@fatima30 do času , potom by ti to liezlo na nervy. 😉

petkave
12. apr 2012

@zabka88 už ju nemáš! 😀 Ale ja som ťa nebonzla, to nie je môj štýl 😀

adriana7
12. apr 2012

@zabka88 , a ty prečo máš také červené oči? aby si nás lepšie videla? 😀 😀 😀 ...myslím, že keď ty nemáš zo svojej vizáže depku, tak už nikto...aj schrek by zaváhal 😉

bodka70
12. apr 2012

@fatima30 , ja som mala v 30. rokoch podobné pocity. dosť ma to ubíjalo, že 30 rokov a defenitívne sa sťahujem zo skupiny, ktorá sa môže označovať mládež a mladí dospelí. To som vtedy čakala prvé dieťa.
V živote by som si nepomyslela, že o 11 rokov na to, v 41.rokoch ešte budem čakať tretie dieťa a že budem riešiť bábätkovské starosti. 30 rokov - sladkých 30 rokov - kdeže tie časy sú 😉. Ale dosť bolo nostalgie, 40tka je ešte lepšia a po nej je to tiež super. 😉

Teraz viem, že v 30tke život ešte len poriadne začína naberať grády... 😀 😀 (p.s. o sexe ani nehovoriac 🙂 )

fatima30
autor
12. apr 2012

@sisaha
ved ja som pravidelne kazdy den s nejakou kamoskou ale kamoska a muz je uplne neico ine ☹

petkave
12. apr 2012

@maminuska mňa tá fotka normálne zaskočila. Som si najskôr myslela, že som na FB, nie na MK, lebo tu takéto foto nikdy nevidím 😲

fatima30
autor
12. apr 2012

@bodka70
tak na tie grady sa tesim,budem mat zaujimavy zivot hadam

fatima30
autor
12. apr 2012

ja si obcas pripadam ako putka domaca

sisaha
12. apr 2012

@petkave
@zabka88 no to je skoda, ta fotka sa mi pacila 😀.

adriana7
12. apr 2012

@fatima30 , nechcem robiť reklamu, ale mne dosť na "dušu" pomáha český časopis marianne(život začíná ve třiceti) ...skvelé čítanie...doporučujem moc moc moc 😵

petkave
12. apr 2012

@fatima30 ja si teda ako domáca puťka nepripadám. Lebo nesedím doma. Ani len v škaredom počasí. Vždy niečo vymyslím, lebo malý je doma besný a ja tiež. Takže sme stále niekde vonku, na návšteve, veľmi rada kávičkujem, behám po obchodoch a pod. Otecka máme dosť zamestnaného,okrem toho, teraz končí školu, má toho dosť. No občas si s nami vyjde von aj on. Ale pravdu ti poviem, radšej behám von s kamoškami. Či už s mamičkami,alebo bezdetnými. No s tými bezdetnými je to lepšie. Vytiahnem ich poobede na kávu, klebetíme a na môjho drobca sme dokopy tri, čiže sa veľa nenabehám. Malý sa zabaví, dievčatá tiež a ja mám chvíľku kľud 😅

sisaha
12. apr 2012

@fatima30 ano to je, ale ziaden muz ta tak nepochopi ako kamoska..Muzi su skratna nastavení na nieco uplne ine. 😒

fatima30
autor
12. apr 2012

mam rada piect lebo mam pomocnicku pekarnicku a mozno si muz mysli ze som dobra do domacnosti

exupery
12. apr 2012

Obcas taketo pocity napadaju aj mna,ked pozeram na nezadane bezdetne kamosky,ako si zuruju,uzivaju dovolenky,festivaly,mozu si po xprebdenych nociach ci dnoch lenosit a iba chodit do prace...tiez by som to niekedy chcela vratit...ale,kam by som sa potom vratila?
Myslim,ze svoje som si v tom to odzila,jedna zivotna etapa skoncila,zacala ina,tiez uplne o inom...tazka ale krasna.A tiez nebude trvat vacsne...deti nebudu stale male,a drzat sa ma za suknu,potom sa zase raz vezmeme s mm na nejaky festival,poriadne sa upraceme a vratime cas...este sa nechystam umriet....
Nic netrva vecne,myslim,ze tvoj pocit ,ze ti zivot uteka nie je v detoch,ci v tom ze stale len upratujes a podobne,..netreba sa uzatvarat pred zivotom,a vsetko brat tak,ze uz je za tebou...vzdy,kazdy den sa nieco da zazit,urobit,...Skor by som hodila rec s mm,aby te si uzili trochu casu sami pre seba,bez deti,aby ste vypadli z tej stereotipnej reality...aj mne prepina z materskej,ze vsetko sa toci okolo domacnosti,malej,varenia,stale beham v telakoch 😒 ale ved nakoniec....ked sa vratim do prace,bude mi to chybat...

bonaquaba
12. apr 2012

@sisaha baby aj ja chcem vidiet tu fotku

alenka600
12. apr 2012

@fatima30 Ked som mala 28me narodky, tak som mala depku, ze fuj aka som hrozne stara. Ale od 30tky sa mi zda, ze len teraz zijem ten pravy zivot. A to nehovorim len kvoli dietatu, lebo 30r ssom mala uz pred 2 rokmi a dcera ma len 4mesiace.
Jasne, ze uz nezazijem to co pred tym - tie navraty domov o druhej rano, alebo v piatok vypadnut niekam a vynorit sa az v nedelu vecer, prespavat u kamosky, chodit do kina, kupovat si blbosti, cestovat po svete....mne sa prave, ze zdalo, ze uz som dosiahla ako keby "vsetko" a potom som mala pocit prazdnoty. Ze ano, mozem si kupitdalsie tricko a dalsiu suknu a zas ist do kina.....ale ze to uz bude len o kvantite, nie o kvalite.
Teraz zijem na dedine, kde nie je vobec nic, musela som sa naucit soferovat, co bola moja trauma, ale musela som. Musim sa ucit jazyk, lebo som v zahranici a aby som sa aspon v obchode mohla dohovorit a necitit sa ako posledny pako. Z velkomesta som zvyknuta na to, ze len som si vybehla z kanclu cez obed a mohla som si vybvit vsetko v okruhu 10min peso. Teraz v nasej dedine nie je ani obchod, vsade dochadzam. Manzel robi od 6.30 do 20.00, takze uplne vsetko je na mojich pleciach a vzdala som sa iluzie, ze bde mat cas nosit ma na rukach 🙂
Najskor to bolo pre mna tazke aneprijemne, ale potom som sa z depky otriasla a uvedomila som si, ze znova zijem. Znova mam kam smerovat, mam sa co ucit, mam ciel.Nie ako vtedy ked som mala vsetko a nevedela som co so sebou. Teraz musim makat a tisko suchat nohami, ale aj tak sa tesim. Prajem Ti aby sa aj Tebe podarilo preklenut depkove obdobie a vidiet zase vsetko v dobrych farbach. Po kazdej zime pride jar a po kazdej noci pride rano 🙂
Ako Ti uz pisali - konicky, sebaucta, pocit toho, ze nieco dokazem - je strasne dolezite aby sme si to udrzali, lebo ked clovek nema sebauctu, tak potom po nom zacnu vsetci slpat.
Drz sa!

zabka88
12. apr 2012

@maminuska hehe 🙂 zas treba v duši ostať dieťaťom, nie? 😉
@adriana7 oči ani nie, ale občas mám taký vyjavený výzor hlavne keď v práci niekto po mne niekto chce nejaké voloviny 😀 😀
@petkave sorry za zmätok 🙂 bola to recesia babule, reakcia na žiadosť odlíšenia od inej žabky... beriem, nebolo to voči vám všetkým fér čo ste sa rozhodli ísť na MK so svojou reálnou fotkou, takže už som si to dala preč 😉

ale k téme, úplný súhlas s
@bodka70 , tiež mám väčšiu radosť so života v týchto rokoch, keď som bola mladšia chcela som rýchlo dospieť, rýchlo odísť z domu, rýchlo spraviť kariéru, rýchlo sa vydať... a teraz zrazu si uvedomujem že sa niet kam ponáhľať všetko i tak príde v ten správny čas 😀 takže si radšej užívam to čo mám 🙂