icon

"Nedokonalé" matky

lenka.s
11. sep 2012

Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉

lauricka
11. sep 2012

dokonale matky neexistuju

katren
11. sep 2012

@aduskatt 😀 😀

stardust
11. sep 2012

@lauricka ale ano, na MK ich tu mas rovnu kopu 😉 😉

aduskatt
11. sep 2012

ja som dokonala v tom, ze sa zasadne vyhybam tomu, aby som bola dokonala🙂)))a vsetci mi mozu skocit na hrb🙂 a ja som stastnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

deisinka1
11. sep 2012

@dejka77
ja som prvého syna uspavala do 5-tich rokov a mladší má 9 mesiacov a toho uspavam tiež a veľmi si to užívam a vôbec toho neľutujem 😉

aduskatt
11. sep 2012

@deisinka1 moj ma osem prec a stale chce pred spanim skrabkat🙂

deisinka1
11. sep 2012

@aduskatt
aj môj má už osem tiež ho ešte občas uspavame 🙂

majusa4444
11. sep 2012

nerobim teple vecere .. len krupicu detom.. deti zaspia len za mojej pritomnosti.. nikdy som ich nenechala revat vzdy hned hladam riesenie ako ich ukludnit.. ked boli male jedli jedlo po celom byte hocikde sa dalo len aby sa najedli.. kravske mlieko davam od roka.. maly ma 26 mesiacov a stale kojim .. dala som detom po zadku .. moje deti stihnu jest aj zo spinavimi rukami ked sme vonku 😎 su dni ked dost kricim na deti ked neposluchaju.. napriek kojeniu som prikrmovala uz od 4 meisaca.. vzdy ked idem do obchodu aj s detmi nakupovat vzdy im kupim drobnost ( predchadzam zbytocnemu jedu a hadzaniu sa na zem keby som im sladkost nechcela kupit - naco stresovat seba aj dieta ), sladkosti detom davam casto aj cukriky ... tak asi tolko.. nie som dokonala ale mam zdrave a spokojne deticky.. a ked neposluchaju a su vzdorovite atak som neprijemna aj ja :P no co nie som dokonala... a pochybujem ze niekto dokonaly je..kazda mame svoje chyby alekazda ine a v inom.. a netreba hned toho druheho odsudzovat za jeho..

aduskatt
11. sep 2012

...a vobec.ani manzelka nie som dokonala, xixi

lussy23
11. sep 2012

nikto na svete neni dokonalý, Neexistuje ani dokonalá matka. Ak si to o sebe niekto myslí, tak to je poto msmutné☹ Každý urobí chybu, aj matky sú len ľudia. pády patria k detstvu, neexistuje dieťa, ktoré by nespadlo, ted aokrem tých iných. Podľa mňa bolo založenie tejto témy nezmyseľ a bude len viesť k zbytočným hádkam. Koľko mamičiek tu má choré aniektoré veľm ichoré detičky, koľké ženy prišli o bábo a vy tu riešite č i je niekto dokonalý alebo nie☹

irriss
11. sep 2012

@katren
@aduskatt

Zacinam se citit perfektne a dokonale.. 😠
delam kazdy den teple vecere i obedy...zrovna delam pizzu..je tu pre 30C -jime na zahrade.....je ohnostroj..konec leta 😉

katren
11. sep 2012

@lussy23 ked sa tu nebudes motat a pisat mimo temy, tak to tu bude dobre.....neviem ci si si vsimla, ale uz ma diskusia 3 strany a ani jedna sa nehada, tak prosim ta, nedavaj k tomu podnety 😉

aduskatt
11. sep 2012

@irriss 🙂) si to uzi🙂 u nas sa zajtra ma pocasie zhnusit☹

katren
11. sep 2012

@irriss no nech sa paci..... 😀 😀 😀 😀
hybaj prec, bo nas nakazis 😀 😀 😀 😀 😀 a budeme musiet varit aj my vecere

zojka333
Odpoveď bola odstránená
paris3
11. sep 2012

asi ten nazov diskusie nie je najstastnejsi.... kto je dokonaly? niekedy ti co si myslia, ze su uzasni, si len chyby nepripustaju a ti, ktori si chyby vycitaju, si myslia ze su nedokonali...
skor by som tu pisala o tom, ze s akymi svojimi chybami sa viete vyrovnat 😉
ja som zmierana s tym, ze nezehlim, mam doma bordel, lebo nestiham upratovat, som hrozne naviazana a precitlivela na svoje dieta, nevenujem sa sama sebe, tak ako by som chcela, stekam na muza, ked som uz s nervami v koncoch, nezachranujem svoje dieta vzdy, ked ma padnut na zadok, lebo si myslim, ze sa ma naucit samostatnosti...
a je to ho este ovela viac 😉
ludia na mna pozeraju vselijako, ale je mi to jedno....

petraxy6
11. sep 2012

@katren no to nech už @irriss nhlas ani nevyslovuje, že teplá večera 🤐 🤐 🤐 😀 Ja niekedy robievam, ale majú teplý obed, tak načo ešte aj teplá večera.
Ináč @irriss rozmýšľam nad tým tvojim príspevkom, že aké by to bolo u nás, dieťa v sprievode rodičov, to by bolo možno aj super, lebo by sme mali na deti viac času a zábava neskutočná s rodičmi.... 😀 či? 😖 Lebo tu žijeme neskutočne, samé nervy, stresy, nemáme na nič čas, no detstvo moje milené, smutno mi je veľmi... ☹ ☹ ☹

lenka.s
autor
12. sep 2012

my tiez mame teplu veceru len vtedy, ked si prihrejeme polievku z obeda 😝

@paris3 mas pravdu, nazov diskusie mal byt inak naformulovany ... ale nevadi, kym tema splni ucel 😉
inak tiez nezehlim, poriadok sa snazim mat, no absolutne sa mi nedariii, nikdy to dlho nevydrzi 😀 , precitlivela na svoje deti som aj ja .. teraz uz je miernejsie, no pri prvom synovi som bola a dodnes som velmi hakliva na vsetko okolo neho, lebo trosku s nim mame problemy a niektori ludia z okolia a z rodiny sa k nam spravaju ako k malomocnym len preto, ze nase dieta je trosku ine ... nejako som si zacala budovat barieru az z toho vznikla totalna alergia na niektore pohnutky ludi okolo .... ale odkedy sa narodila dcera, tak som sa trosku skludnila
s padanim na zadok mas uplnu pravdu, tiez myslim, ze dieta sa potrebuje naucit aj spadnut, aj si poplakat 🙂

montry
12. sep 2012

Nečítala som si celú diskusiu, ale bola tu spomenutá ranná káva a táto diskusia. Tak aj ja teraz uskrávam s hrnčeka, čítam tu pár riadkov, myšlienkami už pri upratovaní a varení a kopou povinností čo ma dnes čakajú. Neviem ani odkiaľ mám dnes začať deň a bolo by najlepšie sa na všetko vykašľať a hrať sa, hrať sa a hrať sa a učiť nášho syna jesť, len on nechce.
No ja nedokonalá matka si to nemôžem dovoliť. Žiaľ ...
tak plán nedokonalej matky na dnes. Upratať kuchyňu, lebo nám v umývadle ostal riad zo včerajšej večere, popri tom zaujať syna, aby nemal pocit samoty. Dám mu asi utierať lyžičky.
Upratať obývačku v ktorej teraz akurát robí Adamko poriadky so sestriními gumičkami a sponkami, ktoré som tam nechala keď som ju česala do škôlky.
Upratať spálňu a detskú izbu, lebo hoc som už 2 hodiny hore som stále neustlala a vôbec sa mi ku tomu nechce.
Ešte dať prať, povysávať a hádam aj utrieť prach 🙂 . Bóže ako sa mi nechce.
Ku tomu všetkému viem, že Adamko si bude sadať na vysávač a naschváľ sa váľať po posteliach, lebo to je to je príma zábava. Iste budem z toho nervózna, lebo dnes máme plenárku vo škôlke a ja sa chcem, priblížiť aspoň vzhľadom dokonalým matkám a tá strašná tréma, kde ma bude počúvať cca 80 rodičov, lebo nepredpokladám, že prídu všetci. Ak zaujmem ich pozornosť a ako prehovoriť k nim, aby škôlku nebrali len ako úschovňu detí???
Ešte že máme navarené od včera, lebo toho notára a návštevu svokry, ktorá ma dnes čaká by som iste nestihla.
No a zas môžem mať výčitky, lebo budeme jesť zohrievané jedlo.
Myšlienkami a ich pochodom som už niekde pri 17.00 hodine, ale akosi som zabudla, že kedy chcem ísť pre dcéru do škôlky a ako medzi tým všetkým postavíme s Adamkom koľajnice pre vláčik či vežu s kociek. Nachystám staršie oblečenie na von a na doma, lebo my sa doma hrávame v teplákoch a nie v dokonalom "aufite".
Manžel má toho veľa v práci a ani len netuším kedy sa mu podarí prísť domov a kto mi postráži deti, kým sa ja budem venovať tomu ostatnému.
A už je večer a treba nachystať večeru, pripraviť deti na spanie, nachystať oblečenie pre našu parádnicu do škôlky, lebo čo mamka neurobí pre dcéru, aby sa vyrovnala a nemal pocit menejcennosti, popri úplne dokonalých detí, ktoré už v 5 rokoch vedia písať.
Jááj ešte som zabudla pripraviť nový plán plenárky, ísť si do lekárne kúpiť čosi na prechladnutie, lebo mi z nosa tečú potoky sopľou, kedy sa budem venovať deťom, plniť si radosťou manželské povinnosti 😀 a uháčkovať niečo na hlavu, uvariť obed pre dcéru do škôlky, lebo je alergička a dať prať a žehliť.
No vidím to tak, že zas polovicu z toho všetkého nespravím a večer si poviem, že aj tak mám pekný deň za sebou.
No dobre moje milé, nedokonalé babuľky, idem niečo robiť, aby som sa aj dnes priblížila ku dojmu dokonalosti čo najbližšie a stíhala pofúkať dumpel na čele nášho syna, ktorý včera spadol rovno na hlavu, keď sedel na svojej novej futbalovej lopte. 😲

bodka70
12. sep 2012

dobré ránko, dievčatá - som krásna, dokonalá a ešte k tomu aj skromná 😉 😀 😀 😀

k názvu i obsahu diskusie - toto je nikdy nekončiaci príbeh, v ktorom sa každý nachádza na oboch stranách, každý sa môže cítiť doktnutý i polichotený. je to proste tak, minimálne pár krát v živote si o vás (i o mne) niekto pomyslel - ó aká dokonalá matka a myslel to presne tak ironicky, ako to vyznelo a presne to isté ste si vy pomysleli o iných matkách. a je šuma fuk, nakoľko "dokonalo" či "nedokonalo" veci robíte, kedže aj poukazovanie na svoju nedokonalosť je občas prejavom pýchy a nadradenosti 😉

bodka13
12. sep 2012

@bodka70 škoda,že tu nie je tlieskajúci smajlík 😉 ....veľmi výstižne napísané 🙂

lenka.s
autor
12. sep 2012

@bodka70 to ide skor o tu obycajnost, dokonalost bol mozno prehnany termin .... ide o to, ze sme obycajne matky, nie supermanky, ktore o sebe tvrdia a verejne prezentuju, ze dokazu fungovat bez jedinej chyby, lebo take matky neexistuju, len si to proste nepriznaju ...
ale ano mas pravdu, stretla som uz aj s tym, ze som sama bola oznacena za "megadokonalu matku", lebo sa snazim mat vzdy vsetko podla svojich predstav a som na seba narocna, ale kazda minca ma dve strany a nepotrebujem sa tu alebo niekde inde hrat na niekoho kym nie som 😉

lenka.s
autor
12. sep 2012

teraz to nemyslim v zlom, no temy, ktore mi vadia alebo ich povazujem za zbytocne nezvyknem citat ...

juny
12. sep 2012

@montry pekne napísané🙂

nice202
12. sep 2012

@majusa4444 toto sa mi paci najviac. nieco podobne robim aj ja

monuli1985
12. sep 2012

ja uz len k tomu mojmu ,,nezodpovednemu zmyslaniu,,.....neurobila som to.....nenechala som ho sameho...pisala som len priklad toho,ako vieme byt aj taketo,ale zdravy rozum nas nakoniec presvedci o inom ako zbrklost v tej chvili...takze tak...a prijemne debatenie 😀

jaruska8
12. sep 2012

Čaute baby,
čo vojna matiek pokračuje?????? Aj ja mám toho niekedy plné zuby, tých supermatiek a ich superdetí, čo všetko vedia skôr, lepšie a rýchlejšie a ešte sú aj najkrajší. Ach jaj. 😒
Nuž, ale celá naša spoločnosť je takto nastavená, dnes si už nikto nemôže pripustiť žiadne zlyhanie. 😒 Každý sa len predbieha kto bude lepší a začína to už v pôrodnici. 😀 😝

jolinka
12. sep 2012

treba si uvedomit , ze VSETKYM NEVYHOVIES...si bud az prilis dokonala alebo nacisto nemozna...podla toho, koho stretnes 😝 😝

Jedine vychodisko je...NEBYT ZAVISLY na mienke druhych, snazit sa premyslat, zlepsovat sa vo svojom zivote, vo vztahu k detom, ostatnym ludom..obcas to nevyjde 😨 😨 , ale uz samotna snaha je velmi cenna, viac ako vysledok. Vysledok je zavisly od mnohych premnohych okolnosti...ktore u druhych nedokazame vidiet a pochopit a velakrat neodhadneme aj seba.

irriss
12. sep 2012

@jaruska8

Promin, ale musim.... 😀 😉 😔

Pises, ze to zacina uz v porodnici... 😉
Nabizi se otazka...
"dokonala matka" krici nebo nekrici? 😉

p.s. o zadne vojne nevim, ale kdyby vypukla, tak nezapomen, ze mavam bilym praporkem!!!!!!!!!!!!!!!!

mexx
12. sep 2012

@irriss No, ak vie kricat s noblesou... 😅 😀 😀 😀 😉