"Nedokonalé" matky
Zdravim vsetky nedokonale matky na MK, ktore nemaju problem sa o svoju nedokonalost podelit. Srdecne vitam vsetky maminy, ktore maju chut si pri rannej ci popoludnajsej kave, ci kedykolvek, ked ich napadne, vyliat srdiecko a napisat cokolvek na co maju chut bez toho, aby ich nutne niekto musel za to "sprdnut". Tiez som len obycajna mama, co sa riadi instinktami, co neuteka za dietatom pri kazdom zamrncani, lebo si myslim, ze aj dieta si obcas potrebuje poplakat, ved aj si potrebujem obcas slzu vyronit, aby sa mi ulavilo ... davam detom papat, ked su hladne a to, na co maju chut, priznavam, obcas sa aj otocim a stane sa nehoda, aj pred chvilou mi dcera spadla zo schodika v kuchyni, lebo som sa na sekundu otocila .... budeme mat chvilu hrcu a potom zabudneme ... ved aj o tom je zivot ... skratka robim to, co citim, ze je najlepsie, aj ked to nie je podla vzorca dokonalej matky. Vsetko, co robim robim tak, aby boli moje deti stastne, lebo ich nadovsetko milujem a myslim, ze aj oni mna, aj ked nie som "dokonala" matka 🙂 . Viem, ze tema netabukove maminy uz existuje, ale toto nie je tema o netabulkovych, ale o nedokonalych matkach, teda takych, co robia obcas aj chyby a nehanbia sa za to ...
osoby, s nevhodnymi komentarmi a poznamkami by som chcela poprosit, aby si ich nechali pre seba, kto nema chut len tak "nedokonale" pokecat, nech sem neprispieva a vyhneme sa zbytocnym nedorozumeniam 😉
ahojte
@pastelka74 máš úplne trefný príspevok
@dobromila o tom mi niečo hovor, máme podobne staré deti 😀
Ja bojkotujem už druhý deň pratanie, keďže som chorá a deti tiež tak si nejdeme žrať nervy s upratovaním ale radšej si trošku oddýchneme
Ahojte, paci sa mi vasa tema, k tomu som dnes natrafila na jeden citat, tak mi neda ho sem vlozit :
Kým som sa neoženil, mal som šesť teórií o výchove detí. Teraz mám šesť detí a nijakú teóriu. (Robert Duncan Wilmot)
@fialkaa uchylku na poriadok mam aj ja, ale obcas mam dni, kedy proste nechcem a ani nevladzem a vtedy si tu sedim v bordeliku a uzivam si len pritomnost svojich deti 🙂
inak uchyliek mam aj viac ... napr nekupujem pouzite veci, lebo nepoznam ich historiu, tak by som ich detom neobliekla ... skratka uchylka 😅
@petraxy6 to je dobry menzes, aj ja taky chcem ... ja sice upratujem vkuse, lebo mi sibe, ale teda chciet sa mi nechce nikdy 😝
@suzzi_ ja takto upratujem s malou v zavese a je to sranda, ja ulozim a ona vyhodi, vysavam a ona ide za vysavacom a vypina ho, pozametam, ona najde kopku a fukne ... no ale ved sranda musi byt, hlavne, kym sa ona bavi 😀
@dejnas perfektne video .. uz som ho tusim raz niekde videla, ale je super 😀
Ahojte babule zboznovala som ked mi niekto povedal ako ze nestihas sa postarat o dieta,navarit,upratat?a hlavne osoba ktora dieta nema ta si asi tazko vie predstavit aky je ten kolotoc narocny vsetko stihat ked varis dieta ti place a v dome je ako po vybuchu 😖
Tak zienky ja vam opisem nasu situaciu teraz doma - dvojtyzdnove pradlo caka na zehlenie, dlazku sa chystam zmyvat uz tyzden, kupelna ani nehovorim, vsade po rane spinavy riad, rozhadzane hracky, nepopravene postele ... rozmyslam, co idem varit, lebo sa mi nechce ist ani do obchodu, som nevyspata uz niekolko noci a k tomu som pred tyzdnom zacala chudnut - schudla som kilo a to ma inspirovalo k tomu, ze by som ho mohla pribrat naspat, takze ku kave sladke keksicky ... dnes je to o nicom, zeby z pocasia ??
@dobromila Prave preto sa mi ten citat pacil, vystihol moje rodicovske pocity ☹ ani neviem ci je niekedy chyba v detoch alebo vo mne ... mam pocit, ako keby sa deti vychovat ani nedali, mozeme im ukazat ako zijeme my, ale oni si to aj tak zariadia po svojom ... mozno si budu kazde rano umyvat zuby aj ked budu dospele, ale to je asi tak vsetko ... 😀
@bublina83 presne rozumiem tomu, čo hovoríš a neznášam to porekadlo "jak naučíš, tak máš". Ja sa môžem neviem ako snažiť, ale ak sa dieťa rozhodne nespolupracovať, tak potom som skončila. Je dôležité presvedčiť deti,aby chceli to isté v danej chvíli, ako rodičia. Ale často je to priam nemožné a potom sú konflikty, kriky, bitky...
@lenka.s presne prve dieta zena sa boji aby to zvladala aby nieco nezanedbala neurobila zle a kazdy mal velke rozumy je to sice pekne ze chceli pomôct a poradit ale matka sa musi ucit sama ako sa ma o svoje dietatko postarat a niekedy prehnane pomahanie vsetkych viac prinasa skody ako uzitku 🙂
nikto nie je dokonalý... ( i keď tu sa veľa osôb tak tvári 😝 ) ale každá chceme pre svoje dieťa len to najlepšie... a ako je každé dieťa úplne iné, aj prístup k nemu by mal byť individuálny... ja som nedokonalá a robím chyby ako všetci na tejto plánete 😀 chyby ale moc popisovať nejdem ( náhodou by ma zlinčovali ) 😀 😀 😀
@bublina83 ani mne sa nic nechce nie si sama pocasie na nic navarene sice je ale tiez by som mala ist upratat ale taaaak sa i nechce pôjdem pre maleho do skôlky dam ho spinkat a dnes to vidim tak ze si pospim snim a ked sa zobudi napapame sa a budeme sa hrat cely den ked sa neda ist vonka dnes pogram pohadky a sladke nic nerobenie lebo ked pôjdem uz do prace uz to take nebude treba si to uzit ked sa da 🙂
@dobromila Ja mam styri deti a kazde je ine, nechcem nikoho urazit, ale rodic s jednym dietatom nema co porovnavat, takze my multimamy mame toho trapenia z vychovy deti urcite viac a tym aj viac uspechov ci neuspechov, menej casu, trpezlivosti a niekedy aj pochopenia. Na kazde dieta plati nieco ine a aj ked som sa snazila zaviest timovu spolupracu, je to o nicom. Vselico som precitala, videla, pocula ... kazdy pokus u nas zlyhal. Mozno ja nie som tiez nejaka pevne zasadova a vytrvala, ale kazda matka, ktora chodila domov z prace vystavena ako citron, vie o com to je. Nad vsetkym som mavla rukou, podpisala ziacke knizky, urobila veceru a zalahla spat. Teraz som na materskej a vsimam si deti viac, vidim, ze by som urcite pred tym urobila nieco inak. Ale menit sposob vychovy kazdeho pol roka tiez nikomu neprospeje. A ja niekedy moje deti nedokazem presvedcit ani v tom, aby sme isli naraz spolu obedovat 🙂
@irriss vďaka, už viem, prečo sú tal. muži takí mamánkovci a prečo tal. ženy, ktoré sa nevydajú ostávajú žiť s rodičmi. Pretože sú neschopné sa postarať samé o seba... Nemyslím si, že to, čo si písala na prvej strane je normálne... Nezdravá a umelá fixácia na matku, nesamostatnosť, neschopnosť riešiť situácie..
Syn, bude mať 10 rokov sa cez prázdniny sa flákal so spolužiačkou po vonku a keď boli pred bytovkou, pridala sa k nim aj dcéra, 5 rokov . Jeho spolužiačky jazdia domov samé autobusom, to sa ja ešte neodvážim, nie preto, lebo by som sa bála, ale viem, aký je syn moták, nastúpi na iný autobus či zabudne vystúpiť 😀
Takéto malé úlohy ako choď mi kúpiť cukor prosím dieťaťu zdvihnú sebavedomie a postupné pridávanie úloh a potravín čo má kúpiť ho vedú k samostatnosti a ani o tom nevie...
Aj som ich nechávala doma, bohužiaľ, nebola iná možnosť, nemám tu nikoho a keď som si potrebovala nakúpiť (predtým sme bývali v centre mesta, nákupy vybavené do 20-ich minút) tak som išla....
@lenka.s ja ze si si zo mna srandu vtedy robila, ked si pisala ze ides tuto temu zalozit 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 este ze ju @pastelka74 spomenula v inej teme 🙂 🙂
@danka.k povodne som to nemyslela vazne, ale nakoniec som sa rozhodla to skusit a som rada, ze sa v tejto teme maminy nasli 🙂
a prave som sa pobavila trosku ... aj ked je otazne, ci je to na smiech alebo na plac http://najmama.aktuality.sk/clanok/231274/zodpo...
Ach žienky toto je presne pre mňa 😀 ja som tak nedokonalá matka pretože v zúfalstve som napísala výzvu na jednej stránke .Nebudem menovať a žienky dokonalé si ma podávali aj na FB lebo nevedeli zniesť že by bol niekto ochotný pomocť s liečbou mojho synčeka.Keď už bola výzva overená aj červeným krížom tak žienky dokonalé stíchli no ospravedlinit sa už nemal kto.No zároven musím povedať že tu na MK su aj veľmi obetavé a super mamičky 😉 🙂
jaaaj, zachadza sa tu hlbky a riesi dokonalost/nedokonalost... kazda mamina si mysli ze to co robi a ako to robi je spravne pre jej dietatko, problem nastava ked si zacne mysliet ze to co robi a ako to robi je to jedine spravne vo vseobecnostii... kazde dieta, kazda rodina je ina a preto to co funguje tu nemusi fungovat inde. to by bolo trochu monotonne 🙂. paci sa mi ked si mamicky radia a vymienaju skusenosti, ale nepaci sa mi ked prezentuju svoj nazor ako ten spravny. ale to uz aj ja zachadzam do hlbky... ja sa z tejto temy tesim preto ze sa tu babenky priznaju k takym obycajnym veciam ako neporiadok a pod., trochu povzbudi ze nie som jedina kto nestiha. ale hlavne som chcela povedat, ze pre tych nasich drobcov sme i tak vsetky dokonale! 🙂
perfketna tema. a ano, ako keby nikdy ziadna netelefonovala pri kocikovani. alebo tema o nastupe do skolky s placom. jedna tam do diskusie napisala, ze nemusi mat deti nnstop u zadku a hned jej dali palce dole. az mi to prislo smiesne, pritom mala pravdu 🙂
az sa to tu zmeni na sukromku, chcem byt v nej 😀 a fotku ja radsej neposlem, bo by ste skolabovali hned vsetky tu 😀
Momentalne sa decka nahanaju po byte a ja si tu citkam. idem si urobit kaficko 😎
ahojte, som nedokonalá mama lebo moje dieťa vyrastá so psom, dokonca spolu spávajú, nechávam ho poplakať si, neuznávam že do ust nedám nič čo nemá pred názvom Bio, uznávam očkovanie, nekojím od 3týždnov lebo proste mlieko nebolo a som preto "velmi nedokonalá matka ktorá zlyhala v základnej veci",malému nedávam jesť v rovnaku dobu ale kedy je hladný a viete čo: som šťastná, spokojná, syn je vyrehotaný celé dni a materskú si na plno užívam!
@1982zuzka aj my mame havinka :Da vyoblizuje moje deti ze az :DD a akurat sa tu hambim ze este kojim :D to asi nedokonale nerobia...ale kedze uz mam velke dieta tak je to uz aj nedokonale :D
Takže u nás funguje dokonalosť/nedokonalosť 😀 :
- od narodenia spí malý sám vo svojej izbe (rodina pomaly kolabovala z toho)
- od narodenia používame jednorázové plienky, nemám nervy na to, aby som prala látkové (ale inak poctivo separujem odpad, dokonca aj tégliky od jogurtov umývam a dávam do plastu 😀)
- kupovali sme výživy a iné príkrmy (už nekupujeme, lebo nemôžeme - prosím neotočte to teraz proti mne)
- kupované výživy a príkrmy sme však mávali len pre prípad potreby cestovania apod.
- áno, jedáva mi malý zdravo ako sa len dá - pretože musí kvôli zdravotnému stavu
- áno, kupujeme jedlo ,,bio" - pretože v obyčajnej ,,kvalite" to čo potrebujem nekúpim
- áno, malý neje nič sladké - ale len preto, že nemôže kvôli zdravotnému stavu
- taktiež mu nechodím stále za zadkom - ak spadne, musí sa sám postaviť
- neskáčem hneď ako začne plakať
- je kedy potrebuje, tzn. stále 😀
- spí kedy potrebuje, tzn. najskôr od 22:00 do cca 6:30
- kúpe sa vo vani sám, kým ja sedím pri PC (samozrejme na neho vidím 😀)
- každú chvíľu je u jednej či druhej babky, alebo u tety, momentálne riešim opatrovateľku - je to preto, lebo pracujem a predtým som študovala (už dva dni po prepustení z pôrodnice som síce zelená, ale sedela som v škole...)
- malý bol od 3 mesiacov v športovej časti (vo vaničke odmietal byť)
- plne kojený bol iba v nemocnici, čiastočne kojený bol do 3 mesiacov (nebolo mlieka a postupne zmizlo mlieko)
- keď sme vonku, domov chodí špinavý ako čert a vonku vyskúša vždy všetky chute zeme, piesku, kamienkov a pod.
- keď je zlý alebo nepočúva, dostane po riti
- keď je zlý alebo nepočúva, zvýšim hlas - susedia potvrdia 😀
- žehlím všetko, aj spodné prádlo - pretože musím kvôli zdravotnému stavu
- keď som unavená, zdriemnem si a malý sa pri mne hrá
- keď mi začne syn chodiť do školy - budem sa snažiť aby čo najskôr chodil sám
Viac ma už nenapáda, takže čo, som dokonalá či nedokonalá matka????? 😀 😀 😀 😀

fandím tejto téme. Ja som nestíhala domácnosť podľa svojich predstáv, keď som mala jedno dieťa, teraz mám tri, tak si to viete predstaviť 😅 A navyše už na to "stíhanie" nemám ani chuť aj keď by sa čas našiel.....varím nerada a stále to isté, čo mám rada.....a tak 😉