icon

Nedoručená zásielka. Ako by ste to riešili?

evkao
16. jan 2018

ahojte, napiste mi prosim svoj nazor - poslala som jednej mamicke zasielku, no ako tvrdi, neprisla jej. Chce odo mna vratit peniaze, zasielka bola zaslana obycajne, nie doporucene, vzdy davam na vyber sposob zaslania a v podmienkach predaja mam uvedene, ze zaslanie obycajne je len na vlastnu zodpovednost - mne samej raz jedna zasielka zaslana obycajne neprisla :( vratili by ste peniaze? Ved ja nebudem mat ani balik, ani peniaze, viem, ze zrejme ani druha strana (ak ma nezavadza), ale preto je zaslanie obycajne na vlastne riziko....

Strana
z2
bubblies
18. jan 2018

Tak tak..doporucena dostane podacie cislo (btw ja som takto sledovala zasielku do zahranicia, uz cez zahranicnu postu, takze super, vedela som presne, kde je zasielka a v pripade jej straty by som vedela, na ktoru postu sa obratit - ci sr, ci tu zahranicnu tam - lebo uz sa mi to stalo raz). Tam ale musia byt uvedene obe adresy, to je podmienka.

Tak teda, ak zasielku nikto neukradol alebo niekde nezapadla a nezapatrosila sa, da sa vypatrat. Treba len ako hovorim ochotu na vsetkych stranach, ako kupujuca aj predavajuca, a samozrejme aj ochota posty 😉

Ja som to tu hlavne uviedla, aby som ulahcila patranie vsetkym detektivom, ktori patraju 😎

evkao
autor
21. jan 2018

tak mamicke som pisala, ze pockam este par dni, ci sa mi zasielka nevrati spat, a potom sa skusim informovat v uschovni a zalozni SP - a uz mam negativne hodnotenie ☹ aj som uvazovala, ze ak sa balik nenajde, navrhnem jej vratenie aspon polovice sumy, ktoru platila, ale po tomto uz urcite nie...

0silvia0
21. jan 2018

@evkao precitala som si to negat. hodnotenie, pani si nechce priznat, ze hlavnu vinu nesie ona😞 Ale k tomu zmazaniu inzeratu by som navrhovala, aby sa inzeraty naozaj mazali az potom, ako druha strana potvrdi prijatie balika, nakolko ked inzerat zmazes neda sa uz komunikovat pod inzeratom, ale len cez internu postu.

bubblies
21. jan 2018

@evkao tiez som ho citala, a prebehla som cele hodnotenia. Ak je to teda jedine negativne hodnotenie, asi by ma to nestvalo. Napisala si tam, ze postovne bolo obycajne na zelanie kupujucej aj to, ze za to ty nemozes. Myslim, ze to je jasne, a ak chce niekto usetrit na margo straty svojej zaplatenej zasielky, tak to je ten risk za tu hodnotu toho nizkeho postovneho predsa.

nanynou
21. jan 2018

Ja mám taký istý problém, posielala som obyčajne ešte som sa jej pýtala ako to chce lebo vždy sa pýtam pokiaľ to nepovie hneď od seba ona že to chce obyčajne poslala som jej to tak ale balík jej vraj neprišiel najskôr mi dala pozitívne hodnotenie že aj keď jej balík neprišiel tak ma odporúča ale dnes ho zmazala a dali mi negatívne už som s toho na nervy nonstop mi vypisuje blbosti😤😤 čo mám robiť?

aureliatalia
8. apr 2018

Ahojte, mam podobny problem, ktory som zavonila ja. Totizto napisala som zle priezvisko, resp. zamenila som jedno pismenko, jasne ze omylom. Bolo to posielane v utorok 3.4. obycajne 2.tr.; myslite ze to dorucia ked je spravna adresa? Alebo to uz mam ist hladat na uschovnu? Dakujem vsetkym, co odpovedia 💙

matazirafa
8. apr 2018

@aureliatalia ja myslim ze jedno pismenko nie je problem postarka si pozna podla mna rajon a pochopi ak je adresa správne.. A este by som pockala od utorka este neubehlo tolko casu este sa to moze dorucit

zuzina29
8. apr 2018

@aureliatalia postarka pozna svoje rajony a ludi takze by to nemal byt problem,jedine ze by bola nova.....a ak by to aj nahodou poslali spat tak to pojde ku vam domov,ak ste mali uvedeneho na obalke odosielatela...Do uschovne to ide v pripade ak nie je uvedeny odosielatel

kicilanka
8. apr 2018

@aureliatalia ak si napísala svoju odosielaciu adresu, tak sa ti balíček po 18tich dňoch vráti...
úschovňa - tam sú až úplne posledné balíčky odovzdané, ktoré nemali niečo v poriadku - teda napr. nebola viditeľná celá adresa, lebo sa cestou písmenká rozpili - napr.

Poštárka pozná svojich ľudí... takže tam by nemal byť problém s doručením správnej osobe....ak si uviedla správnu adresu...ak je zastupujúca poštárka a nenájde komu je balíček adresovaný, automaticky napíše že adresát neznámy a balíček sa ti vracia hneď....

mne sa stalo, že aj doporučený ale aj obyčajný balíček šli viac ako týždeň....stačí že sa nejakým spôsobom v preprave "pricucne" k inému a už chodí hore-dolu 😀

domculik
8. apr 2018

@evkao no aj mne sa to uz zial stalo, hoci jedinykrat z nespocetneho mnbozstva balickov, ze mi obycajne poslany balicek nedosiel, predavajuca tvrdila ze ho odoslala... je to tvrdenie proti tvrdeniu... a ja som si toho tiez ako kupujuca bola vedoma, ze holt nemam ako dostat peniaze spat... ak mas v podmienkach stanovene ze kupujuci si plati obycajne postovne na vlastne riziko tak holt nie je o com, peniaze nemas preco vracat. ale situacia je to neprijemna, o tom ziadna... hlavne ked clovek vie ze seriozne balicek odoslal... skus sa este informovat na vasej poste ci tam ten balicek z nejakeho dovodu neostal visiet... nech ti to pozru podla odosielatela alebo adresata.

aureliatalia
8. apr 2018

@matazirafa
@zuzina29
@kicilanka
dakujem baby, kedze som ten adresat, tak neviem ci si tam odosielatel pisal aj svoju adresu, este sa na to opytam, pockam a potom zbehnem do uschovne, lebo ju nemam az tak daleko, kedze byvam v tt.

0silvia0
8. apr 2018

@aureliatalia ak si adresat, mozes sa spytat vasej postarky

kiwi3
8. apr 2018

mne takto pred rokmi dorucila postarka balicek z usa, kde bolo uvedene moje krste a miesto priezviska otcove krstne. platila som jeho kartou a takto pekne to zvrzali.
inak co sa tyka toho posielania obycajne, tak je to pisane aj v pravidlach bazara, ze za obycajne poslanie berie zodpovednost kupujuci. takze nie je o com, netreba to mat vobec pisane v podmienkach

lejllamt
8. apr 2018

@aureliatalia jedno zle pismenko by mala postarka zvladnut, hlavne ak adresa sedi, vsimne si ze je to len preklep....

lubi2002
9. mar 2021

@gretocka presne toto teraz riesim aj ja, uz 2 tyzdne mi neprisiel balik, vraj nech skusim ohlasovnu mi dnes poradili na poste. len maju tam iba adresu, ziaden telefonicky kontakt.

gretocka
16. mar 2021

@lubi2002 ja som tam naposledy tusim pisala mail....

Strana
z2