icon

Nehygienická predavačka

8. feb 2023

Ahojte, u nas v jednote zacala pracovat nova predavacka za pultmi. Chodim tam kupovat sunku, syr, salamu, davam si nakrajat. Ale nikdy som to nevidela, ze ta predavacka to robi tak, ze vyzlecie ten syr alebo sunku z obalu a holou rukou to chyti a kraja. Predtym tam robila ina predavacka, ta to chytila pekne za obal, odbalila si len kusok, ktory isla krajat a nic s jej holou rukou do kontaktu neprislo. A mne to proste vadi, ze to tato nova takto chyta, ja viem, ze si mnohe poviete, ze som fajnovka, ale robi v obchode a teda nevidela som, ze ked pride za pult obsluzit, ze by si tu ruku predtym umyla. Ide mi len o otazku, ako jej to slusne povedat, ze nech to nechyta holou rukou? Ako by ste jej to vysvetlili?
Dakujem za normalne odpovede.

Strana
z2
kvetinka75
8. feb 2023

@panelacikova no tiež nad tým niekedy uvažujem. Alebo učitelky v škôlke, keď deťom utierajú rite alebo už som videla aj sestru v nemocnici pri hygiene pacienta.

kvetinka75
8. feb 2023

@mandymoore123 u nás majú zmrzlinári servítky a tak ti podá kornútok ,

lilly16
8. feb 2023

Nehygienické..dohovoriť jej a keď nepomôže skús vedúcu

anelehka
8. feb 2023

Toto neznášam aj ja...u nás vTescu, niekedy behá pani od salámu k mäsu...ja keď vidím, že chytí mäso a potom mi naberá salámu ide ma poraziť, alebo kľudne lapne zavináča a potom s tou istou rukavicou všetko ostatné.

nikha2809
8. feb 2023

@kvetinka75 tu nejde o zákazníkov, kedysi som v pekárni brigádovala 🙈 chlieb chytá každý od ľudí vo výrobe, cez pekára, expedíciu, triedicov atď

kvetinka75
8. feb 2023

@nikha2809 ja viem, ale čím kratším procesom prejde, kým sa ku mne dostane, tým lepšie. Ja kupujem v pekárni, kde hneď po dopečení ide do predajne - na tom istom mieste, takže sa ani nikde nepreváža, čím sa znižuje množstvo ľudí, ktorí s ním prídu do kontaktu. Tak mám z toho taký lepší pocit.

babulkomale
8. feb 2023

@mandymoore123 presne, uplne zakladna hygiena. Nedavno sme boli v restike a dieta z rodiny som musela ja poslat umyt ruky. Jeho rodicov ani nehlo a dieta to tiez same nenapadlo.

bilancia
8. feb 2023

@babulkomale toto som bohuzial videla viackrat uz, ze sice rukavice maju, ale chytaju tym aj kasu a hotovost. nechapem...

babulkomale
8. feb 2023

@bilancia a ked vidim tych dedkov ako odhadzuju sopel vonku rukou a potom platia peniazmi v potravinach 🤮 platievam kartou ale je mi to na dve veci ked predavacka ochyta tie zltackove peniaze a utrie mi to do bagety 🤦

panelacikova
8. feb 2023

@oli18 teba to nemrzí, ale nejakú sviňačinu chytiť môžeš 😀

zojazoja
8. feb 2023

@nepic neboj, nešiel 🙂

gypsomilka
8. feb 2023

@mandymoore123 no u nas je jedna zmrzlina a hned vedla kebab. Zrejme jeden majitel lebo chodi hore dole. Byva tam s nim este jeden. Vonku maju stoly. A obaja nosia take tie cierne rukavice. Raz si tak stojim v rade na zmrzku a jeden vysiel von s handrou a isiel utriet stol. Utrel medzi tym si zapalil cigaretu a vratil sa obsluhovat dalej. Odvtedy som tam nebola lebo moja predstava zasla velmi daleko ze kde vsade za cely den v tych rukaviciach pobeha😂😂😂

katka0123
8. feb 2023

@fiafia presne, ked vidim dlhe nechty a predstavim si pod nimi tu spinu. Bleee

simonettasimonova
8. feb 2023

Stazuj sa vedúcej to aj mne by vadilo

babulkomale
8. feb 2023

@gypsomilka tiez som videla takto v kebabe v ciernej rukavici vydavat peniaze a nasledne chytat jedlo, chalani sice pekni, okati, balkanski, ale odvtedy som tam nebola.

jasomzabka
8. feb 2023

nie si fajnovka, komu to nevadi je humusak (a to zijem so psom) normalne upozorni ju, laebo veducu, alebo napis anonymne list veducej, bohuzial nie kazdemu bolo do hlavy nadelene aby chapal sirsie suvislosti, ja som zazila na Zelenaci kucaharku co davala knedle na tanier a pri tom si posparala v nose, samozrejme isla staznost...

ivangeline
8. feb 2023

Urcite rukavice. Este som nevidela robit bez!

jaond19
8. feb 2023

Normalne jej povedz nech si da rukavice (nie preto ze ti to vadí) ale preto lebo moze prist nenapadna kontrola z hygieny a su za to postihy...

andreatytler
8. feb 2023

Myslim ze jej nikto nepovedal ze ma nosit rukavice. Myslim ze ju zaucala ta predchadzajuca predavacka a ani ona nenosila rukavice. kedze ona si odbalila len kusok na krajanie.
Potom je otazne aj to ci vobec maju tie rukavice k dispozicii... ci na nich nesetria.
Takze by som upozornila tu predavacku velmi milo a s pochopenim.

janinamojka
8. feb 2023

@nikha2809 juuj,keby len o ochytanie zakaznikmi islo.Pracovala som davno v podnikovej predajni jednej pekarne,doviezli mi aj mysicky spolu s rozkami..🙂

nikha2809
8. feb 2023

@janinamojka no presne 😅

daniela2202
8. feb 2023

Mala by mať povinne rukavice.... ale na druhej strane, keď vidím čo všetko predavači chytajú s nimi.... tak je to úplne jedno 😂

tina2404
9. feb 2023

@tiezjedna fuu robila som za pultom a nevyhodi. Maju par ks urcenych na den dokraja odlozi bokom a zas si ju da. Hygiena bol jeden z dovodov preck som pp 4dnoch odisla. A to rukavica bolo este nic proti ostatnemu

lulu1812
9. feb 2023

Normalne povedat nech si da rukavice rovnako aj silt alebo ciapku na hlavu...za pultom je to povinnost nosit...

anetka34
2. mar 2023

@panelacikova ja takto neskôr som čítala o tých dlhých nechtoch. My sme raz boli na pcr testovaní (covid) a pozerám čo to tá ženská má na tých rukaviciach. A jej sa tie rukavice normálne prederavili a trcali jej z nich prisahám 3-4 cm dlhé nechty a s tým sa každému rýpala v nose. Hlavne, že mala overal 😅🤪. To boli covid opatrenia jak fras.

daniela2202
3. mar 2023

@anetka34 😂😂😂👍👍👍

daniela2202
3. mar 2023

@katulienkax 👍👍👍

panelacikova
3. mar 2023
zdenin
24. okt 2023

Tak to by malo byt normalne Že ma eukavicu kokos...slušne jej treba povedat... inak praca za pultom je najotrasnejsia v potravinach...nevdačna ...ta bolest ked krajaš 30-40 dkg a ruka ti ide odpadnut z toho chladu tej šunky a stoho pohybu nadmerna zataž jednej ruky na porazenie

pandorra
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2