Nemám deti, nemám koníčky. Ako prekonať nudu?
Dúfam, že to nebude diskusia plná hejtov. Deti nemám a ani nejaké extra koníčky, rada som pri mori, ale to sa nedá každú voľnú chvíľku, rovnako nejaké výlety, ale to len občas. Doma len sa prejdem so psom a potom pozerám internet a občas niečo v tv ak ma niečo zaujme. Ale nemám proste taký koníček, čo by som pri ňom strávila pol dňa. Niekedy mám voľné dni, kedy nemám toho ani veľa na pláne a nezastavím sa do večera, proste nejako to plynie, treba to a to a nestíham. Ale niekedy ako dnes mám pocit, že deň trvá týždeň. Ako to zvládate také dni, čo robíte?
Takych zien tu najdes malo... a hejty tu nebudu, len proste toto ti nikto neodpovie... najdi si konicek, ktory ti ten cas bude vyplnat, ked sa takto necitis komfortne... aj keby je to raz v tyzdni zajst na plavaren, raz v tyzdni zajst do restiky, raz v tyzdni ist s kamoskou na kafe... mat nejaku rutinu, veci, na ktore sa budes tesit. A pes je skvely konicek, da sa s nim chodit na cvicak, stretka, spoznavat novych ludi...
Ja to mám úplne opačne, čiže to nechápem, ale myslím že tak ako ty to má veľa ľudí. Najviac ma pobaví, že zbadali ze je v móde hovoriť "mám sa rýchlo a nestíham" a naša partia s 2 až 5 deťmi u jednej matky si nájdeme čas sa stretnúť 😃
Ale snáď si tí vyťažení ľudkovia nájdu čas odpovedať.
Škoda že ten zabitý čas sa nedá presunúť nám, aktívnejším...
Záľuby si musíš nájsť sama. Ja napríklad pozerám seriály, filmy. Niekto športuje, ďalší vo voľný deň drhne domácnosť.
Fitko, nejaký šport? To máš hneď dobré 4h zabité (prísť, cvičiť, sprcha, domov...).
Bože ja ti závidííím.
3 hodiny som stála za hrncami kým som navarila pre 7 ľudí...
choď do kina, divadla, plaváreň, daj sa do nejakých krúžkov, klubov, oddielov, zapíš sa na jazykovku .....len neseď doma. Dnes to už nejak prežiješ aj s dlhšou prechádzkou.
A keby si šla so psom niekde ďalej do nejakej doliny alebo lesa sa prejsť? Hneď máš pár hodín strávených. Tiež sa uchyľujem k seriálom, knihááám... idem si zabehať
Spiiiim
Niekomu pomož ..
Prácu máš?
Inak ano, angazovat sa v dobrocinnej cinnosti je ten najlepsie investovany cas..utulok, domov dochodcov, kuchyna pre bezdomovcov... ak fakt hladas nieco na vyplnenie casu a co ma zmysel...
Ja keď mám voľnú chvíľu venujem sa vzdelávaniu. Vždy si vymyslím nejakú tému v čom sa chcem dovzdelať a idem do toho 😂 ale keby som nemala alergiu na srsť, chodila by som aspoň do útulku, resp našla vyslovene nejakú dobročinnú aktivitu a tej sa venovala. Či už by som sa zamerala na prácu s ľudmi bez domova, (možno by som vedela na ich sociálne siete pripravovať stories a posty), prípadne by som si našla inú vylúčenú komunitu.
Vedela by som sa aj angažovať v rôznych ozetkách, vedela by som vylepšovať veci v domácnosti, prípadne taká klasika, zamerala sa na kariérny postup či získanie väčšieho obnosu peňazí.
@buberova no kedysi som šla so psom aj na 3 hodiny doobeda a doobedie zabité. No ale bojím sa už, tu v okolí veľa medveďov, sama som videla na začiatku lesa. Takže táto aktivita bezpečná už nie je a chodím len na pole na 40 minút.
@zeldia Ja cez deň nezaspím.
@panda21 fitko ma nebaví, chodila som kedysi na rôzne kurzy (napriklad sebaobrana) , to ma bavilo, ale to jeden kurz trval každý týždeň 2 hodiny mesiac a pol a potom nič. Možno niečo skôr ako volejbal, tenis by ma bavil, ale tu nie je s kým, nemám na to parťákov.
@bluka2 mám prácu.
@doriiis no len aké koníčky? Veľa žien tvorí, ja som na to ľavá. Fitko ma nebaví, šport čo ma baví ako píšem vyššie sa dá len občasne. Výlety alebo pobyt pri mori sa nedá každú voľnú chvíľku.Rada idem do kina, ale som náročná na filmy, takže to len občasne tiež
Ja kym som nemala deti tak som velmi vela casu travila v praci a po praci som isla do fitka. Kym som prisla domov tak bol vecer a mohla som si pustit serial a ist spat 😄 Dneska volny cas travim s detmi, vo volnom case bicyklujem, drhnem domacnost, citam knizky a chodim na kurz anglictiny.
A co nejake tvorenie? Ja som nasla zalubu v hackovani napriklad. Popri vyletoch, praci a detoch som rada doma v klude, hackujem. Alebo citanie.
kolko mas rokov. a kde zijes. mesto? dedina?
ja by som sa dala na dobrovolnictvo. tam spoznas kopec zaujimavych ludi
to ze teraz nemas konicek neznamena ze nemozes nejaky objavit.
jazykovy kurz, mozes niekoho doucovat, pripadne postrazit dieta za peniaze .... privyrobis si. alebo stari ludia nemyslim robit priamo opatrovatelku ale nejakemu pomoct, ist mu nakupit, upratat, alebo len tak s nimtravit cas ...
citanie, spravit si nejaku skolu...
No a keby si sadla do auta? A išla niekde ďalej? Neviem odkiaľ si ale napríklad kdesi k jazeru alebo do Tatier?
Kniha a turistika.
pridávam sa k opatrovateľsvu, urob si kurz a budeš mať o voľný čas postarané... ja zase nechápem odkiaľ ľudia berú toľko voľného času, mne stále nejaký chýba (ale keď už nejaký je tak jasná voľba je dobrá kniha alebo film)
momentalne som doma a vzdy sa nieco najde. Akvaristika, citanie knih, upratovanie, pecenie kolacov, telefonovanie s maminou, travenie casu s muzom, s mackami. Ked je pekne pocasie, tak idem na dvor, obcas si pospim, niekedy si zahram hru na PC. Teraz moju hlavu "zamestnavaju" Vianoce, takze si robim zoznam co chcem kupit, ako ozdobit dom, stromceky, ake darceky kupim. Za par dni ideme na dovolenku, takze robim dalsi zoznam veci co nam este treba kupit a kam na vylet pojdeme.
Prechadzky - chodza je najzdravsi pohyb, dobrovolnictvo - velmi rozsiruje obzory, planovanie vyletov a dovoleniek, ak mas moznost si nadrobit a potom vziat nahradne volno, mozes k moru chodit aj castejsie.. divadlo, kultura...
mozes pomáhať, pridat sa k dobrovoľným hasicom, chodit na koncerty, vernisáže, venovať sa rodine... pomôcť starej susede s nákupom, atd. Možnosti je neúrekom. U teba mam podozrenie na osobné vyhoretie a mozno aj miernu depresiu. Asi by som to riešila s koučom, ktorý ta nasmeruje, poprípade s psychológom, aj ked s tými nemam osobne najlepšie skúsenosti.
Mám veľa záľub, čítanie, filmy, samovdelávanie, lúštenie osemsmeroviek, prechádzky, cestovanie vlakom po Slovensku, domáce práce, varenie, pečenie, vezmem si trekingové palice a idem von.
Dávam priestor aj kreativite, ako napríklad maľovaniu, písaniu príbehov.
Skús si z toho niečo vybrať, čo ťa bude inšpirovať.
Tiež nemám deti, som vydatá, som ŤZP, tiež aj manžel a obaja máme rôzne záľuby.
A ešte, aby som nezabudla, baví ma pozeranie športových prenosov.
ja tiež nemám deti a presne ako ty ani až také extra koníčky.Ale mňa by to ani nebavilo v kuse dakde trajdať od rána do večera.Síce chodíme na turistiku to ma baví,tiež dovolenky,klasika do mesta, sem tam kino,nákupy atd ale ja hlavne vela čítam.A zase mám rada aj také to ničnerobenie že kukám do blba ,počúvam ticho
v dome.zapálim si sviečku,spravím čaj,kávu, horúcu čokoládu a oddychujem a rozmýšlam🙂 mňa to baví také leňošenie.Zase niekoho to ubíja
Hraj sa so psom!!!

Máme koníčky,zaluby