icon

Nemám kámošku

kinga116
2. mar 2012

Da sa povedat, ze uz viac ako dva roky som doma, najprv na PN teraz na materskej, kedze som otehotnela hned po skole, moje kamosky sa ako keby stratili. Kazda odisla na vysku a mna uplne odpisali, predtym som bola spolocenska a teraz sa nemam ani s kym porozpravat. Citim sa taka sama. Som mlada mamicka a v dedine skoro nikoho nepoznam s kym by som mohla kocikovat . .

nebbia
3. mar 2012

Pridavam sa.Aj ja som ako prva z nasej partie mala dieta a akosi sa na mna kamosky vykaslali.Mali svoj svet a ja som im tam akosi nezapadala.
@monika2606 aj ja som z Handlovej,mozme niekedy niekam zajst 🙂

li_la
3. mar 2012

@kinga116 U mňa to je, resp. bolo, veľmi podobne. Otehotnela som hneď po škole, a aj keď síce chodím na vysokú, nie som v kontakte ani so súčasnými ani s bývalými spolužiačkami a kamarátkami. Áno, boli ma pozrieť, až raz... Občas sa cítim sama a rada by som vybehla von... alebo len tak pokecala... No už mám nové kamarátky, mladé baby, ktoré majú podobný osud ako ja. 🙂 A veru mi tie staré ani nechýbajú, asi to neboli skutočné kamarátky... Nové kamarátky som si našla aj vďaka MK 🙂

mia258
3. mar 2012

Ahojte mozem sa pridat? 🙂
Ja som na tom rovnako, pocas skoly som bola tehu, to som si este vysla von s kamoskami. Ale potom som sa stahovala, narodila sa mi mala a na kamosky nebol cas, ani som tu nikoho nepoznala. Teraz sice chodim na vysku, ale mam individualny plan, takze so spoluziakmi sa velmi neporozpravam. Plus sa vzdy ponahlam za malou. Holt, priority sa zmenili, ja na vikendove party uz nemam cas 😅
A vlastne tu ani nemam kamosky, len svagrine a svokru.

martina_uk
3. mar 2012

cafte baby, pripajam sa k vam ;) nieje to nejaka baba z okolia piestan, myjavy?byvam v krajnom.. pristahovali sme sa sem a nikoho tu nepoznam ;) snad sa to zmeni ;)

moniciak
3. mar 2012

Ja som si zas našla iné mamky vzdy sa máme o čom rozprávať ja som malú porodila hneď po prvom polroku v maturitnom ročníku ale mám kamarátky čo na gymnáziu v ročníku mali tiež deti 🙂 a teraz sa chystám na vysokú keď Pán Boh dá a vezmú ma čakám od toho trochu návrat do širšej spoločnosti aj keď idem len na externé tak verím že n´m to pôjde 🙂 P.S. Kamarátky sa ťažko ale s kočiarom ľahšie 🙂 Teda u mňa to tak bolo 🙂

gombocka
3. mar 2012

ahojte baby, pridavam sa do klubu 🙂 ja som doma priblizne rok a pol, mam rocnu dcerku. Na materskej je fajn, ale niekedy je to riadne o drzku.. hlavne, ked najviac casu travim s malou a so psom - a ani jeden z nich toho vela nenarozprava 🙂 vzdy sa neskutocne tesim na cas, kedy pride manzel z prace a ja sa vzdy vyrozpravam, vedieme zmysluplnu debatu a pod.... ale, ako to tu uz bolo viac krat spomenute, s chlapom sa pokeca dobre, ale babske kecanie je babske 🙂
mam to stastie, ze mam blizko rodinu (moju aj manzelovu), ale to sa tiez neda stale ich otravovat... uvedomujem si, ze maju svoj zivot, svoje starosti... a ked ja kocikujem, tak su samozrejme v praci... kamosky, ci uz zo skoly ci z prace, su slobodne a vacsinou rozlietane kade tade po svete... 😨

anjelicek26
3. mar 2012

Byt mladou maminou je super, aj ked je to ten prvy rok fakt o socialnej izolacii a pomaly na cvokaren. Ked to zvladnete, o chvilu si aj s tym pol metrovym clovekom pokecate 😎 A MK je na toto super, kamosky sa hladaju lahsie.... aj niekto na pokecanie tu VZDY je.

Ja som rada, ze som mala Sasku tak skoro, vravim si - ked budem mat 40, ona uz bude mat 18, ja budem mat klud a maminy, co budu mat deti neskor budu riesit plienocky, kasicky, prdiky a ja budem s kamoskami behat na kafe, budem mat paradnu robotu, co uz nebudem musiet prerusit kvoli nejakej dalsej materskej, s manzelom na kludne dovolenky vo dvojici, no ako mi bude super 😅

Chce si to najst hobby, zamestnat ruky, mysel, ja som pri Saske skoncila vysku, pri Maxovi som sa vrhla na rucne prace, nieco robit treba 😅

jaduska
3. mar 2012

@lubina ale ja netvrdím, že také niečo neexistuje aj na Slovensku. Ja iba tvrdím, že väčšina týchto akcií sa deje vo veľkých a stredných mestách, v malých mestečkách a na dedinách je to bieda....

jaduska
3. mar 2012

Pozrite si napr. zoznam materských centier - napočítala som ich 115 na celom Slovensku (sú tam MC, sympatizanti a nejakí ostatní). Na Slovensku je cca 2900 sídel, z toho 138 miest. Takže materské centrum nie je ani v každom meste. Ak si pozriete zoznam MC napr. V Košickom kraji, tak sú iba v Spišskej Novej Vsi, Košiciach (tam je viacero) a v Michalovciach. Dosť málo sídel, nie?
Nehovorím, že všetky akcie pre deti a mamy organizujú iba materské centrá, ale pre obce je lukratívnejšie usporiadať koncert pre mladých, ako niečo vyslovene pre deti, pre obce je výhodnejšie povoliť otvorenie krčmy (baru, reštiky, herne), ako napr. obyčajnej cukrárne, alebo nebodaj ešte poskytnúť priestory materskému centru. U nás napr. existuje centrum voľného času. Ale nechápem z čoho vyplýva jeho názov, keď počas víkendov a voľných dní je stále zatvorené 😒

jaduska
3. mar 2012

Ale aby moje príspevky nevyzneli tak pesimisticky, myslím, že internet je dobrý na to, aby si tu človek našiel nielen virtuálnych, ale aj skutočných priateľov, možno aj z blízkeho okolia.... 🙂

lucia8688
3. mar 2012

@apoloma i ja som sa dajak spoliehala nato, že na prechádzke dakoho stretnem a pripojím sa...ale potom sa mi to zdalo dajak hlúpe sa ku dakomu vtrieť. a normálne som na sebe spozorovala, že téma dieťa je pre mňa najzaujímavejšia a už aj ked si píšem z dajakou kamoškou zo školy ich témy ako sú napr. chlapci a kam pôjdem večer von sú pre mňa absolútny nonsens 😒 naopak z jednou čo sa mi roky neozvala až ked bola tehotná si spomenula, že mám dieťa sme sa asi hodinu rozprávali aké plienky, čo na koliky ako kojiť .... ach bože 🙂

iva87
3. mar 2012

Ahojte, tak ja som sa citila podobne chvilu potom ako som otehotnela, vsetky kamosky pokracovali dalej na VS a ja doma, ale presne ako pisete zacalo som chodit na tehotenske cvicenia a tam som si nasla kopec novych kamaratiek, s ktorymi sme v kontakte dodnes a teraz spolu chodime cvicit uz s drobcami 😉 Byt matkou je nadherne, sice o nieco prideme, ale este nieco krajsie a vzacnejsie ziskame 😉

4ocka
3. mar 2012

Ahoj,ja som bola rovnako natom . Dve naj. Kamaratky casom stratili zaujem. Druhy krat som otehu a 8 mesiacov sa neozvala,ani ci som porodila,nic..ze mi to nevedela vysvetlit. Raz prisla na kavu a dalsi rok ticho,uz neriesim. V meste byvam asi 7 roko,no nikoho tu az tak nepoznm B-) ale cez bazarik som sa spoznala s jednou uzasnou babou a uz je to cez pol roka co sa aktivne stretavame a na jesen sme pribrali dalsiu super babu 🙂 tak si rozumieme,akoby sme sa poznali odjakziva 🙂 neboj,najdes aj ty,mne to trvalo dva roky 🙂

mia258
3. mar 2012

@lucia8688 presne ako pises, mam kamosku s ktorou si z casu na cas pisem a volam ako sa ma. Je o rok starsia odo mna, ale ked zacne rozpravat o tom, ze jej skoncil trojmesacny vztah, ze ma noveho chlapa, bola na party, atd., tak ja sa uplne stracam. A pritom som mladsia, lenze som uz niekde uplne inde s manzelom a dcerkou. A zas ked sa ona mna na nieco pyta, tak jej poviem v "mamickovskom slangu" a ona tie veci nepozna a este sa o nich nezaujima, kedze nemusi...
Takze aj ked sa tesim na pokec s nou, stale skoncime, lebo nemame uz akoby nic spolocne 😒

mandragora22
3. mar 2012

@lucia8688 ja som mala iny problem. aj som stretla mamicky, ani som sa vtierat nemusela, ale nesadli sme si. ja som totiz typ, ze sice prehodim rada slovo-dve s ludmi, aj o detoch aj inych temach, ale take baby, ake tu ja stretavam, ze oni klabosia a deti sa im pomaly blatom ohadzuju, ja nemusim. a zial, na taketo tu u nas casto nadabim. potom sa ta moja hviezda chce valat ako take prasa s tymi detmi a to ja opat nemusim 😀 😀 😀takze si zijeme aj s malou svoj svet, na prechadzkach sa venujem predovsetkym jej a nam dvom a ked stretnem tie typy "klebetnic", ktore ani vlastne deti velakrat neustriehnu, co maju plne usta reci, tak sa pracem rychlo prec 😀 😀 😀cim chcem povedat, ze aj ja sa mozem pochvalit, ze nemam kamaratku 😀 😀 😀 😀 😀

lucia8688
3. mar 2012

@mia258 tak, tak. až mi je dakedy ľúto, že témy , ktoré sme dakedy vedeli rozoberať celé hodiny sú zrazu pre mňa úplne nepodstatné a ked spomeniem deti, manžela tvária sa ako by som bola chorá 🙂 ešte, že vynašli ten internet 😉

sante81
3. mar 2012

@mandragora22 ja som bez kamosiek uz skoro 7 rrokov, odkedy som sa prestahovala do iného mesta. zostali sme v kontakte cez skype, maily, neskôr fb, ale ako sa mi narodil syn, tak do roka som nepísala uz skoro s nikym, tiez nie som typ ktory sa vnucuje, ale ked niekoho pozyvam na kávu, alebo na prechádzku von s kočíkom a druha strana nejaví záujem, tak to nechám plávat, a sediet s dietatom v zadymenej krčme som odmietla, aspon sa časom a po rokoch ukázali vztahy ktoré stáli za to. netvrdím ze cez fb si nepísem s nikym ale su to vačšinou mamicky s ktorymi som sa nikdy v zivote nevidela, ale vedia o mne často-krat viacej ako tie ktoré ma poznaju roky. a potom si uz ozaj myslím či ja som vadna a je chyba vo mne, alebo prečo vlastne nemám v okolí nikoho

mandragora22
3. mar 2012

@sante81 pozeram, ze si z okresu partizanske, mozem vediet odkial? 🙂 ja sice nie som odtial, ale kedysi som tam casto chodievala 😉

mandragora22
3. mar 2012

@sante81 ja som tiez "prestahovana", a tu, v novom bydlisku som mala aj super kamosku, hoci bola odo mna o cca 16 rokov starsia, ale sme si super rozumeli, ako rovesnicky. avsak odisla pracovat aj zit do ineho mesta a navyse, bola bezdetna, ja som potom otehotnela a tak sa nase cesty totalne rozisli, kazda mame svoje starosti a zaujmy. co neznamena, ze sme sa pohadali, alebo co, proste to nejak "vyhaslo" 😒

mia258
3. mar 2012

@lucia8688 ja si teraz lepsie rozumiem so starsimi zenami. Lebo pocuvat o tom, ze ma kazdy mesiac noveho a je uplne stratena vo vztahu... A potom si nevie predstavit moju situaciu, nedokaze si predstavit mat manzela a byt s niekym dlhsie, venovat sa malej. Aj pocas,rozhovoru musim odbiehat a jej to vadi 🙄

krtica11
3. mar 2012

@monika2606 ver tomu pridu hlavne ked budeš stale v tom istom kolobehu krmenie,prebalovanie a prechadzky už som aj uvažovala že by som maleho dala do jasli ale manžel a okolie ma hned zrušili no čo už však sa to hadam za rok aj čosi zmeni ked pojdem do prace a maly do školky

nebbia
3. mar 2012

A ja uz vlastne ani na ziadne kamaratstvo neverim.Uz peknych par rokov som nestretla nikoho,co by to myslel uprimne.Mam pocit,ze ludia sa staraju len o seba a svoje problemy.Aj ked sa mi zda,ze sa niekto taky v mojom okoli vyskytol,velmi rychlo zistujem,ze to bol omyl. 😒

mandragora22
3. mar 2012

@nebbia ja mam take iste skusenosti 😉 clovek sa potesi, ze ma "kamosku", ta ti potom podrazi nohy, potom sa snazis doverovat dalsej "kamoske", aj ta ti podrazi nohy atd atd, ja som tvrdy realista a na podraz vzdy pridem, zial, vacsinou neskoro, ale predsa... takze davam za pravdu! 😉 😉 skoda, ze nie si moja suseda 😀

nebbia
3. mar 2012

@mandragora22 slovensko je taka vacsia dedina,tu sme vsetci susedia 😀

mandragora22
3. mar 2012

@nebbia haha, tak sa zastav niekedy 😀 😀 😀

nebbia
3. mar 2012

@mandragora22 ale neviem to pohopit,co z tych podrazov maju.Ja neznasam intrigy,taktizovanie a neuprimnost.A presne toto dnes vladne svetom.Radsej som bez kamosiek ako stale sklamana.

nebbia
3. mar 2012

@mandragora22 jasne,pridem na kavu zajtra poobede 😀

xenia555
3. mar 2012

No a ja mam radsej kamosov ako kamosky. 🙂 Nejak sa mi to zda lepsie. Fakt mi pride, ze chlapi su obcas sice teliatka neokrochane, ale nie su taki podrazaci ako zeny. .. No prave som si zlozila poklonu. 😀

mandragora22
3. mar 2012

@nebbia oooooooooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkk, kupim aj zakusky 😀 😀 sice som ako teľce tlsta, ale zijeme iba raz, ze? 😀 😀 😀 😀 ok, tak sa ozvi prosim tak hodinku pred prichodom, aby som prichystala slavnostny nedelny stol 😉

mandragora22
3. mar 2012

@xenia555 nuz, mne kedysi povedal obvodny lekar, ze mam krvne zlozenie ako chlap 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja som tiez cely zivot akosi lepsie s chlapmi vychadzala, ako so zenami, mozno preto neznasam klebety, neznasam, ked sa mi niekto stara do zivota, neznasam, ked niekto "toci" tisickrat o tom istom, a neznasam nakupy. obzvlast nakupy oblecenia 😀 😀 😀 😀 😀