icon

Nemám rada, keď ľudia klamú

2. máj 2023

Nasla som inzerát na podnájom. Mala som záujem. Zbytočne. Nepísalo tam že nechcú dieťa v podnájme. Realitná maklérska sa neozvala par dni aj keď to sľúbila až majiteľka bytu mi volala s tým ze jej dôjde neter z anglicka na par mesiacov a tak jej dá byt k dispozícii. Realitka byt z ponuky nestiahla z ponuky a keď o pár dní zavolala moja kamoška len tak ci je byt voľný hneď jej maklérska povedala ze majiteľka bytu si neželá tam mat dieťa. Nemám rada ak ľudia klamú. Preco ľudia majú predsudky voči deťom? Sami majú deti v rodíne a nevedia pochopiť matku ktorá potrebuje podnájom pre seba a pre dieťa? Na konci telefonátu sa ma majiteľka spýtala ci pracujem. Samozrejme. Ved kto hľadá podnájom bez práce a príjmu! Nelogicke

Strana
z2
lija22
2. máj 2023

ahoj, mozno ta trosku upokojim. my prenajimame roky a vzdy sme mali rodiny s detmi. dokoncavzdy cudzinci ( ukrajinci, korejci). Takze hladaj dalej a mozno rovno ponukni dokaz o dlzke zamestnania, vypis z uctu. ja by som toto nikdy neprijala ale mna by tvoja snaha presvedcila.

sissy27
2. máj 2023

@sheila121 sama si napisala, ze slovac pomaha, len ked z toho nieco ma - ano, z prenajmu chcem mat zisk, z ktoreho mimochodom zaplatim dan a z tej sa ujde nieco aj nemakacenkom v podobe socialnych davok, takze pomaham aj tam kde nechcem… a cast toho zisku investujem zase len do udrzby a zveladenia prenajimaneho bytu.
A mimochodom, keby si len raz zazila, co je to dostat neplatica z vlastneho bytu, tak by to tvoje socialne citenie okamzite zmizlo. A rodiny s detmi su extra kategoria. Zakon bohuzial chrani tych horsich…
Ale smelo daj svoj byt do prenajmu, ked to zazijes na vlastnej kozi, tak zmenis nazor. Samozrejme nie vsetci su zli, je nastastie stale dost vybornych podnajomnikov, ale to zial vopred tazko zistit.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
sheila121
Odpoveď bola odstránená
kommune
Odpoveď bola odstránená
cocolino234
2. máj 2023

@kommune žiaľ, niektoré mamičky si myslia, že to, že si spravili deti do nezabezpečeného prostredia im dáva právo na pomoc od ostatných a ak im ju chúďatkám neposkytnú, tak majú aj právo na to správať sa drzo. Vďaka bohu, že si to vyriešila aj keď s takými následkami.

kommune
Odpoveď bola odstránená
erikavesela
2. máj 2023

@sheila121 urcite sa najdu aj rodiny s detmi/matky s detmi, kt.platia pravidelne a v plnej vyske...nevravim, ze taki neexistuju, skor ide o to riziko...ja osobne prenajimam od 1997, takze skusenosti, aj tych zlych, mam habedej...slovaci este nie su nauceni byvat v podnajmoch a navyse su chraneni zo strany statu a prenajimatel je mnohokrat v ich ociach hyena a pre stat je ten, na kt.si musi stat dokazovat, kto je silnejsi..

kommune
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2