icon

Nemecko schválilo zákon uľahčujúci tranzíciu pre deti

16. apr 2024

ktorý uľahčuje zmenu mena a rodovej identity, pre deti od 14 rokov bez súhlasu rodiča.
Alebo to zle chápem?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/transsex...

eva8
17. apr 2024

@tetapetra
@vevesh
Joj, ano, dakujem, od 5.tr.
A ako je to od tej 5. triedy? Uz bolo spominane, ze sa ucia, kolko pohlavi je. Je to jednorazove v ramci bioogie, alebo nejaky osobitny povinny predmet, ktory sa tym zaobera cely rok?
Ano, rozumiem, u deti skrsnu prirodzene otazky

akje
17. apr 2024

@eva8 jasne 🙂 to bol taky priklad na niecom inom 🙂) dieta uveri v to, v com ho podporuje najblizsi. To som tym chcela povedat 😊 ze podla mna do toho netreba rypat skor, ako clovek dozreje 😊 ci na strane rodicov alebo na strane statu.

eva8
17. apr 2024

@akje nemyslim si, ze tato zmena zakona je bezne v rodine a skolach prejednavana

akje
17. apr 2024

@eva8 to, ci je to v skole prejednavane neviem. K tomu sa neviem vyjadrit. Len som napisala svoj nazor k tomu zakonu 😊

slovakboy
17. apr 2024

@eva8 áno, zmieriť sa s tým, čo nám Boh nadelili musíme každý z nás. Ale ak nám nadelil utrpenie, na ktoré veda pozná liek, tak prečo by som ja, ktorého sa ma to netýka a nijako mi to neubližuje mal brániť ľuďom takto si pomôcť. Nepotrebujem druhým prikazovať čo a ako majú cítiť, ako sa majú rozhodovať. Je potrebná len ochrana detí pred neuváženým rozhodnutím. A tento zákon to práve robí. Umožňuje sa rozhodnúť tak alebo inak a kedykoľvek vziať svoje rozhodnutie späť.

carolynka
17. apr 2024

Tak uz vieme, preco sa zrazu znovu vytahuju tranzicie vid Ficovi najnovsi prihovor na IG. Vodca zavelil, ze toto je tema na dalsie dva mesiace tak to jeho volici budu do nemoty omielat. Kaslat aj takyto stat. Tam nech riesi 4miliardy Eur, o ktore jeho vlada pripravi Slovensko, a nech neodvadza pozornost.

viestta
17. apr 2024

@carolynka vsak jesne, ze toto nemali z vlastnej hlavy. Na Sumracnej sa snazia. Keby sa tak snazili ako sa starat o prosperujuccu ekonomiku. Ale to by im volici nezozrali, ak by prisli s tym, ze znizia odvody zamestnavatelom. Vsak Kurňa tym bohatym? 99% volicov nedchadza, ze tym znizenim odvodov by im mohli zamestnavatelia dat viac do vyplaty. A nielen VW ale aj ten majitel restiky, v ktorej od rana do noci mukluju za minimalku.

carolynka
17. apr 2024

@viestta tato strategia mu uz dva krat vyhrala volby, tak preco by ju zas nevyuzil. Uz pozna svojich volicov...
Ale teda dufam, ze opozicia to len kratko okomentuje a bude na neho tlacit, nech sa venuje veciam, ktore naozaj ohrozuju chod krajiny

yanni
17. apr 2024

@f333 no bude to este "sranda". Uz teraz mame s tym "divers" problemy na sude.

tetapetra
17. apr 2024

@eva8 nikto nič také neučí

akje
17. apr 2024

@carolynka
@viestta
Ale baby :D to mi chcete povedat, ze 12.4. schvalili v nemecku zakon lebo fico zavelil 😆

f333
17. apr 2024

@yanni presne. ja sa inak uz ´tesim 'na tie spory..... bude to zaujimava agenda....Nieco tak vzrusujuce pravne som zazila len na tej stazi v USA..
Ale tie sudy a sudcovia musai mat hlavu v smutku ..... To sa nebude dat zvladnut ani technicky....ked pominieme ostatne aspekty....

viestta
17. apr 2024

@akje nie, v Nemecku schvalili zakon a Fico sam, vo svojom pravidelnom videu zavelil riesit tento problem na Slovensku aj jeho poslusne ovecky sa chytili zatupnej temy a riesia to miesto toho aby sledovali co sa schvaluje na aktualnej schodzi NR SR. Mimo ine je na programe aj novy zakon o statnej televizii a rozhlase.

eva8
17. apr 2024

@tetapetra vsak bolo pisane, ze v istej casti Nemecka sa tato tema riesi od 5.triedy. Preto sa pytam konkretnejsie. Naozaj som zvedava

eva8
17. apr 2024

@viestta ano, ti ohovarani "lavicoari" pravicoarmi, vlastne prisluhuju tym nemeckym "pravicoarom". Im vyhovuje nas Fico, pretoze vyvolava konflikty a tym podporuje extremizmus

akje
17. apr 2024

@viestta je ti jasne, ze ten clanok z ceskych medii o nemeckom zakone si vie precitat hociktory slovak a nepytat sa na to len preto, ze fico, vsak? Ved ho nepisali dokonca ani slovenske media.

Nehovorim, ze sa nedeje vo vseobecnosti to, co popisujete, ale v tomto pripade.... uz normalne fabulujete..

viestta
17. apr 2024

@akje este ti odpoviem aj inac. Slovenske matky, ktore vyhlasuju, ze nesleduju spravy, takze nevedia, ze sa zrusili zubne benefity a nesleduju ani slovensku politiku a dianie v nasom parlamente, vlade.... len tak z nicoho nic zacali riesit zakon prijaty v Nemecku. Nezda sa ti to cudne? Obzvlast ak prave na tuto problematiku len tak z mimochodom upriamil pozornost Fico vo svojom poslednom fb "prihovore k narodu"?

eva8
17. apr 2024

@akje citovala som link zo "slovenskeho media".

akje
17. apr 2024

@viestta a preto su vsetky slovenske matky rovnake a bez vynimky 🙂.. Ale ok. Moze to tak byt ale aj nemusi 🙂 ak by som aj uznala, ze to tak je, snazia sa nejak malo... 1 post.. a nikde inde nic 🙂

eva8
17. apr 2024

@viestta spravy z fb a MK sa siria rychlejsie, nez spravy z roshlasu a televizie

akje
17. apr 2024

@eva8 rec je ale o autorovi tohto prispevku ;)
Teba snad baby nenazyvaju ficovou oveckou 🙂 parafrazovane povedane....

eva8
17. apr 2024

@akje kolke slovenske mamicky by vedeli o tejto zmene nemeckeho zakona nebyt MK? A myslim, ze je to podobne aj v Nemecku.

eva8
17. apr 2024

@akje mne je jedno ako ma kto nazyva. Ja viem, kto som a mne to staci

akje
17. apr 2024

@eva8 mne to dnes ponukol telefon ako nieco, co si mozem precitat 🙂 takze asi nebudem jedina. Len som tym dalej nikoho nezatazovala 🙂

eva8
17. apr 2024

@akje no a na MK sa to rozobera...
Ja napodobne, nezatazujem okolie niecim, co nepovazujem za dolezite

carolynka
17. apr 2024

@akje nie 😁Fico vytahuje tuto temu lebo uz mu Raz vyhrala volby (parlamentne)

viestta
17. apr 2024

@carolynka a teraz treba vyhrat Eurovolby. Cesky senat jedna o registrovanych partnestvach LGBT+ komunity. Som zvedava v akej podobe sa to bude preberat na Slovensku, dalsie volby sa blizia, treba mat "silnu temu", s ktorou sa pojde do kampane. Rusenim zubnych benefitov sa volici neoslovuju, treba to niecim prehlusit

eva8
17. apr 2024

@viestta este migranti su vdacnou temou pred volbami

viestta
17. apr 2024

@eva8 nieco sa urcite najde. Neocakavam, ze by riesili skutocne problemy, ktore tu mame

eva8
17. apr 2024

@viestta som optimista. Vlada si svoje problemy si vyriesila (zrusenie specialnej prokuratury), teraz bude riesit aj nase problemy. Vzala do uvahy mavrh zakona o medvedoch napisany KDH