Nemecko schválilo zákon uľahčujúci tranzíciu pre deti
ktorý uľahčuje zmenu mena a rodovej identity, pre deti od 14 rokov bez súhlasu rodiča.
Alebo to zle chápem?
@stanulienkat
@viestta kapitán je otcom dvoch synov, buď sú stredoškoláci alebo už asi aj dospeláci. Mám pocit,že už je roky rozvedený. On žil v jednom dome a žena s deťmi v druhom. Keď vypadli z vlády,tak sa pomaly sťahoval do vily v Ba.
a ty máš s tým aký problém?
Je pted volbami do europskeho parlamentu. Treba sirit strach a paniku, aby vyhrali extremisticke strany.
Aj nadpis je uplne zavadzajuci. Mam neprijemny pocit, ze ano ym je zdvojeny nick, za ucelom sirenia polopravdivych informacii
@eva8 presne tak, ich elektorat je uz na dezinfokanaloch podchyteny a kedze tu na MK mame minimalne jednu matku - regulernu clenky extremistickej strany, vlastnr aj jej muz, bolo citelme, ze toto sa tu deje uz od parlamentnych volieb. Zial, mnoho ludi sa o dianie absolutnd.nezaujima, nic necita, zozerie akykolvrk blabol🙏👀
@ptvw niekto tu pisal, ze pise laktami🤣
@ddaassuullaa 🤣🤣🤣🤣
Spravanie sa spolocnosti (a v spolocnosti) zavisi od kazdeho z nas ❤️
Veď sa jedná len o právne uľahčenie. Ono je to aj dobre. Nech si dieťa vyskúša byť niekým iným ešze pred tým ako sa tak rozhodne. Problém je ak sa nedá dostatočny čas na rozhodnutie a nepreveria sa aj iné psychické diagnózy. Na zmenu pohkavia sa nesmie tlačiť ale nesmie sa jej ani brániť. A toto nebrániť je práve tento zákon. Deti v puberte ktoré sa skutočne cítia inak musia vydržať do 18 tky a dovtedy potrebujú podporu a akúsi istotu, že sa tak potom stane. Nie že spáchajú samovraždu ako sa to teraz deje v Rusku keď im to zakázali. Veď zmena pohlavia je šialeny pokrok v medicíne ktorý hompfóbi nevedia zniesť pretože furt myslia na sex.
Chcem mať problémy Nemecka 🤕😞 chcem aby aj my sme riešili toto každý deň a nie nejaké benefity, rozkradnuté dôchodky pre mladých , ohrozenie peňazí z plánu obnovy , rozdávanie našim ľudom a voličom a ostatní nech platia dane a suchaju nohami
Postupne citam. Akoze nerozumiem. 14 rocne deti maju take vysoke pravne povedomie, ze zaregistrovali zmenu zakona, a tak sa obratia na rodinny sud, aby si uradne zmenili meno na opacne pohlavie (bez fyzickej zmeny pohlavia, lebo toho sa naozaj tento zakon netyka), jedine preto, aby nastal rozvrat v rodine. (Logika dava, ze ked sa dieta obrati kedykolvek na sud, ci poziada o pomoc, tak ta rodina uz nefunguje, ako ma, cize to je dosledok nefungujucej rodiny, nie pricina "rozkladu rodiny")
Ale v konecnom dosledku tejto nefunkcnosti rodin su lavicoari... 🙃
Rozdelujme spolocnost, hadajme sa, hladajme nezhody miesto porozumenia. Vsak naco zit v klude najma pred volbami... Jasne vidno, kto tuzi po klude a kto len po svojom zisku.
Opytam sa, kto osobne pozna naozaj " preoperovanu" osobu? Mne velmi blizky clovek ano a je to celkom normalna osoba bez akychkolvek komplexov a ani to na nej nevidno.
A kto z Nemcov a Slovakov by o tomto zakone vedel, keby nie MK, mozno medializacie roznymi stranami?
A este iny zdroj:
"Nový právny predpis nahrádza zákon o transsexualite zo začiatku 80. rokov. Zásadnou zmenou oproti doterajšiemu postupu je to, že pre úpravu úradného zápisu o pohlaví už nebudú potrebné dva psychologické posudky, čo kritici označovali ako ponižujúce."
https://dennikn.sk/minuta/3938512/
@kiwi3 nechapem, preco je toto taka tema, preco to riesi niekto, koho nic do toho. pritom sa to tyka tak 1% populacie. teda ano, chapem, treba strasit ludi a hned im aj slubit ochranu! lebo tyto ludia su taka hrozba, ze az... cisty debilizmus.
Ahoj. Mozno sa to riesi preto, lebo sa uz objavili ludia, ktori presli tranziciou a uznali, ze spravili chybu. Ze teraz vlastne sa necitia uz ani ako zena a ani ako muz. Teda podla ich slov. Ved nech si robi kazdy ako chce. No co sa tyka deti, tak mi to je uprimne luto... v 14 rokoch to dieta este len objavuje svoju sexualitu, nie je to dospely jedinec, aby bolo jeho rozhodnutie na 100% spravne.
Myslim, ze kazdy pribeh zacinajuci slovami, ze cely zivot sa citil byt niekym inym je vyborny zaklad pre spravne rozhodnutie v dospelosti. Ale nie v 14stich..
@slovakboy na druhej strane, som silne veriaca. Cize clovek by sa mal zmierit s tym, co mu dal p. Boh do vienka. Lenze p. Boh nam dal aj slobodnu volu, teda dajme ju aj my. Uvazovala som podobne ako ty, nech si to "vyskusaju", ci ano, ci nie. Ale naozaj hrozi aj experimentovanie a nasledny zmatok. Ja sa usmievam, lebo ako dieta vyrastajuce prevazne medzi chlapcami som sa obliekala ako oni, napodobnovala som ich, robila "huncutstva", aj som si spievala "klukem byt, chtela bych klukem byt" 🙂 Lenze aj ked som za kazdy "adrenalin", nesla by som do zmeny mena. A ked som "vyrastla", bola som ta Eva, ktora nosi sukne 🙂
Cize aj zmenu mena si neda kazdy len tak, kto to neciti, mozno len z rebelstva, ako vykrik o pomoc. A kto to citi, nech to skusi neinvazivne.
Aj ked ja osobne by som hlasovala proti takemu zakonu.
@eva8 ano, precitala som si, ze si na to upozornovala.. v 14 zmenou mena a oslovenia uz prijimas svoje nove ja. Ako mozes prijat svoje nove ja ak si poriadne nespoznal to svoje stare? Som laik, ale toto cele podla mna len vytvori zmatok v dusi dietata a v dospelosti ho to ovplyvni....
@tomasisa v sportovych sutaziach uz davno je zmatok. Boli podozrenia, ze Kratochvilova a Fibingerova su v podstate muzi so zenskymi pohlavnymi znakmi. Nikdy sa to nevysvetlilo, ci sa to aj skumalo, neviem. Akakolvek zmena pohlavia, administrativna ci medicinska neovplyvni geneticky dane pohlavie. Ale, zial, niektori ludia sa narodia s pohlavim, s ktorym sa nevedia stotoznit. Je to medicinsky fakt. Ale cely ten "cirkus", ktory sa tu odhohrava okolo adminisstrativneho ukonu sa v konecnom dosledku tyka ani nie jedneho cloveka zo sto. Ale samozrejme, je dobra zamienka na strasenie a sirenie dezinformacii.
@akje uvazujem podobne. Lenze v niektorych pripadoch sa moze najst prave tou "skuskou" noveho ja? Je to rozhodne lepsie riesenie v tychto pripadoch, nez uzivanie hormonalnej liecby. Nie som lekar, neviem. Ale urcite sa zakony takeho typu prerokovavaju aj s odbornikmi. Odbornici sa pravdepodobne tiez nezhodnu
@kiki68 socialne pripady a mladistvi maju sluzby pravnikov a sudu zadarmo v nemecku. Takisto ten, co dava podnet na stihanie, to ma zadarmo (ak nejde o obciansko-pravny spor). Takze nie, nestoji to tisice a bud si ista, ze jugendamt bude vyuzivat tieto sluzby, aby si ich dala spatne od rodicov vymahat. A teda my sme sa prestahovali do oblasti, kde "tuto" temu riesi kazde dieta od 5tr. povinne 😬😬😬😬 a ano, ide to na nervy coraz ta viac riesit to s detmi v tomto veku a vysvetlovat a potom byt oznaceny za homofoba, ked dieta v skole vyjadri, ze klasicky model rodin, je otec+matka+deti......🤐🤐
@eva8 moze byt. Napada mi vsak jeden priklad.
Mame 14. Sme postavou stihle. Myslime si, ze sme tucne. Mame rodinu, ktora nam teda tiez hovori, ze sme teda tucne, ked si to aj same hovorime.
Vyrastieme trosku a zahalujeme sa, lebo si stale myslime, ze sme tucne, lebo si to myslime aj my a aj rodina, ktora to stale hovori a podporuje nas v tejto myslienke.
Vyrastieme opat a sme dospele. Vieme o sebe uz povedat, ze nie sme tucne, sme stihle, vieme, ako sa stihlost meria. Zamyslime sa a ostaneme ublizene, ze nam predsa nasi najblizsi hovorili cele dospievanie to, co sme si o sebe mysleli. Ze sme tucne. A pytame sa, preco to v nas zivili?
Takze mne pride, ze mali by sme ucit deti to, co sa ucime niekedy aj my dospelaci, a to: mat sa rad taky, aky si. Prijat nase dobre a zle stranky a naucit sa s nimi, so sebou fungovat.
Ak to v dospelosti stale budeme citit, ze treba zmenit pohlavie, je to len a len rozhodnutie danej osoby. Ta si so svojim zivotom a svojim telom moze robit, co uzna za vhodne. Rozhodne sa jednoducho SAMA.
Takto mozeme zasahovat do niecoho aj my a narobit iba skodu v krehkej dospievajucej psychike..
@carolynka kiež by toto bola pravda 🙂

@f333 zijem roky v Rakusku, mam dieta a prosim nauc sa lepsie pisat slovensky, ved ja mam po rokoch lepsi prejav, nez Ty 😉 Mozno hodiny gramatiky a pravopisu namiesto dezole dezinformacii?
Ja viem kolko v Nemecku trvaju sudy, viem kolko stoja pravnici. Za jedno potvrdenie notarom platis min par sto eur, moze to byt aj podstatne viac. Dat navrh k sudu tiez trva a hlavne to stoji naozaj velke peniaze. Myslim, ze na Slovensku, kde vsetko vyjde par eur nemate ponatie o tom, co stoja pravne sluzby v zahranici. Mam v Nemecku rodinu a kamaratov a nikoho deti paradoxne nejdu tymto smerom. Ako co je uzasne na zmene pohlavia? Ved to je velmi zlozity proces. Keby mi s tym dieta pride domov, tak o tom urcite hovorime. A nie robit neuvazene kroky a potom sa natahovat s uradmi. Hlavne neviem co by na to cele povedal Jugendamt