Nemôžem byť krstnou mamou😭
Baby poradte ako ste riesili .....mam sa stat krstnou mamou ale kedze zijem s rozvedenym vo volnom vztahu a mam s nim dieta ....neexistujeee ako ste riesili vy?
@marika3110 áno, to sa sestra opýta, keď bude riešiť krst. zatiaľ je to nie celkom akutálne. ja sviatosti mám všetky.
@zuzka6691 a preco by mal byt problem xosobazit dvoch co cakaju dieta? Ludia by vobec nerozlisujete pojmy a dojmy. To ze ma niekto sex pred svadbou alebo aj caks ci ma deti nie je prelazka k uzavretiu manzelstva (praveze je to vitane lebo chcu dat doporiadku svoj zivot), ak su rodicia dietata neni zosobaseni nie je to prekazka pre krsr dietata (prave preto je tam ten krstny rodic ktory ma byt "moralne cisty" cize vsetky sviatosti, zivot viery, praktizujuci krestan), sobas veriaci neveriaci ci ine vierovyznanie uplne bezna prax. Ano su knazi ktori nedodrziavaju pravidla, robia niekexy ustupky, mozno sami vidia kedy je to pre "vyssie dobro" a niekedy mozno pytaju peniaze. Vsetci si budu za svoje "porusenia" zodpovedat sami. Ja som v zivote za nic neplatila a ked som ponukla peniaze boli jasne odmietnute. A to sme mali svadbu v kostole aj sme krstili. Zo svadby si nadlho vzali krabicu zakuskov. Bohuzial su aj zli knazi. To je realita. Neznamena ze kazdy je taky. Mna sa pred krstom viackrat spytal ci urcite krstna matka nezije "na divoko". Upeimne bolo mi to nepeijemne. A teraz chapem ked vidim kolko ludi ich klame. Uprimne... tomu knazovi to moze byt jedno. Ak vy co krstite verite v Boha klamete jeho...nie knaza. Ak neverite naco teda krstite? K tomu sa stale nikto nevyjadril...A ked uz predsa krstim dodrzim pravidla do ktorych ma nikto nenuti. Vsak ten knaz vam nedrzi pri krku noz ze musite pokrstit. Mne to pride uplne normalne a slusne.
@derdia To, že je niekto lesba/gay z neho nerobí zlého človeka. Mnohí homosexuálne orientovaní ľudia úprimne veria v Boha a žijú slušný život. Len žena so ženou a muž s mužom. Pracujú, starajú sa o blížneho, ľúbia sa navzájom (často "až kým ich smrť nerozdelí" aj bez manželstva, ktoré mimochodom v mnohých krajinách nesmú uzavriať aj keby chceli).
A to, že má niekto pokrstené deti lesbička ak sa jej farár na NIČ ohľadom jej života nepýtal nie je založené na klamstve. Neklamala. Nikto sa jej nič nepýtal.
A ak porovnávaš homosexuálne orientovaných ľudí v úrovni pedofilov a zoofilov tak je mi ťa úprimne ľúto, lebo žiť s tak zaslepenou mysľou plnou netolerancie a nenávisti je smutné.
@mala_hobitka ja neporovnávam homosexuálov s pedofilmi a zoofilmi...ale na grc je mi z toho rovnako.ci sa to niekomu páči alebo nie....a nikdy sa mi nebude páčiť,že muž spáva z mužom a ženám so ženou lebo je to pre mňa niečo nechutné...aj keby celý svet vyhlasil,že je to ok,tak ja sa k nim nepridam.
A keď spolu spávajú tak nežijú slušne...pretože to so slušnosťou nemá spoločne nič.Pokial by spolu žili bez sexu to by sa dalo považovať,že homosexuáli a lezby žijú slušne...a nemajú čo byť krstnou mamou a otcom.A klamali lebo Boh to vidí....a niečo zamlčať je to isté ako oklamať.ale môj hriech to nie je....ja mám iné hriechy ako každý človek...tiež nie som bezchybná...ale toto určite nebudem podporovať...a jediné čo si želám je aby ma to v mojej rodine obchádzali dokiaľ budem žiť.
@mala_hobitka a tolerujem to,že existujú,pozerať sa na nich ako sa oblizuju a držia za ruky v meste ...ďakujem pekne.A o nenávisti som nepovedala mi slovo....ja nenenavidim...ale podporovať ich nebudem...nemusím ..a ani nechcem.
@derdia ved to je v pohode, uprimne mne je tiez z teba na grc, nepaci sa mi tvoja posadnutost sexom a bozkavanim sa inych ludi, nechapem zmysel toho naco pises o tom ako niekto s niekym spava v teme o krste? Mne sa nepaci sex obeznych ludi a teraz ako co? Budem im zakazovat sa v meste drzat za ruky alebo vypisovat ako nemozu byt krsnymi rodicmi?
A nie, v tvojej rodine ta homosexualne orientovany ludia obchadzat nebudu, smola, statisticky kazdy 20 ty... tak si spocitaj kolko mas clenov rodiny, znamych a priatelov...
Nikoho podporovat nemusis, je uplne v poriadku mat na vec konzervativny nazor, ale tak isto nemusis zbytocne utocit, pisat sprostosti a urazat....lebo sama dobre vies kam a na koho konkretne si tym prispevkom o spavani s konom myslela. Pekny vecer a viac pochopenia pre svet okolo prajem
@vendulka80 presne. Pre svoje prvé dve deti mám krstnu podľa vsetkych kritérií vyhovujúcu so všetkými sviatostami , no o svoje krstné deti nejaký žiadny záujem ;( Preto som si pre tretie dieťa vybrala človeka, ktorý síce nesedí každú nedeľu a sviatosť v kostole, ale moje dieťa má ako vlastné a ukazuje mu príkladný život.
Baby.....s knazov ste mnohe urobili monstra. Pozor,lebo keby sme len.z ludskeho hladiska brali,tie maju mamy,otcov.....ako sa musia ti rodicia citit,ked citaju a pocuju utoky,casto neipodststnene na svoje deti?
Jedna znama nikdy nenechala na fararoch nitku suchu. Kazdy mal deti,pil,atd,atd.....
Asi ma Boh zmysel pre cierny humor.....pretoze v jeden pekny den jej davno vystudovany a pracujuci syn jej povedal,ze nastupuje do seminara.
Majme na pozore svoj jazyk.....aby neublizoval ludom,kt.nepozname...tiez su iba ludia.
@matkamirko no presne, ten postoj, že v Boha neverím, do kostola nechodím ani nebudem, všetci farári sú pedofili a mamonári, ale pokrstite mi potomka tak, ako si ja želám s takým životným naladením, ako mne vyhovuje. A ak mi ho nepokrstíte tak ako ja chcem a za podmienok aké mne vyhovujú, tak aj tak ste pedofili a mamonári, to sa od vás dalo čakať, že mi nevyjdete v ústrety a neslúžite ľuďom!!!
Toto o čom je???
@matkamirko ako to chcu je na nich. ja som krstnou a nie som vydata, nemam primanie, birmovku a mam aj dve deti a farar, mimochodom velmi prijemny clovek s tym nemal problem. bol to pekny akt a ak sa niekomu paci, tak by farar, mimochodom plateny aj z mojich dani, by im mal tu sluzbu urobit a bez zbytocnych reci. je to clovek, ktory je plateny za sluzby pre verejnost. keby bola odluka cirkvi od statu a iba vy veriaci ste im platili ich plat a ostatne vydavky okolo cirkvi, nepovedala by som ani pol slova, nech si dava podmienky. ale takto? peniaze mu nevadia od nich, ale odmieta robit to, za co je plateny???? ty v praci si toto mozes dovolit?
@santeema ty si dievka dobre mimo...
plateny za sluzby pre verejnost? Trosku si ujasni dojmy a pojmy. Nie on potrebuje krstit deti, ale ludia to chcu, nie cirkev potrebuje teba ale ty ju ked chces krstit. ;) aj kazdy sportovec co je plateny z nasich dani, hra podla tvojich predstav? Ze nie? No cudujme sa, podme sa obuvat do nich.
ja sa musim opakovat ale neda mi inak.NA KIEHO CERTA chcem krsty,svadby pohreby v kostole,ked v Boha neverim,Cirkev nerespektujem a knazi su u mna banda uchylov.NACO?a este sa tu rozdrapovat ze mi nechcu vyhoviet.zamyslite sa v com je cela podstata ,nie su to povinne jazdy ani prestiz,ak chcem trebars svadbu v kostole tak sa predpoklada ze vyznavam tieto hodnoty a dobrovolne sa ich budem snazit dodrziavat a respektovat. ak nechcem nikto nikoho nenuti.naozaj sa skuste zamysliet nad tou podstatou celej veci.
@santeema krst nie je služba verejnosti! Je to sviatosť! Nie je povinná pre každého, len pre toho, kto chce žiť podľa Božích zásad, chce žiť v súlade s cirkevnými náležitosťami a chce byť Božím dieťaťom!
Táto "služba" nie je nárokovateľná, máš to fakt dosť popletené, pri tom akte krstu by mal byť človek naladený aspoň na nejaké "duchovno", ale toto čo ty tu píšeš okolo duchovna ani neprešlo...
@matkamirko moralne moze zit aj clovek, ktory nie je v manzelstve. co ja poznam ludi, ze su sice v zvazku, ale spravanie k sebe ako partneri a k detom cista hroza. ale je to ok, lebo su manzel a manzelka???? iba opakujem, farar zije z nasich dani a krst je urcita sluzaba, ktoru moze poskytnut verejnosti. tak o com to je, ze vobec polemizuje, komu ju poskytne???? jeden ano a druhy nie, za to ze prave nema dobry den, alebo sa mu daco nepaci? znovu sa ta pytam, ty v zamestnani, mozes vyberat co budes robit a co nie??? o tomto to je
A krstny svedok ? A nieco taketo exzistuje aj otec dietata napr. Nim moze byt ak nema birmovku
@rakahaka ty si uplne v obraze, ze🙂)) a peniaze odo mna nie su pre nich problem? ked budu zit z dani ludi ako si ty, co si ich fanusik, nenapisem pol slova. oni su statni zamestnanci v podstate, tak o com tu pises. je to forma sluzby pre nas, za ktoru su plateni a ja ked ju chcem vyuzit, oni su mi povinni mi ju poskytnut. a aj to robia, len daktori duchovni su natolko jesitni a nevidia si dalej od nosa, ze si robia vlastne pravidla. ty to zvyknes v zamestnani tiez tak robit, ze si robis ako chces? a este ta aj platia? pochybujem
@rakahaka a cirkev potrebuje mna?🙂...veru potrebuje, presnejsie moje peniaze, este som nepocula, aby cirvev dobrovolne vratila majetok, alebo dajaky statny prispevok. ty ano? naopak, u nas priestor skoly, ktore vlastnia prenajimaju za maximalne vysoke najomne a po stretnuti, ze je to pre deti a nevychadza pomaly na nic ine pre ne sa nam iba vysmiali, ze nech si zvykneme, ich zaujima zarobok a profit, nie deti ...doslovne.

@izabela000 som kresťanka veriaca ale každý kňaz má svoju vieru .. u nás napríklad nemá problém zosobášiť dvoch čo čakajú malé a vlastne vychádza asi každému v ústrety ...
Taktiež si myslím že za malú bielu obalocku urobia kňazi divo...česť výnimkám .no myslím si že ako bolo kedy tak to je aj teraz .cirkev vládla a za peniaze je ochotná hoci čoho .to je aspoň môj názor