(Ne)návrat detí do škôl

siska53
3. feb 2021

Ahojte, neviete nahodou, ako to je, ked teda by sme deti do skoly nedali? Musi ist jeden z nas na ocr, bude treba ospravedlnenku? Alebo? Ako dlho takto dieta bude moct byt doma? Ako bude prebiehat vyucba takychto deti?? Nevieme to najst totiz..

lenja123
3. feb 2021

@siska53 takéto dieťa sa bude vzdelávať dištančne. Ale keďže učitelia už na neho nebudú mať dostatok času, vyučovanie zabezpečí z veľkej časti rodič. Bude sa brať ako dlhodobo choré, ale OČR na neho nebudú môcť rodičia čerpať.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rainee
3. feb 2021

Ja dúfam ze ich ani neotvoria, keďže po týždni to budú vzhľadom na situaciu znova zatvárať. A to nehovorím o tom, že sa budú rodičia každý týždeň musieť testovať. Navyše vláda nariadila povinný homeoffice pre tých co môžu robiť z domu, takže rodicia môžu byť s deťmi ďalej doma.

belllinka
3. feb 2021

@viestta to si potom viacere rozmyslia, ci deti pustia do skoly a ci im tak zalezi na ich zdravi alebo na ocr 😂

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivetka_kamo
3. feb 2021

@viestta vsak ale ak ma rodic homeoffice, tak odvody plati nadalej zamestnavatel predsa , ci sa mylim?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rainee
3. feb 2021

@ivetka_kamo samozrejme, ved si normálne zamestnaná. Problém majú hlavne tí čo nemôžu mať homeoffice.

mirkava
3. feb 2021

@siska53 nechapem preco ich otvaraju ak sme pandemicky na tom tak zle. Neviem si predstavit ako otestuju rodicov a zamestnancov kazdych 7 dni.

rainee
3. feb 2021

@mirkava nový covid je o 70% nakazlivejsi hlavne pre deti a seniorov. A my ideme otvárať školy a škôlky pre tých najzranitelnejsich. 🤦‍♀️ Potom nech zrušia núdzový stav kompletne, načo je toto dobre. A koľko rodičov sa ešte nakazí na odberných miestach....

tncka
3. feb 2021

@mirkava no preto lebo pomaly kazda druha tu vyplakava ako nestiha,ako nemoze a nechce decko doma ucit,ako jej z toho hrabe a tak podobne. Rozhodli tak vzhladom na tlak verejnosti. Mne je prednejsie zdravie a z tohto rozhodnutia sa teda netesim. Plus to testovanie teda k tomu,bude zabava,neviem sa dockat

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rainee
3. feb 2021

@viestta u nás to bol masaker. Malo odberných miest, veľa ľudí, dlhé rady a kolaps objednávacieho systému, pár x aj dopravy. Viem si predstaviť aj lepšiu zábavu ako sa sparat kazdy týždeň v nose a čakať kedy sa tam nakazím.
Co sa týka vzdelania, je mi jedno ci mam decko v škole alebo doma, s vedomosťami bude na tom rovnako vzhľadom na velmi slabú úroveň násho vzdelávacieho systému...

rainee
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rainee
3. feb 2021

😂

mirkava
3. feb 2021

@tncka ja mam prvacika a nam je doma dobre 😉

zuzliq
3. feb 2021

@rainee a prečo by ste sa tam mali nakaziť? Nedodržiavanie odstup? Neumývate si ruky?

tina4931
3. feb 2021

Dieťa nechám určite doma, nebude ma nik vydierať cez dieťa. A myslím, že v tejto situácií mu dám viac ako škola.

rainee
3. feb 2021

@zuzliq vieš koľko bacilov je vo vzduchu resp.v interiéri? Tu umývanie rúk a odstup podľa mňa nepomôže keď sa tam premele tisíc ľudí čo tam nachrchle....

mirage
3. feb 2021

@rainee zalezi kde byvate a ako vas testuju, u nas kazdy vikend, male mesto, 4 odberne miesta, necaka sa.
a skola skvela, s modernym pristupom a efektivnym online vzdelavanim. Svoj pesimizmus si nechaj, moje deti do skoly pojdu a tesia sa, ze mozu. Nie vsetky, ale uz aby to bolo!

zuzliq
3. feb 2021

@rainee viem veľmi presne. Ty nikam nechodíš keď sa bojíš bacilov? Nikdy si nebola v obchode alebo v kine? Skutočne stačí dodržiavať základné pravidlá a možnosť nakazenia je takmer nulová. Bacil ani vírus na teba len tak nepriletí ako mucha.

mury
3. feb 2021

@zuzliq... celkom ste to trafili "ako mucha"..dnes som narazila v súvislosti s britským typom vírusu na spojenie, že "skáče ako blcha"...tým, že je70% nákazlivejší...

baccio
3. feb 2021

Tak ja nerozumiem vždy tým argumentom že sa na testovaní nakazim.....prečo? Veď sa tam nejdem vykecavať s ľuďmi okolo mňa ani im podávať ruky ani nejdem bez rúška ...bola som už 4 krát a nezabilo ma to...staršie deti boli už 3 krát a tiež sa nesťažujú..... Veď to trvá pár minút to otestovanie a všetci okolo vás vyzerajú ako z vesmíru tak prečo práve tam by som sa mala báť ísť.

nicky221
3. feb 2021

Nič v zlom, ale máte, čo ste chceli. Vždy sa len rodičia bili o otvorenie škôl a teraz keď sa otvorili, už inak sa hovorí. Bohužiaľ, tiež s tým nie som stotožnená, keďže sme čierne SK a všetko pozatvárané a my ideme deti poslať do škôl, keď panuje zmutovaný vírus, ktorý postihuje zväčša deti. Môj osobný názor, mali zostať doma a to je už jedno, či dva týždne či mesiac, ale aspoň by sme sa nemuseli báť. Čo sa týka výučby, určite sa budete musieť s dieťaťom vzdelávať sama, aspoň čo viem, väčšina učiteľov má zakázané učiť deti, ktoré nenastúpili do škôl.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzliq
3. feb 2021

@mury možno ste na také prirovnanie narazili, nepovedal ho ale odborník. Covid je kvapôčková infekcia. Ak sa k vám kvapôčky nedostanú (nakazený má rúško, je dostatočne ďaleko, nechytá všetko naokolo, nepijete z tej istej šálky...), nenakazíte sa. HIV sa prenáša krvou a telesnými tekutinami. Nedostanete ho pobytom s nakazeným v jednej miestnosti. To je extrémny príklad, ale pravdivý.

rainee
3. feb 2021

@zuzliq bacile sú všade, ale nebudem chodiť tam, kde je ich najviac.
@mirage to nie je pesimizmus ale realita. Kľudne si svoje deti do školy daj, je to tvoje rozhodnutie. Ja mam pred covid rešpekt, nakoľko pár ľudí čo poznám skončilo v zlom stave v nemocnici a jeden zomrel. Takže to nepodceňujem a snažím sa znižovať riziko ako sa len dá. A dieťa do školy a škôlky nedám pokiaľ to nebude povinné, ja si zdravie svoje aj mojich detí vážim.

jana_eyre_2
3. feb 2021

@nicky221 ja toto tak nemám rada "máte čo ste chceli" ani raz som sa nesťažovala na to že deti sú doma.. síce už mi niektoré veci lezú na nervy, mám ponorku ale ani raz som nechcela aby šli do školy pri takýchto vysokých číslach.. to že nejakí rodičia sa "bili" bolo vzdy, vždy budú všelijaké skupiny ľudí, ale načo tak zovšeobecnovat?

maciatkolulu
3. feb 2021

Ja reálne neverím, tak najprv sa fnuka, beeeka, ako sa to nezvláda doma a blabla a teraz zase opacne👍👋👋👋aký národ, taka vláda. Raz tak a o päť minút onak. Držím lalce