Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
@demo presne ako pises. 🙂 ale ver,ze mentalita sa na nasili muzov z moslimskych krjin podiela velmi znacne tiez. to ,ze aj u eu muzov je domace na silie je argumet pouzivany casto .zabuda sa na skutocnost, ale nie tak bezne a masovo,ako u muzov z moslimskych krajin. . tiez sa akosi sa zabuda na to,/umyselne/ze v eu je to trestny ci ci prietupok ,ale v moslimskych krajinach povolene bezne chovanie muzov. dokonca v mohych moslimskych krajinach je v ich zakonodarstve zakomponovany paragraf,kde je povolene za urcitych podmienok manzelku,sestru dceru ci matku zabit. ☹
a uz nehovoriac o tom,ze v u krajinach je taketo chovanie spolocensky odsudzovane.ale v moslimskych nie.
a to je ten ZAKLADNY rozdiel.
a co sa tyka turecka,tak formalne maju odelenie statu od cirkvi.a v minulosti boli snahy potlacat moslimsky vplyv v krajine.
garantom bola paradoxne armada.
ale erdogan sa stale viac teraz priklana k islamizaciii krajiny.
to,ze formalne neplati na uzemi turecka saria neznamena,ze nie je praktizovana,zial.
a v rodinach islam pretrvava tak,ako v minulych storociach este za osmanskej rise.hlavne mimo eu casti turecka. a taketo myslenie a sposob zivota a myslenia si turecki pristahovalci potom prinasaju do eu ci usa.
a skusila by nejaka europnka v turecku uspiet v procese voci nasliu na nej spachanom zo strany tureckeho manzela. to by hned pochopila,aky rozdiel je medzi tureckom a statmi eu ci usa. 😀
@demo absolutny suhlas .mozem potvrdit zo skusenosti s tymi zenami,ze kazda jedna mala nejaky problem.a to ci bola nemka,ci slovenka ci ceska .problemy rozne,ale sposob konania rovnaky
tym konvertovanim /ak sa to da nazvat vobec konvertovvanie ,pretoze ani jedna ak bola v nejakej cirkvi nevystupila formalne zo zväzku 😀/ sa snazia podopriet v probleme co maju.
ale u mnohych je to len z dovodu zapacenia sa tomu moslimovi,co si nasli.a aby bol ´´pokoj´´.ako mi mnohe povedali. mysleli,ze vztah bude lepsie fungovat,ak sa stanu moslimkami.a su aj take,co ich ich drahy moslim oklamal tou ceremoniou v jeho krajine. .ani netusili,ze je to ´´konvertovanie´´.aj take hlupe sa najdu,ver mi. 😝
já nechtěla aby se téma zvrtla, ale erjona tady párkrát naznačila, že jsme psali o nedodržování zákonů proti nošení burek a žádné důkazy jsem nedodali, tak proto..... ale já bych nerada aby se tady debata vyostřila kam nemá, tak bych se vrátila od islámu zpět k původnímu tématu.... smíšené manželství
@ellise presne to spolu suvisi. hadam tu len nebudeme klamat ci predstierat nepravdu o tom,ako to je v skutocnosti. 😝
k hadke nedojde,ked ucastnici debaty nebudu agresivne voci tym,co si povedia svoj nazor na vec. 😉
to zmiesane manzelstvo nemoze dobre fungovat prave pre tie priepastne rozdiely medzi islamskou ideologiou a nasou kulturou. pretoze islam je sposob zivota.
ci sa to niekomu paci ci nie,fakt je,ze velku ulohu zohrava tiez rozdielna mentalita ucastnikov vztahu. ten islam len umocnuje tie rozdiely.a nezalezi na tom,ci ta zena ´´konvertuje´´.hrat sa na moslimku jej veru nepomoze.ani jednej,ako som mala moznost poznat. 😉
@ellise ahoj ellise, 😉
ja som od teba clanok nechcela,
co som chcela, aby si mi vysvetlila, preco to im vadi.
Kedze ja som nemala ani ponatia.
Ja som si to cele nastudovala este pred mesiacom, ked sme sa o tom my dve bavili a uz viem preco.
Bol o tom clanok v New york times., vacsina americanov - co reagovali na clanok, odsudila franciu a ostatne staty, kde
zakazali nabozenske symboly (to len tak na okraj)
Uz viem dovody a aj obe strany,. reakcie, preco to chceli.
@alice107
Nic v zlom, ale musim sa smiat nad tvojimi znalostami o Turecku.
Ked si si niecim neni 100 % ista, prosim radsej nepis len tvoje skreslene domienky.
Ja to robim tak isto... Ak nieco neviem, precitam si nieco o problematike, ak ma to
zaujima (napriklad prispevok vyssie), predtym, ako budem
pisat nieco co nie je pravda alebo uplna pravda.
@demo ( a spol.) este raz , toto su podmienky na MK. ... nechce sa mi oznacovat prispevky. Nemozes v ziadnom pripade povedat (alebo kopirovat od niekoho, kto to uz povedal) ze kto konvertuje nie je dusevne v poriadku.
ty nie si boh, alebo nieco nadriadene, aby si to vedel posudit a absolutne it's NONE of your business. nicim sa ta to netyka. Ak tato jej zmena nabozenstva ti v nicom nerobi osobnu ujmu, neprinalezi nikomu to komentovat.
Vsetky nabozenstva, rasy, sex orientacia...... su si rovne podla podmienok MK. (akurat sa tak mozes ospravedlnit)
https://www.modrykonik.sk/podmienky/
58. Nebudes ... uverejňovať ....
. Príspevky propagujúce, podnecujúce alebo obhajujúce potláčanie základných práv a slobôd, násilie, fanatizmus, rasizmus, diskrimináciu, hanobenie skupín obyvateľstva,
- rasovú, jazykovú, pohlavnú, náboženskú, politickú, sociálnu, národnostnú a etnickú neznášanlivosť, nenávisť ku konkrétnym ľuďom alebo ku skupinám obyvateľov, najmä k etnickým alebo náboženským skupinám, ani žiadny iný obsah v rozpore s platným právom.
@demo Ale mala by si skakat do vzduchu 5 metrov, ved aj my sme za to, aby nastala zmena v tychto krajinach a ked tak napiseme, tak sa zacne polemizovat, ako sa to nikdy nestane a podobne. Tak co chcete vlastne pocut od nas? Hm? My si tu nezastavame ziadnych vrahov, pedofilov a nasilnikov, ale nasich manzelov! A to je vehementny rozdiel! Ked maju Slovaci zlu povest alkoholikov a nasilnikov spojene s alkoholizmom a budem ta tu presviedcat, ako zle dopadnes a urcite mi nemozes tvrdit, ze tvoj manzel nepije a urcite ta mlati a kazda jedna z vas takto dopadne a nevyhovoris mi to, lebo statistiky nepustia, tak ako by sa ti to pacilo? Cita sa ti to dobre? Len tolko som chcela este dodat k vasim poznamkam tu! 😀
@demo Ja som nepisala o mojich pocitoch, ze su tieto krajiny na dobrej ceste, ale som napisala, ze aj my ako vy si to prajeme a to je rozdiel. Co sa tyka mojho manzelstva, nikde som ta neobvinila, ze by si sa nim zaoberala - bolo to napisane vo vseobecnosti, lebo aj sama vidis a citas, ze to tu vela dam robi a prave preto som ti to napisala, lebo som chcela tvoj postoj k tomu - aj ked do mojho sa nemiesaju, ale do @ marwiya manzelstva sa tu stale montuju a je jedno, co chuda dievca odpovie, aj tak je to na posmech obratene, alebo znegovane a ziaden argument nik neprima. (Cest vynimkam na tomto fore, niektore sa zaujimaju o to zo zvedavosti a preto sa pytaju a nechcu zosmiesnovat) 😅
@erjona to je jedno kolik jich dostalo pokutu, řešilo se tady proč přistěhovalci nedodržují zákony a chtěli jste důkaz že to tak je. Tak jsem ho poskytla. Proč já mám pořád obhajovat svoje názory a připomínky nějakými důkazy? najdi v tisku ty nějaký důkaz že dostal žid pokutu za to že šel s jarmulkou do školy či na úřad.
Nebies ale všeobecne že "prisťahovalci nedodržujú zákony" ked v článku su dve osoby áno?
Náboženstva su si rovné. Nie rovnaké! Lebo su iné. takisto ako voľba sex orientácie su si rovné aj ked sa nejedna o rovnaké pohlavie.ja viem rozdiely.
Niekto mi to dobre vysvetlil včera.
Koran v prvom rade napísal človek (ako všetky sväté biblie)
Väčšina fanatikov ani koran nečíta ani nevie vo tam je a ak áno nedodrzuje.
Dodrzuju zákony ktoré su im ich vlastne, ktoré sa prenášajú z pokolenianna pokolenie.
Vytvárajú si vlastne náboženstvo ktoré s "naozajstným" islamom nemá nic.
Samozrejme toto reprodukujem názor islamistu (včera na narodkach som sa rozprávala s rodičom)
nedovolím si tvrdiť že to takto je lebo som koran nikdy neotvorila.
Inak moja Známa "asi" koncertovala. Nikdy sme sa na tuto tému nebavili.
A hlavne okrem toho že drží ramadan, hlavu si nezakryva, vystih nosí, krátke rukávy nosí,
Plavky nosí. A aj keby áno. Nevypada na dusevne chorú. 🙂
Absolútne to neriešim. Nech si robí co chce. A verí v vo chce. Je to slobodná voľba.

@erjona konečně jsem našla článek u burkách ve Francii, který jste po mně s mariuskou tak strašně chtěli
http://zpravy.idnes.cz/prvni-francouzky-dostaly...