icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

erjona
25. sep 2013

@eva8 Ahoj, ani ja som nekonveertovala, len moj muz je v tomto trosku iny, tvrdi, ze mame rovnakeho Boha (to mu zasa ja tvrdim opak) a ze vsetko zavisi od skutkov a od srdca, ako budes sudena. 😀

mami21
25. sep 2013

@alice107 mala som moznost vidiet Slovensky v manzelstvach z moslimami a vsetky boli ako handry vypatlane. A ked som videla tu zensku co jej odobrali syna v Anglicku , z nejakej diery na Slovensku zahulanu v burke od hlavy po paty nevedela sa ani suvisle vyjadrit len tvrdila ze je lepsie na Slovensku porodit druhe baby lebo tu niesu taky prisny :\ hello?! a vobec sa nedivim ze bol maly bity lebo moslimovia tlcu deti ako psy... videla som mnoho krat na vlastne oci ich praktiky...a najlepsie su tie , ktore davaju obrezavat deti a prejdu na islam :D o ktorom nic nevedia ... a po veceroch sepkaju otcenase z detmi a robia z deti schizakov.... ja som tiez bola debil ze som mu vobec povedala ze som tehotna , mohla som si usetril 2 dnovy utek z 10 mesacnym baby....

erjona
25. sep 2013

@demo Nehnevaj sa na mna, ale terorizmus nema naozaj nic spolocne s vierou, tak ako nerozpravaju v suvislosti s inymi nabozenstvami o terore, by to nemali ani s islamom robit. Ja som videla dokument, kde opisuju kuran, ktory pouzivaju teroristi, je o polovicu kradsi a popremienane znenia, ako sa im to hodi, ak to znovu najdem, ti to sem hodim... 😀 😀 😀

demo
Autor odpoveď zmazal
erjona
25. sep 2013

@mami21 Je mi luto, co si prezila, ale tvrdit, ze mlatime deti, je trosku silna kava. Neviem co si to mala za znamych, ale my svoje deti netlceme a neni ani potrebne, pokial sa dietatom zaoberas a od malicka mu vysvetlujes, co smie a co nie, stanovis presne hranice, pretoze to dieta ich potrebuje, ukazes aj prakticky, co je dobre a co nie, nepotrebujes sa k takemuto niecomu znizovat. Len detom sa treba aj venovat! Ked sa to dietati nevysvetli, tak ako to ma vediet, udermi? Tak my sme striktne proti takejto vychove. Ja som nebola ako decko bita a ani moj muz, tak preco by sme to mali robit nasim detom. Kto nema nervy na deti, tak nech si ich ani nerobi! Tym, ze clovek rozprava s demi a vysvetluje, deti uplne inak rozpravaju a vyjadruju sa, su ovela inteligentnejsie, ako deti, co na vsetko musia prist same. Lebo pocuvat trva ovela kradsiu dobu a nasaje ovela viacej informacii, akoby si to malo zistovat samo a to nebodaj este na vlastnej kozi. A co sa tyka deti, je mi jedno, kto je akeho nabozenstva, v pripade ze by som bola svedkom taketo niecoho, tak by si za klobuk nedali, co by si odomna vypoculi! A veru, ak by som vedela, ze to robia aj na dalej aj socialku by som zavolala. Taketo spravanie sa neda nicim ospravedlnit! ☹

erjona
25. sep 2013

@demo A s cim zlaticko?

mami21
25. sep 2013

@erjona suhlasim ! ja som nehovorila o kazdom len o tych ktorych som mala moznost zazit. Samozrejme ze neide o kazdeho moslima a kazdu zenu moslima.

erjona
25. sep 2013

@mami21 A este nieco - ja viem o 5 roznych nabozenstvach informacie, citala som podklady a pozerala som si pre aj proti. Moje deti vedia taktiez o muzovom nabozenstve a aj o mojom. Vedia, kto je to Boh, Jezis a mame aj detsku bibliu doma. Mam velmi chapave deti, su nadane a velmi inteligentne, nemam pocit, ze by som z nich schizofrenikov vychovavala. Budu mat ovela väcsi rozhlad, nie len z nabozenskeho pohladu, ale uz teraz ovaldaju nie len 1 jazyk. Tak nechapem, ako mas pravo deti v multi-kulti manzelstve takto odcudzovat!!! 😠

erjona
25. sep 2013

@mami21 Okej, tak to berem, lebo ako rodicia davame nasim detom tolko lasky kolko sa len da, zijeme pre ne a taketo reci ma vazne vedia rozculit. Ale dakujem, je ine, ked to takto vidis. 😀

mami21
25. sep 2013

🙂 ja hovorim o matkach ktore su tyrane , zakryvaju muza a vtlacaju detom do hlavy kaleraby ,ktorym ani same nerozumeju a blbnu tym deti. Nevztahuj si to co pisem na kazde dieta. a tych 5 religions :P no kym si neskusis na vlastnej kozi kazdu jednu tak z knih to je take vies ...Vatsina deti z mixed manzelstiev je bilingual alebo viac lingual...

erjona
25. sep 2013

@mami21 Skusat na vlastnej kozi, to nie je ani mozne 🙂 Ale podklady precitat a spravit si svoj obraz, ano 😀 Nic v zlom, ale ja by som taketo veci netrpela. Alebo to vo vztahu klape, alebo moze ist do kelu takyto chlap. Nechat sa utlacat? Deti citia napätie a nema vyznam takyto vztah pestovat. Jednoducho zostat sama, rozist sa, je vzdy mensie zlo, ako umelo udrzovat taketo manzelstvo. 😖

erjona
25. sep 2013

@mami21 Zostat sama s detmi bolo myslene, aby sme sa rozumeli 😉

mami21
25. sep 2013

@ejrona No ved presne 🙂 bohuzial su matky hlupane , ktore nechaju deti vystavovat debilovi tyranovi a skryvaju sa za vsetko mozne len si nevedia priznat ze su neschopne a lenive ... Nastastie ja som sa zdohadala a odisla este predtym nez by sa taketo nieco zacalo.

erjona
25. sep 2013

@demo

https://www.youtube.com/watch?v=vX9f47PwwMk

- tu by si to mala najst, len neviem v ktorej minute presne 😀

erjona
25. sep 2013

@mami21 Ja som mala tiez kamosku a toto s nou robil muz, ale krestan a Cech, tiez som s nou hovorila, ze to nema nechat zo sebou robit, tak som jej ponukla, ze moze zatial k nam prist aj s detmi. Aj on jej chcel deti brat a vyhrazal sa jej smrtou a co je viem este cim. No a teraz je sama s detmi a je stastna, ze nema toho debila na krkach. Ja stale vravim, je jedno odkial muz pochadza, jednoducho, ked je to idiot a neda sa s nim, tak to nema vyznam 🙂

mami21
25. sep 2013

@ejrona ano amen alebo masallah :D suhlasim ! ludia si samy nicia zivot a le smutna vec je ze aj detickam.

erjona
25. sep 2013

@mami21 No a dalsia kamoska mala tiez Cecha, tiez Slovenka ale bezdetna, tak druha ma 2 deti, taktiez ju muz zmlatil az tak, ze skoncila v nemocnici. Dolamana ruka a dlzoby z bytu splacat bude az do roku 2018. A bombonik - nacapala ho v manzelskej posteli s inou Slovenkou. Takze aj ti nasi chlapi vedia byt riadne svine. Zavisi to od charakteru!

mami21
25. sep 2013

@ejrona 🙂 na svete je ludi a ludi

erjona
25. sep 2013

@mami21 Presne tak 🙂 Su totalni vymetenci, ale aj slusni, normalni, rodinne zalozeni chlapi. To, ze teraz zhodou okolnosti boli manzelia Cesi, nebudem teraz predsa hadzat vsetkych do jedneho vreca. Moja sesternica ma tiez Cecha a zniesol by jej aj modre z neba, keby sa dalo. Takte na ludi treba pozerat individualne a nie odsudit len preto hned akeho je kto nabozenstva 🙂 Idem nieco porobit, rada som si s tebou pokecala 🙂 Zatial pa 🙂 🙂 🙂

alice107
25. sep 2013

@mami21 presne ako pises .ja mam s tymi zenami a ich zmiesanymi manzelstvami presne taku istu skusenost.

alice107
25. sep 2013

@eva8 koliskou civilizacie je uzemie stareho grecka a u zemi,kde tito staroveki greci zili/cast turecka, staty na uzemi dnesneho grecka,na uzemi iraku/. ale neboli to arabi.
napriklad kleopatra bola greckeho povodu tiez.
uz si videla nejaky arabsky stat prosperovat bez pomoci zapadu a ropy? a co tie ich skoly a uni? ziaden vyskum,vyvoj. a to nepisem o tych chudobnych islamskych statoch. 😉

mami21
25. sep 2013

@alice107 aspon ze su zeny co to vidia a si to neprikrasluju ;)

demo
Autor odpoveď zmazal
alice107
25. sep 2013

@mami21 zial,je ich malo. ty si jedna z mala z nich.
aj ked vedia ,ako to je,nenapisu pravdu.a nechcu ju casto ani vidiet.a potom ine zeny maju z ich prispevkov dojem ,ze je to lepsie,ako v skutocnosti.

mariuskaa
25. sep 2013

@mami21

"alice107 mami21 presne ako pises .ja mam s tymi zenami a ich zmiesanymi manzelstvami presne taku istu skusenost."

Mimochodom Alica ma tiez zmiešané manželstvo 😀

erjona
25. sep 2013

@mariuskaa To bolo dobre 🙂 😀 😝

erjona
25. sep 2013

Inak neuveritelne ako tu niekto stale komentuje a robi z nas klamarky. Uz mi ta osoba vazne ide na nervy! 😠

mariuskaa
25. sep 2013

@demo
Takisto ako rozne sekty/churches
- Mormoni maju svoju prispôsobenu bibliu,
- Adventisti svoju
- Jehovisti svoju
Všetky vychádzajú z "normálnej" kresťanskej biblie (Grécka, latinska alebo hebrejský preklad)

Koranov mozebyt tiez niekoľko.
My doma síce nemáme aby som sa na to pozrela ale niekto mi povedal ze islam v koreňoch vôbec nie je násilne náboženstvo kde sa ma zabíjať alebo otlkat ženy. Ze niektorí extrémisti a debilni musí si to prispôsobujú ako chcú alebo ako si to prispôsobili ich otcovia a starí otcovia. A ze niektorí ani koran necitaju ale idu podľa tradicii v rodine. Takto sa vytvárajú im vlastne pravidla ktoré s ideologiou islamu nic spoločne nemá.

erjona
25. sep 2013

@demo A aky podklad maju nasilnici inych etnik (Europania) ? Len moslimovia su nasilni? Ber to tiez ako retoricku otazku 😉 Nemusis odpovedat - lebo zasa z toho bude len kolotoc a zasa sa to tu bude tocit dookola 😉

mariuskaa
25. sep 2013

Niekto sa ma pýtal na ten večer ochutnavania svetových jedál v našej budove a ze ake krajiny - susedia budú zastúpené.
Tu je to ešte raz. Druha fotka je list krajín.
Pre zaujímavosť. V akom multikulti žijem 😉