Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
@olgahupkova si jeho život - to zistíš v manželstve, i tvoja rodina a vaše deti.... Nájdi si iný vzťah. Nie si samaritánka, Tebe NIK nepomôže, keď budeš potrebovať. Islam je ZLO!!!, Ver
@olgahupkova napisem to tvrdo, ale este budes plakat krvave slzy. islam je naozaj zlo v AKEJKOLVEK podobe, nech uz ti slnieckovi ludia tvrdia cokolvek. raz sa zo svojej orientalnej rozpravky prebudis do krutej reality.
...inkvizicia v akcii 😀 😀 😀 ja som veeeeeeeeelmi stastna, ze zijem v tom spravnom state, kde zeny su stavane na piedestal, rozvod a tyranie k nam este nedoslo a vsetci si preukazujeme krestansku lasku 😀 a uz si to uvedomte a nespolcujte sa s moslimami, pretoze ak to este neviete, deti europanky a moslima stracaju prirodzenu krasu 😀 😀 a budete mat skarede deti a aj miss slovenska kvoli vam zrusia 😀 😀 😀
robte si srandu kolko chcete, pravdu tym aj tak nezmenite. ono zivot so slovakom tiez neni lahky, ale minimalne v tomto state ma zena slovo na sude, moze samostatne rozhodovat o svojich financiach, pracovat, vzdelavat sa, ist z domu- aj bez suhlasu muza. v arabskych krajinach nemaju zenu za nic. to ze sa ten vas v europe sprava civilizovane a galantne neznamena ze sa tak bude spravat aj v domovskej krajine. tam sa to vacsinou zmeni. kazdy ma pravo zit svoj zivot tak ako sí vyberie, ja osobne by som moslima nikdy nechcela. hlavne davajte na seba pozor a zapajajte do rozhodovania nielen srdce ale aj majte rozum a budte ostrazite.
Tak za prve rozum sem urcite zapojila no a co se tyka islamu neni to zlo.viem.ze se jim.doslova riada ze nim ziju nejsem naivna a viem.ze to bude tazke on muslim ja krestanka co.se tyka jeho zeme nechce abych tam zila moc dobre vie ako.by tam se mnou jednaly je si teho mocdobre vedomi tak ze nez zacee nkoho -S 😖 odsuzovat neviete o me nic a este jedna otazka krestanstvo je dobre no.neviem pedofilni knazy a tak hm
žasne baby ako sa všetky tieto temy zvrtnu ako menia niektore nazory...
začnem uplne od od od začiatku ked som mala 9-10 a decká z tiredy v šatočkách isli na prvé svate primanie ja nakolko som nebola pokrstena(otec bol už raz ženatý a nemohli sa teda s maminou brat v kostole a preto ani jeho deti náš dedinky farar nepokrstil) ma normálne vyhodil z kostola.. odvtedy som sice neprestala veriť v boha ale prestala som veriť v cirkev, fararov a kostoly.. ked som stretla manžela vela sme sa rozpravali o islame, vela som si studovala a čitala a časom som aj konvertovala, ano viem že tu nežijú ženy presne tak ako v ich krajinach ale ani v ich krajinach nie vsetky ženy su týrane mužmi.. Moja svokra napr. je doma ako sekera, svokor pekne chodi na nakupy, na gril party chodia pekne spolu ako rodina, ich dalsie dve dcery nezamikaju v izbe obliekaju si dziny a dlhorukavové trička...
ako v islame tak aj v krestanstve je isto vela pre a proti...
medzi mnou a manzelom sa udialo vela veci a nie vzdy sme mali 100 percentne manzeltvo ale nikdy som nevinila z nicoho islam , alebo neprestala ho mat rada.. mozno preto ze ja som na islam konvertovala sama pre seba a nie pre to aby som sa zapacila snedemu chlapcovi 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
pred manželom som roky chodila ak sa to môze povedat so slovakom.. po rokoch ma odkopol, nechal mi uver na krku, vzal si auto a udialo sa medzi nami tolko spatnych veci... ano poznam aj moslimov co sa chovaju ako chovaju ale podla mna su zly ludia nie viera ale to je iba môj nazor...
@erjona Milá erjona, použijem Tvoje obľúbené slová: “ČÍTAJ POZORNE” apropos - vieš kto má oficiálne povolené meniť kabáty a patrične to i využíva? Možno z toho vyplýva tá neistota,kt. následne evokuje tú faloš, priam pokrytectvo, obviňovanie, nedôveru, nepokoj, napätie…. (sú to len moje dohady)
nieco na zasmiatie
http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/tak-t...
@arabela283 To co si dovolujes, navazat sa do deti zmiesanych manzelstiev? Ja mam tak nadherne deti, ze ty mozes len snivat o tolkej krase, to si nepocula, ze ked sa miesaju rozne narodnosti, su z nich najkrajsie deti na svete,,,, tak laskavo sa nenavazaj do nasich potomkov a komentuj si tych tojich,,, 😠 😠 😠 ZASNEM NAD INTELIGENCIOU NIEKTORYCH PRISPIEVATELOK!!!!
@erjona ..cely ten prispevok bol ironicky mysleny... to si nepostrehla???
uz som sa niekolkokrat vyjadrila, ze to, co tu niektore baby uvadzaju ohladom moslimov je smiesne a nepravdive. bolo to na margo toho.
@arabela283 Nie, lebo som ta necitala predtym 😀 Tak to potom patrilo, tym, co sa vyjadruju o detoch takymto sposobom... sorry potom 😀 😀 😀
@arabela283 Vobec nechapem ludi, co maju taku zlobu v sebe a nic im neni sväte... ani len nasim detom nedaju pokoj,,, kde sa to v tych ludoch bere, tolko zla???? 😠 😠 😠 😠
@olgahupkova myslim, ze mna by zaujimali viac detaily, aby som vedela zareagovat uplnee bez vahania na takuto "ponuku". Ja sama som sa dost dlho pohybovala v tychto kruhoch, obletovana online kontaktmi a ponukami z juznejsich casti sveta, 99% to boli moslimovia. AKo chlapi boli samozrejme super, ale vies co bolo v tych 99% dovodom ich zaujmu o europske kocky co sa nechali obalamutit? Ja ti to poviemň: VIZA do EU a moznost opustit ich casto nie najsuper krajiny, pripadne len tuzba ist niekam inam. Jasne mam kamaratov, u ktorych o toto neslo, lebo uz ich ale mali, aj ked docastne... ale viem, ze su tu skupiny co sa tymto doslova zivia...
Nie islam je zly... ale svet nie je dobry a su ludia co radi vyuziju moznosti. Treba na to mysliet.
@simca06022011 Tak co si ti moslimovia museli mysliet o mne, ked v tej dobe, robil manzel viza mne 😀 😀 😀
@erjona Ja to vidim tak, ze poniektore boli najdalej v Bratislave, ale nazory ako svetobeznicky 😀 vsetko vedia, vsade boli a co nevedia vygooglia 😀 mna napriklad viac vytacaju svedkovia jehovovi. su otravni, vyzvanaju a pritom len hlasaju lasku k bohu... ale nad tymito ludmi sa vacsina len pousmeje, ved su to slovaci. ale keby k nim zazvonil moslim a povedal by im to iste, tak by ho hned aj ukamenovali, lebo je moslim. Nepaci sa mi tato primarna nenavist. pretoze len vzbudzuje nenavist. Podla mna to prameni z neznalosti a z toho, co nam je prezentovane mediami. Nikdy som nepocula o niecom peknom, co sa deje v moslimskych krajinach.Kebyze nemam znamych, tak ani neviem, ake podujatia sa u nich konaju, ako sa stretavaju, nic. A je naozaj smustne, ze si to vyvrsuju hlavne na detoch. Ani nie tak smutne, ale hlupe. Uz len tym,ze to hovori dospely clovek. Ako potom vedie svoje deti? K comu? k nenavisti? no dakujem pekne za taku spolocnost.
@erjona neviem sice o tvojom "pripade" nic :P Ale v dobe kedy som sa ja o toto zaujimalo (cca 5rokov dozadu), bol velmi problem vybavit viza pre moslima do EU. O navstevach a kontrolach policie co som pocula (napr. POCULA som o pripade kocky v BA, co si nechavala platit za "manzelstvo" s Albancom, len aby tu bol... aj ked spolu viac-menej nezili)... cize toto som mala na mysli. Zase najlepsia ukazka bol jeden chlap co mi rok vyznaval online lasku az som o tom zacala pochybovat :P bavilo sa s nim super, velmi sa sem chystal atd.. ale prisli mi komplikacie, zrazu som nemala tolko casu sediet za pc a co to? Vyparil sa o cca 3 mesiace uz bol v Holandsku s mladuckou blondinkou ;) Tot.. kto zavaha... :P
@arabela283 Ved to.... na druhom sa hladaju chyby lahsie ako na sebe,,, nepochopim predsudky ludi, bez toho, aby im dali sancu 😖 😖 😖
@simca06022011 Nepochybujem o tom, ze na cete si hladaju mnohi, bez rozdielu na vierovyznanie vstupenku do EU... U mna to bol pripad skoro 15 rokov dozadu,,, kde si do rakuska potrebovala este pracovne viza,,, manzel je zhodou okollnosti Albanec a obcianstvo uz davno mal, predtym, ako sme sa zoznamili, takze prakticky papiere spravil on mne, respektive viza,,,, Len pisat o tom ako o pravidle, ze vsetci moslimovia chcu len viza, je trosku smiesne,,, na tychto forach, kde sa suchne slovicko moslim, sa velmi rado zovseobecnuje,,,,
@erjona tak urcite to nie je pravidlo, ale treba to brat do uvahy.
@simca06022011 Po pravde, staci, ze par Sloveniek za peniaze suhlasi s vydajom za viza,,, a uz sa to rozsiri a taketo nam potom spravia meno lahkej vstupenky do EU... ja by som sa aj z takehoto hladiska na to pozerala,,,, 😉 😉 😉
@erjona Strach vznika z nevedomosti. Je lahsie nieco hned v zaklade odmietnut, ako spoznavat. Ale neviem, ci si niekto uvedomuje, ako sa cely svet meni a ludia sa hybu. Tak, ako ani nas v Rakusku nemuseli a narobili sme si tam po 89-tom len hanbu, tak je to aj s moslimami. Vidi sa len to zle, ale to,ze plno moslimov byva v susedstve, o ktorych ani netusia, pretoze su slusni a snazia sa zit normalny zivot, to uz nie. A hlavne ma vytaca to,ako ich kazdy odsudzuje,ze lezu do europy. A my nelezieme do inych krajin? S predsudkami nic nespravis, to ma kazdy v sebe. A sme prilis maly statik, kde sa im dari 😀
@arabela283 To je akoby sme povedali, nemas pravo ist na iny kontitent, ostan si pekne v Europe, co sa trepes napriklad do USA ... preco by sa nemohli Slovaci trepat do USA??? To je presne to iste, preco by sa nemohli moslimovia teda trepat do EU... 🤐 🤐 🤐
@erjona sorry erjona, ze ti zase lezem do temy 😀 povodne som sa chcela pridat ale vidim, ze sa tu zas riesi len moslimske linčovanie a nie ziadne zmiesane stastne manzelstva..ale ked som videla ten prispevok o tom, ze slovenky si nechavaju platit za viza nedalo mi nenapisat:
vacsina sloveniek sa chodi do zahranicia vydavat..ledva zanuchaju prachateho chlapa, uz roztahuju nohy...a je uplne jedno, v ktorej europskej, azijskej, alebo americkej krajine to je. Robia to aj v chorvatsku, jednoducho pozru podla víl na mori a predbiehaju sa jedna zlatokopka cez druhu, aby si ulovili nejakeho bohaca. to iste robia aj v anglicku, irsku, usa, taliansku...atd...akurat tu je jedna, co si tak nechala spravit dieta od zenateho zazobaneho greka a teraz sa rozculuje, ze ju zakonita grekyna vypoklonkovala aj s lavobockom...a ze mu znici zivot a pomsti sa mu na jeho prvych deťoch, lebo jej nedava mastne peniaze.... taketo slovenky robia v zahranici len hanbu.
ak sa aj moslimovia ženia do europy pre viza, tak my slovenske zeny sme tie posledne, čo im to mozeme zazlievat 😠
@mawiya to je krasny pribeh s tym farmvillom 🙂 aj my sme sa spoznali na fb...v skupine I love fiat punto 😀 ...obaja sme mali rovnakeho puntika, len ja zeleny a on cerveny...tak som mu lajkla auticko, on ma pridal k priatelom a uz sa to rozbiehalo 🙂
@mawiya tak to je super 🙂 blahoželám ti, buď šťastná 🙂 inač, kamoš sa o mesiac žení :D berie si o 10 rokov staršiu, jemu sa blíži k 30 tke a jej k 40 tke 🙂 ešte si na to zvykáme, je samozrejme že okolie sa nad tým pozastavuje, na jednej strane tomu nechápeme a na druhej strane zasa ano 🙂 sú zlatí, rozumejú si, tak nech sú šťastní, prajeme im to, aj keď my všetci ostatní žijeme v niečom inom, tak nikdy až tak dobre nepochopíme ako môžu byť spolu ked je tam taký veľký vekový rozdiel 🙂 medzi vami nie je až taký veľký vekový rozdiel 🙂 základ je aby boli šťastní oni, nezáleží na tom čo si myslí okolie. Takže držím palce nech vám to tak pekne ide aj na´dalej 🙂 buď šťastná a nerieš to čo si myslíš že je "neobvyklé"
@tomiholjubavi Mas stastne a zmiesane manzelstvo, mas,,, tak potom sem patris a nepotrebujes vstupenku 😀 😀 😀 Ved prave,,, nemam rada, ked sa odcudzuje cin jedneho a nepozrie sa na cin druheho,,, aj ja som pisala, ze v dnesnej dobe vznika viacej vztahov za pomoci socialnych sieti, ako ked sa s niekym zoznamis live,,, vzdy je za tym riziko,,, ale to je jedno, ci je to katolik, moslim, alebo budhista,,, No, aj ja som sa vyjadrila na mawiyin pribeh, ze je to velmi romanticke,,, len skepticky tu to samozrejme odsudili na neuspech,,, 😕 😕 😕

Ahojte holky citala som si a chcem se len zeptat jaky je rozidiel medzi muslimom a slovakom.mam znamost s muslimem zatial len cez net studuje po studii chce dojit za mnu neviem ani raz my nepovidal skarede a musim podotknut ze nechce abych zila v jeho krajine vie ze ako krestanka bych tam nemala dobry zivot a ted k slovakom hovari sa tu ze tady maju zeny viac prav aked su tyrane ze jim policia pomoze figu borovu 🙄u kamaradka mala vztah zo slovakem a ten ju byl tyral pocas tehotenstva a mili pani policajti to len zapisali a viac nic pred rokom ju znasilnil aj ho udala a tym to skoncilo ze vraj to byla jeji chyba tak my povedzte aky je rozdiel.pre mojeho byvaleho som bola len k....a a zlotokopka pr mojeho priatela s pakistanu som jeho zivot