Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo
Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂
@erjona bol aj film vsak sme na tom s muzom boli a on s vaznou tvarou ze ano tak ziju v Irane a ja v soku a to jedia rukami na zemi vsetci?A on ze ano aj v Kuwaite tak beduini jedia a celkovo ako ten film bol zobrazeny nabytok v domoch,sposob stolovania ,skoly,ulice tak moj muz povedal ze tak sa zije .Alebo to ako utekala s dcerou tiez mi narovinu povedal ze cudzinka deti nedostane len ak muz suhlasi dokonca mi narovinu povedal ze aj v Kuwaite byvaju podobne situacie s cudzinkami ako v tom filme.Sokovana som bola lenze to sme mali uz po svadbe ked sme ten film videli.Nuz vo vela veciach je pravda co film ukazuje,nemam dojem ze je to skreslene alebo vymyslene.
Daniela Hammood z Dubnice zije teraz nieco podobne po tom co muz libanonec odviedol ich deti do Libanonu a sud v Libanone ich dal jemu.Je vela takych zien ktore maju podobny osud ako Betty Mahmoody len niektore svoje deti uz nestretnu.Aj ta v Egypte co otec vzal Adamka,zbytocne ho roky hlada v Kahire
@kuwait Uprimne ti poviem, niektore si mozu za to same,,,, neschvalujem unos deti,,, ALE pocula som od kamosky ako jedna SLOVENKA dala dietatu v AT turecke obcianstvo, este aj samotne turkyne klopkaju prstom po cele, ked to pocuju,,,,,, ide konvertovat (na tom sice nic zle nevidim, len ona o tom houbiii vie a robi to preto, lebo by to jej muza spravilo stastnym) a potom,, ked sa rozidu, co? Ked dieta je tureckeho obcianstva,,, nic v zlom, ale niektore su hlupe... a potom sa o nich docitame v novinach.... 😖 😖 😖
@vevesh ja som na slovensku robila ucitelku (to je u nas rodinna tradicia) a kedze ten plat bol taky zavratny, musela som si privyrabat aj na recepcii hotela...a ti poviem, ze jedno lepsie ako druhe 😠 😠 hlavne co sa tyka vedenia hotela a rodicov niektorych podarenych deticiek ... 😠 teraz som "nezamestnana" s muzom mame apartmany, ponukame ich hostom a obaja robime v podstate z domu.... mame oficialnu zivnost, platime vsetky odvody aj poistenie zdravotne, sporenie na penziu, dane...
ale pre slovenske zienky som bez roboty, visim muzovi na krku a naco som studovala ked umyvam zachody na mori.... 😠 😠 😠 ...tak vzdycky poviem, ze ano moja - umyvam zachody na mori, ale vlastne! kym ty si sekretarka v cudzej firme a ked sa znelubis sefovi, druhy den si bez roboty.... 😅 a okrem toho umyvania zachodov pracujeme vacsinu casu na pc, dopisujeme, fakturujeme, vybavujeme, robime tur. sprievodcov...je to zaujimava robota...niekedy to ide pekne na nervy ...ale je to neporovnatelne lepsie ako uplne vycucnuta chodit zo skoly za 500 euro mesacne...
@vevesh inak este som zabudla...vykasli sa na diety...ja kazdemu odporucam orbitrek, lebo mne sa na nom super dari..mam aj album, pozri na vysledky ak chces 🙂
@tomiholjubavi toto aj mne tie slovenske pracovnicky vytykaju ze ako je mozne ze dakde nepracujem,akoby pracovat sam pre seba teda podnikat nebola praca ale tak zrejme podla nich nieje kedze ja mam zamestnancov tak som zrejme lenivy vykoristovatel 😒 ja normalne zasne,kto nepracuje vlastnymi rukami je nicomny darebak???/
@tomiholjubavi tak tak 🙂 no tak umyvas aspon svoje, kdezto v nemecku vacsina baby s vs umyva tie cudzie-a na sk sa vychvaluju platom, kt. Je sice nadpriemer na sk podmienky, ale hladomorny na zahranicie 🙄
@tomiholjubavi Ja mam orbitrek na vesanie mojho zupanu, ked idem vecer zo sprchy,,, 😀 Ja soom bola konzekventna len vo fitku, lebo samu ma to nebavi, potrebujem spolocnost,,, minuly rok som schudla s tancovanim,,, zumby,,, len to sa nesmel moj muz pozerat,,, lebo bolo velmi rychlo po cviceni 😀 😀 😀
@kuwait to je opat len ta zavist...ja sice som v podstate doma "muzovi na krku" ...ale ti poviem, ze do roboty takej hardcore by som ist uz ani nechcela,,,vstavat o piatej rano, nech si o 6.00 na rannej, traposit sa v uniforme zo škrabkaveho materialu, veduca recepcie si vyvršuje na tebe svoj komplex, lebo ledva spravila maturu a ty mas titul, nahadzuju ti smeny ako chcu, nevies do ktorej r*ti sa prv pchat aby ta nevyhodili....dakujem neprosim....to budem mat radsej titul submisivnej balkanskej zenicky co sedi doma a obskakuje muza
@tomiholjubavi presne ja som studovala medicinu-odbor chirurgia,ale teda ked mi moj prisiel do cesty tak som radsej zvolila pohodlie a klud a nie hasit kazdy den do roboty ludi rezat,a to ze podnikam to je taka moja iniciativa kedze clovek nikdy nevie chlapi su presibani tak myslim na zadne dvierka .
@tomiholjubavi @kuwait baby, vy aspon podnikate, ale ja mam tu drzost sediet doma bez akehokolvek spolocenskeho vykonu a zadarmo 😝
@vevesh Ani ja nepodnikam a pracujem len 10 hodin do tyzdna, aby sa mi lahsie studovalo,,,, podnikat zacnem po skole,,, este mi treba ajv AT dokoncit diplomovanu bilancovu utovnicku - zatial som prisla po statne skusky z uctovnictva, potom som si robila tri roky prax a teraz uz mozem konecne dokoncit, co som si zaumienila,,, no a zostane len prax,,, a potom, ked skoncim vysku, tiez si otvorim vlastnu kancelariu,,, 😀 😀 😀
@vevesh A to ako, ze ti neuznaju? Co si studovala? Teraz je to s uznanim lahsie,,,,
Tuto robia rakusacky v kancelariach a nemaju ani len maturitu a ked uz mas maturitu, tak si na velmi dobrej pozicii,,, ja som bola s kolegynou rakusackou, tak ta mala trojrocnu ucnovku, spravila si kurs uctovnictva, bez statnych skusok, len zaklady a robila normalne uctovnicku,,, co pocuvam, kazdy druhy mi povie, ze nedokoncil maturu,,, ????
@erjona vysvetlenie bolo,ze v de takychto odbor neexistuje, a celkovp v de to nie je lahsie, v priemere trva 5r.,pokial ti uznaju skolu (uznavaju iba 4 skolu+vyucbu) v de maturitu ma malokto,ale dolezitejsie je Ausbildung (vyucba)-bez tohto ta nikto nezamestna (asi ako na sk bez maturity)

@tomiholjubavi Na co ti chlapi nepridu,,, decentne ta posle sa odvazit a uz je zo slucky von 😀 😀 😀 Muudro 😀