icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

erjona
19. máj 2014

@vevesh AAA,,, ok, ja mam ten system bakalar a potom magister, tie 2 stupne, no a manazmet je aj v AT,,, tam problem nebude,,, volakedy bola vyska 4 roky,,,teraz presli na 5 rocny a po najnovsom dialkari 6 rocny system... 😖 😖 😖

erjona
19. máj 2014

@vevesh No ja viem,,, maturita je k Ausbildung ako velky bonus,,, ved tieto skusky, co som robila, bolo k Ausbildung gewerblicher Buchhalter - a este prax je velmi dolezita u nich,,,,

vevesh
19. máj 2014

@erjona ja poznam aj vela ludi pomimo, co im jednoducho neuznali tituly z vysiek v de ( raz sa stratili papiere, raz sa im skola nepacila, jdenj neuznali, pretoze este nemali nikoho z tej uni, kto by o uznanie v de poziadal, apod. 😕 😕 😕 ) co ti uznaju je, ked u nich spravis skolu (co sa ti nie vzdy podari - nemusia ti uznat maturitu + casovo-penazne hladisko... 😖 😖 po dvoch rokoch odmietani "kariery upratovacky" ponukli, ze si mam vybrat ine ausbildung (samozrejme o dooost nizsie platene) alebo nanovo vystudovat v de iny odbor, ak ma prijmu na vysku 😔

erjona
19. máj 2014

@vevesh No dva krat ist studovat, teda neni slast,, ja studujem, este jedna slovenka tiez byvajuca v AT, ten isty odbor,,, ona to uz zistovala, co sa tyka uznania, len dufam, ze nazor nezmenia a v zivotopise mas stale napisane, ze si dostudovala, to ti zamestnavatel bud uzna, alebo nie,,, to je na nom,,, kaslat na urady,,,

tomiholjubavi
19. máj 2014

@vevesh 😕 😕 tak na tomto pekne vidno aky maju nemci k nam postoj 😕

canerko
19. máj 2014

@vevesh mozno to bol alickin vojvoda 😉

staniii
19. máj 2014

caute, nechce sa mi citat vsetko, prestala som pri 8.strane, ale pise tu este povodna autorka prispevku?by ma zaujimalo, ze ako sa ma.

vevesh
19. máj 2014

@canerko 😀 😀 😀 to bolo dobre... 😀 😀

erjona
19. máj 2014

@canerko 😀 😀 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@canerko alickin vojvoda? vetrim, ze som prisla o nejaku štavnatu pikošku 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Alica je pani slachticna,,, to znamena, ze si zobrala slachtica, nie obycajneho nemca,,, je polonemka, cize predkov ma nemeckych, ale byvala na Slovensku, preto si tak strasne dokonale rozumie s tym svojim Nemcom, lebo maju spolocnu kulturu a kazdy problem si stihli este pred svadbou vydebatit,,, co sa tyka vychovy deti a vsetkeho... ,, 😀 😀 😀 (Skratena verzia)

kuwait
19. máj 2014

@erjona nuz tento opis sa zhoduje s tym co tu o sebe yanni pisala 😀

erjona
19. máj 2014

@kuwait Hej aj pravnicky su obe, len jedna studovala v DE a robila sefku popri studiu s juhoslovanmi, co nemaju pracovnu moralku a su lenivi a druha v Sorboni, kde mala take stastie a za celu dobu araba nestretla,,, tak tam sa ich cesty rozisli, ale ciel mali v podstate ten isty,,, 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona ahaaaa....takze slachticna! 😀 že ma to skor nenapadlo! ved to jej vyjadrovanie a hlboke znalosti priam kricia modrou krvou...sposoby doslova habsburgovske, vzdelanie hodne vojvodkyne Kate 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Tak moja, pochopila si to dokonale 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona a my jej tu ideme sedlac nevzdelana plebejska protirecit... 😀 asi sa pojdem dat okamzite rozviest a tebe to odporucam tiez...😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Nuz moja,,, budeme musiet, sak potom jej nebudu sediet statitistiky, ktore ma z praxe,,, ani jedno zmiesane manzelstvo nemoze byt stastne!!! 😅 😅 😅

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona inak mne sa paci ako sa tu postupne zvacsuje kruh rizikovych skupin 😀 najskor to boli len africania a moslimovia z krajin stredneho vychodu...potom to boli uz vsetci moslimovia, potom aj liberlni typu bosna, azerbaijan, albansko, potom to preslo uz aj na nemoslimov - balkan, grecko, bulharsko....z balkana sa to rozsirilo na vsetky juzanske krajiny vratane talianska, spanielska...nakoniec sa zahrnuli aj rusi, madari, poliaci... 😀 😀 ja som pocula uz aj o vychodniaroch, ze su vhodni adepti na neštastne manzelstvo...sem tam sa aj medzi dedinami obvinuju, dokonca take, ze ona ma fera z horneho konca a pritom si mohla vziat jana z dolneho 😀 😀 nakoniec sa budeme brat len medzi rodinami ako alica a ina šlachta, zdegenerujeme a budeme spokojne 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

a zabudla som dodat, ze aj medzi jednotlivymi krestanskymi smermi by sa ludia nemali brat..znameho rodina so smrtelnou serioznostou riesi, ze on katolik ma luteranku a ako zabranit ich vztahu...ako keby sme zili v case 30rocnej vojny..omg ... 17. storočie šuvix ... @erjona

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi No, takze sme prisli k zaveru, je jedno koho si vezmes, toho spravneho adepta nenajdes, aby si ulahodila vsetkym 😀 😀 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona vlastne ano, lebo ked uz si moc blizkeho vezmes, tak to uz ste mozno bratranci z 10teho kolena a to sa uz zase nesmie 😀 😀 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Tak to ako populacia by sme vymreli, keby sme na ludi pocuvali 😀 😀 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona ale takej alici sa dobre radi, ked je aristokratka a ma za muza arijskeho princa 😀 lenze nie sme všetky ubermenschky, aj take ako my musia zit, co si beru za muzov snedych lenochov bez pracovnych navykov 😀

kuwait
19. máj 2014

@tomiholjubavi alica ma palac v Pezinku na Cajle 😀 a vsetky okna tam maju mreze.

erjona
19. máj 2014

@kuwait 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Neviem, ale tie jej postoje su ako z roku 1945 😠 😠 😠 😠

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona ale mohla by nam napisat 😀 uz dho som necitala nic cestopisno-etnograficky exaktne ...napr. o chorvatsku .... jej prispevky maju vzdy priam vedecku hodnotu 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi Ona pise na druhej stranke, sem moc nechodi,,, ale pisala pred 2 dnami, len jej na to nik nereagoval, zasa spominala rozdielnost kultur,,, 😀 😀 😀 😀 Musis ist na temu katolicka a moslim a spytaj sa jej, co ta zaujima, dostanes opoved, podlozenu z realneho zivota, podlozenu jej praxou... 😀

tomiholjubavi
19. máj 2014

@erjona skoda, chcela som sa dozvediet o tom, ako to tu chodi...lebo ocividne mam mensie skusenosti ako ona, ked bola v juhoslavii pred 30timi rokmi na dva dni 😀 a este aj musela cakat na autobus...sak uznaj, co to hovori o mentalite chorvatov, ked nechaju veleknaznu cakat na autobus!! jej mohli aspon limuzinu poslat, alebo kralovsky koč...ale asi bola inkognito 😀

erjona
19. máj 2014

@tomiholjubavi a Tiii pocernejsi si este aj popiskovat dovolili po nej,,, no co to tam mate za macho - kulturu ??? 😀 😀 😀 😀