icon

Neobvyklé zmiešané ale šťastné manželstvo

mawiya
2. jan 2012

Ahojte všetci. Som Mawiya a rada by som podebatila s dievčatami, ktoré majú "neobvyklé" manželstvo. Ja mám 33, manžel 27. Ja som rozvedená s dvomi detičkami, manžel bol predtým slobodný 🙂. Ja som slovenka, on je zo zahraničia. Ja som bola evanjelička, on muslim. No a nakoniec, spoznali sme sa na jednej "sociálnej sieti". Myslím, že dosť na telenovelu, ale my sme šťastní. Máte aj vy takéto alebo podobné skúsenosti? čo vaše okolie? Budem rada ak sa tu niekto nájde 🙂

erjona
29. júl 2014

@seraa nema to vyznam, dobru noc,,, ja budem moj nos strkat kam chcem,, ja si nic nevymyslam, je to uz oficialne, zagugluj si a laskavo ma neosocuj, ze klamem, netvrdim nic, co uz nie je oficialne,,, ani sa nevysmievam zo smrti nevinnych deti, ze su potencialni vrahovia,,, ano 5 mesacne babätko je vrah,,,, to mas co za zmyslanie?

alice107
29. júl 2014

skutocne by toto forum malo zostat na ucel, ktoremu bolo urcene. nechapem snahu menit ho na politikcke temy . ako sa to stalo v teme uzamknutej. naco to bolo dobre?
ja ked kliknem na toto podotykam verejne forum, tak tam hladam prispevky a info o teme zmiesaneho stastneho ci menej stastneho manzelstva. a nie linky o palestine.

erjona
29. júl 2014

@alice107 Aj zostane,,, neni zaujem o dalsiu debatu,,,

alice107
29. júl 2014

@erjona to je dobre, ze zostane. lebo tie linky co si aj ty davala tam dnes svdecili o opaku.

erjona
29. júl 2014

@alice107 zober si kamosky do tej vasej temy tvoje kamosky a nemusime sem my nic hadzat, my nemame zaujem s vami diskutovat, tak sem laskavo nechodte provokovat, dakujem za porozumenie,,, ja som prispievala k teme a lukanda mi prisla povedat, ze mam tie moje kolaciky ponuknut teroristom,, to si akosi prehliadla, kto tu zacal,, ale nezaujima ma to, jednoducho nejdem na vas uz viacej reagovat, piste si co chcete

alice107
29. júl 2014

@erjona v prvom rade je to verejna tema, tak mi nerad a neodporucaj, kde mam ci nemam pisat. ty si ma oslovila v tejto teme.nie ja teba. ty si reagoval an mna, nie ja ne teba prva.
ja som do tejto temy prispievala aj v minulosti a budem aj teraz,ak sa tak rozhodnem . preto som vyjadrila znepokojenie nad odklonm od temy. takze pis len kteme .ak ma snieco ine osobne, pis do ip.
jak nechces so mnou debatovat, je to tvoje rpavo. ale potom ma neoslovuj .
a hlavne mi nepis viac o ziadnych teroristoch v tejto teme. ak nebudu v suvislosti so zmiesanym manzelstvom
takze tolko k tvojmu prispevku ku mne v tejto teme.

erjona
30. júl 2014

@alice107 Vyborne, tak nam prezrad nieco o tvojom zmiesanom manzelstve nieco,,,, velmi sa tesime na tvoje vyjadrenie, ked chces k teme rozpravat,,, nemam nic proti tomu... 😉

dalal
30. júl 2014

@erjona 😀 😀 😀

erjona
30. júl 2014

@dalal Nechala som ti odkaz ,,, 😀

mawiya
autor
30. júl 2014

@erjona 😀 mojaaaaa 🙂 a ponúkla si? myslím tie koláčiky? sa tu ucikávam 😀

mawiya
autor
30. júl 2014

@seraa nechce sa mi debatiť o tom, kto čo urobil, ale trošku si naštuduj históriu ohľadne Izraela, úplne ti postačí začať históriou po roku 1938. Keď to budeš mať v malíčku, potom napíš kto začal vojnu, osídľovanie, utlačovanie a hlavne kto koho doslovne "vyhostil" z územia. je to naozaj zaujímavé. ja sa priznám, že som tiež tomu predtým nevenovala pozornosť a bola som prekvapená, čo hovoria historici o týchto faktoch. BTW: nebudem reagovať, lebo odchádzam na dovču. 🙂 s mojími deťmi a mojím zlým muslimským mužom 🙂 majte sa tu krásne babenky a užívajte leto 😀

erjona
30. júl 2014

@mawiya Aj tebe prajem krasnu dovolenku,,, moja, nechceme ti kazit temu, tak sme si otvorili novu, lebo Izrael a Palestina do nej nepatria a nijake rozbroje, ale ked navarim zasa nejake specialitky, tak ti to sem prihodim, ak mozem 😀

mawiya
autor
30. júl 2014

@erjona anooooooooo čakám na dobrotky 🙂 a to nie je moja téma a takéto veci ju určite nekazia. to skôr priblblé komenty niektorých žien. ale to vieš najlepšie sama 😀

erjona
30. júl 2014

@mawiya Inak bola by som rada, keby si nieco prihodila aj z medzinarodnej kuchyni kraja tvojho manzela 😀

seraa
30. júl 2014

@mawiya

a ty si prestuduj historiu po 1948 😉

erjona
30. júl 2014

@seraa Aj ty nam prezrad, mas manzela z miesaneho manzelstva - nemusi byt moslim, myslim z ineho statu, si vydata, kolko mas deti? A kde zijes v akej krajine? V pripade, ze nemas Slovaka, beries to ako vyhodu, ci nevyhodu, ako ti funguje manzelstvo?

vanga223
Odpoveď bola odstránená
erjona
30. júl 2014

@vanga223 Poznas ju osobne? Velmi ma prekvapuje tvoje ostre vyjadrenie, preco by mala klamat, nechapem????

seraa
30. júl 2014

@erjona

ja som tu pisala aj osobne veci takze sa detailom o mne vyhybam pre privacy

vydata, manzel nie je slovak o deti sa neuspesne snazime , teraz zijeme na sk
nejake extra vyhpdy c nevyhody nevidim
zalezi na cloveku a na prioritach
my mame rovnake ciele, rovnake priority , rozumieme si
ani nevidim nijak rozdiel v mentalite . mozno je torksu on taky dobrak .. slovaci su vacsinou taky tvrdsi , nespokojny vacsinou zo vsetkym .. ale to sa mi mozno len zda
neviem zase mozno sudim len tak povrchovo
zila som dlh v zahranici a slovk ako vazny zvtach som ani nemala ..
ked sa tak zamyslim vyhoda zmeisaneho manzelstav je ze clovek zije a vidi aj trosku ine ako a aodkial je
ale my sme obaja zili inde nie len vo svojcih krajnach a moj muz vela cestoval
takze okrem toho ze kazdy mame cosi ine tak este sme zili aj v inej krajne dlho tazke mame tri kultury
vlastne a mame znamych a rodinu na 3 meistach a je to skor vyhoda
clovek je viac otovreny viac informovany viac scestovani viac obohateny ci jedlo, ci zvyky, ci skusensoti
nemenila by som 🙂

mawiya
autor
30. júl 2014

@vanga223 no to by sa mojmu mucovi páčilo, že je zajačik. on sa tak necíti. a v podstate nemám rada anonymné vyjadrenia. @erjona čo si budeme klamať, dievka sa neodváži ani dať si profilovku. V podstate mi "nedáva čo potrebujem", pretože si to "dávame" navzájom. Pravda nie je naozaj ani to, že som si ho nabalila, lebo tá naša láska sa vyvinula nejako postupne, prirodzene a hlavne je z obidvoch strán rovnaká 🙂 a normálni ľudia nemyslia na závisť, keď niečo píšu. ja nikomu nezávidím a ani nepotrebujem aby závidel mne. 🙂 ale ak som v tebe vyvolala závisť 🙂 tak sorry. no a to posledné, "prebrať" by som sa fakt potrebovala, lebo práve balím na dovču a som unavená ako pes, 😀 a práve mi volal môj muž, že si mám pospinkať a keď príde domkov o dve hodiny, tak budeme baliť spolu. no pre mňa sú toto prejavy lásky a preto ho nekonečne milujem. 🙂

mawiya
autor
30. júl 2014

@seraa no ja sa priznám, že to celé si študujem vo voľných chvíľkach naozaj len teraz. nie preto, že je tam konflikt medzi moslimami a židmi, ale preto, že mám deti a určite je pochopiteľné, že mám strach z budúcnosti, vojnových konfliktov a podobne. proste ma to zaujalo a naozaj som prekvapená, ako prebiehala celá "kolonizácia" a obsadzovanie danej krajiny. ja som bola presvedčená, že židovský štát bol prvý. no mýlila som sa. a určite si naštudujem aj neskoršiu históriu. ja nehovorím, že je konflikt správny alebo nesprávny. že sa rieši dobre alebo zle. ale zomierajú nevinní ľudia na obidvoch stranách a to je to strašné. my nemôžeme súdiť jedných alebo druhých, lebo tam nežijeme. no a kým to nezmažú, skús si pozrieť tento link. zaujal ma.

https://www.youtube.com/watch?v=HlGB_O8l6Pc

neverím, že tí ľudia klamú ☹

erjona
30. júl 2014

@seraa Moj manzel pochazda z Kosova, takze tiez nie len ja, ale aj nase dve deticky vyrastaju v multikulti, co si tiez myslim, ze nie len po kulinarskej, ale aj po vychovnej stranke, co sa tyka rozdielnej reci a kultury je len a len obohatenim,,, deti vychovavame v oboch kulturach naraz a to v krestanskej ako aj moslimskej, oslavujeme ci bajram, tak aj vianoce a velku noc, ale zijeme obaja v inej ako rodnej krajine a to v AT 😀 Kde sme si vytvorili svoje zazemie, manzelova cela rodina, aj s jeho nevlastnym otcom -mojim svokrom (rakusakom) a jeho dvomi polosurodencami - krestania, bere ich ako za vlastnych, takze vidis, viacej pomiesana uz ani nemoze byt tato rodina 😀. Krestanske oslavy sa robia, alebo u mna, alebo u svokra,,, kde pridu vsetci muzovi surodenci,,

A z akej krajiny pochadza tvoj manzel? Ak smiem vediet, nemusis mesto, len krajinu,,, moj manzel ma rodinu taktiez po celom svete, boli sme pozvani do australie, svajciarska, dalsi ziju v USA na dovolenku, jeho teta vlastni hotel v Australii, ale na to treba cas, aby sme sa tam vybrali,,, uz sa chystame 5 rokov 😀 A deti predsa nie su este take velke, aby sme s nimi sli na taku dialku,,,

Tak ti drzim palce, aby si co najskor drzala ratolest v tvojich rukach,, 😀

erjona
30. júl 2014

@mawiya Len nemam rada obvinenie a osocovanie,,, 😀

mawiya
autor
30. júl 2014

@erjona ani ja, ale nak sa potešia diovke 😀

erjona
30. júl 2014

@mawiya Ty mas rada krezby mojej malej...dnes malovala po prvy krat portrety... hihihi ... zobrala si na musku maminu a ocina... zaujimave, ako nas vnimaju nase deticky 😀

alice107
30. júl 2014

@erjona . ja mam muza europana ,krestana, ako som sama. kultura moja amojho manzela je totozna. mame rovnake zivotne hodnoty., takze nic zmiesane´´ okrem miesta narodenia nemame.
takze nemozem vyhoviet tvojej ziadosti ohladne debaty o mojom manzelsetve. kedze nepatri do kategorie ´´zmiensanych ´´ v kontexte roznych kultur, roznych mentalit ci nabozenskej ideologie a zivotnych hodnot..

erjona
30. júl 2014

@alice107 No nemas celkom pravdu, lebo nemecka a slovenska mentalita je predsa len rozdielna,,, takze myslim, ze mas co povedat k teme,,, len otazkou je ci chces?

mawiya
autor
30. júl 2014

@erjona no ty vole tá má talent. toto by som ja nevysmolila ani keby som mala kopír pod fotkou. je to šikulka. gratulka k takej to šikovnici. je to super. 🙂

erjona
30. júl 2014

@mawiya dakujem ti 😀 Dnes mala zasa muzu 😀

alice107
30. júl 2014

@erjona a ty ako vies, ake je nemecka mentalita? mas prakticke skusenosti zo zivota v de, so spoluzitia s s nemcami?
tak sa podel o ne. mozemer podebatopvat konkretne na modelovych prktickych situaciach v manzelstvach reakcie nemcov , ci orientalcov. a potom porovname, ako si su podobne.
ja zijem uz vela rokov v de, medzi nemeckou populaciou a s nemeckym manzelom.,tak viem posudit, ze mentalita nemcov je rovnaka v podstate ako ta slovenska..
na rozdiel od ten mentality juzanskej´´. uz balkan je viac mentalitou v oriente ako v europe. videla som to prve na tom balkane, ked som bola a videla priamo v rodinach ci na pracoviskach netalitu tych ludi.
takze rada uvitam tvoje zivotne skusenosti s pracovneho ci privatneho zivota s nemcami. nech podebatujeme konkretne.