icon

Nepochopiteľná drzosť mamičky z Modrého koníka

16. nov 2022

Ahojte. Týmto príspevkom chcem len zdieľať svoju skúsenosť s jednou mamičkou z MK. Nikdy som sa ešte nestretla s takým primitívnym správaním. Táto nemilá skúsenosť začala tým, že jedna žienka mala tu na stene napísanú prosbu – nevedela zohnať jeden kus tých hračiek/hmyzu z Kauflandu, ponúkala poštovné aj odmenu za tú postavičku. Nikto jej nevedel ponúknuť ten druh, čo hľadá. Ja som ho mala náhodou doma. Napísala som jej ochotne súkromnú správu a dohodli sme sa.
ONA – „čo za to“, odkúpim, zaplatím, pošta
JA – poštovné nemusíte platiť, doveziem osobne, teda manžel v rámci pracovnej cesty
- za postavičku platiť tiež nemusíte, veď čo by som už len za to mohla pýtať, som rada, keď to iné dieťa poteší, ja mám ešte malé dieťa, ktoré sa s tým len hrá, nezbiera to do albumu
- a tiež som jej napísala, že jej vďačne pribalím aj ďalšie postavičky, nálepky a tetovačky.
S tým, že malá drobná sladkosť poteší. Nič viac.
A ona, že jasné, dobre, súhlasila. Večer predtým jej píšem, že nech ešte pošle mobilné číslo a že všetko už má pekne zabalené v obáločke, to čo chcela aj ďalšie druhy hmyzu som jej pribalila navyše, zajtra to môj muž odovzdá jej mužovi. Odpoveď bola, že super, niečo mi za to nachystá na výmenu, nejakú tú čokoládku, sladkosť. Dohodnuté. Poobede mi píše manžel, že vec odovzdal a ... jej muž len prišiel, zhrabol obálku s vecami a odišiel.

Mne normálne vyhodilo ističe. Chápete??? Tu nejde o tie vecičky, či drobnú sladkosť čo sľúbila ... ja som to vďačne ponúkla a urobím to znovu, keď niekto bude niečo potrebovať, ale tu ide o jej správanie. Nestretla som sa s tým, aby niekto niečo pre mňa urobil, niečo mi daroval a ja len zhrabnem a idem preč. Pri všetkej úcte, to robí len môj pes, keď mu dám pamlsku. A ona je učiteľka v MŠ! ... ona vychováva deti a elementárna slušnosť nikde. Napísala som jej správu, že takéto správanie som nečakala a je pre mňa absolútne nepochopiteľné, ale vzhľadom na jej preukázanú úroveň ma samozrejme ignoruje. Som v šoku, v podstate necítim hnev, ja jednoducho nechápem. Mňa by hanba fackovala. Stretli ste už niekedy s takým hlúpym správaním???

sense
16. nov 2022

Nuž tak táto diskusie presne ten lync vyvolala stačí si prečítať komentare

irusa
16. nov 2022

@slniecko66 či ma cas lietať s tvojimi balíčkami na poštu...ja by som určite muža s takými kravinami nezaťažovala

autor
16. nov 2022

@gabika128 je to diskusné fórum a diskutujeme ... o správaní ľudí, o skúsenostiach. Takže "ohováranie, odúvanie sa" ako píšeš, tak to nevidím

babulkomale
16. nov 2022

Citala som to dvakrat ale ziadnu drzost dotycnej mamicky nevidim. Zrejme si len vzala debila ako mnoho inych zien. Ona nemala odkial vediet ako sa on zachoval, mozno zozral sladkost a bolo. A ona ani netusila co sa stalo a teraz sa asi chudera hanbi aj za neho.

irusa
16. nov 2022

no mali ste si to vyriešiť vy dve a nezaťahovať do toho manželov..asi dotyčnej muž ani nevedel, čo v tej obálke je

slniecko66
16. nov 2022

@irusa takze uvediem to na pravu mieru. Ked ma doporuceny listok pre ktory musi ist osobne na postu tak ho poprosim ci mi nieco neodosle. Vzdy suhlasi, nepovie, ze su to moje kraviny kedze peniazky mame spolocne.
Ja postu stiham len v stredu ( skolka, praca, skolka).
Pracuje tak isto ako ja ale ma kratsiu pracovnu dobu.
Ak potrebuje tiez s niecim pomoct tak mu nepoviem, ze daj mi pokoj su to tvoje veci. Ale tak kazdy to ma asi inak zariadene..

deti95060810
16. nov 2022

riešiš hlúposti... poskytla si z vlastnej iniciatívy tak čo by si ešte chcela... ďakovací list? - tak si to mala napísať...
druhý krát sa stretnite vy dve ženy a možno pôjdete aj na kávu a koláčik... 😉
chlapi to zariadili takto - po svojom...

autor
16. nov 2022

@slniecko66 si milá, ďakujem za tvoju skúsenosť 🙂 🙂 presne toto bolo cieľom založenia diskusie ;)

irusa
16. nov 2022

@slniecko66 no vidíš ...ma to po ceste...môj robí od 07 do 18-19,00 hod, čiže aj tie doporučené listy mu vyberám ja

slniecko66
16. nov 2022

@irusa a to je potom v poriadku ze mu ich vyberas ty? Tiez riesis jeho veci..

deti95060810
16. nov 2022

inak ten nadpis je troška mimo... prečo bola nepochopiteľne drzá? mne sa nezdá žeby bola drzá, kvôli čomu... že jej manžel zobral balíček a išiel preč???

irusa
16. nov 2022

@slniecko66 ty si sa obula do mňa..vzhľadom k jeho pracovnej dobe by mi poštovného holuba nerobil...ešte , že ten tvoj je taký skvelý

irusa
16. nov 2022

@deti95060810 ja to nechápem ..ak niečo darujem , tak nezištne

autor
16. nov 2022

@gabika128 ale nie čokoládu, Brumíka som chcela, toho jahodového ... prepáč, musela som aj ja hlúpo odpísať. To vážne máš takého komentáre???

slniecko66
16. nov 2022

@irusa neobula. Ty si reagovala ako prva. A s tym stylom to co robi??????
Ako keby bol doma a nepracoval 😂
Samozrejme ak stiham po praci vybehnem s malou na postu. Ale ak je treba poprosim ho..
Ty si reagovala, ze by ti nerobil postoveho holuba a niekam ta poslal.. mozno aj vtedy keby stihal po praci.
A pritom ty mu robis tiez holuba za doporucene listy.. 🤔

lalala94
16. nov 2022

@slniecko66 tiež sa čudujem, čo sú toto za názory. Ja som minule kúpila od nejakej mamičky z MK pár kusov oblečenia pre malú dcéru, ale poslala som po to manžela. Dala som mu peniaze, adresu a vybavil to za mňa (ja som bola len na telefóne) a tiež ma neposlal do kelu, nech si tie kraviny riešim sama.

lvulik
16. nov 2022

Mimo temu - nerozumiem tymto akože "milodarom" a zaroveň za to očakávam protihodnotu (kilo bananov, vína, skladkosti, atď), čiže ten "obdarovany" za to pomaly musi zaplatiť viac než by si to kúpil.. :D

K téme - autorka, všetky tie vymenované činnosti si urobila nad rámec, nikto to od teba nežiadal. Buď si chcela byť nezištná a potešiť dieťa (a teda by ťa malo tešiť, že si potešila dieťa, KTORÉ BY TI URČITE POĎAKOVALO, keby mu to odovzdávaš osobne) alebo si to nemala robiť vôbec.

Toto, čo tu predvádzaš, je skutočne nonsens. A keby tu máš nick, aspoň by si ostatní vedeli dať pozor, že od teba ani zadarmo nebrať.. 🙂

katulkagajdos
16. nov 2022

Chápem, že sa Ťa to dotklo- ja som tiež doma čakala jednu pani tu z modrého koníka- lebo chcela prísť osobne- neprišla, ani nedala vedieť- napísala som jej a zahrala mŕtveho chrobáka- čo len chcem napísať sú takí, ale v živote sa im stane taká vec, že si spomenú ako sa niekedy dávno zachovali a bude ich to mrzieť - lebo vesmír tak funguje … 😉 takze ty sa pre to nemáš meniť, to sa vždy zvykne takým ľuďom vrátiť.

miriel
16. nov 2022

To je zial riziko kazdej ochoty. V kazdom pripade ale by som nezvalovala drzost na mamicku a nerozoberala, ze je ucitelka apod, ked vlastne drzy bol jej manzel ;)

slniecko66
16. nov 2022

@lalala94 to je mile. 😊😊 to je super. Tak by to malo byt.

nelca84
16. nov 2022

Ked nieco darujem, tak za to neocakavam protihodnotu aj ked tu to skor vidim na nedorozumenie. To vazne ti jeden brumik stoji za to, aby si to tu riesila?

irusa
16. nov 2022

@slniecko66 ja s tým nemám problém, no on má z časového hľadiska, tak by som ho s tým neotravovala...inak tu urobia oni dve kšeft a manželia z toho vyjdu ako dvaja hlupáci

slniecko66
16. nov 2022

@irusa ved ani moj nema problem. Raz za cas nieco poslat..mozno by ani tvoj nemal problem keby to stihal 😊

miriam11
16. nov 2022

Nespravila to ťa žena,ale jej muž. Ktovie,co sa medzí nimi odohralo. To ty nevieš. Nesud. Áno,zachoval sa ako kreten...ale môže to mať druhú stranu veci

lenkakravcova
16. nov 2022

Ja by som to neriešila. Jej muž nemusel vôbec vedieť o čo ide. Možno mu len povedala aby to prevzal (on možno predpokladal ze je to zaplatené). Alebo mal proste ťažký deň v práci, zomrel im niekto blízky a preto neodpisuje, možno je v nemocnici.. Nevieš, zbytočne stresuješ.

autor
16. nov 2022

@janickacrazy tak môj skutok je úplná banalita v porovnaní s tým, čo ste urobili vy. Krásne gesto 🙂 a rada som si prečítala tvoju skúsenosť s podobným výsledkom :D :D

nikoleta1234
16. nov 2022

No veru stretla. Minule som na stránku vysokej školy nahodila odborné knižky, ktoré už nepotrebujem. Mam dostudovane a zavadzia mi to. Ozvala sa slečna ze ma záujem. Navrhla som jej, že darujem, budem rada, ak jej to pomôže. Súhlasila, že super. Trebalo len postovne zaplatiť, nakoľko osobne nemohla. Viac sa neozvala... No nič, kašlem to cele a ide sa tým kuriť. Chcela som niekomu pomôcť, ale aj chuť má prešla.

martinkatinka
16. nov 2022

@nikoleta1234 knihy urcite nepal 😨 daruj do kniznice

zojazoja
16. nov 2022

Bože..kasli na to.mkazdy boží deň sa stretávam s drzanmi😀 práca s ľuďmi je ťažká.

missdiva
16. nov 2022

Za mna ked nieco darujem nic za to necakam, ak ste sa dohodli na cokolade a ona ti ju nedala pomyslela by som si svoje (no mohlo to stroskotat aj na jej muzovi, ktory ju mal mozno kupit a nekupil) ale viac by ma to netrapilo. Darujes aby si potesila dieta a nie aby si nieco dostala.
Ak si za to nieco chcela mala si nahodit na bazar a cakat kym sa ti niekto ozve alebo jej povedat sumu aku chces.