icon

Nepochopiteľná drzosť mamičky z Modrého koníka

16. nov 2022

Ahojte. Týmto príspevkom chcem len zdieľať svoju skúsenosť s jednou mamičkou z MK. Nikdy som sa ešte nestretla s takým primitívnym správaním. Táto nemilá skúsenosť začala tým, že jedna žienka mala tu na stene napísanú prosbu – nevedela zohnať jeden kus tých hračiek/hmyzu z Kauflandu, ponúkala poštovné aj odmenu za tú postavičku. Nikto jej nevedel ponúknuť ten druh, čo hľadá. Ja som ho mala náhodou doma. Napísala som jej ochotne súkromnú správu a dohodli sme sa.
ONA – „čo za to“, odkúpim, zaplatím, pošta
JA – poštovné nemusíte platiť, doveziem osobne, teda manžel v rámci pracovnej cesty
- za postavičku platiť tiež nemusíte, veď čo by som už len za to mohla pýtať, som rada, keď to iné dieťa poteší, ja mám ešte malé dieťa, ktoré sa s tým len hrá, nezbiera to do albumu
- a tiež som jej napísala, že jej vďačne pribalím aj ďalšie postavičky, nálepky a tetovačky.
S tým, že malá drobná sladkosť poteší. Nič viac.
A ona, že jasné, dobre, súhlasila. Večer predtým jej píšem, že nech ešte pošle mobilné číslo a že všetko už má pekne zabalené v obáločke, to čo chcela aj ďalšie druhy hmyzu som jej pribalila navyše, zajtra to môj muž odovzdá jej mužovi. Odpoveď bola, že super, niečo mi za to nachystá na výmenu, nejakú tú čokoládku, sladkosť. Dohodnuté. Poobede mi píše manžel, že vec odovzdal a ... jej muž len prišiel, zhrabol obálku s vecami a odišiel.

Mne normálne vyhodilo ističe. Chápete??? Tu nejde o tie vecičky, či drobnú sladkosť čo sľúbila ... ja som to vďačne ponúkla a urobím to znovu, keď niekto bude niečo potrebovať, ale tu ide o jej správanie. Nestretla som sa s tým, aby niekto niečo pre mňa urobil, niečo mi daroval a ja len zhrabnem a idem preč. Pri všetkej úcte, to robí len môj pes, keď mu dám pamlsku. A ona je učiteľka v MŠ! ... ona vychováva deti a elementárna slušnosť nikde. Napísala som jej správu, že takéto správanie som nečakala a je pre mňa absolútne nepochopiteľné, ale vzhľadom na jej preukázanú úroveň ma samozrejme ignoruje. Som v šoku, v podstate necítim hnev, ja jednoducho nechápem. Mňa by hanba fackovala. Stretli ste už niekedy s takým hlúpym správaním???

kristinapetronela
16. nov 2022

Ja keď niekomu niečo dám ,nečakám sa to čokoládu ,kávu alebo hocičo ine. Úplne riešiš blbosti . Strápnila si tak seba aj tým ako ohovaras .ta sladkosť sa fakt mohla stratiť keď to išlo cez manželov .

hilda08
Autor odpoveď zmazal
autor
16. nov 2022

@martinkatinka chápem, ako to myslíš 🙂 Ale v podstate to bolo darovanie a nie výmena. Nepoukazujem na nepochopiteľné správanie v zmysle "nemám čokoládku" ale v zmysle bežnej komunikácie a medziľudského správania sa. Keď niekoho stretnem "Ahoj. Ako sa máš?" alebo niekto pre mňa niečo urobí "Ďakujem. Čo som dlžná" atď. Nechápem štýl, vezmem a idem preč ...

chillibubble
16. nov 2022

@martinkatinka presne tak. pre mna by bol vacsi "problem" zhanat nejaku sladkost ako previest z uctu na ucet peniaze za postovne.

hilda08
16. nov 2022

No ja tiez vsetko po deťoch darujem, nepredavam….uz som darovala kopu veci, a dočkala som sa coho? Ani jednu jedinú mamičku nenapadlo co i len čokoládu detom dat….a to vsetko darujem vzdy osobne…vacsinou su to ludia, ktorí vyzerajú, ze urcite by nemali problem si to aj kupit…holt, co narobime, mna hreje pri srdci, ze “recyklujem”, to musi stacit😁 málokto je v tejto dobre úprimne dobrosrdečný

martinkatinka
16. nov 2022

Ale ved pre teba je to cudzi clovek. Bolo by mi jedno ako sa chova cudzi clovek. pomyslela by som si svoje. Hadam neukazem svoje soravanie tak, ze teraz ja budem na socialnej sieti ohovarat cudzieho cloveka. 🤷 To bola jej vizitka a toto je teraz tvoja.

chillibubble
16. nov 2022

ja osobne nemam rada osobne prevzatia. lebo dohodnut sa na vyhovujucom case a mieste a este sa tam potom hladat, volat si atd. to radsej odnesiem balik na postu. a este sa potom nebodaj citit trapne, ze som nic nedala za nieco, co bolo ponuknute "zadarmo"
... moj muz by ma s tym tiez poslal niekam, ale to uz je o povahe samozrejme.

autor
16. nov 2022

@martinkatinka Ok. Len sa zamýšľam ... môžem ohovárať niekoho, koho som zámerne neoznačila a nezverejnila jeho meno??? Diskusia je so zámerom a vediem ju v komentároch tým smerom, či sa niekto stretol s podobným správaním a aké máte vy skúsenosti.

janage
16. nov 2022

Ale ved ona vyjadrila potešenie, aj sa spýtala čo za to.
Jej muž sa nezachoval podľa tvojich očakávaní a všeobecných pravidiel. (nenapísala si, či pozdravil atď., čo znamená "zhrabol" )
A ty, keď si zistila, že nedoniesol manžel čokoládku, tak si na ňu hneď vybehla, že čo to má znamenať.
Ako rovnaké správanie, ak nie horšie ako muža čo zásielku prebral.
Ak si očakávala vďaku a čokoládu, mala si sa jej normálne slušne spýtať, či všetko v poriadku, že bol manžel zaskočený správaním jej muža.
A nie vyletieť ako osa a zvoziť ju pod čiernu zem a ani jej nedať šancu to vysvetliť.
Pripadne nabudúce si vypýtaj 2e a hotovo. Možno sľúbila čokoládu, zistila, že doma nemá a už nestihla kúpiť a muž je nekomunikativny asperger. Kus empatie z tvojej strany by tiež nebolo na škodu.

123andy123
16. nov 2022

Kašli na to, ktovie ako to bolo. Aký majú život. Poslala si dieťaťu hračku, určite malo radosť. A o to išlo.

aleshka_supermama
16. nov 2022

Mne sa toto iste stalo 2x.
Pred 3r som darovala postieľku po našej maléj bola bez poškodenia hodnote asi 100e. Tiez sa pani pýtala že za to, hovorím ovocie sladkosť nechám na vás že teda niečo maléj prinesie.
Prišla ešte muz pomáhal zo 7 posch s postieľkou keďže sa nezmestila do výťahu, naložili do auta a odišli nič na oplátku nedali. Neriešila som to radšej 🤔.
Minule som darovala letné veci po dievčatách 2 obrovské tašky inzeráte bolo za 2 kinder vajíčka. Prišla večer pani keď som malú kupala išiel dolu muž vráti sa a pýtam sa ho ci ma kinderka že aké že nič nedala.. 🤦🏻‍♀️
Ja som tiež takto zobrala od jednej mamičky choditko, inzerát bol tu na MK že daruje išla som preto zobrala som jej fl vína.
Keď sme sa sťahovali tak som na fb dala inzerát že darujem dostala som asi 10 správ pomaly ani jedna mamička nepoužila slová ako dobrý deň prosím ďakujem.
Nakoniec prišiel preto otecko nebol to slovak a podal mi veľkú marci bombonieru pritom som ani nepísala do inzerátu že chcem za to niečo. Povedal len že sa patrí niečo dať.

autor
16. nov 2022

@janage Wow ... ty si hacker? dostala si sa do mojej súkromnej správy alebo si médium a dostala si sa do mojej hlavy? "vyletela ako osa", "vybehla som na ňu", "zvozila pod čiernu zem" ... fúúúha, toto boli tajné informácie
A zase sme pri čokoládke :D :D :D Brumíka, chcela som Brumíka ... ach jaj

zuzana76
16. nov 2022

za spravanie muza nemoze uplne, dokonca to ani nemusi byt hulvat, len mu to proste nezapasovalo a musel sa trepat niekde, preto, ze dve zeny sa dohodli, jasne, zamrzi, ze nepodakoval, ak nieco posuvam zadarmo, necakam nic, v tom pripade je to uz obchod a to sice vymenny, citila by som sa sklamana, jedine z toho, ze by naozaj nepozdravil, nepodakoval, schmatol, aj taki su niektori ludia, necitila by som sa zle, ze mi nic nepriniesol, v tom pripade to uz nie je dar, ale obchod, ako som pisala

autor
16. nov 2022

@aleshka_supermama + úžasná žienka, pretože ťa negatívne skúsenosti nemenia a ostávaš sama sebou a dokážeš pomáhať ďalej ak môžeš 🙂 tiež to neriešim, ako to niektoré tu nechtiac- chtiac pochopili ... zdieľala som svoj príbeh a chcela som počuť ten váš. A ďakujem za tvoj priateľský príspevok ;)

basska_b
16. nov 2022

Ale ved ty teraz riesis jej chlapa, ktory s tebou nekomunikoval, nic ti neslubil. Chlapi niekedy daco domotaju, zabudnu... mozno bol nastvany z roboty, unaveny, mozno je mierne asocialny a nevie komunikovat s ludmi, mozno nechapal, naco jeho zena takto komplikovane riesi nejake gumene zvierata v hodnote 1 centu. A priamo s nou si to riesila? Ona za spravanie svojho muza nemoze... Sak ona tu tuto diskusiu uvidi a bude sa riadne hanbit, hoci tu neni priamo jej meno... vravi sa, za dobrotu na zobrotu... skus sa sustredit na radost, ze si im dokonvila zbierku a nie hnev, ze nemas za to cokoladu, ktora medzi nami pokryje hodnotu casu a benzinu, ale nie tej hracky, lebo ta je skoro bezcenna

basska_b
16. nov 2022

Este taky priklad, predavala som na bazari tricko za 3 eura, nove s visackou, povodna cena ca. 5 eur. Pani ma poprosila, ci by som jej to nedoviezla, tak sme tam sli. Muz frflal, ze preco len 3 eura, preco na to plytvam casom, ze moj a jeho cas je cennejsi, bla bla. Pani nedvihla mobil, tak sme odisli a nevybavili, boli sme rozladeni. Dohodli sme sa na dalsi den. A ona mi pise, ze je na pohotovosti a potratila. Bola som v soku. Snazila som sa ju podporit, lebo i ja som pred rokom zazila to iste ako ona. Taketo negativne emocie sa siria v duchovnom priestore a ta mamina naozaj taketo myslienky nepotrebovala... moc ma to cele mrzi a donesiem jej to este raz a dam jej to i zadarmo. Ale poucenie z toho je, ze nikomu nemame venovat negativne myslienky, lebo kazdy z nas si zasluzi len tie pozitivne.

tamvtme
16. nov 2022

Ja tiez rada darujem veci ale uz som sa poucila - nic za to nepytam a nic necakam (ak niekto da, potesi), vsetko davam len na osobny odber, cize len ludom, co si po to sami pridu, neposielam, nerozvazam....tiez som sa uz parkrat sklamala....

aleshka_supermama
16. nov 2022

Mňa jedno veľmi zaráža na tejto diskusii, ze ty si ta zla. Pomaly tu idú mamičku zastavat ze však to je ok to ty si čakala niečo, nemáš čo čakať keď vec darujes.
Slušnosť už pomaly nikomu nič nehovorí, odrbat pomaly každého kde sa dá.
A keď jej muž zabudol dať mala slušne napísať ze sorry ale môj muž zabudol doma v aute kancli čokoládu. Vec by bola uzavretá. Pani učiteľka tu ukázala akurát svoj charakter.

bambibam
16. nov 2022

Keď niečo darujem deťom, nič za to nežiadam, deti sa potešia a to je dôležité. Rodič je iba sprostredkovateľ. Dieťa nieje zárobkovo činné. Vôbec by si to nemala riešiť, lebo sama si jej napísala, že budeš rada keď to dieťa poteší. Účel to splnilo, dieťa sa teší, daj si niečo faine a maj dobrý pocit, že si niekomu urobila radosť. Vôbec sa to nedá rozoberať, lebo je to názor 1 strany...

melanta
16. nov 2022

V prvom rade by som do takýchto vecí neťahala muža, ani by ma to nenapadlo robiť si z neho kuriéra. V druhom rade, sama píšeš, že ti urobí radosť, že iné dieťa sa poteší. A teraz robíš haló z toho, že neposlala čokoládu. Príde mi to akurát tak trápne. Nedaruj, ak nevieš darovať. Pretože chcieť za to čokoládu a riešiť to diskusiou s názvom nepochopiteľná drzosť keď ju nedostaneš, už nie je darovanie.

elviku11
Autor odpoveď zmazal
janage
16. nov 2022

Písala si, že ti odpalilo dekel a napísala si jej, že takéto správanie považuješ za nepochopiteľné a v kontexte celého tvojho vyjadrenia k situácii, že v akom si veľkom šoku a takáto osoba dokonca robí učiteľku v MŠ!
Si dovoľuje! Nemáš vôbec jej vyjadrenie, teda nevieš o čo išlo. Ja napr. brumika doma nedržím, občas sa darom vyskytne, ak zistila, že nemá, možno už to nestíhala v tom momente riešiť.
Toto fakt nie je situácia, aby ti odpalovalo dekel, rozčuľovala si sa celý deň.
Toto je o zlej komunikácii. Zo strany pani, jej manžela, teba.

gabym
Autor odpoveď zmazal
janage
16. nov 2022

@elviku11 súhlasím, darovať znamená nečakať protihodnotu, či už vo forme "vďaky ako si ja predstavujem" či protidaru. Darovať je dat nezištne.
Je slušné poďakovať, za každý dar, to je pravda, ale zas robiť z toho kovbojku lebo ten druhý, tak neurobil...za mňa smiešne

dada0902
16. nov 2022

Tiež si myslím ze tu veľkú rolu hra jej muž mozno bol nasraty ze musí niečo prevziať a preto to len z nechuťou prevzal a sladkost nechal doma alebo v aute ze tu dávať nikomu nebude škoda ze sa nevyjadrila podľa mňa ju to tiež mrzí ze došlo k niečomu takémuto ja som si tiež všimla ze sa na tu lienku pýtala aj som sa jej tiež chcela ozvať ktorú z nich potrebuje len som mala iné starosti neprišlo mi z toho co napísala ze by bola neferova práveže chcela nech ma to dievčatko radosť zmazala by som túto diskusiu a viac sa nad tým nepozastavovala aj keď bola nejaká dohoda aspoň s tohoto všetkého ma radosť jedno dievčatko ktoré dozbieralo album❤️❤️

katkatonkova
16. nov 2022

@slniecko66 ja mužovi tiež vyberám poštu, zásielky...a aj ich otváram....

lvulik
16. nov 2022

@elviku11 A druhé pokazenie nastalo založením tejto diskusie....

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
chillibubble
16. nov 2022

@aleshka_supermama tak preto sa to vola darovanie, ze sa necaka protihodnota. ak cakam brumika, vola sa to vymena... vymenim hracku za cokoladku. ja darovavam, ale nikdy nepytam vobec nic a praveze by mi skor vadilo keby mi za to niekto da sladkost, ak taku napriklad doma nejeme. a tebe pride ok zakladat tu anonymnu diskusiu kvoli tomu, ze nedostala na vymenu nieco? to nie je sirenie negativnej energie popri tom, ze chcela spravit "dobry skutok"?

slniecko66
16. nov 2022

@katkatonkova ved na tom nic neni zle 🙂