Zakladám túto diskusiu zo zvedavosti 😉 Máte doma spotrebiče ktoré ste kúpili, prípadne dostali a nepoužívate ich? A čo by ste si nikdy nekúpili? tak napríklad u mňa:
1. pekáreň chleba - musela som ju mať, ale doma sa nikomu nepozdáva ten hranatý tvar, tak ju nepoužívam, dávam do nej iba kysnúť cesto 🙂
2. parný čistič - môj vysnívaný . . a teraz trčí v krabici, použila som ho asi 3 x 😒 lebo som zistila, že to nie je až taký zázrak ako som si predstavovala . . .
Nikdy by som si nekúpila hriankovač a elektrický lis na citrusy . . . .
je to super a vazte si toho,lebo je horsie ak sa vam spotrebice pokazia a na novy nemate,u nas je taka retazova reakcia a ak sa pokazi jeden ,idu dalsie ☹ ☹
tiez asi tu pekaren - ta sa mi aj pokazila z toho ze sme ju tak nepouzivali - som ju asi po roku navnadena na kadejakych strankach chcela pouzit a tudle nudle - mala som ju pustenu asi 5x a rok v pivnici a bolo po nej.
okrem tychto spotrebice bezhlavo nekupujem - vzdy nad tym premyslam a obraciam taketo napady v hlave aj patsto krat - napriklad tak som sa vyliecila aj z toho samostatneho robota na vysavanie - staci len dostatocne dlhy cas a cloveka to prejde este pred tym ako kupi kravinu 😀
@helsinka to čo by si si nikdy nekúpila, u nás práveže dosť využívame
Pekaren, velky odstavovac a vysavac, co sam vysava.
@samo_blaho to som si ani nevsimla - presne hriankovac aj u nas funguje prakticky kazdy den a elektricky odstavovac na pomarance tiez dost casto vyuzivame 😀
1. pekaren iba na cesto vyuzivam
2. elektricky gril ked raz za rok si zapeciem bagetu
3. hotdogovac
4. parny hrniec
nechcela by som drahy vysavac, co sam chodi, zehlicku co sa naparuje na doske, taka velka co je, kavovar, sodastream
-nad pekárničkou špekulujem už dlhšie, ale teda odrádza ma množstvo vyjadrení k tomu, že je to len ďalší lapač prachu v kuchyni 😀 (nielen v tejto diskusii ako pozerám, ale všeobecne) a odrádza ma aj veľkosť a teda to, koľko miesta zaberá
-naopak hriankovač je môj dobrý kamoš, aj ten čo "vyskakujú" chlebíky aj ten na zapekanie
-nekúpila by som si fritézu, nemám ani veľký mixér a nechýba mi (vystačím si s tyčovým, aj to len raz za čas využívam),
-strašne som chcela kärcher na okná, taký ten "vysávač", dostala som pred rokom a použila presne 2x - inak výborná vecička, ale môj odpor k umývaniu okien to nejako nezmenilo 😀
-a keď sa prejdem oddelením elektra, tak nechápem, na čo je palacinkovač a popcornovač 😅 a kopec iných vecí 😀
my mame nejaky robot x funkncy, ale kedze ja s nim nevarim (malo varim), manzel ma na cesto mixer...tak zapada prachom..asi ho predam.
No vsetko co mam doma vyuzivam i ked to u nas vyzera ako v malom elektre. Ale uz by som si nekupila elektricky krajac akurat zavadzia na linke ja krajam radsej nozom chlieb. A nikdy by som si nekupila pekaren chleba, el. odstavovac, parny cistic... A zase velmi tuzim po stroji na cukrovu vatu mnaaam 🙂
@misskate1 vidis, tak ja na kavovar a vysavac, co vysava sam, nedam dopustit 😉 velku naparovaciu zehliacu stanicu nemam, ale mam s nou skusenost, doma mam len tu mensiu (bez zehliacej dosky) a veru na kosele zatial nikto nic lepsie (jedine uz len nosit kosele do cistiarne a vyhnut sa tak ich zehleniu) nevymyslel 😉
Parny cistic - velmi som ho chcela (oblbnuta reklamou), ale vlastne ho az tak velmi nepotrebujem. Pouzila som ho zatial 2x.
El. odstavovac - pouzity asi 3x. Planovala som si robit hlavne zeleninove drinky, urobila som jeden a stacilo 🙂 .
Robot mam multifunkycny. Ten terajsi az tak casto nevyuzivam, lebo po odchode deti z domu az tak nevarim, ale dva predchadzajuce som zodrala.
Hraiankovac mame, nepouzivame denne, ale pouziva sa casto.
Vaflovac bol akurat dnes v prevadzke. Radsej spravim vafle ako lievance.
Ponorny mixer a slahac pouzivam dost casto.
Co zapada prachom je sendvocovac, ale asi to bude tym, ze nejak neholdujem chlebu a desiaty uz niet komu chystat.
Do historie za chvilu odide friteza. Bude vymeneny elektrickou panvicou, ktora je vsestrannejsia.
Sem tam sa k slovu dostane elektricky mlyncek na maso.
Elektricky krajac pouzivam hlavne na salamy a krajanie masa. Chlieb uz nie. Dostat krajany.
Odstavovac sme nemali vybraty cele roky.
Vakuovacka tiez sedi v skrini a caka ci ju vezmem na milost.
Ja mam vela "strojov na varenie" a tie co som kupovala sama su aj vyuzite. Tie co dosli do mojej kuchyne ako darceky az tak nie.
Parny cistic, sice nepouzivam denne ale na generalny poriadok v kupelni, WC je na nezaplatenie. Rovnako na mastnu spinu v kuchyni a na okenne ramy. Na zapecenu spinu nefunguje ale uvolnuju sa s nim dobre flaky z koberca.
Zehlaicku mam naparovaciu ale kedze zehlanie neznasam a co sa vyslovene neziada nezehlim, tak tiez je to len taka obcas pozita vec.
Rucny vysavac mam taky, co je aj na podlahy. Na denne povysvanie prachu a psich chlpov na nezaplatenie.
Velky vysavac mam s tepovacom. 3 - 4 x v roku tepujem moj jediny ale zato milovany koberec. Tomu predchadzajucemu sa az tolko lasky nedostavalo ale toto je moj 2. tepovaci vysavac. Ten prvy bol ovela lepsi, ale zhorel mu motor, tak sme museli vymenit.
@helsinka
nepouzivany je asi len rucny vysavac - to bol darcek .. no mam pocit ze zobrat metlicku a lopatku ma stoji menej namahy nez sledovat ci je dobity, ist pon ho, rozculovat sa ze netaha a cistit ho 😉
Som rada ze som nekupila pekarnicku - kedysi som ju chcela, ale teraz peciem kvaskovy chlieb normalne v rure, miesim v kuchynskom robote a som rada - v pekarnicke by mal taky hranaty tvar a neprepecie sa idealne, mala by som menej priestoru na experimentovanie. Ale moze to byt fajn vec pre ludi ktori si chcu piect a maju malo casu (mozno zvazim po materskej) alebo pre celiatikov ktori by inak nepiekli ale musia.
Mala som pozicany jogurtovac, ale nevedela som poriesit to ze jogurty boli akoby tahave, nikto mi ich nechcel, takze sme ostali pri kupovanych. Ale este to mozno niekedy skusim s original kulturami a normalne bez jogurtovaca iba teplom v pohari.
V lete ked su horucavy vzdy tuzim po zmrzlinovaci, ale tie bezne treba aj tak strkat do mrazaku a tie co chladia su strasne velke a drahe, takze asi skusim nabuduce zmrazit ovocie, trochu povolit a mixnut ponornym ... vraj je z toho super sorbet aj bez zmrzlinovaca 😀
pekaren chleba - pouzita 1 raz, vyse roka sedi funknca
mixer veky, maly a rucny - sedia vyse roka
kavovar - sedi 2r. uplne novy (mame 3druhy)
elekricka grilovacia doska - sedi vyse 3.r uplne nova v krabici
rucny vysavac - pouzivam 1 krat rocne
dvd, video, a 2 tv sedia cca rok funkcne,
pc - funkcny starsi sedi na vyhodenie
zehlicku pouzivam raz rocne
neviem ako sa to vola je to 3 poschodova ako torta a leje roztopenu cokoladu - pouzite 1 na svadbe pred par r. a urcite sa najde este par veci co o nich neviem
ja to vezmem z opacneho konca-doma mam len pracku, chladnicku s mrazakom, sporak, umyvacku, vysavac (univerzalny), mikrovlnku, zehlicku, el. slahac a tycovy mixer. to su podla mna zakladne veci, a uplne mi stacia. vlastne este PC a TV, ale to je ina kategoria🙂. aaa vlastne este pekaren a rucny vysavac, ale to su prave tie zbytocnosti (aj som na ne zabudla, zapadaju prachom).
jedine, co ma do buducna ozaj laka, je parny cistic, ale tiez sa bojim, ze to bude nevykonna draha hlupost..a snivam o kavovare, ale bol by zbytocny pre jednu osobu, takze to len keby mi chcel niekto podarovat🙂, kupovat si ho urcite nebudem.
a este chapem veci typu multifunkcny kuchynsky robot (ale poriadny), pokial niekto vela vari alebo/a pecie, alebo zehliacu stanicu, ak si napr. privyraba zehlenim.
@tova ta poschodova blbost je cokoladova fontana🙂, a je to fakt len na imidz. tu to bol strasny hit na svadbach pred takymi 5 rokmi.
@helsinka Friteza - vobec nepouzivam mam ju asi 3roky, dostala som darom. Neznasam mastne jedla ako hranolky a vyprazane blbosti..
Roboticky mop - nepouzivam odkedy mam roboticky vysavac, ten zas nepouzivam odkedy syn vie chodit a stale mi ho nahana po dome :D
Zehlicka na vlasy - nepouzivam nemam cas,
Notebook - manzel musel mat vlastny tak sme kupili a teraz aj tak pouzivame len jeden.
Zehlicka - ja neviem co to je, par krat som zehlila este detske veci
Domace kino - manzel to kupil a ja neznasam hluk ktory to robi
Elektricky krajac - par krat sme ho pouzili na krajanie chleba alebo salamy, ale radsej krajam s nozom, lebo krajac sa komplikovane cisti
Toustovac - tiez sa tazko cisti inak by sme ho pouzivali
Kuchynska vaha digitalna na baterky - tiez som dostala darom a zatial som nekupila do nej baterky :D pouzivam klasicku
Elektriicky epilator - nepouzila som ani raz
Najviac vyuzivame hriankovac, kuchynsky robot(kraja, miesa cesto, struha, seka a mixuje), umyvacku riadu a mikrovlnku, pracku 🙂
tak ja bývam bohužial /či chvalabohu 😕 / na garsónke a keď sa mi aj nejaká somarina v obchode zapáči alebo ma chce nejaký predavač presvedčiť o nevyhnutnosti ju vlastniť si spomeniem na tento fakt a to že by som ju aj tak nemala kde skladovať a zakaždým mám ušetrené. Jedinú takúto vec čo niekde skladujem /netuším momentálne kde ale viem že ju mám/ je krájač cibule, ktorý cibulu samozrejme nekrája 😝 Ešte som raz dostala od brata strihač vlasov 😀 doteraz som nepochopila načo, keďže vie že syna tak nakrátko nestrihám, asi mi chceli dať so švagrinou najavo že by bolo vhodné nájsť niekoho na kom by som to využila 😕 ...darovala som ho kamarátke pre jej syna..Jaj a ešte vežu nepoužívam, teda ak nerátam že sem tam kuknem na displej koľko je hodín.
fuuu, tak ja pouzivam skoro vsetko, co tu spominate ako zapadane prachom 😀
- tycovy vysavac milujeme cela rodina, ten fici dennodenne
- parny cistic mam uz druhy
- hriankovac casto, rada robim kremove polievky a tak robim z hrianok "krutony"
- parny hrniec mame uz tiez druhy
- kuchynsky robot zboznujem
najmenej asi vyuzivam fritezu a pekaren (ale to len teraz, lebo sme akosi prestali jest pecivo)
a mam aj waflovac, sekac cibule, toastovac, gril, ponorny mixer a vlastne asi vsetko co tu bolo spomenute 😀 . A roboticky vysavac akurat vyberam, aj kvalitny smoothie odstavovac. Proste mam rada tieto blbinky. Cisty lapac prachu je len odstavovac,ktory som dostala. Ten som ani nevybalila, nie je to to co som chcela, tak niekde niekomu poputuje dalej....
Vidim, ze rucny vysavac tu je vo velkej nepriazni 😀 U nas ho pouzivam denne 3-4 krat, prebehnem rohy kupelne-vlasy, kuchynu-omrvinky, ked maly doje a pod jeho stolickou je tiez mensi bordel-za par sekund je po nom. Velky vysavac vytahujem raz tyzdenne. Toastovac pouzivame tak narazovo, ked si spomenieme, ze ho mame, tak aj dva tyzdne kazdy vecer robime toasty a potom zase na pol roka zapadne prachom. Mame dva kavovary, oba darom - kavu nepijeme 🙂 Odstavovac by som rada, ale obavam sa, ze ma to velmi rychlo prestane bavit a bude len zavadzat.
No tak ja som asi divná, lebo používam všetky spotrebiče, ktoré máme. Ale možno to znamená, že ich mám málo 😉
Hriankovač, toastovač - frčia, milujeme.
Ručný vysávač - pri malej je to zlatá vec. Kto by stále vyťahoval veľký?
Robot - hm, dobre, nepoužívam všetky nadstavce - vlastne len ten, ktorý pomelie zemiaky na zemiakové placky.
Fritézu a pekáreň nemám a ani nechcem, o parnom čističi som ani len neuvažovala a to sa týka aj krájačov a odšťavovačov..
Asi stále žijeme tak trochu v minulom storočí... 😝
@prasiatko30 tak my hrianky vôbec nejedávame, takže u nás by to bola zbytočnosť 🙂 🙂
Tiež máme doma toustovač, ale presne . . keď si spomeniem, že ho bude treba vyčistiť, tak radšej nechcem . . . 😀
Čo sa týka toho parného čističa, mám Karcher, strašne som ho chcela, ale strašne, a teraz to veľmi ľutujem, mohla som si kúpiť niečo na seba . . . 😖
Ručný vysávač sme dostali, ale fantastická vec, používam ho, keďže máme doma deti 😀
d. den ženičky nemá niektorá z Vás mlynček na kávu ETA, prípadne iný, ktorý už nepotrebuje? dakujem vopred ak sa mi niektorá ozvete
mechanicku metlu 🙂
rucny vysavac (kupil mi frajer ale tiez bol moj vysnivany) , nejaky extra super mixer (nikdy som nic nechela mixovat neviem co ho to napadlo kupit mi to) a kuchynska vaha .)