icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

pici
22. jún 2011

@zuzkat1 ja som sebecka voci sebe. nemam rada bordel neporiadok a nenavarene. :D
priprava UM urcite nezaberie viac casu ako nakojenie dietata... ?????

cestovatelkaandrea
Odpoveď bola odstránená
zuzkat1
22. jún 2011

@pici tak teraz sa nakoji za 5 minut... teda ked zratas priprava plus jedenie z flase tak to mas asi rovnako dlho... jasne vecer sa koji dllllho ale to je taky ritual pred spanim to pride koji sa, odbehne a zas pride a tak dokola...ale uz sme si zvykli ze este tak do 8mej sme v obyvacke a ona sa tam hra a odbieha sa kojit🙂 a o 8mej ideme do spalne a este 5 minut kojenie sup do postielky a sama tam zaspi...uz nezaspava na prsniku asi 4 mesiace zaspi sama🙂 a v noci by mi to prislo hrozne ist do kuchyne a robit UM...kamoske sa budil maly do 3 rokov kazde dve hodiny a skoro do roka mu davala mlieko v noci...aj by ma porazilo...moja sa budi tak 5-6x a to len dam prsnik a spi dalej aj ona aj ja

mireag
22. jún 2011

Co sa tyka varenia... 😅 Varievala som rada, ale nejako ma ten elan opustil. Vzdy obdivujem na konovi, ze baby maju kazdy den navarenu polievku aj druhe. 😅 Ja v tyzdni na obed zbodnem len nejake cestoviny, alebo spravim hrniec zeleninovej polievky a mm sa stravuje v praci. Teple vecere nemavame - zda sa mi to vela a nechceme priberat.... 😉 Cez vikend varim obcas, lebo zvacsa jeme vonku... Taka som ja gazdina. 😀

pici
22. jún 2011

@mireag teple vecere nemame ani my, ale obed manzelovi vzdy varim. kedze je vegetarian a navyse zaludkar, smazene fastfoodove zradielka mu akosi nerezu a ryzu od cinana nemoze jest vecne. mava migreny... z jedla tak mi ine neostava... tak varim. ale ja to nemam take zlozite kedze zeleninove jedla, nejaky kolacik, salat alebo polievocka je cochvila spravena...

xlucia
22. jún 2011

@pici no ak ti prednejsia domacnost ako dieta, potom to dieta ani nemaj..malicke dieta chce papat casto, UM nemozes dat skor ako po troch hodinach. kojenemu das podla potreby, dieta na UM nosis ked place aby vydrzalo. z UM byvaju velmi casto koliky, flase treba vyvarat. dieta plne na UM, ak ti nedoplaca poistovna, cize este nema prikrmy, tak to vyjde mesacne cca pri nutrilone viac ako 130 eur mesacne. kojit ta nestoji nic, len cas ked sa tulis so svojim dietatom. navyse kojenie je vyborna prevencia pred alergiami a lahsie sa zavadza lepok. mam pocit ze si este nedozrela na dieta.
pretoze mat dieta, to znamena min. prve mesiace sa obetovat pren. nespat a starat sa o neho. pestovat, kojit a tulit si ho. nie pozerat ci je upratane

aduskatt
22. jún 2011

@pici podla dietatka🙂)) my sme sa kojili minimalne 20 minut🙂)) to UM je rychlejsie🙂

pici
22. jún 2011

@zuzkat1 ja ti neprotirecim.. malu mas vacsiu cize to kojenie nie je take caste kedze papa aj inu stravu.. skor som myslela ked su deticky male.. kojis ,nevies ani kolko pososkali. ci im staci.. atd.. ale som zastancom kojenia... aby si nemala pocit ze nie...

cestovatelkaandrea
22. jún 2011

@mireag ja odkedy chodim do prace v NL tak obed (studeny) mam v praci a potom varim len teplu veceru. vzdy sa snazim navarit na dva dni alebo uvarit nieco co je rychlo hotove ak to musi byt kazdy den. mna varenie bavi, len keby bolo na to viacej casu 😒

pici
22. jún 2011

@xlucia lucka citaj pozorne. ja kde som povedala ze domacnost mi je prednejsie ako rodina? a prosim, ked nevies ake to je dieta nemat, tak mi nepis ze za to ze mam rada poriadok, nech ho radsej nemam.

zuzkat1
22. jún 2011

@pici no ci im staci zistis uplne jednoducho podla poctu pocikanych plienok denna..malo by byt aspon 6 poriadne pocikanych 😉 a inak kojim aj 10x denne v tomto teple plus 5-6x za noc 😉 a to neratam take cucnutia co trvaju len minutku-dve🙂 v podstate kojim tak casto ako pred prikrmami len kazde kojenie je kratsie ako predtym

pici
22. jún 2011

@xlucia prosim ta a ty nesud, ci som ja dozrela na dieta. dobre? ty si kto ze budes hovorit kto dozrel a nedozrel na dieta? mas dve deti, ktore prisli prirodzene, ja nemam deti , asi ale nie preto ze vkuse upratujem a doma varim. tak si laskavo vyberaj co povies, vies, mozes tym dost ublizit. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

anjelicek26
22. jún 2011

@pici - UM a MM to si moc neda, aspon u synceka... on sa budil od porodnice len 1-2x na kojenie a pocas dna len kazde 4 hodiny... on bol take ukazkove dieta... nakojil sa za chvilu... jasne tie prve tyzdne to trvalo dlhsie, ale po porode aj tak nemas chut behat ako srnka a chvilu si k tomu dietatu lahnes... potom to bolo uz len 5-10 minut... on nikdy nemal chut robit si zo mna cumel, najedol sa a bolo. Od osem mesiacov sme na UM/MM, teraz uz prestavame kojit uplne. Myslim, ze ta priprava UM nam zaberie viacej casu a co mi je divne - flasu vypit mu trva 10-15 minut co kojenie teda hodne rychlejsie 😝 Asi zozeniem cumel s väcsou dierou 😅

pici
22. jún 2011

@zuzkat1 je super, ze ty si takto spokojna, babatko tiez a vyhovuje to vam obom. ja to kvitujem

pici
22. jún 2011

@anjelicek26 dakujem za nazor :D

titkovamiriam
Odpoveď bola odstránená
maggie2
22. jún 2011

@pici nechaj tak, baby čo nemajú problém s kojením ani nevedia aké majú šťastie. Ja som kojila 2 týždne a stačilo mi na doživotie tie stresy ďakujem neprosím nikdy viac. Odsávala som bolestivo 30 ml 45 minút už teraz sa nas...am keď si na to spomeniem, zápal prsníkov, dieťa hladné, neschopné sať, 40ky teploty trvajúce 5 dní, nezaberajúce antibiotiká.... potom som užila pár tabliet aby sa mlieko prestalo tvoriť a problém vyriešený. Kto vymyslel UM osobne by odo mňa dostal medailu. Odvtedy absolútny prehľad čo koľko sa vypilo, čistá robota, dieťa spokojné a zdravé, žiadne predražené HA mlieka, normálna stredná cenová kategória s bifidusom, žiadne alergie a choroby, ktorými sa zvykne strašiť. Všetko sú individuálne záležitosti. Takže toť môj názor

maca_p
22. jún 2011

@pici ja alergicka, astmaticka - uspesne dojcim svoje druhe dieta. nechces si prist k nam zatrenovat? u nas je pre moje kojenie stale bordel, plny dres riadu, dovaram vzdy LTT. starsi dvojrocak uspesne mrvi po dlazke , po sedacke co sa da, rozzuje a vypluje co sa. vsade same cakanice od nevylievatelnej flasky, vsade mame porozkladane handry a to kopcekujem - spinave, zjazdne, po vyprati... ale ten pohlad na dieta co si žužka didik a capka ti ruckou po hrudi je neopisatelny. bozeee, vypisujem ako kojofilka 😀 a mozno ta potom prejde aj chut byt tehotna. 😵

xlucia
22. jún 2011

@pici preco by som nevedela ake je to nemat dieta?? pri prvom som musela podstupit liecbu,aby sme ho mohli mat. takze viem. trvalo to dlho a bolo to bolestive. fyzicky aj psychicky. napisala si ze si sebecka voci sebe, lebo nemas rada neporiadok. a ze priprava Um je kratsia nez kojenie. nuz to je sebecke voci dietatu.
nic nie je prve mesiace pre dieta viac ako materske mlieko. ziadne UM nie je take dokonale ako materske . zatila...
a mozem porovnavat. prvy bol vylucne kojeny. pri druhom som napriek usiliu v troch mesiacoch prisla o mlieko a musel na UM. neporovnatelne. kopa roboty. v noci sa niekoko krat prebrat a presne zarobit mlieko. dieta ponositj odgrgnut. rano prve bolo umyvat stos flias z noci. kopa roboty, kopa penazi...

zuzkat1
22. jún 2011

@pici ved o tom to cele je...kazdemu nieco ine vyhovuje a podla toho sa ma zariadit🙂

anjelicek26
22. jún 2011

@pici - jej snad sa nebudes certit kvoli nejakym napisanym slovam, ktore by v reali vyzneli uplne inak. Dozriet na dieta to je tiez "vyrok", ja neviem, kto je na dieta skutocne pripraveny, podla mna nikto, na to sa pripravit neda, uz len preto, lebo kazde dieta je ine, ma ine potreby, ine spravanie, iny charakter... kazda z nas do toho spadne, ked jej po porode daju tu uplakanu nadhernu babiku do narucia a teraz - staraj sa 🙂 Ale deticky su trpezlive a kazda z nas sa nauci.

Osobne poznam baby, u ktorych sa napriek detom da z podlahy jest, ale teda je to makacka, aby to tak vyzeralo. Napriek tomu si nemyslim, ze tie deti nejako "trpia" nedaj boze... len su maminy viacej utahane. A ten moj prevadzkovy bordel doma... sa mi tymi dvoma detmi celkom dobre ospravedlnuje 😅

xlucia
22. jún 2011

@maca_p presne tak. ale toto pici pochopi, dufam, az ked bude mat dieta

pici
22. jún 2011

@xlucia ty nehodnot ci som ja zrela alebo nie na zaklade jedneho prispevku, pozri si diskusiu. celu. ja som povedala ze kojit chcem. a poriadok sa da aj pri dietati. ty sa do mna bud taka zlata neobuvaj

pici
22. jún 2011

@maca_p ja som napisala ze pokial by v ramci mojej a manzelovej alergie silnej lekar odporucil UM , isla by som do toho, to je vsetko. preco vy tu komentujete ako ja budem rada ze nie som tehotna a podobne. to co vam sibe?

maggie2
22. jún 2011

@maca_p takže taký humus aby mi dieťa pľulo a mrvilo po sedačke, tak tomu ver, že to nedovolím. Nemám manžela milionára aby kupoval za 3000 eur každého pol roka novú sedačku. Naozaj by som nechcela žit v takom prostredí plnom špinavých handier a špiny akú popisuješ.

pici
22. jún 2011

@anjelicek26 ja som len povedala ze mam rada poriadok, co myslis ze dieta bude cely den zavrete , len aby nenatrusilo? ved to som nikdy nepovedala iba ze to bude narocne, lebo mam rada poriadok , a mam aj manzela

anjelicek26
22. jún 2011

@pici - jasne, ze sa ma dat pri dietati poriadok. Ja si tiez nemyslim, ze mam doma bordel, vysate, dlazka vytreta, v detskej dobre, vecer vzdy bordel, to vecer s dcerkou poupratujeme a je... pradlo sa nam kopi, lebo nemam chut to robit kazdy den, tak sobotu periem, zehlim, skladam kolko to da, no ale potom je vsetko vonave v skriniach... moje deti su flegmosi, kludne deti, pri nich sa to fakt da.

xlucia
22. jún 2011

@maggie2 UM je dobry vynalez, ked nemozes kojit. ale pici este ani nema dieta a uz teraz uvazuje ze UM je lepsie, lebo potom stiha upratovat a venovat sa manzelovi. ved to je chore. prave kojenie je vysada matky, v tom ju nikto nezastupi.

veve39
22. jún 2011

@pici mam skusenost aj s kojenim, aj s UM (od 8.mes.koli nedostatku mlieka uz sme cisto na UM).
S kojenim, ak sa da, je to skutocne jednoduchsie. Pri UM priprava mlieka, zovriet vodu, sterilizovat cumel/flasu, zabezpecit spravnu teplotu...naozaj vytiahnut prso a dat babu papat , ked vezmeme len cisto casove hladisko je ovela jednoduchsie....
Velky rozdiel je hlavne pri vzdialeni sa z domu - akakolvek navsteva lekara, napr.len bezna poradna, cestovanie su spojene s potrebnym zabezpecenim mlieka - mat prevarenu vodu, prasok, zabezpecit cistotu flase...mala je zdrava, aj tak sme sa nevyhli vysetreniam na Kramarach a poviem ti bola by som velmi rada, keby som mala o starost s pripravou mlieka menej...ticho som v cakarnach zavidela kojacim mamickam 😉

pici
22. jún 2011

@xlucia chora si ty. a nie ja. ked ja budem den noc upratovat a venovat sa manzelovi, a dam dietatu UM je to MOJA VEC a nie tvoja. opakujem, citaj to cele