icon

Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum

weverka11
20. jún 2011

Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...

skeptik
26. jún 2011

@veronikam priklanam sa k @anjelicek26 a odporucam skusit klobuciky respektive nadalej prikladat (ale az po spustacom reflexe, lebo to odsavanie robi strasne pevne bradavky a na to je este maly. Ja som odsavala (vylucne) dva mesiace a potom sa to naucil, tiez som mala ploche bradavky, ale to sa uplne zmenilo a uz nikdy nevratilo naspat 🙂 Urcite sa to do 3. mesiaca nauci.

weverka11
autor
26. jún 2011

jeeezis, ja pozeram a tooolko stran 😀 😀 😀 😀 no pekne, som rada, ze ma tema uspech a ze sa tu vykecate 😉 ja sa len pochvalim trosku, ze ako som spominala, ze malemu davam sunar, lebo nechce cez den prsko, tak uz 4 dni davam zas iba prsko, zasa ho lubi 😵 sice ich mam naliate jak balony, ale neva... Akurat ze ten moj drobec je nejaky hladoš, už neviem čo mu mam davať na papanie 😝 jeho je lepšie šatiť jak živiť 😀

aduskatt
26. jún 2011

@zuzkat1 on chodi do roboty a ty doma akoze co? sedis s vylozenymi nohami? to je co za argument? 😨ked to budes brat takto, je mozne, ze si takl zvykne, ze sa budes starat o deti plus manzela aon to bdue brat ako samozrejmost

zuzkat1
26. jún 2011

@kaja73 ja som bola s malou hned po narodeni tyzden v nemocnici lebo mala polamane rebra z porodu a potom doma sme ju museli stale mat na rukach lebo inak plakala a to nesmela lebo kvoli tym zlomeninam... takze tri mesiace som ine nerobila len strazila malu... prvykrat som navarila ked mala 2 a pol mesiaca... priblizne... to vies ze stale vstava aj 5-6x ale mne to proste pride tak ze toto je moja robota a jeho robota je chodit do prace a zarabat🙂 kazda to vnimame inak🙂

zuzkat1
26. jún 2011

@aduskatt ale aj pre mna to je samozrejmost 😉

kaja73
26. jún 2011

@zuzkat1 pri prvom som to brala podobne,ved mm aj služieval,nielen chodil na normalne 8 hodinovky,ale poviem ti ,že spatne si uvedomujem, že o čo lepsi vztah ma teraz s mladsim synom,ktoreho pravidelne kupe,s ktorym travil 14m každy vikend osamote tie 2 hodinky-kym som ja dospavala,viac sa s nim hra a sam hovori, že lutuje,že si z Petkovho detsva takmer nič nepamata. 😢 Okrem toho ja som kmitala ako handra-vtedy-ved je to predsa samozrejmost -ja som na materskej 😕 a po 5 rokoch sme si uvedomili, že sme sa od seba strašne vzdialili-ja som sice už chodila do roboty,ale strostlivost o syna aj tak zostala len na mne-ved tak bol mm zvyknuty 😒 Bolo tažko to menit,tazko bolo hladat si k sebe naspat cestu 😔 a dnes som rada,že pocas straostlivosti o ml-syna sa zacal viac venovat aj staršiemu-konečne-Ale niekde vnutri ma to velmi trapi-viem o čo bol Petko ochudobneny,ked teraz vidim čo mm vie pre Patka spravit.A robi to rad,nemusim sa prosikat .Videm obrovsky prinos ak je mm zapojeny do starostlivosti o svoje dieta.Tu ani tak nejde o to čo zena stiha,ale o to ze len počas casu co sa detom venujeme formujeme nas vztah k nim.To plati aj na tatinov.Vidim to dnes na vlastne oči doma aj sa z toho tesim aj mi je to luto,esteže si to Petko nepamata a nevie to porovnat. 😖

aduskatt
26. jún 2011

@zuzkat1 aha, tak ak ti to tak vyhovuje, to je potom ine🙂

zuzkat1
26. jún 2011

@kaja73 tak moj malu nekupe lebo sa boji🙂 ale venuje sa jej tak ze sa s nou hra obcas aj nakrmi ale inak na 99% to robim vsetko ja...nemam pocit ze my dvaja sme sa odcudzili - a to je pritom naozaj malo doma, teraz je uz vyse mesiaca u rodicov lebo sa uci na skusky - ma skuskove teraz . a my mema dvojizbovy byt teda pri malej sa ucit neda... a prave naopak - mam pocit ze nam to klape lepsie😀 je pravda ze niekdy vybuchnem na neho ale to skor pre jeho neporiadnost🙂 a nie kvoli unave, ci hanke, a tak...

zuzkat1
26. jún 2011

@kaja73 napriklad uspat ju vobec nevie🙂 vzdy ju akurat tak rozjasi a ked je uz uplne rozblaznena tak pridu za mnou a on amlej oznami ze "maminka ta uspi" 😀 tak vtedy by som ho zabila🙂

kaja73
26. jún 2011

@zuzkat1 ja hovorim o odcudzeni po 5 rokoch od narodenia babena,nie po roku-to sa este dako kompenzuje.Po nastupe do prace to zacalo ist dolu vodou-už som aj ja robila a doma druha smena a mm sa spraval nadalej akoby som bola na materskej a vsetko zostavalo na mne.Ako som pisala,tak bol zvyknuty a to sa potom tažko menilo.ale jasne, že u vas to takto ani neskor byt nemusi.ja ti len pisem moju skusenost.

zuzkat1
26. jún 2011

@kaja73 no vies u nas manzel nikdy nic nerobil... vzdy to bolo na mne... ja som robila do tretej kym som dosla domov tak boli 4 hodiny a kym dosiel on okolo 5tej bolo navarene aj popratane... niekedy sa stalo ze navarene bolo az okolo pol 6tej 🙂 cez vikendy sa u nas nikdy neupratuje to ja som vzdy v piatok urobila... takze u nas zmena ze pribudlo babo ale inak on nerobil ani predtym nic... a ja som ucitelka a robila som aj poobeda v druzine preto som koncila o 3tej ale po nastupe do roboty planujem aspon prvy rok cisto ucit kym si nenajdem system a teda budem koncit pred druhou...raz do mesiaca porada... takze to bude pohoda🙂

kaja73
26. jún 2011

@zuzkat1 Vidis a u nas sa to zas utriaslo inak-mm dnes nakupuje,vysava,robi kupelne,vybavuje behacky po uradoch,venuje sa detom-ale na toto nabehol až posledynch 5 rokov a ja som tomu rada 🙂 .cas mne usetreny sme pre narodenim Patka vuživali na vylety,zacali sme hrat badminton,chodit na aikido,do posliky,zacali sme jazdit na konoch atd-uplne sme nas zivot zmenili.teraz sa sice zas zabiehame v novom rytme,vdaka Patkovi,ale už by som sa nikdy nechcela vratit do casu spred 5 rokov.no čo už učili sme sa za pochodu.

zuzkat1
26. jún 2011

@kaja73 no tak nakupuje aj moj a ked treba nieco vybavit tak vybavi...ja som skor myslela take domace prace ako vysavanie, prach utret a kupelnu upratat, varit, zehlit atd... to nerobi... este venci psa🙂 ja preto ten piatok upratujem aby bol vikend nas ze ked sa da niekam ist...ale teraz odkedy studuje (tento rok je prvak) tak moc nechodime, lebo po vikendoch sa uci...ale v lete to bude super lebo uz sa ucit nebude tak zas od oktobra to bude na nic v tomto smere...

mamabiba
27. jún 2011

jááj baby, toto je pekná téma...manželia a domáce práce 😀 😀 😀 , Ja sa musím pochváliť tým mojim, ke´dže máme dom, tak sme to najprv mali rozdelené on vonkajšok a ja vnútri. Ale teraz už nestíham a hlavne nezvládam, tak mi bez problémov pomôže, i keď skôr s tou pomocou mám problém ja 😀 😀 . Stále mám ten pocit, že to nieje tak dobre urobené, ale pomaly si zvykám. Uvidíme, čo čas prinesie, keď sa nm malá narodí, ale so staršou si výborne rozumie a venuje sa jej, kedy len môže.

aduskatt
27. jún 2011

@mamabiba u nas je to fajn.kym ja navarim, manzel uprace....v podstate je schopny okrem varenia a zehlenia vsetkeho, xixi.minule sam dobrovolne umyl okna, ani sa mi nepochvalil....no co viac si priat🙂

kaja73
27. jún 2011

@aduskatt my to mame tiež podelene-ja mam na starosti utieranie prachu,umyvanie podlah,varenie,žehlenie.On vysava,umyva kupelne,vie dat prat,vyvesia pradlo-cez vikend-cez tyžden to robi ja-,robi v zahrade-to vačšinou spolu,aj take prace že natieranie plotu,žaluzi,umyvanie okien-to robime spolu.tie to čo striktne odmieta robit je varenia a žehlenie-ostatne vsetko ked treba spravi,aj drobne opravy v byte.fakt sa velmi zmenil,asi dozrel 😉

mamabiba
27. jún 2011

@aduskatt U nás ho viem prehovoriť aj na žehlenie ale ako hovoríš, varenie katastrofa. Tak uvariť vajíčka 😀 😀 😀 zase tak úplne sám od seba toho veľa vnútri nespraví, ale keď ho pekne poprosím, že treba povysávať, poumývať zem, okná umyť, tak to bez najmenších problémov spraví. Myslím si, že ho to postupne aj baviť začne 😀 😀

cestovatelkaandrea
27. jún 2011

no u nas nemame ziadne prace podelene. manzel vzdy vo vsetkom pomahal. aj s drobcom vzdy vela pomahal a aj pomaha. niekedy ked vidi, ze som unavena z prace, tak poupratuje, navari veceru a este sa aj hra s drobcom. takze ja sa fakt nemozem stazovat. v podstate obaja robime do piatej, takze si navzajom musime pomahat. kym jeden vari, druhy upratuje alebo sa venuje drobcovi a zas naopak.

titkovamiriam
27. jún 2011

tak u nas sa deli vsetko na kazdeho,chalani pomahaju -svoje izby si starsi uz roky upratuju sami,aby som im tam,,nestrasila,, 😀 a priatel ma relax pri žehleni a vysavaní/činnosti ktoré moc nemusím/.Takže nato sa ja nemožem sťažovať.Varenie je moj konicek a uchylka-tam privitam pomoc no nikto mi do toho nesmie kecať. 😀
Vybavovanie papierovaciek -veľa veci riesime telefonicky,mailami ked sa neda inak aj osobne.

aduskatt
27. jún 2011

@kaja73 moj chcel zehlit, ale v zaujme zachovania rodu, ked som videla, ako to robi, som mu tu zehlicku radsej vzala, xixi

henulienka
27. jún 2011

@zuzkat1 ja to tiež tak nejak vnímam, že je to akoby moja práca - starať sa o deti, navariť, upratať, ísť s nimi na prechádzku .... cez týždeň! Manžel odchádza do práce ráno o pol šiestej a prichádza o šiestej večer. To sa akurát tak naje, pohrá s deťmi, okúpe ich a padá mŕtvy do postele. Ja to nejak neriešim, ani od neho nič nechcem aby robil vtedy.
Cez víkend to je úplne iné - máme soboty, keď varí len on, aj na nákupy chodí vtedy on, nemá problém povysávať, povešať prádlo, a hlavne veľa sa venovať deťom.
Ja si strašne užívam to, že som doma, prvú materskú som si neužila, musela som po roku späť do práce, potom som šesť rokov drela ako kôň, a teraz si to fakt užívam!

aduskatt
27. jún 2011

@mamabiba moj to robi sam od seba.....a varit? no, vari uuzasnu kavu, xixi

henulienka
27. jún 2011

inak baby, aj vaši drahí, keď idú na nákup, tak minú dvakrát toľko, ako vy, lebo nakúpia kopu hovadín? Čokoládky, chipsy a iné "prepotrebné" veci. A potom keď šomrem, tak mi nadáva, že však aj mne doniesol. Ale ja mám teraz stavy, že som ako červotoč, a pokiaľ to sladké nemám, tak ho aspoň nezjem!

titkovamiriam
27. jún 2011

@henulienka nie ten moj nakupuje presne podla papierika a ked uvidi nieco za super cenu najskor mi zavola 🙂 na nakupovanie hovadín si vystacim sama 😀 😀 😀

henulienka
27. jún 2011

@titkovamiriam 😀 no super, ja už radšej hovadiny nenakupujem, lebo na to mám jeho 🙂 Ale keď si to tak zoberiem, veľakrát donesie tie zbytočnosti práve mne - lebo však to máš rada, tak si daj. A deťom samozrejme 🙂

aduskatt
27. jún 2011

@henulienka cjodime zvacsa spolu, ale ak ide sam, kupi len to, co ma napisane.vynimocne, ked sa mu nieco pozdava, ze je trebars akcia, zavola.ale sladkosti a podobne len tak z rozmaru nekupi🙂

mamabiba
27. jún 2011

@henulienka nie, nie...môj chodí presne podľa papierika, nič viac nekúpi. To keď idem nakúpiť ja tak miniem 2x toľko čo on 😀 😀 😀 takže vrámci "šetrenia" chodí drahý. Ale on to robí rád, hlavne v piatok poobede 😀 😀 😀

zuzkat1
27. jún 2011

@henulienka hej hej...minule som mu dala zoznam veci cca za 20 maximalne 25 eur a on mi oznamil ze minule celu 50ku😝 nechci vediet co za kraviny pokupil...
no vikendy su u nas o tom ze ked sa da tak je u rodicov lebo sa uci... pocas semestra je sice doma ale von s nami nechodi lebo ked nie sme doma tak sa uci... a varit?? sice vie ale nemam rada ked on vari lebo potom mi trva 3x tak dlho upratat kuchynu po nom...

katka.ott
28. jún 2011

ahojte, tak moj muz ma strednu hotelovu, ale do kuchyne ma zakaz. tiez mi to trva, kym si ju dam do povodneho stavu. a s nakupovanim je to u nas tak, ze na nakupy chodi vylucne on. ma prehlad kde je aka akcia, ja len napisem zoznam, co chyba a on doniesie obrovky nakup so smiesnym uctom. ja ked chodim nakupovat, tak sa malokedy stane, ze pozeram na cenu. jednoducho co potrebujem, to kupim. a potom to tak vyzera aj v penazenke 😅

zuzkat1
28. jún 2011

@katka.ott hej hej to ani ja nepozeram ze co to stoji🙂 co treba to kupim🙂 ten moj v ramci setrenia chodi obcas na nakup do rakuska nieco sa tam fakt oplati ale on tam pokupi strasne kraviny, sladkosti, sirupy a co ja viem co este... sice sa to tam oplati...ale rozhodne to nepotrebujeme...tam minul aj tu 50ku... 😖