Nepreháňajme to s deťmi a zapojme sedliacky rozum
Mam pocit ze v poslednej dobe nič ine sa na koniku nerieši, ako v ktorom mesiaci presne ake jedlo davať, ako nadžgať do svojich deti presne predpisane množstvo mlieka, ako do nich naliať presne predpisane množstvo vody, že sa im nesmie davať hento toto, lebo by bola alergia.... Neočkovať, lebo sa zruti svet, očkovať, lebo všetci vyhynieme... Ja som uz z toho unavena.... Pripojte sa do tejto diskusie ked vam niečo taketo lezie na nervy a povedzte svoj nazor...
celej téme dávam palec hore. ja som si myslela že to iba ja som taká divná 🙂 napr.od začiatku tehu pijem kávu skoro každý deň. ja si myslím že tomu mrňúskovi sa dostane do tela tak jedna kvapka maximálne a to mu neublíži. a ja keď budem rodiť až o pol roka už teraz viem, že určite budem kúpať dieťa každý deň aj keď sa to už neodporúča. tak ako padne sprcha dobre mne a bez nej by som asi ani nezaspala tak to určite vnímajú aj detičky a je spústa noviniek s ktorými nesúhlasím a budem ich robiť rovnako ako ich robili generácie pred nami. nebudem obmedzovať seba ani dieťa iba pre to že v novinách napísali že sa to neodporúča...
@gabriellka ja tiez kupem kazdy den, ale zasa ja len v cistej vode, tiez koli tomu co si pisala, ze potom sa lepsie spinka a maly miluje vodu... raz do tyzdna ho okupem v tom onom vonavom na deti 🙂 a kavu pijem tiez, lebo bez nej by som odkvacla a milujem ten pocit, ked maly konecne zaspi cez den, dam kavu, nohy hore, zapnem panelák a je...
jáj a este vobec sa necitim byt zla mama, ked som teraz dala maleho vozit mojej naj kamoške a jeho buducej krstnej 🙂 joooj jak sa tešim ze si mozem v klude navarit, odpocinut.... milujem ho najviac na celom svete, ale občas to bodne, ked si ho niekto zoberie 😀
presne, psychohygiena je velmi dolezita...ja sa riadim heslom spokojna mama, spokojne deti.
@jaruska118 nebolo v mojom umysle sa hadat, ja svoj postoj na kravske mlieko nezmenim, tiez viem o laktacii toho dost aj ked si dovolim tvrdit, ze nie som ziaden odbornik, kazdi nech robi ako uzna za vhodne. Ja osobne neznasam vetu, ze vsetci na tom vyrastali a uz odrazu to nie je zdrave. Treba si uvedomit ake bolo ovzdusie, klimakterium a vsetko okolo predtym a teraz. A to ze vsetci na tom boli odchovani este neznamena, ze je to zdrave.
@slimme Viem o com pises, ja som prispela raz do fora "Otec pri porode a jeho trauma po nom"...Zeny tam rozoberali ze ich muzi ich odmietaju po porode ze sa nevedia s tym vyrovnat a podobne..Napisala som ze podla mojh nazoru otec pri porode nema co robit a toboz nie ked sam nechce, neodsudzujem nijakeho otca ktory chce bvt pri porode ale moj nazor je ten ze mame kazdy svoju intimintu a bola by som nerada keby tam bol on a videl ma v bolestiach nemohol mi pomoct a okolo by behalo este 20 dalsich ludi.Jednoducho ja muza pri porode nechcem.Je to moja volba a hotovo..Tak to si mala vidiet tie reakcie..Ze prezentujem nazory z minulosti, jedna mi napisala ze poznala taku ako som ja a vraj rano vstavala hodinu pred muzom aby sa upravila a nalicila, samozrejme otazky typu ci si uvedomujem co to vlastne pisem, ze som mlada, ze po desiatich rokoch mi spadnu ruzove okuliare a podobne hluposti...Dalsie tam pisali ze keby ich muz odmietol ist k porodu tak u nich klesne na same dno alebo nazory ako "nech vidi co si vytrpim, nieje to len urobit dieta a hotovo" No podla mna uplne primitivne argumenty za to ze som napisala svoj nazor...Popritom som nijak na nikoho neutocila, nijak neodsudila otcov pri porode ale napisala som aby tam chlapa jednoducho netahali ked tam nechce byt...Odvtedy radsej neprezentujem svoje nazory verejne lebo sa mi nechce hadat s "fundovanymi" odbornickami...
@gabriellka súhlasím, aj ja som si myslela, že som asi jediná divá 😀
kávu som pila v každom tehotenstve, ale len také žbrndy, 3/4 mlieka a slabé ale strašne mi chutila.
a deti tiež kúpem každý deň, ja by som sa zle cítila, keby som ich uložila také oslintané, oleptané.... ale napr. v nemocnici bola sranda, lebo sme mali vaničku na izbe, bolo tam položené aj tekuté mydlo pre bábätká, ale sestričky boli ako divé, že sa nemá používať, že podľa nového len čistou vodou.... a tretí deň prišla iná sestrička a chytila mydlo a pekne detičky poumývala. Keď som sa jej tak zo žartu pýtala, že tak teda ako to je, tak mi len s úsmevom odpovedala, či si myslím, že kakané a cikané zadočky umyje aj čistá voda tak dobre ako mydlo.
Ja to tiež tak robím - nedrhem ich celé mydlom, ale odspodu ich tak umyjem.
Takisto mi nie je jasne, co je zle na holeni a klystire. Zospodu sa holim uz roky, na gyndu tiez chodim oholena, tak si neviem predstavit rodit inak. MM sa vyjadrili, ze to tam vyzeralo, ako na jatkach, 😅 😀 tak som rada, ze som sa stihla den pred tym oholit (nevedela som, ze budem na druhy den rodit...). Po porode som velmi krvacala, takze z tohto hladiska takisto. Len tak na okraj... Ked maleho cistili a merali MM smel byt pri tom a fotil ho... Ked sa vracal spat k mojej hlave, musel prejst popri nohach a ostatnom..., tak preto tie jatky... 😀
Co sa tyka klystiru... Na predporod. kurze nam vraveli, ze to moze urychlit porod, resp. otvaranie... Neverila som. Bola to pravda. Zrazu som tam mala viacej miesta a uz to islo - kratko potom som dostala epi a o tri hodiny som rodila. Bez klystiru si neviem a nechcem predstavit, ako by som zvladla tie tlaky. 😅 Ja ho jednoznacne odporucam. 😉 Segra rodila v anglicku dva dni a bez klystiru... 5 dni nemohla ist wecko a potom skoro rozbila zachod - naco to je dobre...
trocha k tomu epi, ja som išla do nemocky s tým vedomím že budem rodiť cisárskym, veď su to predsa len dve deti, a tam mi oznámili že načo cisársky, večer okolo 22.00 mi pichli injekciu a o 02,20 a 02,23 boli na svete, takkže mne to nevadí že som nemala epi ale keby som mala 12 hod. bolesti tak by som určite išla do epi. a aj to je pravda že by som si rozmyslela kam dať tych 150 eu, kde som ja rodila vtedy ani nerobili epi. , ale je to určite super vec, prečo trpieť keď netreba, ja si aj pri vrtani zuba dam umrtvenie 😅
@ivettka74 môj pri pôrode byť nechcel a ako píšeš, ak nechce, netreba ho nútiť, potom nech sa baby nedivia, keď má z toho chlap traumu. A zas na druhej strane poznám chlapov, pre ktorých to bol obrovský zážitok.
@ivettka74 je to len a len tvoje rozhodnutie, ak ho tam ty nechces a tak to citis, je to spravna. Tvoja polovicka to musi len akceptovat. Moj mm pri porode nechcel byt, ja som ho nikdy nepresviedcala, ale ked ma doviezos do porodky a videl, ze mam bolesti, rozhodol sa sam ostat, aby pomohol s vecami, aby jednoducho bol po ruke keby nieco a nikdy to neolutoval. Dokonca tvrdi, ze aj pri druhom chce byt. Ale ako pisem, kazdy clovek to citi inac.
@stardust to už ti je fuk, či je to nepríjemné kvôli zašívaniu alebo holeniu, sadnúť si nevieš tak či tak 😀
@ivettka74 ja som MM povedala, ze je to na nom a on bral ako samozrejmost, ze bude pri mne - ok. Bol to pre neho nesmierny zazitok a spomina na to dodnes. Nic take, zaco by som sa mala citit pred nim trapne sa tam neudialo. Nebolo to pre mna nejako mega intimne, ked som uz nevedela, kam sa vyskriabem od bolesti - jednoducho som dychala a dychala... to bolo vsetko. Ale urcite chapem zeny, ktore chlapa pri sebe mat nechcu a nikoho by som zato nesudila. Slabe povahy tam nemaju co robit. Je to kazdeho osobna vec. 😉
ani môj manžel nechcel byť pri pôrode, nevadilo mi to... Moja stará 85 ročná babka povedala, že by zlatom vyvážila človeka, čo vymyslel jednorazové plienky... že keby tak za jej mladosti boli... nestoja síce málo peňazí, ale ja tvrdím, že radšej budem jesť len suchý chleba s čajom, ale plienky prať nebudem. A kto povie, že som lenivá, nech vraví, možno aj som🙂
@henulienka Ved ano ja rozumiem ze pre niektorych chlapov je to zazitok, len problem je v tom ze niektori si ani v podstate neuvedomuju ze do coho idu...Aj ja poznam v okoli dost chlapov ktori boli pri jednom a k druhemu by urcite isli tiez..Ten moj sa do toho teda vobec nehrnie a ja som rada..aj keby chcel poprosila by som ho aby tam nesiel...A mimochodom tu temu zalozila zena ktora mala tusim viac ako rok problem sa s muzom intimne zblizit po porode...a dokonca tam boli aj prispevky kedy sa muz so zenou rozviedol...Samozrejme muzi boli slabosi a chrapuni a zeny chudinky ktore si museli vytrpiet bolest a este ich aj opustil muz...ja som sa nepridala na stranu tych muzov samozrejme ze to je hrozne ked sa tak po porode zmeni, ale preco to riskovat? Nemozem vediet ci aj ten moj nezareaguje rovnako a koniec koncov je to trend ktory tu je poslednych par rokov...Tak ja budem radsej staromodna a vytrpim si to sama 😉
@stardust ja som sa holila sama, takze neviem, ako holia oni... A kedze mam normalnu ziletku, tak ma to nikdy a ani vtedy nesvrbelo ani nestipalo... Kedze som mala brusisko, neviem posudit kvalitu mojho
oholenia. 😀 Len tvrdim, ze som bola rada, ze som oholena. 😉 Kto to odmieta, ok, len nechapem preco sa okolo toho robi take halo. Ved o nic nejde a nepovazujem to za zahanbujuce. 😉 Ved si holime aj nohy a podpazusie, nie? 😉

@weverka11 vidíš treba si k porodu vybavit veterinára 😉 😀