Nepríjemné stretnutie s agresívnym predajcom kebabu
Vzdy si hovorim, ze je zbytocne vychovavat cudzich ludi niekde na ulici a pod. Obcas ale podlahnem pokuseniu ako dnes: isla som na bus, na rohu zastavky je stanok s fastfoodom, parkrat som si tam aj ja dala jedlo ked som nestihala varit. A dnes idem okolo, dosiel mu zasobovatel na dodavke a zaparkoval na chu@a. Tak panovi co predava kebab hovorim, ze super zaparkoval (ten dodavatel) a ukazala som na auto dodavatela, ziadna arogancia ani hnev zo mna nesiel, povedala som to slusne, s usmevom na tvari. A on na mna agresivne vybehol, ze ci som chora, ze ved (dodavatel) zastal na minutu vylozit tovar (stal tam minimalne 5 minut, potom som uz nastupila na bus). Tak mu opat s kludom vysvetlujem, ze sa neda okolo neho prejst, lebo stoji koncom auta v strede cesty a predkom na chodniku a prechode pre chodcov. A pan opat to iste, ze ja som chora. Opat mu s kludom vysvetlujem, ze sa tadial neda prejst a kebyze mam kocik neprejdem vobec, lebo by ma nevideli auta iduce z lava ani zprava, kedze je to neprehladna krizovatka. To uz ku mne prisiel este blizsie, a este agresivnejsie po mne krical “ty si chora”. Netykame si, ale v jeho materinskej reci asi vykanie nemaju tak sa to ani v nasom jazyku neucil. Po tomto som sa otocila so slovami, ze u neho uz nenakupim a potom dal pokoj. Ide mi o to, ze namiesto “prepacte dodavatel tu bude stat minutu hej zaparkoval zle upozornim ho” na mna vybehol, ludia sa pozerali, samozrejme vsetci boli ticho lebo ved ich sa to netyka. A naozaj niekedy je lepsie byt ticho. Len potom si clovek povie, ze prave preto to vyzera na Slovensku (ale aj v inych krajinach) tak ako to vyzera, lebo slusnost a respektovanie pravidiel je udupane drzostou a ignoraciou…
@autorka a naco si mala potrebu do neho rypat?
@dzulli1980 presne tak…
@modrykolibrik lebo zle parkoval? ako preco by sa nemohla ozvat?
minule som vystupila z auta,a presne prechadzal okolo mna chlap a narazili sme sa - bola to jeho chyba,ja som sa nestihla ani spamatat a on “ty pi** kde sa pozeras” akoze fakt som skoro odpadla, pocet hulvatov rastie na m2 exponencionalne ako fakt..
Na druhej strane.Ty tiež asi nemáš IQ hupacieho kona a presne si vedela,načo je tam tá dodávka,ako dlho tam bude stáť a prečo stojí tak,ako stojí.
A veľmi dobre si vedela aj to,že kvôli tebe a tvojim pár minútam nekomfortu sa dodávateľ nezosype.
Takže aj tvoju ,,potrebu vychovávať" môže niekto považovať za čisto provokacnu akciu na pozdvihnutie ega a získania dôvodu na sťažovanie na internete.Samozrejme anonymne😉
@modrykolibrik neberiem to ako rypanie. Byvam kusok odtial, nie su tam chodniky, okrem tohto stanku su tam aj dalsie prevadzky a ich dodavatelia parkuju ako ludia. Chodim tadial s kocikom s malou dcerou, som rada, ze som sa ozvala len teraz, ked som bola sama, lebo ona by asi bola zmatena z takej situacie.
@amelia89 presne to je to, ze ked politik nazve inu politicku sukou, prezidentku ku…. tak sa ani nemusime cudovat, ked na nas v praxi nazvu ako nazvu…
A dalo sa zaprkovat inak? Ale s ohladom na to, ze ten sofer musi aj nejak vycuvat.
@doriiis lenze on tam ma miesto na odstavenie auta a vylozenie tovaru. Keby nemal tak nepoviem ani pol slova. Su tam dalsie prevadzky, ich dodavatelia nikdy neblokuju krizovatku a parkuju tak aby co najmenej obmedzili premavku na ceste, kedze do cca 10tej je tam najvacsi provoz.
@beata_k jasne, ze dalo, inak by som cusala ako vos pod chrastou
OK, len nabuduce nepouzivaj ironiu. To dost ludom otvori noz vo vrecku bez ohladu na to, co im hovoris. Normalne ich popros. S tym mas vacsiu sancu nieco dosiahnut, nez s ironiou.
Clovek sa uz bude bat ozvat a cokolvek povedat, ostaneme apaticki aj vo verejnom priestore. A to je cesta do pekla.
Ludom, ktori sa ozyvaju, velmi fandim, treba to.
@beata_k tak skor sa snazim riesit veci s kludom a milo, v tomto pripade som sa snazila vybavit to jednou vetou nech “nezabavam”, ak to on vnimal ako ironiu tak opat jeho reakcia bola neadekvatna ak si uvedomoval, ze dodavatel parkuje zle.
Nebola som tam. Sudim len z tvojho opisu. Ale posobilo by to na mna arogantne. Opakujem. Ak ty chces nieco od niekoho, tak ho treba poprosit. Mozno bola neadekvatna, ale nevies aky zakaznik bol pred tebou. Mozno len dalsi s ironickou poznamkou a uz to v nom zovrelo 🤷
Autorka, áno, ľudia sú hulváti a je to čím ďalej horšie. Áno, majiteľ stánku reagoval neprimerane. Na druhej strane: čo on s tým má? On nie je šofér toho auta, on tak nezaparkoval.
Ja napisem k tomu len tolko ze toto “nevsimam si” sa u nas vkrada dlhodobo,predpokladam od komunizmu kedy sme drzali hubu a krok lebo sa muselo. Nevsimam si,neozvem sa,nepoviem nic = tak to je momentalne vsade a aj celkovo to ma vplyv napr na politiku, “mna sa to netyka”. No tyka, su to malickosti ktore vytvaraju celok. Je spravne sa ozvat. Aj ked je to “len blbe parkovanie”. Takze ja ti fandim,reakcia mohla byt uplne ina ale to by sa stal zazrak aby si niekto uvedomil svoju chybu.
Súhlasím s majiteľom...ste chorá. A potom sa čudujeme prečo je to v tomto štáte celé zle. Tu je odpoveď...mentalita národa.
nabudúce to rieš s vodičom auta a keby bol agresívny kľudne vytoč policajtov, uvidíš, že nabudúce zaparkuje tak ako má
@autorka, v žiadnom prípade neschvalujem vulgárne správanie majiteľa, len problém mohol byť, že tvoja ironická poznámka vyznela strašne arogantne. Keď už si sa mala potrebu ozvať mohla si normálne slušne povedať priamo tomu šoférovi, že nabudúce nech zatiahne inde lebo takto blokuje chodník/cestu atď.
Tak ja neviem no, skôr si to mala povedať šoférovi a nie predajcovi v stánku. Toho to vôbec netrápi, hlavne že má svoj tovar. Ja som sa už naučila nestarat sa, lebo to beztak vždy zle dopadlo
@beata_k ale ved od toho su pravidla cestnej premavky. Aspon ja o tom neviem, ze by mala dodavka zasobovatela vynimku a mohla parkovat na chodniku, prechode pre chodcov a este stat zadkom v ceste.
@amelia89 dakujem za povzbudenie ☺️
@h2 ked jemu tam casto parkuju ludia “zle” lebo si idu po rychle jedlo. Len stoja v krizovatke, a su lenivi zaparkovat to o meter ci dva dalej na parkovacie miesto. Od toho tam je on aby zakaznikov upozornil.
Autorka, ešte raz: Čo s tým má majiteľ stánku?
Veď si predstav, že si niečo objednáš cez internet, príde ti kuriér, zaparkuje "na hulváta" a TEBE príde náhodný okoloidúci vynadať, že prečo tam tak parkuje a že zaberá chodník.
@cara111 a v com som chora?
keby nemal ine miesto na parkovanie ok pochopim,ze vybehol aj ked sa mohol krotit ,,ale kedze to miesto tam je a sofer a aj majitel to odignorovali tak by som slusna nebola ja .. ak by sli vase deti zo skoly ci di skoly a kvoly kretenovy by vybehli na cestu kedze inak by sa nemali ako dostat a zrazilo ich auto tiez by ste nadavali do choruych ludi cloveku co len na to ypozorni??? raz je parkovisko na parkovanie a pre delivery a chodnik pre chodcov .. ak byvas nedaleko na ten just by som si to nabuduce vyfotila aj so znackou a opakovane posielala na policiu na presetrenie ...
Je dobre, ze si sa ozvala. Len si asi nezvolila tu najstastnejsiu vetu. Nechaj to tak 😉
@beata_k vies co, keby to povedal 2metrovy chlap tak sa na tom zasmeju a idu dalej. Kedze si to dovolila povedat iba zena, tak uz je chora. Ale som rada, ze som tu zalozila tuto temu, vidim nazory z oboch stran ☺️

Dnes sa už slušnosť nenosí ... je to smutné, no taká je realita ... žiaľbohu.