icon

Nerozhodnutí a "skrytí" voliči

27. sep 2023

Podľa včerajších správ je dosiaľ okolo 25 % voličov nerozhodnutých. Podľa čoho sa podľa vás ľudia rozhodujú "na poslednú chvíľu", koho voliť?

Nie sú to prevažne voliči, ktorí voliť v skutočnosti ísť nemienia a neraz argumentujú, že nieto koho voliť?

Ktorá strana má najviac "skrytých" voličov?

stanulienkat
27. sep 2023

@yoxinka to je urcite fotomontaz🤣🤣
Na Zjem a Vlek taketo fotky neboli.

yoxinka
27. sep 2023

@stanulienkat
Ako inak 🤷‍♀️🤪

aurora33
27. sep 2023

@majka99999 ty premyslas presne ako ja 🙂

nikasmile
27. sep 2023

Voliči, čo sa rozhodujú tesne pred, pozerajú diskusie a aj na základe nich sa vedia viac prikloniť k nejakej strane. Podľa mňa ma skrytých voličov Oľano. Ľudia sú frustrovaní po covide, média šíria len to zlé, na dobré sa zabudne.

markusrasford
27. sep 2023

@walentina7 niekoľko rokov spätne mali česi oslavu. Presne si nespomeniem ale asi 28. október. Na tej oslave bol aj Fico ako premier Slovenska. Zeman mal príhovor a na adresu Dubčeka povedal niečo v tom zmysle že on nebol až taký hrdina ako ho dejiny opisujú. A vieš ako reagoval Fico? No nejak bol ticho a usmieval sa po pod nos. To je ten hej slovak veľký

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
27. sep 2023

@nikasmile mám rovnaký názor, tiež si myslím, že voliči oľano prekvapia.

yoxinka
27. sep 2023

@zahrajzlato
Niekde som čítala, že Uhrík vlastne nie je nácek, že to nemá moc v povahe, ale strašne chce byť v politke, vo veľkej politike. Skúsil to v SDKÚ, nevydalo, skúsil to v ĽSNS, nevydalo, tak teraz skúša Republiku. On nenormálne trepe ten človek, jeho je tak ľahlo prichytiť na tých jeho bludoch. Naposledy ho Braňo Závodský rozobral na súčiastky, ale hold … stále vie osloviť celkom dosť ľudí, ktorí nemajú kapacitu na to, aby pochopili, že splieta dve na tri 🤷‍♀️.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
markusrasford
27. sep 2023

@nikasmile keď vláda sľuby že bude robiť toto toto a potom robí opačne tak v čom médiá klamú? Vyhovárať sa na médiá je dosť slabý argument. Veď Matovič mal na začiatku fakt tlačovky dlhé dourazal koho mohol dourazat a to médiá zavinili? Jedno je isté že Slovensko s Matovicom si užilo. Pokoj nepriniesol v ťažkých časoch

miriam11
27. sep 2023

@jana_eyre_2 ešteže máš markízu, joj, RTVS. Inak nevies Veľké NIČ!

jana_eyre_2
27. sep 2023

@miriam11 povedal niekto kto vie PRAUDU však 😏

0silvia0
27. sep 2023

@miriam11 tak nás pouč, daj zdroj svojich tajných informácií, nech aj my odhalíme tú veľkú pravdu.

yoxinka
27. sep 2023

@jana_eyre_2
Mňa strašne baví ten ich argument, že sme sprosté ovce, lebo nám všetko nadiktujú z Markízy, JoJ a RTVS. Takýto maličký je svet týchto ľudí. Svet, v ktorom nám všetko diktujú tri média v 5miliónovom štátiku 🤦‍♀️. Ja nemám telku asi 8 rokov. Správy vidím, len keď sme u svokrovcov. Tiež si viem dohľadať informácie z rôznych zdrojov, nie som odkázaná na TV. Viem napríklad čítať štúdie, viem čítať blogy, články, hocičo renomovaných odborníkov. Viem si pozrieť svetové agentúry a televízie, kde pod každou reportážou a článkom je podpísaná reálna osoba. Ale pre týchto ľudí sú toto všetko sú bludy, lebo oni majú naštudované no name správy na facebooku a telegrame a teda, vedia praudu 🤷‍♀️.

jana_eyre_2
27. sep 2023

@yoxinka najhoršie je, že nikdy nebudú mať ani toľko chochmesu aby sa zamysleli a skúsili trocha kritického myslenia a videnia súvislosti..

príde mi strašne desivé že toľko ľudí sa nechalo strhnúť tou "praudou" a že sú medzi nimi dokonca moji blízki.. neviem čo sa deje s ľuďmi ale vôbec sa mi to nepáči....

keksik83
Autor odpoveď zmazal
zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
27. sep 2023

@keksik83 pretože bol v strane lsns (okrem aj iných z republiky) ktorá je fašistická? Ako môže byť niekto v strane ktorá má fašistickú minulosť a napriek tomu byť neutrálny?

keksik83
Autor odpoveď zmazal
chodec15
27. sep 2023

@keksik83 Neutralita je zbozne prianie. Aj neutralne Irsko, Rakusko, Svajciarsko su 1.v EU, 2.vynakladaju vysoke naklady na armadu, kedze nie su v NATO (Rakusko, Svajciarsko), alebo sa spoliehaju, ze su dost daleko a kryte Velkou Britaniou (Irsko)
Uz aj neutralne Finsko a Svedsko vstupili do NATO po ruskej agresii. Ale Slovaci vynasli koleso a idu z NATO vystupit. Uz aj Britania prichadza na to, ze Brexit bol chyba. A my sa zdaleka nemozme porovnavat s VB.
Otazka. Neutralita nieco stoji. Kto ju zaplati? Ty, ja, my ostatni, ci dokonca Uhrik zo svojho platu? Zavedieme povinnu vojensku sluzbu? Lebo s tymi 20 tis vojakmi a tromi pojazdnymi tankami si s prepacenim neprdneme. Znizme rodicaky, pridavky, dochodky a presmerujme tie peniaze do obnovy kasarni, zavedenia vojenskej sluzby,...
Skus si nieco o moznosti neutrality nastudovat niekde na odbornych serveroch zaoberajucich sa armadnou problematikou, co sa dozvies.
Je jeden priklad. Izrael. Krajina, ktora sa spolieha sama na seba, bez okolitych spojencov. Az na USA.
Izrael. Vojenská služba musí byť vykonaná ešte pred nástupom na vysokú školu. Muži slúžia tri roky, zatiaľ čo ženy 22 mesiacov.
Asi by sa ti nechcelo ist ako zene na dva roky na vojnu vsak?

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
chodec15
27. sep 2023

Navrhujem, nech naklady na neutralitu a zbytocne referendum o vystupeni z NATO platia uhrikovi volici zrazkami zo mzdy. 🙂 A nech laskavo sami narukuju v pripade potreby povinnej vojenskej sluzby. Ked sa im paci sluzit v armade, tak nech sa paci.

lulua15
27. sep 2023

@jana_eyre_2 a ty si kto aby si diktovala kto má koho voliť🤦demokratka jak sa patrí.Snad každý občan má právo dať hlas komu chce bez takého trapneho ovplyvňovania .

chodec15
27. sep 2023

Za celu existenciu Slovenskej republiky bolo osem referend a iba jedno z nich platne (vstup do EU). Dalsie pre.ebane peniaze uhrikovcami ....
https://sk.wikipedia.org/wiki/Zoznam_referend_n...
Referendum o predcasnych volbach stalo 10,5 mil.eur
https://www.teraz.sk/referendum-2023/na-januaro...
Jasne, nepotrebujeme nove nemocnice, vybavenie v nich,... dajme si radsej nejake neplatne referendum.

jana_eyre_2
27. sep 2023

@lulua15 ukáž mi kde niečo diktujem.. píšem že prosím, alebo máš problém s čítaním? Teda aha áno, asi máš keď budeš voliť niekoho z tej štvorice čo píšem..

lulua15
27. sep 2023

@jana_eyre_2 ja čítať viem a v slovicku ..nevoľte! je jasný príkaz🤦

sss777
27. sep 2023

@keksik83
Rešpektujem tvoj názor a aj tvoju voľbu.
Ale zaujíma ma, čím Ťa Uhrík oslovil. Že napríklad 5 vecí z programu, vďaka ktorým je pre Teba zaujímavý.

yoxinka
27. sep 2023

@chodec15
Ja nechápem tu nenávisť voči NATO a EU. Mne sa mega páči ísť si kde chcem vrámci EU, bez kontrol, bez formalít, platiť všade eurom. Ja neviem, tí ľudia už všetci zabudli na čakanie na hraniciach, kontroly, menenie peňazí … toto im chýba??? Pokiaľ ide o NATO, to akože keby sme neutrálni, tak čo? S našou armádou a jej vybavením by nás obsadil bársjaký štát tak za pol dňa, keby sa akože snažíme brániť. Veď z logiky veci, je lepšie, keď viacerí držia spolu ako keď je jeden sám proti všetkým. Tie mokré sny o samostatnosti vo všetkom a mať len slovenské … to by sme tu asi časom žrali fakt seno, lebo neviem, kde by sme si sami všetko vyprodukovali. Nerozumiem naskutku, o čo tým ľuďom ide, ale že vôbec 🤷‍♀️

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
27. sep 2023

@lulua15 och, chápem že sa takto napísaných slov bojíš, lebo na Slovensku je bežné že ľudia sú veľmi ovplynitelni.. stačí pár sľubov, guláš na namesti a krúžok je na svete.. ale áno, moj diskusný prispevok "nevoľte extrémistov" je najväčší prehrešok 🤪