Neschudnem ani gram aj napriek snahe
Ani neviem ako začať..viem že sa tu rozoberá veľa tém ako schudnúť do leta do plaviek 5 vylúžených kilečiek ktoré ženám vadia pri ceste za dokonalou postavou. To žiaľ nie je môj problém. Ani 5 ani 10 kilečiek dole mi totiž nepomôže. Ale idem na to od začiatku. Pred 6 rokmi som sa aj ja mohla chváliť dokonalou postavou - 170cm, 58 kg - ktorú som si vtedy vôbec neuvedomovala a nevážila...ale po pôrode som začala priberať, a nie trochu ale dosť, za pol roka som dosiahla váhu 120kg. Je to neuveriteľné keď to teraz takto napíšem! Ani neviem ako od vtedy prešlo 6 rokov, stále som si hovorila že s tým musím niečo začať robiť a nič..až teraz po ďalšom pôrode som si povedala dosť ! - pretože moja váha neobmedzuje len mňa ale aj moje deti- nechcem nikam chodiť lebo sa necítim dobre, je to šok aj keď stretnem niekoho koho som 6 rokov nevidela, mám problém kúpiť si niečo na seba a často z toho všetkého mávam depresie. Po zime som sa rozhodla že to zmením, prestala som úplne jesť cukor, piť sladené nápoje, varím zdravo, zjem tretinu porcie ako kedysi, denne chodím dvakrát na prechádzky, vždy po dve hodinky..A? Neschudla som ani gram !! Keď sa raz za čas postavím na váhu plačem, znova sa dostávam do stavu depresíí a bojím sa že sa vráťim k starému životnému štýlu - a to by som určite pribrala ešte viac.. Prosím vie mi niekto poradiť, pomôcť, čo robím zle? Ako je možné že sa moja váha nemení? Cítim, že oproti stavu po zime mám úplne super kondíciu ale to je asi tak všetko..za každú radu budem nesmierne vďačná
@xnatalkax ďakujem, prečítam
@luckajanko
Môžeš jesť ovocie aj na olovrant (nielen doobeda), ale uber z celkového množstva - 3x denne a cez pól kila, z toho 3 banány je veľa. Stačí napríklad na raňajky a na olovrant (do 200g á 2). Banán a sladšie druhy ovocia, ako napríklad hrozno, broskyne, nejedávaj každý deň a už vôbec nie 3x denne.
Môžeš pridať viac zeleniny a kvalitných bielkovín (ryby, morčacie, zverina, zajac, teľacie, tvrdý syr, tvaroh, biele jogurty a pod.)
Namiesto ovocnej desiaty alebo olovrantu si môžeš dať napr. celozrnný chlieb s domácou tvarohovou nátierkou + pestrú zeleninu (uhorka, reďkovka, paradajka). Inokedy kefír alebo cmar, cottage syr, omeletu so zeleninou, tuniaka vo vlastnej šťave.
@lorela ďakujem, ja sa týchto slaných jedál bojím lebo mám tendenciu jesť k ním chlieb čo moc nechcem,a knackebrot nemôžem ani cítiť..
@luckajanko chapem ta. Skus poguglit recepty na domaci knackerbrot mozno ti bude chutit viac. Pripadne acidko mozzarelu daco si dopln. Moooc ti drzim palceky
@luckajanko nemusis jest knackebrot. Hrubozrnny chclebik,alebo existuje uz aj bielkovinovy.
@lorela prepáč, ale toto nie je bohvie aká rada- je sezóna, ovocie je kvalitné, plné vitamínov, ak vobec sa niekedy prepchávať ovocím tak teraz
ak niekto s vysokou nadváhou prestane jesť kupované sladkosti, buchty, lístkové koláče, upustí od klasickej slovenskej kuchyne- ako napr. zemiaková kaša s maslom k tomu opečená mäkká saláma, múka v každej omáčke a polievke, biely rožok 3x denne- okamžite začne chudnúť
@luckajanko - len si ovocie daj, v sezone kolko máš chuť- namiesto sladkostí 🙂)
chlieb si možeš dať aj tri krát denne- ak je celozrnný
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
aj tento majú všade
https://vegapo.sk/slatinsky-chlieb-celozrnny-10...
@luckajanko a nekupuj teraz banány, ale melón, broskyne, maliny, čučoriedky, broskyne, jahody...
Prene,teraz kupovat banany je hriech...napr jahody,maliny,ceresne....vitaminy,ktore velmi potrebujes.
@anabeth Napriek tomu, či sa ti moja rada páči alebo nie, môj názor je taký, že tej energie pochádzajúcej z ovocia je skrátka veľa. Zjesť 3 banány pri snahe schudnúť nie je 2x vhodné, úplne by stačil jeden. A navyše ešte med. Keby aspoň s jogurtom alebo tvarohom kvôli nižšiemu glykemického indexu.
Vitamíny, minerály, vlákninu obsahuje aj zelenina, celozrnné potraviny... Ovocie určite áno, ale v menšom množstve.
@lorela neviem s ako často realne pracuješ s niekym kto začína chudnúť- ja denne- a viem, že také nezmyselné opatrenia ludí len zneisťujú
a neviem, ako často si v kontakte s ľudmi, čo aktivne chudnú- ja denne- treba ich naučiť rozlišovať kvalitné a nekvalitné potraviny, nie vravieť či jeden banán alebo tri-
radšej tri banány ako tri horalky
@luckajanko Môžeš pokojne jesť celozrnný chlieb, grahamový rohlík je tiež vhodný. Raňajky ako napríklad cz chlieb + tvrdý syr + morčacia šunka a zelenina podľa chuti.
Čo sa týka celozrnných chlebov, je ich na trhu pomerne málo, neriaď sa názvom, mrkni na zloženie. Pokiaľ obsahuje viac ako 70% celozrnnej múky, je skutočne celozrnný. Odporúčam 100% celozrnný Slatinský chlieb. Takisto žitný chlieb si môžeš dať (rovnako pozri zloženie) a tzv. večerné bielkovinové chutia určite lepšie ako knackenbrot 😉.
@luckajanko ahoj. Neidem citat vsetkych 14 stran... len moja skusenost - teraz som po porode pribrala na pre mna neuveritelnych 80kg pri 162cm - taka mala valiaca sa gula. Moja normal hmotnost je 52 +- 2-3 kg... mala som kbdobie ze som sa drzala aj na 49 - pod to uz nie, to uz posobim choro vychudnuto a to sa mi nepaci.
V kazdom pripade po porode mi pekne ani neviem ako zliezlo 12kg, zial zacala som kvoli kojeniu jest a zas sa mi to vratilo - presne ako ty pises - az plac ked som si mala nieco obliect, syn sa stale vypytoval ci sme este nenechali v brusku dalsie babo ked je take velke🙂
V kazdom pripade mne teraz pomohlo sa totalne zatat - a pomaha mi to vzdy ked mam chudnut viac ( aj po druhom porode som isla zo 67kg na 50 tvrdou zmenou stravy a cvicenim - islo to rychlo ) - vylucit vsetky sacharidy - ziadne sladkosti, prilohy, pecivo - ak pecivo tak len vecerny chleba a velmi obmedzene - jest bielkovinove jedla, jasne ze aj ziadne ovocie - ak tak len melon a jahody kvoli vysokemu obsahu vodu a nizkemu cukru - a veeela cistej vody a zelenych salatov, sem tam za hrst orechov, hriby etc. ... takto vzdy rychlo schudnem niekolko kil co ja potrebujem pre motivaciu - potom pridavam zdrave jedla a hlavne pohyb ( nielen precjadzky ale ako ide vaha dole aj kardio a posilnovacie cvicenia - cvicim doma...)
Drzim ti palce - ona ta tvrda zmena stravy je tazka a prve dni su na gulku - ale po takych 2-3och dnoch si telo zvykne, clovek uz nie je hladny, vyrovna sa mu cukor a potom ma mensiu chut na sladke ( uz som prezila 2 velke nenormalne dobre vonajuce torty, 2 rozluckove oslavy v skole s kopou mnamiek etc. 😉) a vdaka vode sa mu aj zlepsi kvalita pleti🙂
@dai teraz, v čase sezonneho ovocia- vylúčiť ovocie? veľmi zlá rada- a aký to je príklad pre deti- nejesť ovocie?
a tak isto zrušiť sacharidy- ved potrebuje energiu, lieta okolo detí
ale áno, fyzika nepustí, schudne. Otázka je, či má výnam takto sa trápiť, oberať sa o vitamíny a vlákninu, keď to ide aj normálne
@luckajanko ahoj. Trápenie s postavou poznám moc dobre. Skús si preštudovať Delenú stravu podľa Lenky Kořínkovej - takto schudnem vždy. Zo začiatku treba fakt poctivo čítať zloženie. A pôjde to. Len upozorňujem, že je to životný štýl. Keď prestaneš priberieš aj s úrokmi. Môžeš jesť všetko len v správnej kombinácii. Ak budeš chcieť viac info kľudne napiš.
@anabeth ja pisem o sebe a co mne funguje - mam 3 deti, najmladsie ma pol roka... predstav si ze aj ja lietam a da sa to prezit ked chcem schudnut. Ty si rob ako ty myslis ak dovolis ja si budem robit to co funguje u mna...
Mozem sa jasne netrapit a jest vsetko co mi chuti ale potom zial neschudnem a budem nestastna. Ja sa radsej potrapim a budem spokojna s tym ako vyzeram...

@luckajanko http://fitclan.sk/ na tejto stránke si prečítaj články 🙂