Nespĺňam režim OP a u krajčírky si mám vyzdvihnúť šaty
Ahojte.V úvode hneď píšem,že nesplnam režim OP.Testujem sa pravidelne všade kde to vyžadujú.(práca, lekár)Rada by som vedela váš názor čo robiť v takejto situácii.
Zhruba pred mesiacom som si dala ušiť šaty u krajčírky,podľa jedného modelu.Zaplatila som zálohu.To ešte nebol tento OP rezim.Dnes mi písala krajčírka že zajtra budú hotové,môžem prísť a upozornila na,že na vstup do prevádzky má režim OP,čo ja samozrejme rešpektujem.Oznamila som jej ,že teda nie som ani jedno z toho.A že ak by to bolo teda možné,tak môžem pripraviť presnú sumu a cez výdajne okienko si môžeme tovar a peniaze vymeniť.Odmietla.Vraj netúži dostať covid,ani pokutu a mám sa dať očkovať.Navrhla som jej ďalšiu možnosť,že tam môžem poslať teda kamaratku,ktorá je očkovana a prevezme za mňa šaty .Nie,vraj cudzej osobe tovar nevydá.Dalej som navrhla,že jej pošlem peniaze na účet,to tiež nechce.Ja už som tak znechutená,že už neviem čo vymyslieť a tie šaty ani nechcem.Som si však vedomá toho,že to ušila a zaplatiť jej musím aj chcem.Len ako?Máte nejaký nápad ako to urobiť?
@sigma510 ale máš pravdu....takéto obchody si zaslúžia krach....lebo ja rešpektujem ten režim OP,snažím sa nájsť nejaké riešenie,ale žiadne zatiaľ z mojej strany nebolo vyhovujúce.
@deedol jej rada bola,že dajte sa očkovať...a áno urobím to tak,že budem komunikovat písomne.Pockam čo odpíše a podľa toho sa zachovam.
To čo je za prístup ? Vypýtala by som si zálohu späť a nech si ich teda nechá. Navrhli ste viaceré dobré riešenia a ona nemá zújem. A čo sa týka covidu, ten môže dostať aj od zaočkovaného. A ten jej príkaz dajte sa zaočkovať. Niekedy mám pocit, že niektorým zaočkovaným to očkovanie riadne ublížilo.
Tu ale ide o princíp celkový, ľuďom z toho už hrabe. Otp už nie je dobre, najprv sme tu mali atómovky v podobe testovania, bez platného papiera nikam, teraz už ani testovaného nechcú nikam pustiť, to kde sme? A toto nahučali ľuďom do hláv, pracujem v obchode (nie esencialnom), nesegregujem ľudí, oficiálne sme OP ale nevypytujeme od nikoho nič, nemáme na to právo! Nekontrolujem nikoho, nech si každý nakúpi co potrebuje, ja sa na tomto podieľať nemienim, ľudia si to veľmi dobre do budúcna zapamätajú, kam ich kto vpustil, kde ich vyhodili, a aj kto, a ono toto jednoho dňa skončí. Tlačia na ľudí aby sa zaočkovali za každú cenu, a z morálneho hľadiska, ja co nespĺňa režim OP (testujeme sa v práci, stretneme za deň kvantum ľudí, kovid som dodnes nemala, očkovať sa neplánujem), nebudem vyhadzovať niekoho odniekiaľ preto ze by nemal očkovanie alebo nebol prekonany. Ja prevádzky odkiaľ má vyhodia, nepustia a podobne, jednoducho už ignorujem a do budúcna neplánujem navštevovať a prispievať im na ich chlieb.
To je riadna trubka, by som jej pekne povedala čo si o nej myslím a poslala by som ju asi tam kde patrí… zálohu už asi nedostaneš naspäť, ale osobne tie šaty by som už ani nechcela a obviniť ta nemoze čo si písala, preto sa platia tie zálohy, keby si niekto tovar nezobral
Komunikuj s nou pisomne, aby si mala v pripade nejakeho sporu dokazy. Ziadne ustne dohody. Bud mila, ustretova, ale jasna a zrozumitelna. Ponukni jej (pisomne) vyssie spomenute moznosti platby a prevzatia. Napis jej, ze kedze nesponas OP, nech si sama vyberie ona co jej najviac vyhovuje. Spomen v komunikacii aj zalohu, nech je tam dokaz (kedze nemas doklad).
@sigma510 ja sa testujem tiež ako som písala,som zdravá a skutočné som jej navrhla ,nech mi teda ten tovar podá a ja jej dám peniaze....ale že ona netúži dostať covid.....je to fakt des toto celé....ja ju nechcem ohroziť,ani nič podobné.chcem zaplatiť,to je všetko.Viem však určité,že túto osobu už nenavstivim ako zákaznícka.
@namornicka ďakujem,toto tam určite napisem.🙂👍ja som aj naďalej milá,snažím sa to aj pochopiť,len ozaj neviem čo s tým ďalej.Ved uvidím,ako sa vyjadrí pani zajtra.
@luci310 ja už tie šaty nechcem...počkám čo napíše pani zajtra,aké má riešenie.a ak sa k nim aj dostanem,predám,alebo ich darujem.
Oh, hrozne správanie, ta osoba sa boji neuveriteľne. Môžem sa opýtať, koľko € stoja saty?
@jaass platila som zálohu 25€ a konečnú sumu mieste nenapísala,že až zajtra to zráta.preto som jej navrhla,že ok nie je problém,ja vám Nachystám presnú sumu ,aby ste mi nemuseli vydávať a len si to môžeme podať...bude to však vyše 50€ to mi vravela už pri vyberaní modelu.
No, ja by som sa na to vykašľala, ako písali baby vyššie napis email aby si mala istotu, keby niečo. A ja tiež nie som očkovaná ale keby mne toto niekto urobil, tak by som bola razna a trochu aj nepríjemná. Tak ty jej máš zaplatiť a ona sa takto správa? Saty by som nechcela ani zadarmo.😤
@jaass ja ich už tiež nechcem...a je mi to celé ľúto...a somnaj zvedavá,že ako to teda ide pani riešiť a čo mi odpíše,či zavolá.a podľa toho sa zachovam.Saty však nosiť nebudem.Predam,alebo darujem.
Tak toto je sila, kde ta zena podela rozum? Vymyty mozog ale ze uplne, az mi je jej luto.
Mala si jej napísať, že ty sa testuješ pravidelne narozdiel od nej a rovnako sa obávaš, že nakazí covidom ona teba a preto si žiadaš poslať tovar buď po tretej osobe alebo poštou.
na zálohu nevydala doklad o prijatí a nechce peniaze prijať na účet- dôvody sú podľa mňa úplne jasné a očividné. Dá sa pochopiť, že nechce vydať šaty cudzej osobe, lebo je riziko, že potom dodatočne budeš chcieť niečo na nich riešiť, ale tak mohla by mať písomnú komunikáciu na svoju ochranu. Paranoja, že sa nakazí- k tomu sa nevyjadrujem radšej. A asi sa bojí, že ju niekto nahlási alebo neviem. Ešte mi napadlo, že ich možno nakoniec neušila alebo nevyšli také, ako si chcela. A preto teraz robí všetko preto, aby si sa k nim nedostala. Každopádne- ako ti radili- komunikovať písomne, aby si mala dôkaz, že si mala reálnu ochotu riešiť prebratie a úhradu šiat.
@mirage ty mi ale vôbec ale vôbec veriť nemusíš,ani ťa tu presviedčať nejdem.Toto nie je to,o čo mne ide.Nemam dôvod si vymýšľať,prišla som si sem po radu,ako by sa to dalo ešte vyriešiť okrem mnou navrhovaných možností.Zeny mi tu aj celkom dobre poradili a využijem ich rady aj k riešeniu vzniknutej situácie.
@spadnutaslivka ušila ich,veď ja s ňou komunikujem od začiatku o detailoch.Vsetko prebiehalo úplne normálne až do momentu keď prišlo na reč,že v prevádzke má režim OP a ja to nesplnam.Hladala som hneď nejaké možnosti,ale žiadne nie sú zatiaľ vyhovujúce.Dnes sa mi má ozvať,tak sa podľa toho zachovam.Ja sa nehnevám,ani nič podobné,len som znechutená a nemám už ďalšie nápady ako to vymyslieť.Zeny mi však už poradili,takže už nie som taká bezradná.Zhruba viem čo robiť.🙂
Vezmi niekoho očkované so sebou a nech ta vidí,šaty preberie očkovaný človek. Ak odmietne,výzvy ju pisomne
Až sa mi veriť nechce, že je ženská z toho taka prepnuta. To nepotrebuje v dnešnej dobe zarobiť peniaze? A okrem toho, čo žije v nejakej izolovanej bubline, že sa nestretava a aj s inými ludmi? Nechodí na nákupy, a do prace a z práce chodí kanálom, či ako? 🤦♀️
@janinka007 nechcem ju súdiť,ani tu rozoberať tému očkovania,mne ide o to,ako jej proste zaplatiť a dostať sa k tovaru-teda šatám.Pre ňu ja ako neockovana a neprekoná predstavujem hrozbu.
Tak to je riadna trubka 😅 ze dat sa ockovat.. a das sa poockovat, hoci aj dnes, tak uz mozes prist pre saty? Ludia sa uz naozaj zblaznili, kam sa podel zdravy rozum?
@petulda333 toto som navrhla,na to už nereagovala,bude reagovať dnes,že čo ďalej.Podla toho sa zachovam a využijem to,čo mi tu radia ženy.
@petulda333 cudzej osobe šaty vydať nechce.Ale ja som to myslela tak,že tam pošlem známu ktorá spĺňa OP,tá jej zaplatí ,ona jej podá šaty a tá tretia osoba (tá s tým OP) podá do rúk šaty mne.Ja som aj uviedla v úvode,že pár možnosti som jej navrhla,lebo rešpektujem že je režim OP.Dufam,že dnes mi odpíše aleboe zavolá ako tvrdila a od toho sa budem odvíjať dalej.
Véd preto,že tretej osobe nechce len tak dat,som myslela,žeby si šla aj ty. Aby ta videla,ale Do prevádzky nevystupuje ty ale niekto kto spĺňa OP

ako baby pisali, treba komunikovat uz len pisomne, aby si mala dokazy, ze si situaciu chcela vyriesit. tiez by som pytala naspat zalohu, kedze saty nedodala. a ak sa neozve/napise nejaku blbost, dalsi mail by siel SOI a do kopie by som dala ju. ako som pisala vyssie, ja som sice ockovana, ale nesuhlasim s tym, aby si niekto vymyslal vlastne dovody, preco ta neobsluzi (rovnako ako sa mi nepacia snahy niektorych podnikov obsluhovat len neockovanych, lebo to skratka rozdeluje spolocnost na dve skupiny). a hlavne, ty si jej dala niekolko moznosti, ako situaciu vyriesit, a ona nie je ochotna pristupit na nic...