icon

Nespĺňam režim OP a u krajčírky si mám vyzdvihnúť šaty

15. dec 2021

Ahojte.V úvode hneď píšem,že nesplnam režim OP.Testujem sa pravidelne všade kde to vyžadujú.(práca, lekár)Rada by som vedela váš názor čo robiť v takejto situácii.
Zhruba pred mesiacom som si dala ušiť šaty u krajčírky,podľa jedného modelu.Zaplatila som zálohu.To ešte nebol tento OP rezim.Dnes mi písala krajčírka že zajtra budú hotové,môžem prísť a upozornila na,že na vstup do prevádzky má režim OP,čo ja samozrejme rešpektujem.Oznamila som jej ,že teda nie som ani jedno z toho.A že ak by to bolo teda možné,tak môžem pripraviť presnú sumu a cez výdajne okienko si môžeme tovar a peniaze vymeniť.Odmietla.Vraj netúži dostať covid,ani pokutu a mám sa dať očkovať.Navrhla som jej ďalšiu možnosť,že tam môžem poslať teda kamaratku,ktorá je očkovana a prevezme za mňa šaty .Nie,vraj cudzej osobe tovar nevydá.Dalej som navrhla,že jej pošlem peniaze na účet,to tiež nechce.Ja už som tak znechutená,že už neviem čo vymyslieť a tie šaty ani nechcem.Som si však vedomá toho,že to ušila a zaplatiť jej musím aj chcem.Len ako?Máte nejaký nápad ako to urobiť?

autor
16. dec 2021

@petulda333 áno,veď toto je podľa mňa aj najrozumnejšie...neporušim OP.Ona dostane peniaze,ja tovar a hotovo.

bykaterina
16. dec 2021

vobec sa mi to nezda, ze by to tak bolo v reale , ved jej stoja v tom prachy..
ludia robia na cierno, ci nechty , kadernctva, masaze atd...
a pochybujem ze ona jedina v galaxii by nerobila ze jej neni jedno ci mas OP

erickatt
16. dec 2021

Tu nieco nehra. Sak prides s kamosku, ty ostanes vonku a kamoske ich poda. 🤷‍♀️🤷‍♀️

petulda333
16. dec 2021

@bykaterina sú aj takí ľudia. Včera som písala s kolegyňou a vraj majú novú kt už pár týždňov nerobí,jr na PN a ze kľudne bude na neplatenie volne,ale ona robiť nebude. Aby nechytila koronu

autor
16. dec 2021

@erickatt tu niečo nehrá, áno.Cakam čo mi odpíše alebo ako sa vyjadrí,pretože keď som jej navrhla ,že tam pošlem známu,tak nereagovala.preto ja sama neviem momentálne ako sa táto situácia ukončí.Nechcem tu rozoberať tému očkovania,toto nie je cieľom prečo som založila túto diskusiu.Zdielamns tebou rovnaký názor,veď hej ide o peniaze...zaskočilo má,že čo teda robiť,keď ona netúži dostať covid,ani pokutu.Dajte sa očkovať a bude pokoj,pre mňa normálna odpoveď nie je.Navrhla som jej teda ďalšiu možnosť,že tam pošlem známu ktorá spĺňa režim OP.

autor
16. dec 2021

@erickatt áno,veď toto by bolo najlepšie si myslim.neporusim OP.toto by bolo ideálne,no čakám ako sa dnes vyjadrí,čo by jej najviac teda vyhovovalo.Ja nemám problém sa prispôsobiť, mne ide o to,že mám snahu to riešiť,aj zaplatiť a aj rešpektovať režim OP.Predstavujem pre ňu hrozbu,ok aj to pochopim.Ale určite nebude riešenie,že dajte sa očkovať a bude pokoj.Budem dúfať,že sa rozhodne rozumne a že sa táto situácia vyrieši hladko.

sasanka605
16. dec 2021

Neboli ste dohodnuté aj na reálnom vyskúšaní tych šiat? Ze ci vsetko sedí ako ma? Ci sa nebojí ze jej ich potom prides vrátiť ak to da niekomu tretiemu.

panelacikova
16. dec 2021

@mirage tiež jej neverím ani pol slova....
@petulda333 to je dosť rozdiel, čo píšeš. pani v okienku na minútu a kolektív, kde človek trávi hodiny. toto sa porovnávať nedá.
@bykaterina súhlasím. vymyslené na poburovanie ľudí. neexistuje. presne ako píše mirage, prečo nezverejní konkrétne krajčírstvo? lebo neexistuje. inak by sa ozval možno niekto, kto tam chodí a napísal, že toto nie je pravda. alebo by vyšlo najavo, že také ani neexistuje. vieš čo, mne už lezú dosť na nervy takéto témy, ktoré niekto založí s istým účelom. rozhádať ľudí. lebo za ten čas, čo sa tu venuje týmto koninám, by už dávno tie šaty nejakým spôsobom získala... nehovoriac o tom, že obzvlášť krajčírky majú ťažkú a nie veľmi dobre platenú prácu.

daridari11
16. dec 2021

Toľko riešení si jej navrhla a nič pani krajčírke nevyhovelo. Tak nech vymyslí sama nejaký spôsob. Ona je majiteľkou salóna? Nedá sa obrátiť na jej nadriadenú?

autor
16. dec 2021

@panelacikova nemám dôvod zverejňovať konkrétne krajcirstvo.Ak sa dnes dohodneme nejako normálne s pani krajčírkou,tak prečo by som jej už teraz mala robiť zlú reklamu?Počas celej tejto diskusie som už získala pár informácií ako a čo urobiť aby to bolo všetko v poriadku.mne nejde o to,ako ju ohovárať,mne ide o to, nájsť spôsob,alebo nejaký ďalší nápad ako to vyriešiť.A ako píšem,mám ich už dosť.Vymyslene to nie je.Bohuzial.Pani doteraz komunikuje,aj sne spolupracovali.Tu ide konkrétne len o platbu a odovzdanie a o vstup, respektíve nevstup na prevádzku.Aknsi myslíš,že je to vymyslené,je to tvoj názor aj pohľad na vec.

autor
16. dec 2021

@daridari11 je to hej salón.Dnesvsa má vyjadriť,že ako by sme to vyriešili,tak čakám.

simca06022011
16. dec 2021

Zalovat ta nemoze, ona ti tovar vydat nechce tak nech sa da. Vypchat. Ja by som jej povedala nech si najde sposob ako ti ich doručiť, inak chcem vrátiť aj zalohu za saty. Vydaj tovaru funguje normálne sj vydajne eshopov a pod. Cize ked ti daco poda cez dvere ziadnu pokutu nedostane... Ak nenajde spôsob kasli na nu.

autor
16. dec 2021

@sasanka605 my spolu komunikujeme aj spolupracujeme od začiatku, všetko bolo v poriadku až do momentu zaplatenia a vyzdvihnutia šiat ktoré má byť teda dnes,alebo zajtra.Dufam však,že sa to nejak vyrieši celé hladko.

spadnutaslivka
16. dec 2021

ale mala si jej povedať, že ok, dáš sa zaočkovať. Očkovaný znamená plne očkovaný. To si až 2 týždne po druhej dávke, čiže prinajlepšom o 6 týždňov 😀 nech teda čaká...

autor
16. dec 2021

@simca06022011 Chcela som to tak,že :tak ja sa postavím rovno pred dvere predajne a len si to podáme,Nachystám vám aj presnú sumu,aby ste mi nemuseli vydávať.-tymto som chcela vlastne dosiahnuť to,aby bola čo najmenej v kontakte so mnou a ja s ňou,keďže má vníma ako hrozbu.na toto som dostala odpoveď,že netúži dostať covid,ani pokutu.Ziadna kaša sa neje taká horúca,ako sa navarí....počkám ako sa rozhodne čo by jej najviac vyhovovalo a čo odpíše,prípadne zavolá.Ziskala som tu dosť vela dobrých rád,tak si už poradím.

autor
16. dec 2021

@spadnutaslivka no ja som jej práveže slušne dopredu oznámila,aby sme predišli problémom,lebo ja hej nechcem spôsobiť nepríjemnosti že nie som OP.No a nenašli sme zatiaľ žiadnu spoločnú reč.Vravim zatiaľ,lebo mi má dať vedieť.

catherinah
16. dec 2021

Keby chcela, posle na dobierku a peniaze na adresu. Ak nechce dokaz na ucte, ze prijala cierne peniaze. Aj ked asi aj papier je dôkaz 🤷‍♀️ alebo splnomocnena osoba, cokolvek. Vzdy sa najde riesenie. Mozno sa boji, ze si nejaka kontrola 😃

jaskolka
16. dec 2021

@sigma510 úplný súhlas👍

autor
16. dec 2021

@catherinah neviem už čo si myslieť,dostala som tu pár dobrých rád čo robiť,tak sa ich budem držať.Vsetko závisí,ako sa nakoniec pani vyjadrí.chcemnti vyriešiť hladko a hlavne tak nejak v kľude.

kakika007
16. dec 2021

A keď prijímala zákazku sa nebála, že dostane covid? Vtedy jej to nevadilo, že nie si očkovaná? Niektorým ľuďom to fakt pekne šibe v hlave

mijo53
16. dec 2021

daj kamarátke plnomocenstvo overené u notára, to stojí asi 2 EUR. sama ho napíšeš a k notárovi alebo na Mestský úrad pôjdeš overiť podpis, musí potom vydať. Kamarátka nech so sebou zoberie doklad o očkovaní/prekonaní

autor
16. dec 2021

@kakika007 vtedy nebol OP režim...mne to nedáva logiku toto celé,veď ide v podstate o nanajvýš desať sekúnd čo sa týka odovzdania a prevzatia.Zaskocila má jej reakcia včera,preto som sa tu prišla poradiť,však viac hláv,viac rozumu.neprisla som tu rozoberať tému očkovania,ani haniť pani.

ingush616
16. dec 2021

Však covid môže dostať aj od očkovanej osoby, ****a 🤦‍♀️ bože takéto reci. Niektorý sa tak hrajú na múdre, pritom vedomosti ako 🧠🐔😂Aspoň cez okienko mohla to vydať. Milujem takýto prístup.
Tento štát každého už oblbne totálne s tým ockovany/neockovany.
Ja by som tam poslala po to niekoho, s mojim občianskym, keď už ženská sa hrá na takúto veľkú, ako keby bola banka s peniazmi 😂🤦‍♀️
Aj ty máš nárok na ten tovar čo je tam tvoje! Viackrát by som tam nešla😂

petulda333
16. dec 2021

@panelacikova aký rozdiel? Je to reklamná agentúra,kde sú v kancli 3 ženy a fungujú cez vydajné okno

autor
16. dec 2021

@ingush616 mne nerobí vôbec problém tam prísť aj s tou očkovanou osobou,nech ona podá pani peniaze a ja budem stáť aj trocha ďalej...ja momentálne čakám,či s tým bude súhlasiť,alebo ako to teda ona vymyslí.Ja nechcem nezhody,chcem to vyriešiť v kľude.Bez konfliktu.

flimelka
16. dec 2021

tak ked sa ona takto sprava, inak je zaujimave ze, upravovala tie saty za ktore zatial nie je zaplatene tak by som ocakavala ze aspon toto by chcela mat na poriadku. ach takito ludia.

autor
16. dec 2021

@mijo53 tak v krajnom prípade urobím aj toto.Pockam ako sa vyjadri pani a podľa toho sa zachovam.Chcem to hlavne v kľude vyriešiť.No už k nej nepôjdem ako zákaznícka.

ingush616
16. dec 2021

Bože toto je choré, 🤦‍♀️ by som aj jej povedala
Aj to ze sa môže hanbiť že aký má prístup k zákazníkom nato ze je "podnikatelka" 🤦‍♀️
A tým covidom ta politika už nespeje k ničomu dobrému, v každom smere a po tom co už včera bolo v správach, chory celý system. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Držím palce aby sa to doriešilo.

autor
16. dec 2021

@flimelka nebol žiadny problém až do momentu keď prišla reč na vyzdvihnutie.

autor
16. dec 2021

@ingush616 ďakujem ti veľmi pekne.Tiez v to dúfam,že sa to nakoniec nejak normálne vyrieši.