icon

Nesprávne blokovanie ovocia v obchodoch: Ako sa tomu vyhnúť?

2. nov 2023

Stalo sa vam, ze vam namiesto hurmikaki nablokovali jablka gala? Pridem domov a pozeram, ze mam na nloku medzi inymi polozkami za dve hurmikaki 2x vaha jablka gala za 3,80. Ale ved to nevyzera ako jablka....

Strana
z2
lamonita
2. nov 2023

Ten skener v kauflande je skvela vec, cely svoj nákup máš úplne pod kontrolou 😎

zuzi56
2. nov 2023

@h2 ale veď jablka si vaziš sama pri ovocí, hurnikaky môže byt na kusy ????či

h2
2. nov 2023

@zuzi56 Hurmikaki bývajú na kusy. Jablká na váhu, ale niekedy bývajú aj balené, napríklad v Lidli niekedy mávajú dvojkilové balenie Golden delicious, to viem, lebo to kupujem. Tak možno aj iné zvyknú byť balené.

mikadooo
2. nov 2023

Toto konkrétne sa mi nestalo, ale áno, stáva sa, že zle niečo nablokuje. Ak si to všimnem v obchode, tak sa ozvem, ak nie, tak kašlem na to. Sme ľudia, nie stroje...🤷. Tiež sa v robote občas pomýlim a keď niekto vyreklamuje, tak poviem sorry a opravím. Netreba za všetkým hneď vidieť úmysel.

daniela2202
2. nov 2023

@h2 👍👍👍

lukbe
2. nov 2023

Niekedy majú nanič váhu, robí si,čo chce. Predavačka tam zadáva niečo a na váhe jej vyskakuje niečo iné. Ak si to nevšimne, tak potom asi vznikne to,čo sa stalo.

hanka50
2. nov 2023

Mne sa bezne stava ,ze nevedia ,co to je..kaki, avokado ,bataty,figy. pri exotickom ovoci ,ani nevravim,ale tak vzdy sa opytaju..ale ,ak nablokovali nieco ine ,mohla sa len pomylit

candii
2. nov 2023

@miskakyska tí ľudia ale z toho nemajú nič. A ešte je aj problém ak zákazník príde a vypláca sa rozdiel alebo nebodaj napíše sťažnosť. Takže podľa mňa to určite neurobil naschvál ale sa preklikol. Na tej kase sa to rýchlo môže stať. Ja som tiez minule pánovi nablokovala namiesto 6 piv .. 46 .. no stalo sa. Schválne to nebolo.

domkakvet
2. nov 2023

Ano moze sa to stat, bud si pomyli kod, alebo nevie ako to vyzera, videla som ked sa predavacka pytala, ze co to je.

tosomja
2. nov 2023

@h2 ale aj tak tie balené, či kolové, či dvojkilové, majú čiarový kód, len pretiahne cez skener. Keď má len v sáčku, tak musí odvážiť a predsa mu už nedá do ponuky 2kilove balenie jabĺk ktoré majú kód.
Chápeš. A keď dal aj kód nejakých jabĺk čo sú na váhu, tak za 2 jablká nemohla zaplatiť 3,8e. To by muselo kilo stať cez 8-9e.

h2
2. nov 2023

@tosomja No, to je vlastne fakt s tým čiarovým kódom. Tak potom je to naozaj divné, ako sa to mohlo stať. Jedine, že by to pýtalo hmotnosť a ona by ju zadala ručne, že "2"(akože kusy, pritom to zobralo, ako kg). Ale to tiež neviem, či sa dá.

miskakyska
2. nov 2023

@candii 🤷neviem..🙈 ale prišlo mi to , že mi mladík zarátal svoju svačinu😁 vždy to bolo iné pečivo..a nebol to rohlík za pár centov... keď takto nablokuje každému "imaginárne" pečivo tak ďakujem pekne.. bola som to riešiť až na tretí x ..😄veru som aj obanovala,však to bolo tvrdenie,proti tvrdeniu a kým zistili, že im všetko sedí ubehla hádam aj polhodina...

laurikalalinka
2. nov 2023

Najlepšia sranda je vo Freshi🤣🤣🤣. Zákazník mal na páse kiwi a pokladníčka sa pýta: To je na váhu?🤣🤣🤣🤣

candii
3. nov 2023

@miskakyska ja robím v Kaufe a SBS nas kontroluje tak isto ako zákazníkov ak nie viac. Čiže týpek neexistuje že by prešiel cez pokladničnu zónu bez platenia. To by mal hneď padáka. Skôr si myslím že to bolo nechtiac lebo pečivo sa blokuje podľa obrázka a mnzostevny predaj keď je tak máš napr. 10 rožkov tak 10x tuknes na obrázok s rožkom a je možné sa tam prekliknut aj blokuje rýchlo lebo nás tam buzeruju za skeny. Osobne si nemyslím že to bol zámer ale ak sa ti to deje často ries to na zákazníckej infolinke emailom. Berú sťažnosti od zákazníkov naozaj vážne

miskakyska
3. nov 2023

@candii tiež som robila v Kauflande...na mliečakoch a mrazených výrobkoch..tak som čosi v obraze, klobúk dolu kto tam vydrží roky

candii
3. nov 2023

@miskakyska veru .. ja už 3 roky 🫣🫣🫣🫣

tosomja
4. nov 2023

@candii počkaj. Prečo musíš 10x ťuknúť na rožok, keď máš v sáčku 10ks? Veď dám 10 a obrázok. Tak to robím pri samoobslužnej.

candii
4. nov 2023

@tosomja ano ale my potrebujeme mať skeny za minútu minimalne 40. Čiže my musíme na ten rožok 10x tuknut to máme ako 10 skenov.

tosomja
4. nov 2023

@candii čo sú to za podmienky? Preboha. A keď má zákazník len tri položky a z peňaženky 2 minúty vyberá drobné?

candii
4. nov 2023

@tosomja nákup je ukončený čiže tam to skeny neberie keď stlačíme "celkom" ale napríklad keď uz stlačíme "celkom" a ešte vytiahne flaskovy bon alebo ešte niečo chce doblokovat alebo pípne Kaufland card vtedy nám to aj 4 skeny zoberie a máme za to zle

tosomja
4. nov 2023

@candii a prosím ťa, otázka úplne mimo...dá sa tam dohodnúť aj na zmeny zohkadnujuce matky s deťmi? Aby stíhali odniesť a potom ísť pre deti? 🤣

candii
4. nov 2023

@tosomja samozrejme. Ja som tam tiež tak. Musia sa mi prispôsobovať

tosomja
4. nov 2023

@candii aj keď mám manžela? Ale robí na turnusy?

candii
4. nov 2023

@tosomja no a? Ja mám tiež a robí ale na smeny .. čiže ja mesiac dopredu vedúcemu napíšem akú smenu potrebujem. Jedná tam napríklad len ranné robí .. myslím že je to všetko o dohode

tosomja
4. nov 2023

@candii tak potom super. Lebo si neviem predstaviť, kde budem robiť od septembra, keď deti budú v škôlke.

candii
4. nov 2023

@tosomja kľudne si daj žiadosť. Ja som išla tam robiť hneď po rodicaku a zobrali ma v pohode. Nebol nikdy problém ak sa mi niečo vyskytlo aj zmeniť zmenu .. oni sú tam prorodinny

juliacenc
6. nov 2023

No a??? Ak su jablka lacnejsie tak to neries

Strana
z2