icon

Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?

12. jan 2025

ahojte,

som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.

lenkakravcova
2. aug 2025
@makodob

@zmrzlinka8 prosil Otca, lebo bol v ľudskom tele, v rovnakej slabosti ako my. Mohol tu prísť ako najvačší mocný Boh, no neprišiel, lebo prišiel za nás zomrieť. On je dobrý a pokorný Boh. Prišiel nás oslobodiť a prišiel v tichosti, pokore v obyčajnosti, tak, že ani diabol nezistil kto to je, lebo sa všetkou snahou snažil Ježiša zabiť. A tým, že Ježiš zomrel a vstal z mŕtvych porazil smrť. A aj Ježiš mal rovnaké pokušenia ako my všetci, no napriek tomu nezhrešil. Ako je to možné? Pre človeka je nemožné nezhrešiť. Ježiš je živý Boh a dnes sedí po pravici Otca a my znovuzrodení tam sedíme skrze Jeho krv s Ním. Takto prišlo kráľovstvo Božie na zem, poslal tu Ducha Svatého skrze nás ľudí dokončiť to, čo Ježiš začal. Ten kto nemá Ducha Svatého, nemože rozumieť duchovným veciam, je to nemožné.

@makodob ak by bol Boh, načo by porážal akéhosi tzv nepriateľa Smrť? Veď Boh tu smrť stvoril. Boh stvoril anjela smrti. Je Stvoritelom všetkého. Ak je niečo Jeho vôľa, stane sa to. Nemusí a nikým zápasiť, nikomu nič dokazovať. Neexistuje predsa nik podobný Bohu. Aj Diabol je len jeho otrokom..

To máš vlastne ďalší z dôkazov prečo Ježiš nie je Boh ale iba Mesiáš - a teda ten, kto porazí antikrista raz.. Boh je vysoko nad tým hierarchicky.

pasi7
2. aug 2025
@zmrzlinka8

@pasi7 sv. Trojica nie je pohanská dogma

@zmrzlinka8 Beriem to ako Tvoj názor. Proti tomu ale stoja fakty, ktoré majú väčšiu váhu. A najväčšiu má Písmo.

tilonka
2. aug 2025
@pasi7

@tilonka Nikde v Písme nie je Trojica. Práve naopak. Písmo jednoznačne túto pohanskú dogmu vyvracia. Sám Pán Ježiš povedal mnoho výrokov, ktoré jednoducho nepripúšťajú toto pohanské učenie. Stačí otvoriť evanjelium podľa Jána a čítať.

@pasi7 to nie je pravda. O trojjedinosti Boha je dobre spracovane aj s versami tu:
https://zomriabysizil.com/Učenie-Písem.php
Nevidi to len ten, kto nechce vidiet. Ucenie o tom, ze biblicky Boh nie je trojjediny, je falosne a bludne ucenie.

pasi7
2. aug 2025
@eva8

@pasi7 dala som ti uvod Jana

@eva8 A ?

pasi7
2. aug 2025
@tilonka

@pasi7 to nie je pravda. O trojjedinosti Boha je dobre spracovane aj s versami tu:
https://zomriabysizil.com/Učenie-Písem.php
Nevidi to len ten, kto nechce vidiet. Ucenie o tom, ze biblicky Boh nie je trojjediny, je falosne a bludne ucenie.

@tilonka Stránok na internete na ktorých sú nepravdy je na tisíce. Trojica robí Pána Ježiša a Jeho Otca klamárom v dôsledkoch, ktoré z toho vyplývajú. Takže ak postavíme vedľa seba alebo proti sebe ich výroky s učením o Trojici, sú v rozpore. A nejaké stránky na internete na tom nič nezmenia.

alica110
2. aug 2025
@anavixy

A kde konkretne sa tvrdi, ze Jezis bol stvoritel sveta?

@anavixy Ja a Otec sme jedno. Kto vidí mňa, vidí Otca. Treba si Bibliu ešte raz prečítať 😉

alica110
2. aug 2025
@zmrzlinka8

@eva8 za mňa to presne sedí.
Boh Otec = informácia (univerzalna vsetko obsahujuca zdrojova informacia): Na počiatku bolo Slovo. Slovo = informácia. A Slovo sa telom stalo. (zhmotnilo sa, narodil sa Ježiš ako Boh a hmotný človek), Syn = hmota.
a Ježiš povedal, že učeníkom zošle Ducha svätého. Vieme, že Duch Svätý vychádza z Otca i Syna = energia.

@zmrzlinka8 Na počiatku bolo slovo, to slovo bolo u Boha a to slovo bolo Boh. Takže žiadne že slovo=informacia. Ale slovo= Boh.

makodob
2. aug 2025
@lenkakravcova

@makodob ak by bol Boh, načo by porážal akéhosi tzv nepriateľa Smrť? Veď Boh tu smrť stvoril. Boh stvoril anjela smrti. Je Stvoritelom všetkého. Ak je niečo Jeho vôľa, stane sa to. Nemusí a nikým zápasiť, nikomu nič dokazovať. Neexistuje predsa nik podobný Bohu. Aj Diabol je len jeho otrokom..

To máš vlastne ďalší z dôkazov prečo Ježiš nie je Boh ale iba Mesiáš - a teda ten, kto porazí antikrista raz.. Boh je vysoko nad tým hierarchicky.

@lenkakravcova ty si presne dokaz toho, že nevieš o čom hovoríš, lebo Ho nepoznáš. Ale v skratke ti to možem napísať, no neviem či ti pomože, keďže si moslimka. Denne píšeš na kresťanské otázky, no tvoj zámer je pochybný. Stojíš vobec o nejakú odpoveď?!

tilonka
2. aug 2025
@pasi7

@tilonka Stránok na internete na ktorých sú nepravdy je na tisíce. Trojica robí Pána Ježiša a Jeho Otca klamárom v dôsledkoch, ktoré z toho vyplývajú. Takže ak postavíme vedľa seba alebo proti sebe ich výroky s učením o Trojici, sú v rozpore. A nejaké stránky na internete na tom nič nezmenia.

@pasi7 to nie je nejaka stranka na internete, tam je zozbieranych mnozstvo versov z Biblie o Bozej trojici - na margo tych, ktori tvrdia, ze to tam nie je. Ono to tam je a ten kto to popiera siri loz a bludy. Ale presviedcat ta nebudem. Aspon takto si to moze precitat niekto, kto chce poznat pravdu a nenecha sa len tak opit rozkom.

pasi7
2. aug 2025
@tilonka

@pasi7 to nie je nejaka stranka na internete, tam je zozbieranych mnozstvo versov z Biblie o Bozej trojici - na margo tych, ktori tvrdia, ze to tam nie je. Ono to tam je a ten kto to popiera siri loz a bludy. Ale presviedcat ta nebudem. Aspon takto si to moze precitat niekto, kto chce poznat pravdu a nenecha sa len tak opit rozkom.

@tilonka Lož a bludy sú učenie o Trojici. Ale potvrdzujú že sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou. V tomto prípade nie sto ale stotísíckrát. V úvode témy som sem dal zopár z množstva dôkazov, ktoré sú v hist. slovníkoch a teologických knihách na ktorých sa zhodli teológovia rôznych cirkví, že Trojica nie je pôvodné učenie Biblie ! ale bolo postupne "implantované" včetne niektorých veršov Písma.

alica110
2. aug 2025
@pasi7

@tilonka Lož a bludy sú učenie o Trojici. Ale potvrdzujú že sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou. V tomto prípade nie sto ale stotísíckrát. V úvode témy som sem dal zopár z množstva dôkazov, ktoré sú v hist. slovníkoch a teologických knihách na ktorých sa zhodli teológovia rôznych cirkví, že Trojica nie je pôvodné učenie Biblie ! ale bolo postupne "implantované" včetne niektorých veršov Písma.

@pasi7 Lož a bludy šíriš ty.

tilonka
2. aug 2025
@pasi7

@pasi7 clovek ktory hlada pravu, pripadne nie je poviazany bludnym ucenim, tie verse uvidi bez vacsich problemov..

pasi7
2. aug 2025
@tilonka

@tilonka Proti Trojičnej dogme stojí mnoho textov Písma, v ktorých je zaznamenaná reč Pána Ježiša. Ako nap. Otec je väčší ako Ja a pod. Ak sa zamyslíme učením o Trojici, kde sa predpokladá, že Otec aj Ježiš je Boh, a tiež že Boh je večný, potom z toho vyplýva, že Boh nemôže zomrieť. Ale ! Ježiš Kristus na kríži zomrel. Ak bol Boh nemohol zomrieť. Takže buď zomrel a nebol Boh, alebo bol Boh a nezomrel, pretože sa to vylučuje. Ak ale nezomrel, tak márna je naša viera ako píše ap. a ešte sme v našich hriechoch, alebo inak, zbytočne veríme, nič nám to nepomôže a čaká nás večná smrť....

makodob
2. aug 2025
@pasi7

@tilonka Proti Trojičnej dogme stojí mnoho textov Písma, v ktorých je zaznamenaná reč Pána Ježiša. Ako nap. Otec je väčší ako Ja a pod. Ak sa zamyslíme učením o Trojici, kde sa predpokladá, že Otec aj Ježiš je Boh, a tiež že Boh je večný, potom z toho vyplýva, že Boh nemôže zomrieť. Ale ! Ježiš Kristus na kríži zomrel. Ak bol Boh nemohol zomrieť. Takže buď zomrel a nebol Boh, alebo bol Boh a nezomrel, pretože sa to vylučuje. Ak ale nezomrel, tak márna je naša viera ako píše ap. a ešte sme v našich hriechoch, alebo inak, zbytočne veríme, nič nám to nepomôže a čaká nás večná smrť....

@pasi7 keď tak študuješ Písmo, tak si naštuduj v Biblii kto bol napríklad Melchisedech, a predtým sa pomodli a popros o zjavenie Pravdy skrze Ducha Svatého. Keď hladáš celým srdcom pravdu, nájdeš ju.

tilonka
2. aug 2025
@pasi7

@pasi7 pozri, uz v tomto texte sa da dokazat, ze pises bludy, nechce sa mi reagovat na vsetko, co je mimo, zhrniem to len na to, ze Boh je vsemohuci a ak o Nom napises ze nieco nedokaze (ako napriklad naplnit Bozi plan spasy, kde Boh zobral podobu cloveka, aby zomrel za nase hriechy a na treti den vstal zmrtvych...) ze je to Bohu nemozne, tak to je blud ako mrakodrap. Proste siris bludy v priamom prenose..

pasi7
2. aug 2025
@makodob

@pasi7 keď tak študuješ Písmo, tak si naštuduj v Biblii kto bol napríklad Melchisedech, a predtým sa pomodli a popros o zjavenie Pravdy skrze Ducha Svatého. Keď hladáš celým srdcom pravdu, nájdeš ju.

@makodob Ďakujem za radu. Prijmeš aj moju? Prečítaj si ev. Jána a potom sa zamysli nad tým ako mohlo Pán Ježiš volať sám k sebe, modliť sa sám k sebe, poslať sám seba a mnoho ďalších absurdít, ktoré z toho vyplývajú.

lenkakravcova
2. aug 2025
@makodob

@lenkakravcova ty si presne dokaz toho, že nevieš o čom hovoríš, lebo Ho nepoznáš. Ale v skratke ti to možem napísať, no neviem či ti pomože, keďže si moslimka. Denne píšeš na kresťanské otázky, no tvoj zámer je pochybný. Stojíš vobec o nejakú odpoveď?!

@makodob Ho.. ty Ho poznáš, lebo k tebe hovorí, pokecáte o večeri obede i raňajkách.

Ja nepíšem kresťanské otázky. A motív myslím že je známy: proste zamyslieť sa. Bola som tiež kresťanka. Kedysi. Dávno.. keď som verila v tie veci čo píšeš, kým som si nezačala Bibliu čítať.

Len tak mimo reč: koľko krát máš Bibliu prečítanú? Ale myslím tým celú. Nie čo čítajú v kostoloch, tie uryvky. Aj starý aj nový zákon, aj všetky listy? Kedy si si ju naposledy prečítala od predu do zadu?

lenkakravcova
2. aug 2025
@tilonka

@pasi7 pozri, uz v tomto texte sa da dokazat, ze pises bludy, nechce sa mi reagovat na vsetko, co je mimo, zhrniem to len na to, ze Boh je vsemohuci a ak o Nom napises ze nieco nedokaze (ako napriklad naplnit Bozi plan spasy, kde Boh zobral podobu cloveka, aby zomrel za nase hriechy a na treti den vstal zmrtvych...) ze je to Bohu nemozne, tak to je blud ako mrakodrap. Proste siris bludy v priamom prenose..

@tilonka Bohu je predsa všetko možné
Stačí mu povedať "odpúšťam vám" a je odpustené.

Nemusí zomierať. Nemusí páchať samovraždu na kríži.

Nemusí nič. Boh je neobmedzený. Myslím že toto tu @pasi7 nepopieral.

pasi7
2. aug 2025
@tilonka

@tilonka Zatiaľ si bola schopná napísať akurát niečo o šírení bludov. Skús teda vysvetliť ako mohol Ježiš Kristus zomrieť, ak bol Boh. Ak podľa učenia o Trojici Je Boh a podľa toho Boh nemôže zomrieť, lebo je večný . Podľa Písma je Pán Ježiš Božím Synom a ten ako On sám povedal zomrieť mohol, aj aj zomrel a dokonca to (že zomrel) aj povedal ap. Jánovi.

lenkakravcova
2. aug 2025
@pasi7

@tilonka Zatiaľ si bola schopná napísať akurát niečo o šírení bludov. Skús teda vysvetliť ako mohol Ježiš Kristus zomrieť, ak bol Boh. Ak podľa učenia o Trojici Je Boh a podľa toho Boh nemôže zomrieť, lebo je večný . Podľa Písma je Pán Ježiš Božím Synom a ten ako On sám povedal zomrieť mohol, aj aj zomrel a dokonca to (že zomrel) aj povedal ap. Jánovi.

@pasi7 to je tiež otázne či zomrel.
My napr máme v Koráne, že Boh Ježiša Mesiáša zachránil od smrti. Že ho neukrizivali, iba sa im tak zdalo, ako fatamorgana.
A aj keď si pozrieš čo mal Ježiš povedať pred smrťou, tak je to zaujímavé. Citoval Žalm 22. A tento žalm konci tým že "a ty si ma zachránil". Náhoda? 🙂 Možno. Možno nie. Ja verím, že nie.
Ale tým, že sa Ježiš podriadil Bohu úplne si obhájil titul Mesiáša a svoju rolu ešte naplní. Ježisiva úloha je teda stále obrovská.

makodob
2. aug 2025
@pasi7

@makodob Ďakujem za radu. Prijmeš aj moju? Prečítaj si ev. Jána a potom sa zamysli nad tým ako mohlo Pán Ježiš volať sám k sebe, modliť sa sám k sebe, poslať sám seba a mnoho ďalších absurdít, ktoré z toho vyplývajú.

@pasi7 pozri pred mojimi očami sú ľudia v Ježišovom mene uzdravovaní, oslobodení od démonov. Žijem s Duchom Svatým denne, počujem Jeho hlas. 26rokov som žila v náboženstve a potom mi Boh dal milosť spasenia a skrze Ježišovú smrť a teda Jeho krv som sa znovuzrodila a dostala Ducha Svatého presne tak ako apoštoli a ďalší s nimi na Letnice. Mám dar jazykov, dar rozlišovania duchov, dar uzdravovania, moc vyhnať démonov, mám videnia a sny a to nie sú moje dary, ale Jeho Moc, to všetko činím skrze Ducha Svatého v mocnom MENE JEŽIŠ! Takže ja mám v tomto jasno ako ty nie. Chápeš,, že ja to reálne aj vidím, vidím tu milosť a zmenu v ľuďoch a ich životoch, keď sa k nim Boh skloní a pochopia, že ich Boh miluje?! A teraz ti tu o tom svedčím Jemu na svedectvo, lebo Ježiš nie je mŕtva socha v kostole, Ježiš je živý Boh!

pasi7
2. aug 2025
@lenkakravcova

@pasi7 to je tiež otázne či zomrel.
My napr máme v Koráne, že Boh Ježiša Mesiáša zachránil od smrti. Že ho neukrizivali, iba sa im tak zdalo, ako fatamorgana.
A aj keď si pozrieš čo mal Ježiš povedať pred smrťou, tak je to zaujímavé. Citoval Žalm 22. A tento žalm konci tým že "a ty si ma zachránil". Náhoda? 🙂 Možno. Možno nie. Ja verím, že nie.
Ale tým, že sa Ježiš podriadil Bohu úplne si obhájil titul Mesiáša a svoju rolu ešte naplní. Ježisiva úloha je teda stále obrovská.

@lenkakravcova Je to každého slobodná vôľa čomu verí. Napísané je (v Písme), že Ježiš Kristus na kríži zomrel. A On sám to potvrdil ap. Jánovi. Ak Boh zomrieť nemôže, tak Ježiš nebol Boh ani Stvoriteľ, aj keď to je "oficiálne" učenie Trojičnej dogmy a potvrdzuje to len to, že sto krát opakovaná lož sa stáva pravdou - v mysliach ľudí, čo nad tým nepremýšľajú a vpustia si to do svojej hlavy...

alica110
2. aug 2025
@pasi7

@pasi7 Zomrel pretože bol človek. Jeho ľudská stránka zomrela, on vstal z mŕtvych. Trojica - Otec, Syn a Duch svätý.
Keď teda Biblia hovorí, že Ježiš zomrel, znamená to, že zomrel ako človek (Syn Boha a zároveň syn človeka) – jeho ľudské telo bolo ukrižované a zomrelo. Jeho božská prirodzenosť však nezanikla ani nezomrela. Boh nemôže zomrieť v zmysle prestať existovať.

makodob
2. aug 2025
@lenkakravcova

@makodob Ho.. ty Ho poznáš, lebo k tebe hovorí, pokecáte o večeri obede i raňajkách.

Ja nepíšem kresťanské otázky. A motív myslím že je známy: proste zamyslieť sa. Bola som tiež kresťanka. Kedysi. Dávno.. keď som verila v tie veci čo píšeš, kým som si nezačala Bibliu čítať.

Len tak mimo reč: koľko krát máš Bibliu prečítanú? Ale myslím tým celú. Nie čo čítajú v kostoloch, tie uryvky. Aj starý aj nový zákon, aj všetky listy? Kedy si si ju naposledy prečítala od predu do zadu?

@lenkakravcova vieš tebe bolo mnoho svedčené milá žena, vybrala si si.
Nebudem ti viac svedčiť.
Mat 7,6:
,,Nedávajte svätého psom, ani nehádžte svojich periel pred svine, aby ich snáď nezašliapaly nohami a obrátiac sa neroztrhaly vás.”

alica110
2. aug 2025

Ježiš robil veľa vecí preto, aby sme videli čo on robí, ako koná a napodobňovali ho vo všetkom.

tilonka
2. aug 2025
@pasi7

@pasi7 clovek ked umrie tak umrie telo, ale dusa je vecna. A Pan Jezis ked prisiel na zem tak vedome zobral telo take, ake mame my, podliehajuce muceniu .. vo versi 1. Petra 3:19 mozes citat, že po smrti „kázal duchom v žalári“
A tiez Lukas 23:46: „Otče, do tvojich rúk porúčam svojho ducha.“

pasi7
2. aug 2025
@makodob

@pasi7 pozri pred mojimi očami sú ľudia v Ježišovom mene uzdravovaní, oslobodení od démonov. Žijem s Duchom Svatým denne, počujem Jeho hlas. 26rokov som žila v náboženstve a potom mi Boh dal milosť spasenia a skrze Ježišovú smrť a teda Jeho krv som sa znovuzrodila a dostala Ducha Svatého presne tak ako apoštoli a ďalší s nimi na Letnice. Mám dar jazykov, dar rozlišovania duchov, dar uzdravovania, moc vyhnať démonov, mám videnia a sny a to nie sú moje dary, ale Jeho Moc, to všetko činím skrze Ducha Svatého v mocnom MENE JEŽIŠ! Takže ja mám v tomto jasno ako ty nie. Chápeš,, že ja to reálne aj vidím, vidím tu milosť a zmenu v ľuďoch a ich životoch, keď sa k nim Boh skloní a pochopia, že ich Boh miluje?! A teraz ti tu o tom svedčím Jemu na svedectvo, lebo Ježiš nie je mŕtva socha v kostole, Ježiš je živý Boh!

@makodob Prázdne reči, nikdy som ťa nevidel, čo keď klameš? Čo keď si oklamaná? Čo keď ten kto ťa vraj vedie nie je Duch svätý ale ten falošný. Čo keď máš dar jazykov? Ja viem že je to falošný dar od zlého. Ja som mal v mladosti nadprirodzené schopnosti a dnes viem, že to nedáva Boh len tak na počkanie ako je to dnes bežné v mnohých tzv. charizmatických cirkvách... Neodpovedala si, Pán Ježiš ma niečo naučil. Povedal Napísané je. a ešte ... "ak som zle povedal, dokáž, čo bolo zle". Takže ak máš všetky tie vraj dary, dokáž čo bolo zle. Dokáž z Písma, že ťa vedie pravý Duch Svätý a nie falošný !

alica110
2. aug 2025
@pasi7

@makodob Prázdne reči, nikdy som ťa nevidel, čo keď klameš? Čo keď si oklamaná? Čo keď ten kto ťa vraj vedie nie je Duch svätý ale ten falošný. Čo keď máš dar jazykov? Ja viem že je to falošný dar od zlého. Ja som mal v mladosti nadprirodzené schopnosti a dnes viem, že to nedáva Boh len tak na počkanie ako je to dnes bežné v mnohých tzv. charizmatických cirkvách... Neodpovedala si, Pán Ježiš ma niečo naučil. Povedal Napísané je. a ešte ... "ak som zle povedal, dokáž, čo bolo zle". Takže ak máš všetky tie vraj dary, dokáž čo bolo zle. Dokáž z Písma, že ťa vedie pravý Duch Svätý a nie falošný !

@pasi7 Si oklamaný ale neskutočne. Len sa modliť za teba.

alica110
2. aug 2025
@pasi7

@pasi7 Manžel má dar hovorenia v jazykoch, ja zas iné. Sú to dary Ducha svätého, prečítaj si v Biblii.

igiana
2. aug 2025
@anonym_autor

@dota6 ja potrebujem vieru pevnu a modlievat sa verit v nieco. V boha.. A ine. Potrebujem pravidelne sa modlit denne a tak. Ale ja uz neviem ako sa modlit. Pismo sa neda zle vylozir. Je tam jasne napisane co ma sokovalo.. Ze jezis nie je boh. Modlil sa k Bohu. Prosil ho velakrat o pomoc. Znamena ze on nema silu bez Boha.

@anonym_autor
6 Ježiš mu odpovedal: "Ja som cesta, pravda a život. Nik nepríde k Otcovi, iba cezo mňa.
7 Ak poznáte mňa, budete poznať aj môjho Otca. Už teraz ho poznáte a videli ste ho."
8 Filip sa ozval: "Pane, ukáž nám Otca a to nám postačí."
9 Ježiš mu vravel: "Filip, toľký čas som s vami a nepoznáš ma?! Kto vidí mňa, vidí Otca. Ako môžeš hovoriť: "Ukáž nám Otca?!"
10 Neveríš, že ja som v Otcovi a Otec vo mne? Slová, ktoré vám hovorím, nehovorím sám zo seba, ale Otec, ktorý ostáva vo mne, koná svoje skutky.
11 Verte mi, že ja som v Otcovi a Otec vo mne. Ak nie pre iné, aspoň pre tie skutky verte!

Jan 14. kapitola