Neveríte v Trojicu, ale veríte v Boha?
ahojte,
som katolícka, presla som si roznymi vecami v zivote, mam vsetky sviatosti, rodina veriaca konzervativna. z vychodu sr dedina.
citala som rozne diskusie, studovala zdroje, bibliu,
biblia samotna je proti trojici.:(
trojica je podla mna vyymysel len rimskej cirkvi,ale je to podla mna obrovsky hriech,
jezis sa modlil k Bohu, jezis nebol bohom. je to mytus.
jezis, nie je stvoritel sveta, ja som nikdy nechapala tomu tej trojici, ze co to je vlastne?
to je nejaky blud. verim v Boha, aj ked hladam prave intenzivnejsie spojenie.
sympaticky mi je v tomto islam ,lebo tam je jediny boh a je to najnovsie nabozenstvo,ale tam zas nesuhlasim s viacerymi vecami ako je napr. zeny, postavenie zien, vybojna politika islamu, mnohozenstvo a pod. takjze to nie, ale je to nabozenstvo s vierou v jedneho boha, v krestanstve akoby to bol blud mi pride a podvrch, hoci milujem jezisa, a boha tiez, ale toto mi pride nelogicke, co nas uci cirkev a pod. nechodim preto ani do kostola. preco by mal byt farar muz z masa a kosti prostrednik medzi mnou a bohom?
chcem byt poslusne veriaca, zachovavam prikazania snazim sa, ale neviem, mozno budem zatratena, ale ja vazne neverim v trojicu,
jezis bol posol Boha, prorok a najvacsi z prorokov, ucenec, a tiez mal ducha bozieho v sebe, on poznal realne boha, a siril o nom zvest, ale naozaj nebol stvoritel, ved to je napisane aj v biblii predsa...
modlil sa k bohu, cize nemohol byt bohom,
a tu je kamen urazu, co v krestanstve teda nemam rada.
nechapem to
a som teda na vazkach, som taka, ze chcem v neico verit,ale v co. Obdivujem jezisa nasho mesiasa, ale tiez mi nejde do hlavy, preco akoze spasil nas na krizi a za nase hriechy zomrel, to co je za blbost, ved predsa bol ukrizovany zidmi a cisartom lebo hlasal novy smer - krestanstvo, ale nie za nase hriechy, nechapem to, neviem ako sa mam modlit, strasne ma to znervoznuje, co bude po smrti potom, ze nie som jedina prosim povedzte mi.
Presne pre ľudí ako vy platí príbeh z písma medzi boháčom a Abrahámom. Tá veta vyjadruje, že ak niekto odmieta veriť v Božie slovo a prorokov, ani zázračné udalosti, ako je vzkriesenie z mŕtvych, ho nepresvedčia
@tilonka v to predsa verím aj ja a muslimovia po celom svete. Daj niečo konkrétne. 🙂
Lebo toto predsa tvrdí aj islam.
Ja chcem vysvetlenie čo znamená ten koncept
Spravodlivého dlhu.
@lenkakravcova to je konkretne.
Vo vseobecnosti vy nemate istotu spasenia, nakolko verite ze budete "vazeni ako na vahe". Staci rucicka viac vlavo a smer peklo.
Krestan ma istotu spasenia, nie je v sebe ale v tom co vykonal Jezis ❤️. Aj jeden hriech totiz oddeli cloveka od Boha a to sa neda odcinit makanim na "dobrych" skutkoch.
Presne pre ľudí ako vy platí príbeh z písma medzi boháčom a Abrahámom. Tá veta vyjadruje, že ak niekto odmieta veriť v Božie slovo a prorokov, ani zázračné udalosti, ako je vzkriesenie z mŕtvych, ho nepresvedčia
@alica110 s tým súhlasím. To je toto:
..Tí, ktorí odmietli veriť, hovoria: „Keby mu bolo zoslané dole znamenie od jeho Pána“. Povedz: „Boh do bludu uvádza, koho chce a správne usmerní k Sebe toho, kto na Jeho uctievaní zotrval.“ (Korán 13:27)
Vo vseobecnosti vy nemate istotu spasenia, nakolko verite ze budete "vazeni ako na vahe". Staci rucicka viac vlavo a smer peklo.
Krestan ma istotu spasenia, nie je v sebe ale v tom co vykonal Jezis ❤️. Aj jeden hriech totiz oddeli cloveka od Boha a to sa neda odcinit makanim na "dobrych" skutkoch.
@tilonka hej? Istotu? Čiže keď niekoho zavrazdi ale je kresťan tak pôjde do neba? 🙂
Každý zločinec z väzenia pôjde do neba len preto že uveril?
Toto ti príde ako koncept Spravodlivosti.
No jaaa ti neviem..
@tilonka inak tu máš priamo z Biblie argument na to, že klameš. Nie každý kto verí v kresťanstvo pôjde do neba.
Iba ten, kto zachováva prikázania. Takže si na tom úplne rovnako ako ja. 🙂 (To isté je v islame - skutky + viera v Boha)
3. Matúš 7:21
Nie každý, kto mi hovorí: ‚Pane, Pane!‘, vojde do nebeského kráľovstva, ale ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je v nebesiach!
@tilonka hej? Istotu? Čiže keď niekoho zavrazdi ale je kresťan tak pôjde do neba? 🙂
Každý zločinec z väzenia pôjde do neba len preto že uveril?
Toto ti príde ako koncept Spravodlivosti.
No jaaa ti neviem..
@lenkakravcova takze uz sa chces pasovat do ulohy sudcu a spravodlivosti. Ale to prinalezi len Bohu.
@pasi7 ty v skutočnosti tak túžiš po pravde, že každého vyzývaš k dokazom. Mám milión dokazov, aj výklad Pisma ti možem celé dni hovoriť. Ale to On Ježiš sa musí dotknúť tvojho srdca. Nie človek.
@makodob Kde si vzala, že tak túžim po pravde, to ti povedal tvoj duch svätý? Ak máš milión dôkazov, prečo si teda neuviedla ani jeden? Len prázdne reči, chválenie sa aká si svätá , koľko máš darov a pod. Tak daj aspoň jeden, tak ako povedal Pán Ježiš, dokáž čo bolo zle.
@tilonka inak tu máš priamo z Biblie argument na to, že klameš. Nie každý kto verí v kresťanstvo pôjde do neba.
Iba ten, kto zachováva prikázania. Takže si na tom úplne rovnako ako ja. 🙂 (To isté je v islame - skutky + viera v Boha)
3. Matúš 7:21
Nie každý, kto mi hovorí: ‚Pane, Pane!‘, vojde do nebeského kráľovstva, ale ten, kto plní vôľu môjho Otca, ktorý je v nebesiach!
@lenkakravcova je rozdiel nabozensky clovek a znovuzrodeny. Alebo ty vidis aj do srdca cloveka? Kto ho ma zmenene a kto nie?
@makodob Vyzerá to tak, že si klamárka, ktorá má toľko darov od "Ducha" a nevie aký dôkaz? Poznáš vôbec Písmo? Podľa toho čo píšeš, asi len pár veršov. Hlavne, že máš dar jazykov, ten ti ide asi najlepšie? Tak ho skús použiť...
@pasi7 ako k čomu majú slúžiť tieto tvoje útoky? Ok, ak som pre tebs klamárka, tak som. Ty však o tom nerozhoduješ kto som 😊 Možme sa stretnúť a uvidíš dokaz, dala som ti návrh 😊
Ak by si si s tým dala prácu, tak by si zistila že Rímska cirkev mala pred Ježišom mnohobožstvo a až keď bol ukrižovaný, muselo prejsť dosť hodne času , aby prešli ku kresťanstvu. Ale vznikla z toho nenazrana autoritatívna " organizácia" , ktorá zavraždila mnoho žien a detí, okradla mnohých o majetky za tie storočia. Vráťme sa k Ježišovi, bol to prorok s vyšším vedomím, hlásal niečo, čo neboli ľudia schopný pochopiť.
No poďme ešte dozadu, pretože to fungovalo tak, že boli civilizácie a mali svoje učenia, prvý uvediem Egypt - svätá trojica je odtiaľ , je to Osiris - Isis - Horus. Vyobrazenia z Horusom na kolenách sa používa v dnešných kostoloch, je to tá istá štylizácia Márie s Ježišom. Takže najprv bolo veľké učenie v Egypte, potom sa presunuli do Grécka a nakoniec skončilo v Ríme. No a teraz chodíš do kostola a počúvaš tam značne oklieštené a klamlivé informácie. Sú to doslova rituály na okrádanie energie, mnoho textov bolo výňatych, lebo pani si to neželali. Duch svätý - tu ho máš, na tomto krásnom obraze , je to tá holubica. Ak si to vezmem do symbolu, tá holubica je vlastne tvoja intuícia. A ak chceš naozaj veriť v Boha, potrebuješ otvoriť tvoje srdce, tam je on skrytý. Nie v kostole.
Niekto tu tvrdí, že chcel cítiť ducha svätého, ale to by si musela duša poriadne zamakať.
@lenkakravcova takze uz sa chces pasovat do ulohy sudcu a spravodlivosti. Ale to prinalezi len Bohu.
@tilonka nie nechcem sa pasovať nikam. Ale nemienim popierať to, čo je zjavne. To ty sa tu pasujes do nejakej role toho, komu je už vlastne odpustené a je Happy. A pritom nevieš. Nepoznáš ani vlastne písmo, ktoré toto čo tvrdí popiera. Verš som ti dala. A nie je to verš nejakého listu, ale z evanjelia. Proste nemá zmysel sa nadradzovat. Lebo toto máme rovnako. Budeme všetci súdení podľa skutkov a z viery v Boha. Aj ja aj ty. Nikto nemá výhodu. Ani ja ani ty.
Židia a kresťania povedali: „My sme deti Božie a Jeho milovaní.“ Povedz: „Prečo vás teda trápeniu vystavuje za vaše hriechy?“ Vy ste len ľudia z radov ľudí, ktorých stvoril. Odpustí, komu chce a trápeniu podrobí, koho chce. Bohu náleží kráľovstvo nebies a zeme a čo je medzi nimi a k Nemu speje koniec. (Korán, 5:18)
A ja nepoznám dušu človeka. Každý z nás sa len snaží. Nikto nie je viac ani menej.
Boh hovorí: Stvorili sme človeka a vieme, čo mu jeho duša našepkáva. My sme bližšie k nemu než jeho krčná tepna (Korán, 50:15-16)
Na toto sa spolieham. Ze Boh pozná naše srdcia, naše úmysly. Aj moje, aj tvoje. A rozsudi všetko Spravodlivo. 🙂 Nie subjektívne ako my. Ale objektivnou spravodlivosťou Najvyššieho. A nikomu nebude ublížené:
Kto by konal nejaké dobré skutky, či už by šlo o jednotlivca mužského pohlavia, alebo o jednotlivca ženského pohlavia a bol by pritom veriaci, tí vojdú do raja a nebude im ukrivdené ani o veľkosti ryhy na datľovej kôstke. (Korán, 4:124)
@pasi7 ako k čomu majú slúžiť tieto tvoje útoky? Ok, ak som pre tebs klamárka, tak som. Ty však o tom nerozhoduješ kto som 😊 Možme sa stretnúť a uvidíš dokaz, dala som ti návrh 😊
@makodob Aké útoky? Ja som sa nechválil darmi. Ty si tvrdila, že ich máš. Ale zatiaľ k téme nič. Ak si znovuzrodená, vedená Duchom Božím, už dávno si mohla sypať verše alebo dôkazy. Miesto toho len zahmlievaš. Takže buď daj niečo k téme, alebo si nechaj svoje chválenie pre tých, ktorí nepoznajú Písmo.
@makodob len mimo tému,, stretávať sa s cudzími mužmi hlavne osamote, nie je úplne znakom veriacej ženy. Myslím, že panna Mária by niečo také nerobila. Alebo teda mala by na sebe závoj, aby na neho nejako mimo toho čo by bolo diskutované nevplyvala, lebo ženska krása sa vždy mužov dotýka (aj keď to ženy popierajú).
So závojom alebo teda slušným oblečením (neupnute, dlhé rukávy, sukňa po zem) a na verejnosti je to OK.
@makodob
Mimochodom, už len Tvoja komunikácia ťa prezradila. Možno tu niekto uverí tomu, čo si napísala, ale už len to chválenie prezrádza, akého to máš ducha dievča.
@zmrzlinka8 Na počiatku bolo slovo, to slovo bolo u Boha a to slovo bolo Boh. Takže žiadne že slovo=informacia. Ale slovo= Boh.
@alica110 samozrejme. a ako si teda predstavujes ty slovo ako Boha? co pod tym rozumies? ved o to mi išlo vysvetliť
@pasi7 vsak sa odvolavas na Jana a tam sa pise, ze syn a otec je jedno
@eva8 Ak, tak Pán Ježiš povedal Ja a Otec sme jedno. On nepovedal, že je Otec aj Syn zároveň, že je Boh, ani to že je jeden z Trojice alebo že vôbec nejaká Trojica existuje. Povedal tam (v ev. Jána) niekoľkokrát, že je Syn Boží. že Jeho Otec je väčší, že život dostal od Otca, že Otec bol pre Ním, že nič nerobí sám od seba, že má moc život dať aj si ho zase od Otca vziať, atď. Všetky tie verše a mnohé ďalšie rozporujú učenie o Trojici. Pretože z toho ( a iných textov NZ) vyplýva, že
je sám sebe Synom, je sám sebe Otcom
je sám Najvyšší Boh, a je zároveň synom seba, Najvyššieho
sám seba splodil
sám sebe je počiatkom stvorenia
sám seba pomazal Duchom Svätým
je večný, nesmrteľný, ale pritom zomrel
sám seba poslal, sám seba povýšil, sám seba zdrvil
sám ku sebe volal, prosil sám seba, modlil sa sám k sebe,
sám seba vzkriesil, keď bol mŕtvy
sám seba opustil v deň svojej smrti
sebe samému zveroval svojho ducha
sám sebe odovzdal všetok súd
sám o sebe svedčí, sám sebe sa podriadi, sám seba poslúcha
sám od seba nemôže nič robiť, ale zároveň môže
sám je pokúšaný, ale nemôže byť pokúšaný
koná vôľu seba samého, sám sebe ďakuje, sám v seba veril,
sám sebe je rovný, sám seba zastupuje
sám sa učí od seba samého, sám seba posilňuje
hovoril to, čo počul od seba samého
sám bol v lone seba samého
sám nie je väčší (od toho, kto ho poslal) čiže od samého seba
sám sebe je prostredníkom, je aj cestou a aj cieľom
sám sebe dal slávu, sám seba oslávil
sám seba poslúchal až na smrť
sám pred sebou sa zjavil v nebi,
sám sa posadí po svojej pravici
sám sebe odovzdá kráľovstvo
@eva8 Ak, tak Pán Ježiš povedal Ja a Otec sme jedno. On nepovedal, že je Otec aj Syn zároveň, že je Boh, ani to že je jeden z Trojice alebo že vôbec nejaká Trojica existuje. Povedal tam (v ev. Jána) niekoľkokrát, že je Syn Boží. že Jeho Otec je väčší, že život dostal od Otca, že Otec bol pre Ním, že nič nerobí sám od seba, že má moc život dať aj si ho zase od Otca vziať, atď. Všetky tie verše a mnohé ďalšie rozporujú učenie o Trojici. Pretože z toho ( a iných textov NZ) vyplýva, že
sám seba splodil
@pasi7 oprava - ak platí učenie o Trojici a súčasne to, čo je v Písme ...
@zmrzlinka8 problém v tom čo si napísala je napríklad otázka, ak je Ježiš zhmotneny Boh podľa konceptu ktorému veríš, z akého dôvodu padá v getsemanskej záhrade na zem a prosí niekoho iného (Boha) o niečo?
Ak by bolo to tak ako píšeš, nemusel by nikoho prosiť.
@lenkakravcova syn sa rozpraval s otcomv Gecemanskej zahrade... Vnutorny dialog?
@makodob Kde si vzala, že tak túžim po pravde, to ti povedal tvoj duch svätý? Ak máš milión dôkazov, prečo si teda neuviedla ani jeden? Len prázdne reči, chválenie sa aká si svätá , koľko máš darov a pod. Tak daj aspoň jeden, tak ako povedal Pán Ježiš, dokáž čo bolo zle.
@pasi7 vieš ja sa nechválim, len ak Božou milosťou v mojom živote, lebo všetko to čo mám, mám od Boha a skrze Ježiša. Ja nie som o nič lepšou, od nikoho z vás. Rozdiel je ,,len” v tom, že som uverila, že Kristus zaplatil moju cenu za hriech a splatil dlh. Za všetko. Takže áno, v Ňom som svatá, lebo aj On je svatý. Sama vo svojej spravodlivosti by som ostala hriešna, lebo nie je ľudský skutok, ktorý by vyvážil pre Bohom moje hriechy. A to platí pre všetkých. Bol tu Adam, ktorý svojou neposlušnosťou Bohu odovzdal moc nad zemou diablovi. Pánom a bohom tohto sveta je diabol. Patrí mu to tu, lebo Adam to pokazil. A Ježiš opravil to, čo Adam pokazil, tým, že ako Boh v tele zaplatil cenu svojím životom. Nevinný bez hriechu za všetkých hriešnych, za každučký jeden hriech urobený každým človekom na tomto svete! Ty si vobec vieš predstaviť tú tiaž celého sveta od vzniku po koniec položenú na jediného človeka, keď Ježiš len začal a už potil krv?! Moj skromný názor je ten, že toto človek nezvládne, iba Boh, po tom všetkom, čo vidím ako zametá diabol s ľuďmi, aj s kresťanmi. My ľudia sme tak slabí. Ako to ty vobec možes spochybňovať? A toto bola tá dostatočná cena preto, aby sme my mohli byť s Bohom, tak ako bol Adam na začiatku. A nijaká iná cesta ako to urobiť nebola, lebo ak by bola, tak to Boh urobí inak. Ale On je dokonale spravodlivý, on nehrá falošné hry, že je všemohúci, tak teraz sa poďme tváriť, že tu hriech nie je, poďme si ho vyzamať, stlačme delete. Toto je zmýšľanie diabla, hľadať skratky a cestičky ako si to ,,uľahčiť” No dokonalý Boh, takto nefunguje. Hriech priviedol satan, on sa ešte v nebi vzoprel Bohu spolu s ostatnými anjelmi. A príde čas, že satan a celé jeho démonické kráľovstvo pojde do ohnivého jazera. A potom už bude všetko nové, výsledkom toho tiež nebude hriech, to má pre nás Boh prichystané a ďaleko viac. Všetko máš v Písme, ja som to napísala veľmi skrátene a tak polopate. Bibliu doverne poznám.
A k tým darom Ducha Svatého si prečítaj príbeh o hrivnách Matúš 25, od 14 verša. Ja som nezakopala svoje dary od Boha, ja ich používam a rozmnožujem, lebo po ničom netúžim len žiť Božiu voľu v mojom živote. Mnoho ma to stálo, no dostala som ďalekonásobne viac od Ježiša. Ale veľa kresťanov však tie svoje dary zakopali do zeme a keď sa raz postavia pred Ježiša budú počuť slová zlý a lenivý sluha:
Mat 25,26-30
,,A jeho pán odpovedal a riekol mu: Zlý sluha a lenivý, vedel si, že žnem, kde som nesial, a shromažďujem ztade, kde som nerozsypal. 27 Tak si mal hodiť moje peniaze peňazomencom, a ja prijdúc bol by som vzal svoje s úrokom. 28 Tedy vezmite od neho hrivnu a dajte tomu, ktorý má desať hrivien. 29 Lebo každému, kto má, bude dané, a bude mať hojnosť; ale od toho, kto nemá, bude vzaté i to, čo má. 30 A toho neužitočného sluhu vyhoďte do vonkajšej tmy! Tam bude plač a škrípanie zubami.”
A toto nie je o mne, o mojich dokazoch, toto je len o Bohu a vďaka Ježišovi možme žiť tento život s Ním už tu na zemi. Ak by nebolo Jeho, tak nič z toho sa nemože stať. A ja by som Písmu rozumela asi tak nedostatočne a nábožensky ako napríklad farizeji. Tí mali o Bohu a Spasiteľovi svoje osobitné vlastné predstavy a keď prišiel, tak Ho neprijali. Ale spása je zo židov, Ježiš bol žid vďaka a chvála Bohu za to, že sa kázalo evanjelium aj pohanom, lebo toto je dokonalý plán spásy pre celý svet, každého človeka bez výnimky. A mimochodom na Izraelskom národe sa práve teraz napĺňa mnoho starozákonných proroctiev, chystajú sa stavať 3. Šalamúnov chrám, do ktorého však zasadne diabol, no oni to netušia, lebo v Ježiša neuverili.
@pasi7 vieš ja sa nechválim, len ak Božou milosťou v mojom živote, lebo všetko to čo mám, mám od Boha a skrze Ježiša. Ja nie som o nič lepšou, od nikoho z vás. Rozdiel je ,,len” v tom, že som uverila, že Kristus zaplatil moju cenu za hriech a splatil dlh. Za všetko. Takže áno, v Ňom som svatá, lebo aj On je svatý. Sama vo svojej spravodlivosti by som ostala hriešna, lebo nie je ľudský skutok, ktorý by vyvážil pre Bohom moje hriechy. A to platí pre všetkých. Bol tu Adam, ktorý svojou neposlušnosťou Bohu odovzdal moc nad zemou diablovi. Pánom a bohom tohto sveta je diabol. Patrí mu to tu, lebo Adam to pokazil. A Ježiš opravil to, čo Adam pokazil, tým, že ako Boh v tele zaplatil cenu svojím životom. Nevinný bez hriechu za všetkých hriešnych, za každučký jeden hriech urobený každým človekom na tomto svete! Ty si vobec vieš predstaviť tú tiaž celého sveta od vzniku po koniec položenú na jediného človeka, keď Ježiš len začal a už potil krv?! Moj skromný názor je ten, že toto človek nezvládne, iba Boh, po tom všetkom, čo vidím ako zametá diabol s ľuďmi, aj s kresťanmi. My ľudia sme tak slabí. Ako to ty vobec možes spochybňovať? A toto bola tá dostatočná cena preto, aby sme my mohli byť s Bohom, tak ako bol Adam na začiatku. A nijaká iná cesta ako to urobiť nebola, lebo ak by bola, tak to Boh urobí inak. Ale On je dokonale spravodlivý, on nehrá falošné hry, že je všemohúci, tak teraz sa poďme tváriť, že tu hriech nie je, poďme si ho vyzamať, stlačme delete. Toto je zmýšľanie diabla, hľadať skratky a cestičky ako si to ,,uľahčiť” No dokonalý Boh, takto nefunguje. Hriech priviedol satan, on sa ešte v nebi vzoprel Bohu spolu s ostatnými anjelmi. A príde čas, že satan a celé jeho démonické kráľovstvo pojde do ohnivého jazera. A potom už bude všetko nové, výsledkom toho tiež nebude hriech, to má pre nás Boh prichystané a ďaleko viac. Všetko máš v Písme, ja som to napísala veľmi skrátene a tak polopate. Bibliu doverne poznám.
A k tým darom Ducha Svatého si prečítaj príbeh o hrivnách Matúš 25, od 14 verša. Ja som nezakopala svoje dary od Boha, ja ich používam a rozmnožujem, lebo po ničom netúžim len žiť Božiu voľu v mojom živote. Mnoho ma to stálo, no dostala som ďalekonásobne viac od Ježiša. Ale veľa kresťanov však tie svoje dary zakopali do zeme a keď sa raz postavia pred Ježiša budú počuť slová zlý a lenivý sluha:
Mat 25,26-30
,,A jeho pán odpovedal a riekol mu: Zlý sluha a lenivý, vedel si, že žnem, kde som nesial, a shromažďujem ztade, kde som nerozsypal. 27 Tak si mal hodiť moje peniaze peňazomencom, a ja prijdúc bol by som vzal svoje s úrokom. 28 Tedy vezmite od neho hrivnu a dajte tomu, ktorý má desať hrivien. 29 Lebo každému, kto má, bude dané, a bude mať hojnosť; ale od toho, kto nemá, bude vzaté i to, čo má. 30 A toho neužitočného sluhu vyhoďte do vonkajšej tmy! Tam bude plač a škrípanie zubami.”
A toto nie je o mne, o mojich dokazoch, toto je len o Bohu a vďaka Ježišovi možme žiť tento život s Ním už tu na zemi. Ak by nebolo Jeho, tak nič z toho sa nemože stať. A ja by som Písmu rozumela asi tak nedostatočne a nábožensky ako napríklad farizeji. Tí mali o Bohu a Spasiteľovi svoje osobitné vlastné predstavy a keď prišiel, tak Ho neprijali. Ale spása je zo židov, Ježiš bol žid vďaka a chvála Bohu za to, že sa kázalo evanjelium aj pohanom, lebo toto je dokonalý plán spásy pre celý svet, každého človeka bez výnimky. A mimochodom na Izraelskom národe sa práve teraz napĺňa mnoho starozákonných proroctiev, chystajú sa stavať 3. Šalamúnov chrám, do ktorého však zasadne diabol, no oni to netušia, lebo v Ježiša neuverili.
@makodob A zase len kopec omáčky mimo tému. Dievča, to takto hovoríš s duchom ?
@makodob
Mimochodom, už len Tvoja komunikácia ťa prezradila. Možno tu niekto uverí tomu, čo si napísala, ale už len to chválenie prezrádza, akého to máš ducha dievča.
@pasi7 teda ak rozlišuješ, tak potom, čo znamenajú tieto verše:
1 Kor 1,31: ,,aby bolo, jako je napísané: Ten, kto sa chváli, nech sa chváli Pánom.”
@pasi7 to je tiež otázne či zomrel.
My napr máme v Koráne, že Boh Ježiša Mesiáša zachránil od smrti. Že ho neukrizivali, iba sa im tak zdalo, ako fatamorgana.
A aj keď si pozrieš čo mal Ježiš povedať pred smrťou, tak je to zaujímavé. Citoval Žalm 22. A tento žalm konci tým že "a ty si ma zachránil". Náhoda? 🙂 Možno. Možno nie. Ja verím, že nie.
Ale tým, že sa Ježiš podriadil Bohu úplne si obhájil titul Mesiáša a svoju rolu ešte naplní. Ježisiva úloha je teda stále obrovská.
@lenkakravcova ty píšeš tak pyšne, tak bohorovne, že si prečítala celú bibliu... Všetci tí teológovia by sa mali čo od teba učiť lebo ty prvá si prečítala bibliu na svete, ty prvá si prišla na medzeru v biblii...
Iba sa mu zdalo, že zomrel?? Prosím?? Je kopec vedeckých faktov, eucharistickyc h zázrakov, že eucharistia je živé mäso a krv, ateista sa obrátil po tom, čo skúmal turinske plátno... Tvoje výklady biblie sú ako slabé konšpiračné teórie.
Prepáč ak píšem ostro, nemyslím to v zlom. Na túto tému my nenájdeme spoločne slovo.
Ospravedlňujem sa, ak som urazila tvoju vieru, a ku komu sa modlite... Úprimne je mi to jedno, ale nechcela som ta znevazit
sám seba splodil
@pasi7 tu je spísaný Melchisedech, písal to moj manžel a Ježiš je Jeshua (heb. Spasiteľ). Možno ti to bude stačiť ako dokaz, MOŽNO!
MELCHISEDECH
Jeshua sa v Jánovi v 8mej kapitole od 48ho veršu háda so židmi, keď im povedal, že je Syn Boží a ešte, že videl Abraháma, tak ho chceli nakoniec ukameňovať.
Ján 8:56
56 Abrahám, váš otec, splesal, aby videl môj deň, aj videl a radoval sa.
Ján 8:57
57 Vtedy mu povedali Židia: Ešte nemáš ani päťdesiat rokov a Abraháma si videl?
Ján 8:58
58 Ježiš im povedal: Ameň, ameň vám hovorím, že prv než bol Abrahám, som ja.
Jeshua im povedal, že videl Abraháma, tak týmpádom by sa niekde v Abrahámovom príbehu mohol ukázať Jeshua v Starom zákone.
A je tam jedna zvláštna udalosť, ktorá sa odohrala v Abrahámovom príbehu v 14tej kapitole. Bola tam vojna medzi kráľmi a zajali aj Lota a Abrahám a jeho ľudia šli po svoj majetok a zachrániť Lota. A keď sa vracal z toho boja tak stretol niekoho, kto bol veľmi zaujímavý, zjavil sa z ničoho nič a bol to kráľ Salema.
1.Mojžišova 14:17,18,19
17 Vtedy vyšiel kráľ Sodomy oproti nemu, keď sa už bol navrátil od porážky Kedorlaómera a kráľov, ktorí boli s ním, do doliny Šáveh, to je dolina kráľova.
18 A Melchisedech, kráľ Sálema, vyniesol chlieb a víno a to bol kňaz silného Boha najvyššieho.
19 A požehnal ho a riekol: Požehnaný Abram silnému Bohu najvyššiemu, majiteľovi nebies a zeme!
Sú tu 3 nápovedy, ktoré nám ukazujú na prepojenie s Jeshuom.
1. Kráľ Sálema
2. Mal chlieb a víno – pánova večera?
3. Kňaz Boha – zaujímavosť: nikto, kto bol kňazom Boha nebol kráľom. Iba Mesiáš bol obe kňaz Boha aj kráľ a tu vidíme, že Melchisedech bol tiež kráľom aj kňazom.
Žalmy 110:4
4 Hospodin prisahal a nebude želieť: Ty si kňaz na veky podľa poriadku Melchisedechovho.
Tu sa píše, že Mesiáš je kňazom na veky. Ale vieme aj, že Mesiáš bude kráľom.
Zachariáš 6:13
13 On vystaví chrám Hospodinov a on ponesie veličenstvo a sadne a bude panovať na svojom tróne a bude kňazom na svojom tróne, a rada pokoja bude medzi nimi obidvoma.
Bude panovať na svojom tróne a bude kňazom na svojom tróne.
Izaiáš 9:6,7
6 Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný, a kniežatstvo bude na jeho pleci, a nazovú jeho meno: Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja.
7 Množiteľovi toho kniežatstva a pokoju nebude konca. Sedieť bude na tróne Dávidovom a bude panovať nad jeho kráľovstvom, aby ho pevne postavil a založil na pevný základ súdom a spravedlivosťou odteraz až na veky. Horlivosť Hospodina Zástupov to učiní.
Teraz si rozoberme prvý bod. Kráľ Sálema. V hebrejčine Sálem znamená pokoj.
שָׁלֵם Shâlêm, shaw-lame'; peaceful; Shalem, an early name of Jerusalem:—Salem.
1. Salem = "peace"
1. the place of which Melchizedek was king
1. most Jewish commentators affirm that it is the same as Jerusalem
Takže Melchisedech bol Kráľ pokoja, mal večeru pánovu s Abrahámom a je kráľ aj kňaz Boha. To isté aj Mesiáš, je tu veľmi silná prorocká paralela, Izaiáš 9:6 Knieža pokoja
A teraz to najsilnejšie zjavenie:
Židom 6:20
20 kde jako predbehúň vošiel za nás Ježiš stanúc sa veľkňazom podľa poriadku Melchisedechovho až na veky.
Židom 7:1,2,3
1 Lebo ten istý Melchisedech, kráľ Sálema, kňaz najvyššieho Boha, ktorý vyšiel vústrety Abrahámovi, ktorý sa navracoval od porážky kráľov a požehnal ho,
2 ktorému aj desiatok udelil Abrahám zo všetkého, ktorý sa volá, keď sa preloží jeho meno, najprv kráľ spravedlivosti a potom i kráľ Sálema, čo je v preklade: kráľ Pokoja,
3 bez otca, bez matere, bez rodoslovia nemajúc ani počiatku dní ani konca života, ale súc pripodobnený Synovi Božiemu zostáva kňazom navždy.
Všimnime si verš 7:2. Meno Melchisedech sa tu nespomína, iba ktorý sa volá... Kráľ spravedlivosti, potom Kráľ pokoja.
Verš 7:3 Tento muž bol bez otca i matky, bez rodokmeňa.... zostáva kňazom navždy.
Takže Abrahám stretne muža, ktorý je Kráľ spravedlivosti, kráľ pokoja, nemá svoj rodokmeň, otca ani matku, nemá začiatok ani koniec a volá sa Melchisedech. Jeshua v tej dobe ešte nemal rodokmeň, ani otca ani matku a bolo mu predpovedané, že bude kráľom aj kňazom.
Teraz si ešte rozoberme časť z veršu 7:3 ale súc pripodobnený Synovi Božiemu zostáva kňazom navždy, slovo pripodobnený.
V gréckom originálnom jazyku to znamená:
ἀφομοιόω aphomoióō, af-om-oy-o'-o; to assimilate closely:—make like.
1. to cause a model to pass off into an image or shape like it
2. to express itself in it, to copy
3. to produce a facsimile
4. to be made like, render similar
Do ľudskej reči preložené, byť model alebo kópia niečoho. Takže Melchisedech bol kópia Syna Božieho podľa originálneho textu.
Prečo? Lebo Jeshua sa narodil z Márie ale vždy existoval i predtým ako sa narodil z Márie ako človek. Ale v Starom zákone sa ukázal aby sa stretol s Abrahámom vo forme Melchisedecha.
@pasi7 tu je spísaný Melchisedech, písal to moj manžel a Ježiš je Jeshua (heb. Spasiteľ). Možno ti to bude stačiť ako dokaz, MOŽNO!
MELCHISEDECH
Jeshua sa v Jánovi v 8mej kapitole od 48ho veršu háda so židmi, keď im povedal, že je Syn Boží a ešte, že videl Abraháma, tak ho chceli nakoniec ukameňovať.
Ján 8:56
56 Abrahám, váš otec, splesal, aby videl môj deň, aj videl a radoval sa.
Ján 8:57
57 Vtedy mu povedali Židia: Ešte nemáš ani päťdesiat rokov a Abraháma si videl?
Ján 8:58
58 Ježiš im povedal: Ameň, ameň vám hovorím, že prv než bol Abrahám, som ja.
Jeshua im povedal, že videl Abraháma, tak týmpádom by sa niekde v Abrahámovom príbehu mohol ukázať Jeshua v Starom zákone.
A je tam jedna zvláštna udalosť, ktorá sa odohrala v Abrahámovom príbehu v 14tej kapitole. Bola tam vojna medzi kráľmi a zajali aj Lota a Abrahám a jeho ľudia šli po svoj majetok a zachrániť Lota. A keď sa vracal z toho boja tak stretol niekoho, kto bol veľmi zaujímavý, zjavil sa z ničoho nič a bol to kráľ Salema.
1.Mojžišova 14:17,18,19
17 Vtedy vyšiel kráľ Sodomy oproti nemu, keď sa už bol navrátil od porážky Kedorlaómera a kráľov, ktorí boli s ním, do doliny Šáveh, to je dolina kráľova.
18 A Melchisedech, kráľ Sálema, vyniesol chlieb a víno a to bol kňaz silného Boha najvyššieho.
19 A požehnal ho a riekol: Požehnaný Abram silnému Bohu najvyššiemu, majiteľovi nebies a zeme!
Sú tu 3 nápovedy, ktoré nám ukazujú na prepojenie s Jeshuom.
1. Kráľ Sálema
2. Mal chlieb a víno – pánova večera?
3. Kňaz Boha – zaujímavosť: nikto, kto bol kňazom Boha nebol kráľom. Iba Mesiáš bol obe kňaz Boha aj kráľ a tu vidíme, že Melchisedech bol tiež kráľom aj kňazom.
Žalmy 110:4
4 Hospodin prisahal a nebude želieť: Ty si kňaz na veky podľa poriadku Melchisedechovho.
Tu sa píše, že Mesiáš je kňazom na veky. Ale vieme aj, že Mesiáš bude kráľom.
Zachariáš 6:13
13 On vystaví chrám Hospodinov a on ponesie veličenstvo a sadne a bude panovať na svojom tróne a bude kňazom na svojom tróne, a rada pokoja bude medzi nimi obidvoma.
Bude panovať na svojom tróne a bude kňazom na svojom tróne.
Izaiáš 9:6,7
6 Lebo dieťa sa nám narodilo, syn nám je daný, a kniežatstvo bude na jeho pleci, a nazovú jeho meno: Predivný, Radca, Silný Bôh, Udatný Hrdina, Otec Večnosti, Knieža Pokoja.
7 Množiteľovi toho kniežatstva a pokoju nebude konca. Sedieť bude na tróne Dávidovom a bude panovať nad jeho kráľovstvom, aby ho pevne postavil a založil na pevný základ súdom a spravedlivosťou odteraz až na veky. Horlivosť Hospodina Zástupov to učiní.
Teraz si rozoberme prvý bod. Kráľ Sálema. V hebrejčine Sálem znamená pokoj.
שָׁלֵם Shâlêm, shaw-lame'; peaceful; Shalem, an early name of Jerusalem:—Salem.
1. Salem = "peace"
1. the place of which Melchizedek was king
1. most Jewish commentators affirm that it is the same as Jerusalem
Takže Melchisedech bol Kráľ pokoja, mal večeru pánovu s Abrahámom a je kráľ aj kňaz Boha. To isté aj Mesiáš, je tu veľmi silná prorocká paralela, Izaiáš 9:6 Knieža pokoja
A teraz to najsilnejšie zjavenie:
Židom 6:20
20 kde jako predbehúň vošiel za nás Ježiš stanúc sa veľkňazom podľa poriadku Melchisedechovho až na veky.
Židom 7:1,2,3
1 Lebo ten istý Melchisedech, kráľ Sálema, kňaz najvyššieho Boha, ktorý vyšiel vústrety Abrahámovi, ktorý sa navracoval od porážky kráľov a požehnal ho,
2 ktorému aj desiatok udelil Abrahám zo všetkého, ktorý sa volá, keď sa preloží jeho meno, najprv kráľ spravedlivosti a potom i kráľ Sálema, čo je v preklade: kráľ Pokoja,
3 bez otca, bez matere, bez rodoslovia nemajúc ani počiatku dní ani konca života, ale súc pripodobnený Synovi Božiemu zostáva kňazom navždy.
Všimnime si verš 7:2. Meno Melchisedech sa tu nespomína, iba ktorý sa volá... Kráľ spravedlivosti, potom Kráľ pokoja.
Verš 7:3 Tento muž bol bez otca i matky, bez rodokmeňa.... zostáva kňazom navždy.
Takže Abrahám stretne muža, ktorý je Kráľ spravedlivosti, kráľ pokoja, nemá svoj rodokmeň, otca ani matku, nemá začiatok ani koniec a volá sa Melchisedech. Jeshua v tej dobe ešte nemal rodokmeň, ani otca ani matku a bolo mu predpovedané, že bude kráľom aj kňazom.
Teraz si ešte rozoberme časť z veršu 7:3 ale súc pripodobnený Synovi Božiemu zostáva kňazom navždy, slovo pripodobnený.
V gréckom originálnom jazyku to znamená:
ἀφομοιόω aphomoióō, af-om-oy-o'-o; to assimilate closely:—make like.
1. to cause a model to pass off into an image or shape like it
2. to express itself in it, to copy
3. to produce a facsimile
4. to be made like, render similar
Do ľudskej reči preložené, byť model alebo kópia niečoho. Takže Melchisedech bol kópia Syna Božieho podľa originálneho textu.
Prečo? Lebo Jeshua sa narodil z Márie ale vždy existoval i predtým ako sa narodil z Márie ako človek. Ale v Starom zákone sa ukázal aby sa stretol s Abrahámom vo forme Melchisedecha.
@makodob Takže denne hovoríš s Duchom, ale píše manžel? Písmo "poznáš", ale nedala si ani jeden verš k téme, zato elaborát manžela? Ako to dokazuje Trojicu? Nenašiel som tam nič, čo by podporilo učenie o Trojici proti Písmu.

@makodob dlh vlastnej spravodlivosti?
Tak toto vysvetli. Čo to znamená? Niekomu niečo dĺžil? Alebo mu niekto niečo dĺžil?
Toto som už z krát počula.. že som vlastne blbá, lebo vy to všetci chápete. A tak. Ale keď to človek chce podrobné vysvetliť tak zrazu je to už niečo tajomné, tajomstvo nevysvetliteľné. Toto tvrdia tak kresťania veriaci trojici ako aj hinduisti. Úplne rovnaké argumenty - väčšinou žiadne.
@lenkakravcova Lenka, ty nehľadáš Pravdu, prišla si tu druhým priniesť inú pravdu. Nebudem ti to vysvetľovať, lebo mám už s tebou skúsenosť a nemyslím si, že tvoj záujem o poznanie Ježiša je úprimný. A moj čas si cením, preto ho využijem inak. Hľadaj Ho, dá sa ti nájsť.